آیا دومین سوقصد، شانس پیروزی ترامپ در انتخابات را افزایش می دهد؟!
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - روز گذشته برای دومین بار در دوماه اخیر، رئیس جمهور سابق و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ هدف تروری ناموفق قرار گرفت. این در حالی است که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حال ورود به مراحل نهایی خود است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روز گذشته برای دومین بار در دوماه اخیر، رئیس جمهور سابق و نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ هدف تروری ناموفق قرار گرفت.
این در حالی است که انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در حال ورود به مراحل نهایی خود است.
بلافاصله پس از این تلاش ترور، کمپین ترامپ ایمیلهایی به حامیان خود ارسال کرد و از آنها خواست برای جمعآوری پول و کمکهای مالی بیشتر تلاش کنند. با این حال، همانطور که روزنامه «تایمز» بریتانیا اشاره کرده، هنوز مشخص نیست که این اتفاق چه تاثیری بر انتخابات آتی خواهد داشت.
کامالا هریس، نامزد دموکرات، در هفتههای اخیر در بیشتر نظرسنجیها از ترامپ پیشی گرفته است، اما رقابت همچنان بسیار نزدیک است و حتی پس از مناظرهای که هفته گذشته بین این دو رقیب برگزار شد و به عنوان پیروزی تمام عیار برای هریس تلقی شد، نمیتوان بهطور قطعی نتیجه را پیشبینی کرد.
وضعیت پس از ترور دیروز کاملاً متفاوتتر از ترور اول در اواسط ژوئیه (تیر) به نظر میرسد. در تلاش اول، ترامپ از ناحیه گوش آسیب دید و پس از حمله، در حالی که خون روی صورتش جاری بود، مشت خود را به نشانه قدرت در مقابل جمعیت بالا برد، واکنشی که او را به عنوان یک رهبر قوی نشان داد. در آن زمان، بسیاری از ناظران از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه معتقد بودند که تیراندازی نتیجه انتخابات را تعیین کرده است.
با اینحال مجله «اکونومیست» بر این باور است که این تلاش دوم تأثیر مثبتی بر کمپین ریاستجمهوری ترامپ که در ماههای اخیر از شوکهای مختلفی رنج برده است خواهد داشت.
این مجله همچنین اشاره میکند که توجه رسانهای که هریس پس از مناظره قدرتمندش با ترامپ به دست آورد، اکنون با تمرکز رسانهها بر ترور ترامپ کاهش خواهد یافت.
از سوی دیگر، شبکه «اسکای نیوز» بریتانیا معتقد است که کمپین ترامپ «با نزدیک شدن نظرسنجیها بین او و کامالا هریس به خوبی از فرصت سیاسیای که تلاش ترور اخیر برای او به همراه داشته آگاه است»
این شبکه افزود: «کامالا هریس پس از مناظرهای که به وضوح در آن بر ترامپ پیروز شد، فاصله خود را در نظرسنجیها با او کم کرده و حتی در برخی از ایالتهای کلیدی کمی پیشی گرفته بود. تمام توجه رسانهها بر این پیشرفت معطوف شده بود و دیگر هیچ صحبتی از ترور قبلی در ماه ژوئیه نبود. بنابراین، این ترور جدید یک عامل مهم در رقابت برای رسیدن به کاخ سفید است»
آیا تلاشهای ترور رؤسای جمهور سابق باعث افزایش حمایت از آنها شد؟
به گزارش روزنامه «تایمز»، رؤسای جمهور سابق آمریکا که از تلاشهای ترور جان سالم به در بردهاند، اغلب افزایش موقتی در میزان حمایت عمومی را تجربه کردهاند، اما این افزایش به سرعت از بین رفته است.
رونالد ریگان در سال 1981، تنها یک ماه پس از آغاز ریاستجمهوریاش، با تیراندازی در مقابل هتل هیلتون واشنگتن روبرو شد و علی رغم مجروحیت جان سالم بدر برد. در دو ماه بعد از این حادثه، محبوبیت ریگان در نظرسنجیها بهطور متوسط حدود 8 درصد افزایش یافت، اما با بازگشت اقتصاد ایالات متحده به رکود، این محبوبیت کاهش یافت و او سال را با محبوبیتی حدود 10 درصد پایینتر از زمان آغاز ریاستجمهوریاش به پایان رساند.
همچنین، جرالد فورد در سال 1975 طی 17 روز هدف دو ترور قرار گرفت. پس از اعلام اینکه او از ترس ترور خود را پنهان نمیکند و به حضور عمومی ادامه میدهد، محبوبیت او اندکی افزایش یافت و حدود 2 درصد بیشتر شد. اما این افزایش کمتر از یک ماه دوام آورد و حمایت از او حتی به زیر سطح پیش از تلاشهای ترور رسید. فورد نتوانست در انتخابات بعدی پیروز شود.
اینکه آیا تلاش اخیر برای ترور ترامپ بر میزان محبوبیت او تأثیر خواهد داشت یا نه، در روزهای آینده با نظرسنجیهای جدید مشخص خواهد شد.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1205962/