ایرانیان جهان

آخرين مطالب

با شواهد نشان دادیم عراق یک هفته بعد به ایران حمله می کند /ماجرای یک نامه درباره رابطه سپاه با ارتش از زبان سرهنگ کتیبه عراق

با شواهد نشان دادیم عراق یک هفته بعد به ایران حمله می کند /ماجرای یک نامه درباره رابطه سپاه با ارتش از زبان سرهنگ کتیبه
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امروز (6مهر) سالروز درگذشت سرهنگ مهدی کتیبه یکی از چهره‌های شاخص نظامی در دهه 60 است. سرهنگ کتیبه رئیس اداره دوم ارتش و از بازماندگان حادثه انفجار روز هشتم شهریور، بود. همچنین وی قبل از انقلاب عضو هسته‌های مقاومت در درون ارتش با محوریت شهیدان نامجو و کلاهدوز بود.
سرهنگ کتیبه در سال 1398 گفتگویی با خبرگزاری «خبرآنلاین» داشت که به بهانه درگذشت او بخشی از این گفتگو را مرور می کنیم؛
چه اتفاقی افتاده بود و ماجرا چه بود؟
ما قبل از انقلاب فعالیت‌هایی داشتیم به نام گروه «بی‌نام» که آقای دکتر حسن آیت، دکتر جاسبی، آقای احمد کاشانی، عوامل غیرنظامی ما بودند. بیشتر اعضای این گروه ما نظامی بودند که آقای نامجو، آقای تیمسار محمدرضا رحیمی و آقای اقارب‌پرست، آقای صیاد شیرازی، بنده و آقای کلاهدوز و یک تعداد دیگری، این‌ها جزو گروه نظامی بودند که این‌ها آمادگی داشتند برای این‌که فعالیت‌هایی ضد نظام شاه داشته باشند، بنابراین ما جلساتی قبل از انقلاب با هم داشتیم. بعد از انقلاب هم این جلسات ادامه داشت. وقتی که آقای شهید حسن آیت در قید حیات بود، این جلسات با آقای آیت تشکیل می‌شد و بعد از شهادت حسن آیت این جلسات را تقریبا آقای احمد کاشانی اداره می‌کرد.
ماجرای یک نامه درباره رابطه سپاه با ارتش در دوران جنگ ما این جلسات را هر هفته با هم داشتیم. دو نفر از افرادی که جزو این گروه نبودند، آقای حسن فروزان و آقای شریف‌النسب اقدام به تهیه نامه‌هایی کردند؛ که آن نامه‌ها هم چیز بدی نبود، درواقع در آن نامه‌ها می‌گفتند سپاه رفتارش با ارتش مناسب نیست و ما که در یک جبهه مشغول فعالیت جنگی هستیم، بهتر است که این کار صورت نگیرد و این حرکات و این رفتارها صحیح نیست. ما از وجود آن نامه‌ها و تهیه و پست آنها اطلاع داشتیم ولی خودمان در تهیه و پخش آن‌ها دخالتی نداشتیم. بنابراین آنها احساس کردند ما مثلا در این نامه‌ها دخالت داریم و ما را بازداشت کردند.
ظاهرا بحث عزل صیاد شیرازی هم مطرح شده بوده؟
نه. صیاد شیرازی تقریبا یک مدتی فرمانده نیروی زمینی بود و بعد در نتیجه اختلافاتی که با محسن رضایی و ... داشتند، ایشان را کنار گذاشتند، یعنی عوض کردند.
2727 
در جنگ ایران و عراق چقدر بحث اطلاعاتی و نفوذی میان ارتش و سپاه وجود داشت ؟چقدر آن رکن دوم توانست بحث درزکردن اطلاعات را کشف کند؟
قبل از شروع جنگ ایران و عراق، سپاه هنوز به این صورت تشکیل نشده بود، یعنی تشکیلات منظم و مرتب آنچنانی نداشت و تقریبا سپاه از شروع جنگ شروع به فعالیت‌کرد. ما در ارتش بودیم و همان زمان که هنوز جنگ شروع نشده بود به مسئولان اطلاع دادیم که جنگ در شُرف انجام است. شهید رجایی قبل از جنگ به‌عنوان نخست وزیر انتخاب شده بود. مجلس شورای اسلامی در آن مقطع آقای رجایی را احضار کرد و گفت این حرکات و حملاتی که در غرب کشور عراق انجام می‌دهد، منظور چیست و چه باید کرد؟ آقای رجایی برای این‌که بیاید جواب مجلس را بدهد، از بنده و آقای تیمسار ظهیرنژاد و تیمسار فلاحی دعوت کرد که با اتفاق ایشان به مجلس برویم. من یک نقشه وضعیت تهیه کرده بودم. اول رفتیم در اتاق آقای هاشمی رفسنجانی که آیت الله خامنه‌ای و آقای رفسنجانی و آقای رجایی در آن جلسه حضور داشتند برایشان شرح و توضیح دادم. بعد از آن در جلسه غیرعلنی مجلس این نقشه وضعیت را جلوی تریبون مجلس نصب کردم که خیلی از نمایندگان که در آخر صحن مجلس بودند و نمی‌دیدند، بلند شدند و آمدند جلوی تریبون نشستند.
با شواهد و قرائن نشان دادیم که عراق یک هفته بعد به ایران حمله می کند اولین نفری که آن‌جا صحبت کرد، من بودم. صحبت کردم که شواهد و قرائنی وجود دارد که این شواهد و قرائن اگر تحقق بیابد، حمله دشمن قطعی و حتمی است و با این قرائن و شواهدی که به شما نشان می‌دهم، از نظر ما ارتش عراق تا هفته دیگر حمله می‌کند، حمله‌اش هم از این محور است، هدفش هم این است. قرائن و شواهد ما چی بود؟ واحدهای زرهی که از نقاط دوردست مرز ایران و عراق حرکت کرده بودند و آمده بودند در مرز مستقر شده بودند، واحدهای توپخانه به همین شکل، واحدهای لجستیکی به همین شکل. همه این‌ها را ما روی نقشه وضعیت پیاده کردیم که این واحدها آمده‌اند در این نقاط مستقر شده‌اند، گفتیم بنابراین در هفته دیگر ارتش عراق از محور خوزستان، خرمشهر و آبادان و اهواز ما را مورد حمله قرار می‌دهد و آن حرکات و عملیاتی که در غرب انجام شده، آن‌ها تک‌های فریبنده است. یعنی از مرز غرب ما خطری احساس نمی‌کنیم، خطر از این‌جا است. بنابراین ما حرف‌های خودمان را به 230 الی 240 نفر از نمایندگان مجلس گفتیم و تقریبا همانطوری که ما گفتیم، انجام شد.
بعد از جنگ معمولا اگر پیروز شدیم، می‌گویند عملیات خوب انجام شد ولی اگر پیروز نشدیم، موفق نشدیم، می‌گویند اطلاع نداشتیم. بعد همه گفتند که اطلاعات نداشتیم. گفتم 250 تا نماینده مجلس شاهد است که ما اطلاعات داشتیم، خوب هم داشتیم، بنابراین نگویید اطلاعات نداشتیم. بعد از من، آقای ظهیرنژاد آمد و نمایندگان گفتند شما چکار می‌کنی؟ گفت الان ارتش در اختیار من است، اما الان در اثر دخالت‌های بی‌جایی که در ارتش شده، ارتش را از حیز انتفاع انداخته‌اید؛ لشکر 92 زرهی اهواز را که بهترین واحد ما است، داغون کرده اید، دخالت در آن کردید و نمی‌گذارید ما کارمان را انجام دهیم. بقیه نیروها هم که در کردستان مشغول هستند و گرفتار هستند. بنابراین اگر می‌خواهید که ما جلوی این اتفاق را بگیریم، اجازه بدهید ما خودمان تصمیم بگیریم و در کار ما دخالت نکنید.
27219
کد خبر 1963201

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1214221/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمله شکارچیان با تبر به محیطبان پارک ملی نکا

بارندگی‌های شدید اخیر در ژاپن؛ عملیات امدادی همچنان ادامه دارد

سیاست‌ های اتحادیه اروپا کشاورزان آلمانی را قربانی کرد

یورو دیجیتال چه نقشی در اقتصاد اروپا خواهد گذاشت؟

سایه حمایت چین از اقتصاد بر سر سنگ آهن /افزایش قیمت سنگ آهن چینی

به روزرسانی رکورد جهانی طلا

رایزنی فرمانده نیروی دریایی ارتش با همتای چینی

طالبان اتهام نقض حقوق بشر در افغانستان را رد کرد

آنتونف: سفر زلنسکی به آمریکا «نمایش هالیوودی» است

تداوم بمباران مناطق مسکونی لبنان توسط جنگنده‌های متجاوز صهیونیستی – آفتاب نو | اخبار ورزشی

سفیر روسیه: سفر زلنسکی به آمریکا «نمایش هالیوودی» است

طلا بالاخره سقوط کرد/ قیمت جدید طلا امروز 7 مهر 1403

نفوذ فرهنگی؛ رکن اصلی جنگ شناختی علیه ایران

آمریکا برای مقابله با تهدیدات ایران، 8 میلیارد دلار به اسرائیل کمک کرد

توافقات همکاری‌های مشترک با چین عملیاتی می‌شود

چین: آمریکا باید از توهین و اتهام بی‌اساس علیه پکن دست بردارد

پالس روسی جنگ هسته‌ای

هلن جان 44 آمریکایی را گرفت

واکنش‌ مجازی فعالان جهان به حمله بیروت

تاکید وزیر خارجه امارات بر تحکیم روابط با آمریکا

پُرادعای بی‌مخاطب

مسیر دشوار احیای برجام

یک میلیون صهیونیست شب را در پناهگاه‌ها پنهان شدند

"هلن" جان 44 آمریکایی را گرفت

تصاویر زنده از ضاحیه جنوبی بیروت

حزب الله از حمله موشکی به پایگاه "رامات دیوید" خبر داد

تحقیق و تفحص از ایران خودرو در مجلس کلید خورد

حرکت آهسته بازار کار آلمان ادامه دارد

چینی ها برخلاف روسها از همه دنیا مشاوره می گیرند

سریع القلم: این تصور که چینی‌ها با اروپا و آمریکا اصطکاک شدید امنیتی دارند، درست نیست

کاهش سهم تورم‎‌زا نظام بانکی از تامین مالی کشور ضرورت دارد

آسیب‌شناسی وفاق

کوتاه‌کردن دست دلالان از محصولات کشاورزی

تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی 11500 همت منابع می‌خواهد

یک تیر و دو نشان همتی

مروری بر سرتیتر روزنامه‌های کشور و مهم‌ترین تیترهای اقتصادی؛ امروز 7 مهر 1403

استاندار کردستان: جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان موجب تقویت فرهنگی و اقتصادی می‌شود

شرط کورتوا برای مودریچ: هفتمین قهرمانی اروپا!

متا در اروپا 91 میلیون یورو جریمه شد

روابط تجاری ایران و گرجستان بر روی ریل توسعه

«کودک‌کشی» نشانه ضعف رژیم صهیونیستی است/ همدلی مسلمانان، راه‌حل نابودی اسراییل

آژیر کارخانه‌های چین به صدا درآمد

رکوردشکنی نوجوانان کشورمان در مسابقات تیروکمان چین تایپه

قیمت افغانی به تومان امروز شنبه 7 مهر 1403

قدرت حزب‌الله باعث شده صهیونیست‌ها این گونه وحشیانه دست به جنایت بزنند

فرجام تلخ کشتی گیر آمریکایی؛ آلن ورا به آرزویش نرسید

آشنایی با سوسک بدبوی ارتش آمریکا

فرمایشات رهبر معظم انقلاب درخصوص وحدت باید نصب العین امت اسلامی باشد

مستندهای پربیننده عماریار کدام است؟/از «اسرائیلیسم» تا«خاله بتول»

برنت 71 دلار و 98 سنت شد