ایرانیان جهان

آخرين مطالب

برترین شیمی‌دانان ایرانی 1403 معرفی و تجلیل شدند اخبار ایران

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، برترین شیمی‌دانان سال به انتخاب انجمن شیمی امروز (دوشنبه) در سالن خوارزمی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و همزمان با بیست و دومین کنگره سه روزه بین المللی شیمی ایران در چهار شاخه مختلف شیمی آلی، شیمی تجزیه، شیمی معدنی و شیمی‌فیزیک با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت پژوهشی وزارت علوم معرفی و از زحمات آنها تقدیر شد.
سیدمصطفی حبیبی خراسانی در رشته شیمی فیزیک استاد دانشگاه در سیستان و بلوچستان، شایسته دادفرنیا در رشته شیمی تجزیه، استاد دانشگاه یزد، صادق رستم نیا رشته شیمی آلی از دانشگاه علم و صنعت ایران و هادی کارگر شیمی معدنی از دانشگاه اردکان برترین شیمی‌دانان کشور بودند که از آنها تجلیل شد.
مشاور عالی رئیس انجمن شیمی در این کنگره و پیش از اعطای جوایز برترین شیمی دانان کشور گفت: هفت سمینار از سال 1401 در دانشگاه‌ها برگزار کردیم که بیست و یکمین کنگره انجمن شیمی در سال 1401 در دانشگاه شهید مدنی مهم‌ترین آنها با حضور تعداد زیادی از اعضای این انجمن بود و در سال 1402 هم هشت همایش علمی برگزار شد. امروز شروع همایش‌های علمی ما در سال 1403 با این کنگره است که طی سه روز میزبان علاقمندان خواهد بود.
محمدرضا ایروانی افزود: بیش از 150 نفر از شیمی دانان شاخه‌های مختلف را به عنوان شیمی دان طی سال‌های در کنگره‌های گذشته به عنوان برگزیده انتخاب کرده ایم. از سال 1373 تا 1402 از 38 محقق و استاد شیمی‌عالی تقدیر شده است. در شیمی تجزیه نیز از 1372 تا 1401، 40 استاد و محقق به عنوان برگزیده انتخاب شده اند.
وی ادامه داد: همچنین در رشته شیمی فیزیک از سال 1386 تا 1401، 31 استاد و در رشته شیمی معدنی از 1388 تا 1402، 34 نفر از محققان و استادان برگزیده و تقدیر شده اند. امروز هم شیمی دانان برگزیده سال جاری معرفی شدند.
کشورهایی که خام فروشی را ادامه دهند، متضرر می‌شوند
پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: کشورهایی که خام فروشی را ادامه دهند در سال های آینده متضرر می شوند زیرا فشار چاه های نفت و گاز در حال کاهش است و اگر به سمت افزایش پیچیدگی اقتصادی در تولید ناخالص داخلی نرویم، اقتصادی مقاوم که روی پای خود بایستد، نخواهیم داشت.
وی به موضوع اهمیت شاخص پیچیدگی اقتصادی/ ECI در تولید ناخالص داخلی کشورها و نقش علم شیمی در ارتقای ابن شاخص پرداخت و گفت: شاخص پیچیدگی اقتصادی یعنی سهم علم و فناوری در تولید ناخالص داخلی هر کشوری چقدر است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: این شاخص نشان می دهد چه اندازه از صادرات و واردات هر کشوری بر مبنای علم است، هر کشوری چقدر خام فروشی می کند و چه اندازه محصولاتی با فناوری بالا می فروشد.
صالحی اظهار کرد: تولید ناخالص داخلی ایران در سال 2022 حدود 400 میلیارد دلار بود، اگر دو کشور را در نظر بگیریم که تولید ناخالص داخلی یکسانی دارند مساله این است هر کشوری چقدر از این تولید را از فروش مواد خام و چقدر را از فروش مواد با فناوری بالا کسب کرده است.
وی افزود: در بازه زمانی 1996 تا 2010 چهار کشور چین، هند، برزیل و روسیه تولید ناخالص داخلی یکسان داشتند ولی وقتی شاخص پیچیدگی اقتصادی را به تولید ناخالص داخلی آن زمان هر کشوری اضافه می‌کردند؛ مشخص شد هر کشوری در زمینه صادرات چه مسیری را طی می کند و چین در این زمینه بسیار رشد کرد.
دبیر کل شورای عالی عتف تصریح کرد: برای کشورها شاخص پیچیدگی اقتصادی را کمّی می کنند و از نظر کمی عددی بین منهای 3 تا 3 است و هر کشوری که به عدد 3 نزدیک تر باشد، یعنی سهم دانش از پیچیدگی اقتصادی بیشتر دارد و خام فروشی کمتر کرده است.
صالحی پنج محصولی که بالاترین ضریب پیچیدگی اقتصادی را دارد شامل ماشین آلات، ابزارآلات تجهیزات مواد شیمیایی و مواد فلزی کاربردی عنوان کرد و گفت: آخرین آمار شاخص پیچیدگی اقتصادی متعلق به سال 2020 است و بر اساس آن ژاپن با رقم 2.49 سوئیس با 2.13، آلمان با 2.17 و کره جنوبی 2.05 رتبه های اول تا چهارم را دارند و عربستان سعودی 74 صدم درصد است. ایران با منفی 35 صدم درصد و در رتبه هشتادم قرار دارد.
وی به صادرات کشور در سال های مختلف اشاره کرد و گفت: در سال 1990 حدود 86.71 درصد از تولید ناخالص داخلی از فروش نفت بوده است و این رقم در سال 2010 به 64.51 رسیده است. البته به دلیل تحریم ها در سال امار دقیقی از صادرات نفت در سال های اخیر نداریم ولی حدود 19 درصد صادرات ایران در سال 2021 محصولات شیمیایی مانند پرواتیلین است‌. اگر بخواهیم در اینده روی ارزش افزوده صادرات کار کنیم‌ شیمی دان ها باید این کار را بکنند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی در ادامه به این سوال پاسخ داد که چطور می توان این روند را با توسعه محصولات شیمیایی بهبود بخشید و گفت: محصولاتی مانند عناصر فلزی ارزشمند یا راهبردی، مواد شیمیایی برای کاربردهای فوتوگرافیک، کودهای معدنی یا شیمیایی و فسفاتیک ضریب بالایی در شاخص پیچیدگی اقتصادی دارند و می توان تولید انها را تسهیل کرد، البته برخی مواد شیمیایی هم از جهت شاخص پیچیدگی اقتصادی ضریب بالایی ندارند و دانستن این موارد به سیاست گذاران کمک می کند که در سال های آینده تصمیم درستی در مورد توسعه صنایع بگیرند.
وی ادامه داد: آلمان بیشترین ارزش افزوده را در زمینه تولیدات محصولات پتروشیمی را در تولید ناخالص داخلی خود دارد، در حالی که فقط محصولات با فناوری پایین را وارد می کند و بعد از ارتقای فناوری دوباره صادر می کند که همین کار هم میلیارد ها دلار سود دارد.
معاون وزیر علوم این سوال را مطرح کرد که چگونه می توانیم با دانش شیمی روی محصولات صادرات را ارزش افزوده ایجاد کنیم؟، اظهار داشت: اگر بخواهیم در شیمی سرمایه گذاری کنیم، باید بدانیم روی چه محصولاتی سرمایه گذاری کنیم که هم فروش خوب، هم در شاخص پیچیدگی اقتصادی ضریب بالایی داشته باشند. دانشگاهیان همواره از فناوری و صنعت جلوتر بوده اند؛ یعنی اگر کشش بازار برای محققان وجود ندارد باید کاری کنیم که این امر محقق شود.
وی در جمع بندی سخنان خود گفت: دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در تولید نیروی انسانی و علم و فناوری با استاندارد بالا کار می کنند، باید کشش بازار و افزایش پیچیدگی اقتصادی را ایجاد کرد.
معاون پژوهشی وزارت علوم ادامه داد: آموزش عالی باید با مطالعه مستمر بازار جذب و استفاده از اهرم های آمایشی نسبت به تربیت نیروی انسانی مورد نیاز اقدام کند.
اعطای گرنت خاتم به طرح‌های برگزیدگان کنگره شیمی
حسین زمانیان، رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران گفت: شناخت جهان، خلق ثروت و رفاه، دو ماموریت بزرگ علم شیمی است. علم شیمی را می‌توان مادر علوم کاربردی هم معرفی کرد. شیمی جایگاه خاصی در علوم کاربردی دارد و دانشمندان شیمی ایرانی دارای اقتدار جهانی هستند.
رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با بیان اینکه بخشی از اقتدار ملی برخاسته از اقتدار در علم شیمی است، افزود: بخشی از اقتدار عملیات وعده صادق به اقتدار علمی دانشمندان شیمی کشور باز می‌گردد.
زمانیان، با اشاره به پژوهشکده‌های سازمان علمی و صنعتی افزود: این سازمان دارای تعداد 9 پژوهشکده است از این عدد، تعداد چهار پژوهشکده شیمی یا وابسته به علم شیمی است. اخیرا دو پژوهشکده بر اساس نیاز کشور راه‌اندازی شده است که می‌توان به پژوهشکده شیمی دارویی اشاره کرد. ماموریت این پژوهشکده رفع نیازهای دارویی خاص کشور است. همچنین؛ تمام کسانی که در زمینه دارو ایده جدید دارند می‌توانند به پژوهشکده ملحق شوند و ما از اجرایی شدن ایده‌هایشان حمایت می‌کنیم و می‌توانیم با استادان تمام دانشگاه‌ها در سازمان همکاری داشته باشیم. همچنین به دنبال جذب هیئت علمی برای پژوهشکده دارو هستیم.
وی به راه‌اندازی پژوهشکده اکتشاف عناصر استراتژیک اشاره کرد و گفت: متاسفانه عناصر معدنی خام فروشی می‌شوند یا ناآگاهانه به خارج از کشور صادر می‌شوند، به همین منظور می‌خواهیم با تاسیس این پژوهشکده با علم شیمی‌ این عناصر را تبدیل به محصول و در ادامه خلق ثروت کنیم. همچنین یک آزمایشگاه بزرگ و مجهز هم به زودی در سازمان افتتاح خواهیم کرد.
به گفته زمانیان به طرح‌های برگزیده کنگره انجمن شیمی، گرنت خاتم داده می‌شود و از این ایده‌ها حمایت‌های مالی می‌شود تا تبدیل به محصول و تولید انبوه شوند.
وی همچنین با اشاره به راه‌اندازی آزمایشگاه آنالیز فوق پیشرفته گفت: آزمایشگاه آنالیز فوق پیشرفته برای تشخیص عناصر معدنی استراتژیک در این سازمان راه‌اندازی شد که به‌زودی و در مراسمی رسمی افتتاح می‌شود.
به گزارش آنا، بیست و دومین کنگره سه روزه بین المللی شیمی انجمن شیمی ایران از امروز به مدت سه روز با حضور شیمی دانان برتر کشور و اعضای انجمن شیمی در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار می‌شود.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1132036/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتحادیه اروپا در آستانه تغییرات گسترده قرار دارد

شاهکار چین در بازار خودرو جهان را غافلگیر کرد

قیمت افغانی امروز یکشنبه 20 آبان ماه 1403 | افغانی صعود کرد یا سقوط؟

تجاوز هوایی مجدد آمریکا و انگلیس به یمن

تجاوز مجدد آمریکا و انگلیس به یمن

دلار راحت فرو ریخت و سقوط کرد! / قیمت دلار امروز یکشنبه 20 آبان ماه 1403

چگونه ترامپ، جهان را به هم می‌ریزد؟

ایلان ماسک پاسخ یک ایرانی مهاجر را داد!

مس؛ نفت جدید!/پیش‌بینی قیمت تا سال 2026

ترامپ احتمال حضور «مایک پمپئو» در دولت آینده آمریکا را رد کرد

ایران اشک رژیم صهیونیستی را درآورد/ افزایش تجارت ایران و آمریکا

ترامپ در تمام ایالت‌های کلیدی پیروز شد

سرمقاله خراسان/ واقعا فرقی دارد چه کسی رئیس جمهور آمریکا باشد؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ ملغمه‏‏ تجارت خارجی

اذعان عربستان به کشته شدن 2 نظامی سعودی در یمن

فرمانده اوکراین: چالش‌ها در جنگ با روسیه بیشتر شده است

پوتین ائتلاف جدید با کره‌ شمالی را تایید کرد

نقشه‌ شوم رژیم صهیونیستی برای تغییرات بنیادی در نوار غزه فاش شد

ایجاد کمربند آتش اطراف بیمارستان کمال عدوان در غزه

تظاهرات علیه نتانیاهو به خشونت کشیده شد؛ بازداشت 5 نفر

اطلاعیه شماره یک شرکت توانیر درخصوص مدیریت انرژی در دوره سرد سال

افزایش میزان ایستایی در گمرک مهران و معطلی رانندگان

جلسه بررسی عملکرد بانکها در اعطای تسهیلات اجزای 3 و 4 بند ب تبصره 2 قانون بودجه سال جاری در بنیاد سمنان

فرمانده جدید حوزه مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ معرفی شد

می‌خواهم دستگاهی بسازم که اسراییل را نابود کند

گزینه های اصلی ایران در برابر دونالد ترامپ

نقدعلی: سیاست خصمانه ایالات متحده در قبال جبهه مقاومت/ رفتار آمریکا با ایران با تغییر دولت‌ها متحول نمی‌شود

جنگ دجال‌ها؛ بزرگترین دشمن ترامپ که خواهد بود؟

ورود ترامپ به کاخ سفید با پایان یافتن پرونده های حقوقیش همراه بود

آیا هریس ریاست دیوان عالی آمریکا را می پذیرد؟!

درجا زدن تولید خودروسازان دولتی

رئیس کل بانک مرکزی: همچنان احتمال کاهش تورم وجود دارد

دیدار استاندار اردبیل با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران در شهرستان مشگین‌شهر

خانواده‌های معظم شاهد و ایثارگر بزرگترین سرمایه معنوی ایران اسلامی هستند

استاندار قم به مقام شامخ شهدای بخش مرکزی ادای احترام کرد

رونمایی از بسته ایران برای بازار نفت

درخواست فوری لیبرمن از یهودیان اروپا

چرا ایلان ماسک به دنبال ایرانیان مقیم آمریکا است ؟

ترامپ مدعی پیروزی قاطع در انتخابات آمریکا شد

توصیه روزنامه اصولگرا برای مواجهه با آمریکای ترامپ/ ایران با افزایش کارت‌های برنده می‌تواند در برابر ترامپ بایستد

پیری ناگهانی و یهویی زن جوان بلافاصله بعد از زایمان

حمله بامدادی آمریکا و انگلیس به مناطق مختلف یمن

ترامپ: از هیلی و پمپئو در دولتم استفاده نخواهم کرد

تجاوز هوایی مجدد ائتلاف آمریکا و انگلیس به یمن

حمله هوایی آمریکا و انگلیس به پایتخت یمن/صنعاء هدف قرار گرفت

ترامپ: در دولت جدید از هیلی و پمپئو استفاده نخواهم کرد

فرار آمریکایی ها با ریاست جمهوری ترامپ

وعده های هفتگانه ترامپ چیست؟

ترامپ نتانیاهو را برکنار می‌کند!

حماس ادعای آمریکا برای اخراج رهبران مقاومت از قطر را کذب خواند