ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نامزدها بگویند «کجا ایستاده‌ایم؟!» اخبار ایران

نامزدها بگویند «کجا ایستاده‌ایم؟!»
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اولین مناظره یک نقطه ضعف بارز داشت و آن، این بود که هیچ‌کدام از نامزدها دقیق به این مسئله نپرداختند که «ما اکنون در کجا ایستاده‌ایم؟».
به گزارش مشرق، مسعود اکبری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت:
اولین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، دوشنبه شب - 28 خرداد- از شبکه یک سیما پخش شد. یکی از تفاوت‌های بارز این مناظره با مناظره‌های دوره‌های قبل این بود که در این مناظره از تخریب‌ها و بداخلاقی‌های انتخاباتی خبری نبود و مخاطب صرفا شاهد برخی کنایه‌ها و جدل‌های کلامی محدود بود و این یک نقطه قوت در این مناظره بود.
اما، این مناظره یک نقطه ضعف بارز داشت و آن، این بود که هیچ‌کدام از نامزدها دقیق به این مسئله نپرداختند که «ما اکنون در کجا ایستاده‌ایم؟». بر همین اساس نگارنده در این وجیزه به تشریح پاسخ این سؤال خواهد پرداخت.
1- ما در شرایطی قرار داریم که دولت سیزدهم، دوره 4 ساله خود را به پایان نرسانده و هنوز یک‌سال از عمر این دولت باقی مانده بود. دولت سیزدهم هر چند دوره چهار ساله خود را به اتمام نرساند اما کارنامه درخشانی بر جای گذاشت.
این در شرایطی بود که به گفته بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران، در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب، هیچ دولتی به ‌اندازه دولت سیزدهم و آیت‌الله رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای مانده از دولت پیش از خود نبود.
2- تلاش‌های شبانه‌روزی آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و پُرکاری و خستگی‌ناپذیری وی در رفع مشکلات در کنار تحرک بالای دولت سیزدهم، امید را در دل مردم زنده کرد. به همین علت بود که سفرهای استانی آقای رئیسی با استقبال انبوه مردم مواجه شده و استقبال باشکوه و حماسی مردم، جزو لاینفک سفرهای استانی آیت‌الله رئیسی بود.
3- وقتی آیت‌الله رئیسی دولت را تحویل گرفت، شیوع کرونا در اقصی نقاط جهان و از جمله ایران، وضعیت بغرنجی را پدید آورده بود. در تابستان 1400 میزان فوتی‌های روزانه کرونا به بیش از 700 نفر افزایش یافته بود.
به گفته دولتمردان، وقتی آقای رئیسی وارد اولین جلسه دولت شد که وزرا هنوز به دولت قبل اختصاص داشتند، رئیس بانک مرکزی وقت در آن جلسه گفت پول نداریم حقوق این ماه را بدهیم!.
تعطیلی کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی، قطع مداوم و گسترده برق، مشکل آبرسانی در استان‌هائی از قبیل خوزستان، سیستان و بلوچستان، کردستان و همدان، قطعی گاز در استان‌های شمالی در فصول سرد سال، وجود بدهی سرسام‌آور به صندوق‌های بازنشستگی، بدهی چندهزار میلیاردی بانک مرکزی، وضعیت نامناسب در صادرات نفتی و غیرنفتی، فشل بودن دیپلماسی اقتصادی، ضعف مفرط در دیپلماسی منطقه‌ای، دیپلماسی التماسی در مواجهه با دولت‌های غربی، بی‌اعتنایی به دیپلماسی چندجانبه.
همچنین حمایت از مفسدان اقتصادی دانه‌درشت، رفتار توهین‌آمیز برخی دولتمردان با منتقدان و رکوردزنی در توهین به منتقدان، پرهیز برخی دولتمردان از حضور بی‌واسطه در میان مردم، سوءمدیریت فاحش در مواقع بروز سیل و زلزله، عدم اعتماد به جوانان و روی کار بودن کابینه پیر و خسته، عدم اعتنا به توان عظیم داخلی و تحقیر توانمندی‌هایی از جمله خودکفایی در کشاورزی، افتخار به نساختن مسکن برای مردم، رکوردزنی در تورم و گرانی و موارد متعدد دیگر که از حوصله این وجیزه خارج است. این‌ها همگی میراثی بود که آیت‌الله رئیسی تحویل گرفت.
4- خب، آقای رئیسی با تحویل گرفتن این وضعیت بغرنج، در طول سه سال فعالیت و در شرایطی که هنوز یک‌سال تا پایان دولت سیزدهم فرصت باقی مانده بود، کار را به کجا رساند؟ بخوانید:
با مجاهدت دولت سیزدهم و به‌کارگیری دیپلماسی مقتدرانه در کنار اعتماد به نخبگان و دانشمندان داخلی، واکسیناسیون سراسری به بهترین نحو اجرا شد و بارها رکورد روزهای بدون فوتی کرونا در تقویم کشور ثبت شد.
دولت رئیسی علاوه‌بر پرداخت به‌موقع حقوق کارمندان، موفق شد حجم بزرگی از بدهی‌ها و تعهدات دولت قبل را تسویه کند، از جمله: تسویه 270هزار میلیارد تومان بدهی اصل و سود اوراق، تسویه 100هزار میلیارد تومان بدهی به صندوق‌های بازنشستگی، اختصاص 40هزار میلیارد برای رتبه‌بندی معلمان و 54 هزار میلیارد برای تسویه بدهی بانک مرکزی.
عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری‌های اقتصادی شانگهای، عضویت رسمی ایران در گروه بریکس، آزادسازی بخشی از پول‌های بلوکه شده ایران، امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، کنار رفتن دست اندازها و موانعی از جمله برجام و FATF، راه‌اندازی کریدور شمال- جنوب، امضای موافقنامه جامع همکاری اقتصادی با چندین کشور، کسب تراز تجاری مثبت در تعامل اقتصادی با 84 کشور، اقدامات تحسین برانگیز در حمایت از مردم مظلوم فلسطین(به خصوص پس از عملیات طوفان‌الاقصی)، تحول در دیپلماسی منطقه‌ای و روابط با کشورهای همسایه و...بخشی از کارنامه موفق دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی است.
در دولت آقای رئیسی حدود 8 هزار و 800 کارخانه و واحد تولیدی در نهضت احیا به چرخه تولید بازگشتند و 720 واحد راکد، نیمه‌فعال و غیرفعال نیز در حال احیا و بازگشت به چرخه اقتصادی کشور هستند. همچنین کاهش نرخ بیکاری به هشت و دو دهم که کمترین نرخ بیکاری پس از انقلاب است؛ در نتیجه افزایش رشد اقتصادی و احیای واحدهای تولیدی در دولت سیزدهم رخ داد.
در نیمه اول سال 1400 و در مقطعی که دولت قبل روی کار بود شاهد قطع مداوم و گسترده برق در شهرهای مختلف کشورمان بودیم. در همان مقطع رسانه‌های زنجیره‌ای مدعی شدند که قطعی برق ناشی از تحریم‌هاست. در این فقره نیز با تغییر دولت و تغییر ریل‌گذاری، شاهد تغییر و تحولات مهمی بودیم. به دلیل سوءمدیریت در دولت قبل، واحدهای نیروگاهی در اوج بار به دلیل تعمیرات نیروگاهی از مدار خارج می‌شدند. اما در دولت سیزدهم با مدیریت جهادی به نقطه‌ای رسیدیم که هیچ واحد نیروگاهی، خارج از مدار قرار نداشت.
همچنین در دولت سیزدهم با امضا و اجرای قرارداد سوآپ گازی با همسایگان، گاز در استان‌های شمالی در فصل سرما تأمین شد.
در دولت قبل حتی آب خوردن مردم نیز به تحریم‌ها و اخم و لبخند دشمن گره خورد. این رویکرد تأسف برانگیز ضمن تشویق دشمن به تشدید گستاخی و فشار، مردم را نیز گلایه‌مند و آزرده خاطر کرد. کار به جایی رسید که در مناطقی از جمله غیزانیه در خوزستان، مردم با مشکلات زیادی در حوزه تأمین آب مواجه شدند.
اما در دولت سیزدهم با اینکه تحریم‌های ظالمانه کنار نرفت، پروژه‌های عظیم آبرسانی در خوزستان و کردستان و همدان و سیستان و بلوچستان و دیگر نقاط کشور به بهره‌برداری رسید و آبرسانی به
5 هزار روستا به مرحله اجرا درآمد.
5- یک‌بار دیگر این سؤال را مطرح می‌کنیم؛ «ما اکنون در کجا ایستاده‌ایم؟» ما اکنون در میانه دوران بهبود و درمان هستیم. درمان بیماری‌ای که دولت مدعی تدبیر و امید- بخوانید دولت مدعیان اصلاحات- آن را به کشور تحمیل کرد و دولت رئیسی به بهبود آن پرداخت و شهادت رئیس‌جمهور و هیئت همراه، درمان این بیماری را نیمه کاره گذاشت.
تجربه دولت مدعی تدبیر و امید در کنار تجربه دولت شهید رئیسی، به ما می‌گوید که باید ضمن پرهیز از ادامه مسیر دولت دوازدهم، مسیر ناتمام دولت سیزدهم به سرمنزل مقصود برسد.
6- اگر بخواهیم صریح‌تر بگوییم، ما با دو گفتمان در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم مواجه هستیم، یکی «گفتمان ادامه دولت مدعی تدبیر و امید» است و دیگری «گفتمان ادامه دولت شهید رئیسی»؛ هر دو گفتمان مذکور در انتخابات جاری، دارای نماینده و به عبارتی دارای نامزد می‌باشند.
حال انتظار از نامزدهای جریان انقلاب این است که ضمن تشریح و تفکیک این دو گفتمان، صراحتا نظر خود را راجع به این دو بیان کنند. این به هیچ عنوان به معنای دامن زدن به دوقطبی نیست، بلکه به معنای انتخاب راه صحیح و تاکید بر این راه است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1150187/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جهان اسلام و عرب علیه اسرائیل و در حمایت از فلسطین و لبنان اقدام کند

کنعانی: آمریکا شریک جرم رژیم صهیونیستی در حمله به ضاحیه بیروت است

دستور بایدن به پنتاگون برای ارزیابی وضعیت نیروهای آمریکایی در منطقه

بایدن دستور ارزیابی آرایش نیروها و حفاظت از سفارتخانه‌های آمریکا در خاورمیانه را صادر کرد

دستور فوری بایدن به پنتاگون درباره خاورمیانه + جزئیات

هشدار عراقچی درباره وضعیت امنیتی افغانستان

عراقچی: آمریکا در حمله اسرائیل به بیروت همدست است

دستور بایدن درباره وضعیت آرایش نیروهای آمریکایی در خاورمیانه/ تاکید بر اتخاد اقدامات حفاظتی برای سفارتخانه‌ها

اعلام زمان پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی ضد داعش در عراق/ عراق و آمریکا بیانیه دادند

لحظه انفجاری قوی در ضاحیه بیروت

حمله به پایگاه نیروهای اشغالگر آمریکایی در شرق سوریه

تصویری که تایمز اسرائیل از لحظه چراغ سبز نتانیاهو برای حمله بیروت منتشر کرد

دلایل گسترش جنگ از سوی تل آویو

بیانیه مشترک عراق و آمریکا درباره خروج نیرو‌ها از عراق

تحریم‌های جدید آمریکا علیه 7 ایرانی به بهانه‌های واهی

بیانیه مهم و مشترک آمریکا و عراق درباره خروج کامل نیروهای آمریکایی‌

فرانس پرس: سید حسن نصرالله زنده است

صدای انفجارهای بدون وقفه در ضاحیه بیروت در اثر حملات رژیم صهیونیستی

دستور بایدن بعد از اتفاقات لبنان

بلینکن: لحظات کنونی، لحظات بحرانی است

لاوروف: خاورمیانه در آستانه جنگ‌ بزرگی است

ببینید | واکنش آنتونی بلینکن وزیرخارجه ‎آمریکا به اتفاقات ساعات اخیر در لبنان

ایران جنایت صهیونیست‌ها در ضاحیه را شدیدا محکوم کرد

لحظه نجات 2 دختر از زیر آوار ساختمان های مورد هدف رژیم صهیونیستی در حومه جنوبی بیروت

بیانیه مهم درباره خروج کامل نیروهای اشغالگر آمریکایی‌ از عراق!

سفارت ایران در عراق: ایران در کنار لبنان و مقاومت خواهد بود

بیانیه مشترک عراق و آمریکا درباره زمانبندی خروج ائتلاف بین المللی از عراق

نرخ تورم کاهش می‌یابد؟

اگر منافع آمریکا در منطقه خاورمیانه هدف قرار گیرد، واشنگتن حق واکنش دارد

پنتاگون: در حمله اسرائیل دخالت نداشتیم

ادعای عجیب بلینکن درباره حمله اسرائیل به بیروت: تل‌آویو حق دفاع دارد

وزیر خارجه آمریکا: منطقه در لحظه بحرانی قرار گرفته است

ادعای عجیب بلینکن درباره حمله اسرائیل به بیروت

اظهارات ضد و نقیض آمریکا درباره اطلاع از حمله اسرائیل به ضاحیه بیروت

حملات جدید رژیم صهیونیستی به مناطقی در جنوب لبنان

حمله مجدد ارتش صهیونیستی به ضاحیه بیروت

جدیدترین تصاویر از ضاحیه لبنان

عراق همه پروازهایش به بیروت را تعلیق کرد

زمان خروج نیروهای آمریکایی از عراق و سوریه مشخص شد

عراق همه پروازهای خطوط هوایی خود به بیروت را لغو کرد

سفارت ایران در عراق: حمله به ضاحیه جنایت جنگی است

داستان یک جراحی اقتصادی موفق: وقتی سختی‌ها به ثمر رسید

مقامات ایرانی تاکنون درباره حمله اسراییل به ضاحیه بیروت چه گفتند؟

پیام جدید ارتش اسراییل: از این سه نقطه ضاحیه دور باشید!

تحریم های تازه آمریکا علیه هفت ایرانی

◄ پنتاگون و آمریکا ؛ از حمله اسرائیل به لبنان اطلاعی نداشتیم

واکنش آمریکا به حمله اسرائیل به بیروت | واشنگتن اطلاعی از حمله رژیم صهیونیستی نداشت!

اظهارات ضد و نقیض آمریکا/ پنتاگون: زمانی که اسرائیل ما را در جریان قرار داد حمله عملا آغاز شده بود

هیچ راهی برای مذاکره با اسرائیل وجود ندارد/ آمریکا، ستون اصلی جنایات اسرائیل است

بلینکن حملات مرگبار و تروریستی اسرائیل به بیروت را دفاع از خود خواند