ایرانیان جهان

آخرين مطالب

از بهبود نرخ بیکاری تا مالیات خانه‌های لوکس اخبار ایران

از بهبود نرخ بیکاری تا مالیات خانه‌های لوکس
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار ؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعات مختلفی اعم از میزان نرخ بیکاری در تابستان، وضعیت بازار تبلیغات دیجیتال ایران، جایگاه اخلاق در بازار، فراهم شدن مقدمات تک‌نرخی شدن ارز، آثار بودجه‌ریزی ناکارآمد دولت در حوزه اجتماعی، وضعیت بازار سرمایه، امکانات آسیب‌پذیر صهیونیست‌ها در حوزه انرژی و بی‌اعتنایی دارندگان خانه‌ها و خودرو‌های لوکس نسبت به مالیات پرداخته‌اند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش اقتصادی امروز خود تحت عنوان «نمره قبولی اشتغال تابستان» نرخ بیکاری کشور را در تابستان سال جاری بررسی کرده و نوشته است: «آمار‌های جدید وضعیت بازار کار ایران در تابستان نشان‌دهنده بهبود کلی شاخص‌های اشتغال و نیروی کار بود. نرخ بیکاری به 7.5 درصد رسید که نسبت به بهار 0.2 واحد درصد کاهش یافته است. همزمان با این کاهش، نرخ مشارکت اقتصادی نیز به 41.7 درصد افزایش یافته که بالاترین میزان در چهار سال اخیر است. تعداد جمعیت شاغل به 25 میلیون و 129 هزار نفر رسیده که 443 هزار نفر بیشتر از سال گذشته بود. نرخ مشارکت اقتصادی با افزایش 0.5 واحد درصدی نسبت به بهار، نشان‌دهنده افزایش تمایل افراد به بازگشت به بازار کار تلقی می‌شود. برخی کارشناسان معتقدند که راه‌اندازی کسب‌وکار‌های کوچک آنلاین به کاهش نرخ بیکاری کمک کرد. با این حال، نرخ مشارکت اقتصادی همچنان پایین‌تر از سطح پیش از همه‌گیری کرونا است.»
روزنامه شرق در گزارش اقتصادی امروز با عنوان «روایت یکتانت از وضعیت دیجیتال مارکتینگ» به بازار تبلیغات دیجیتال در ایران اشاره کرده و بیان می‌کند: «بازار تبلیغات دیجیتال ایران حدود 11 هزار میلیارد تومان است که 20 درصد از کل بازار تبلیغات را شامل می‌شود. هزینه تبلیغات دیجیتال در سال 2023 نزدیک به 10 درصد رشد داشته و به بیش از 638 میلیارد دلار رسیده است. ایرانی‌ها به طور متوسط روزانه چهار ساعت از وقت خود را به اینترنت اختصاص می‌دهند. 60 درصد کاربران پیش از خواب به شبکه‌های اجتماعی مراجعه می‌کنند و بیش از 85 درصد قبل از خرید آنلاین یا حضوری، تحقیقات اینترنتی انجام می‌دهند. موبایل مهم‌ترین وسیله برای دسترسی به اینترنت است و تلگرام به عنوان پراستفاده‌ترین پیام‌رسان شناخته می‌شود.»
«پایان یک افسانه» عنوان گزارش روزنامه سازندگی بود. این گزارش بیان دارد: «نقد‌های رایج به بازار آزاد آن را متهم به ایجاد خودخواهی، فساد و کاهش اخلاقیات می‌کند. حتی آدام اسمیت نیز معتقد بود زندگی در جوامع بازاری هزینه‌های اخلاقی دارد. منتقدان بر این باورند که جست‌وجوی سود منجر به سوءاستفاده از دیگران و ایجاد نابرابری و بی‌عدالتی می‌شود. در مقابل، اقتصاددانان این اتهامات را رد کرده و بیان می‌کنند که بازار‌ها نه تنها غیراخلاقی نیستند، بلکه مروج اخلاق نیز هستند. آمار‌ها نشان می‌دهند که مردم در جوامع بازاری نسبت به جوامع غیر بازاری اخلاقی‌تر و با اعتماد بیشتری به یکدیگر رفتار می‌کنند. جوامع بازاری با تقسیم کار و افزایش ثروت به توسعه اقتصادی می‌انجامند. این جوامع باعث رقابت در ارائه خدمات بهتر می‌شوند و صفات اخلاقی نظیر صداقت و قابل‌اطمینان بودن در آنها تشویق می‌شود.»
روزنامه هم‌میهن در گزارش اقتصادی امروز خود تحت عنوان «خروج از نظام ارز چندنرخی» مدعی گمانه‌هایی درباره سیاست دولت برای فراهم کردن مقدمات تک‌نرخی شدن ارز شده و نوشته است: «حذف نظام ارز چندنرخی یکی از اولویت‌های دولت جدید ایران است و وزیری مانند عبدالناصر همتی به این موضوع اهتمام دارد. سیاست‌ها شامل حذف ارز ترجیحی کالا‌ها به غیر از دارو و کالا‌های اساسی و کاهش فاصله بین نرخ ارز نیمایی و بازار آزاد است. همتی و محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، منتقد چندنرخی بودن ارز بوده و به دنبال اصلاحات لازم هستند. مشکل چندنرخی بودن ارز موجب ایجاد فساد و سوءاستفاده از ارز ارزان برای کالا‌های غیرضروری شده که مثال‌هایی مانند پرونده چای دبش نشان‌دهنده این معضل است.»
روزنامه اعتماد در گزارشی با عنوان «عدالت در توزیع فقر شکل گرفته است» به بررسی آثار بودجه‌ریزی ناکارآمد دولت در حوزه اجتماعی پرداخته و بیان می‌کند: «در گزارشی بیان شده است که بودجه کل کشور در 8 سال گذشته بیش از 5 برابر شده اما این رشد به دلیل تورم واقعی، تاثیر چندانی بر رشد ایفا نکرد. این گزارش توسط بازوی پژوهشی مجلس تهیه شده و مشکلات اصلی بودجه را شامل ناترازی ساختاری و کسری پنهان بودجه عنوان کرده است. دولت به جای اتکا به منابع مالی پایدار مانند مالیات، به فروش نفت، استقراض از بانک مرکزی و فروش اوراق وابسته شده و به همین سبب در سال‌های اخیر، کسری تراز عملیاتی به طور چشمگیری افزایش یافته و مشکلات اقتصادی ناشی از اتکای دولت به منابع ناپایدار و استقراض برای جبران کسری بودجه به تورم، به افزایش نابرابری‌های اجتماعی و کاهش رفاه جامعه منجر شده است.» 
«سرخی کاذب بورس» عنوان گزارش صفحه 3 روزنامه وطن امروز بود. این گزارش روند بازار سرمایه را تحلیل کرده و نوشته است: «وضعیت فعلی بازار‌های مالی ایران نشان می‌دهد که رشد جمعی شاخص‌های بازار سهام به پایان رسیده و این امر موجب تغییر استراتژی سهامداران شده است. در هفته پایانی تابستان، بازار با رکورد معاملات خرد مواجه شد اما با توجه به تنش‌های سیاسی و اقتصادی، بیش از 90 درصد از نماد‌ها به حالت منفی درآمده‌اند. در این هفته، بازار تحت تاثیر عوامل روانی قرار داشته و این موضوع باعث محدود شدن دامنه نوسان قیمتی به یک درصد شده است. هرچند تا حدی از ریزش شدید جلوگیری شده اما ارزش و حجم معاملات خرد کاهش یافته و به حدود 2 هزار میلیارد تومان رسیده است. در این راستا، سرازیر شدن پول حقیقی از بازار ادامه دارد، به طوری که بیش از 4 هزار میلیارد تومان از سهام و صندوق‌های سهامی خارج شده است.»
روزنامه فرهیختگان در گزارش امروز خود تحت عنوان «هدف بعدی، زیرساخت‌های اسرائیل»، امکانات آسیب‌پذیر صهیونیست‌ها در حوزه انرژی را زیر ذره‌بین قرار داده و بیان می‌کند: «اسرائیل با حمله موشکی 400 موشکی از سوی ایران مواجه شد که موجب سردرگمی این رژیم شد. پیشنهاداتی به‌منظور جبران این شکست از سوی چهره‌های سیاسی اسرائیل مطرح شده که برخی از آنها به حمله به تاسیسات هسته‌ای و انرژی ایران اشاره دارند. انرژی یکی از ارکان حیاتی اقتصاد هر کشور است و آسیب به تاسیسات انرژی می‌تواند کشور‌ها را فلج کند. بیش از 80 درصد سبد انرژی این رژیم متکی به منابع هیدروکربوری (نفت و گاز) است. همچنین تلاویو به طور روزانه 275 هزار بشکه نفت پالایش می‌کند و بیش از 60 درصد نفت وارداتی خود را از آذربایجان و قزاقستان تامین می‌کند. وابستگی این رژیم به نفت و گاز طبیعی، آن را در برابر حملات آسیب‌پذیر کرده است.»
«ویراژ لوکس‌سواران روی قانون مالیات» عنوان گزارش اقتصادی صفحه 3 روزنامه جام‌جم بود. این گزارش به مالیات بر خودرو‌های لوکس اشاره کرده و نوشته است: «هدف اصلی طراحی مالیات بر خودرو‌های لوکس، کنترل سوداگری و بازتوزیع ثروت است و درآمدزایی برای دولت در اولویت دوم قرار دارد. بر اساس آمار نشان می‌دهد که سازمان امور مالیاتی در سال 1400 موفق به وصول 21 میلیارد تومان مالیات از خودرو‌های گران‌قیمت شده و این در حالی بوده که درآمد مصوب، 6600 میلیارد تومان بود. در سال 1401، این رقم به 519 میلیارد تومان رسید که به‌ دلیل فاصله آشکار با بودجه مصوب، تنها 10 درصد تحقق را نشان می‌دهد. پیش‌بینی می‌شود که در سال 1403، مالیات‌های مربوط به خودرو‌های لوکس 6.5 هزار میلیارد تومان وصول شود.»
روزنامه جوان نیز در گزارش اقتصادی امروز خود تحت عنوان «خانه‌های لوکس پول چایی مالیات را هم ندادند!» به موضوعات مالیات بر خانه‌ها و خودرو‌های لوکس اشاره کرده و مدعی شده است که دارندگان این نوع از خانه‌ها و خودروها، به بحث مالیات اعتنایی ندارند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1223001/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایجاد 361 طرح اشتغال ویژه نیازمندان روستایی و عشایری خراسان‌جنوبی

حمایت نویسندگان و ادیبان جهان عرب از فلسطین

راهکار ظفرقندی برای خرید کالاهای پزشکی از ژاپن

آمادگی شرکت‌های ژاپنی برای توسعه همکاری‌ها با ایران در حوزه سلامت

تشکیل کارگروه مشترک برای پیگیری تفاهمات ایران و ژاپن در حوزه سلامت

تسخیر صنعت فضایی توسط ایلان ماسک

پیروزی لاسانا دیارا؛ دگرگونی و پیروزی تاریخی

تشکیک در شدت عملیات علیه اسراییل دستور کار رسانه‌های معاند است

کوربین: ریشه بحران های منطقه اشغال فلسطین است

«سید حسن» شجاعانه با رژیم جعلی اسراییل مبارزه کرد

چین به اولین ارتباط تراهرتز راه دور دنیا دست یافت

کاهش قیمت آلومینا، نشانه‌ای احتمالی‌ از نوسانات بازار آلومینیوم

چین اولین سیستم ارتباطی تراهرتز جهان را ساخت

تنش‌های تهران و تل‌آویو / ساخت هواپیماهای بدون سرنشین

مربی ایرانی هدایت تیم فوتبال ساحلی افغانستان را بر عهده گرفت

سقوط خودروی سواری در دره 7 کشته و 8 زخمی برجای گذاشت

سردار نقدی: آمریکا بازنده این جنگ خواهد بود+ فیلم

سردار نقدی: آمریکا بزرگ ترین بازنده جنگ است

ایلان ماسک برای اولین بار در رویداد انتخاباتی ترامپ شرکت کرد

قدرت‌نمایی «أنصارالله»؛ چگونه آمریکا در دریای سرخ شکست خورد؟

ادعای آتش بس آمریکا یک فریب و خریدن زمان برای اسرائیل بود

مقایسه کمک‌های انگلیس و آمریکا به رژیم صهیونیستی و لبنان

رژیم صهیونیستی به دلیل حمایت آمریکا هنوز سرپا است

دلار جهانی سقوط کرد

سردار نقدی: روز 13 آبان میدان ابراز وجود ماست | نتانیاهو برای منافع آمریکا می‌جنگد

آمریکا به صهیونیست‌ها برای کودک کشی پول و سلاح می‌دهد

ریزش ذخایر ‏‏‏‏‏‌استراتژیک آمریکا

سردار نقدی: رژیم صهیونیستی یک یگان از ارتش آمریکا است + فیلم

قیمت طلا به خاطر تنش‌های خاورمیانه و اشتغال آمریکا افزایش یافت

ارزش دلار از جایگاه ارز ذخیره جهانی تنزل کرد

جزئیات بیشتر از خودسوزی یک خبرنگار در آمریکا

طعنه سنگین صادق زیباکلام به رضا پهلوی /نظام جمهوری اسلامی با حمله نظامی آمریکا و اسرائیل سقوط نخواهد کرد

روایت نیویورک تایمز در باب درخواست مشاوره ترامپ از پوتین

سیدحسن خمینی: بازدارندگی به قدرت است نه لبخند

سردار نقدی: روز 13 آبان میدان ابراز وجود ماست

درباره‌ی لفاظی جدید ترامپ علیه ایران

ویدئو هولناک از لحظه آتش گرفتن هواپیما در لاس وگاس آمریکا

سردار نقدی: رژیم صهیونیستی اگر تنها بود، در آبان 1402 کارش تمام بود/ انبارهای آنها چند بار خالی شد ولی آمریکا پر کرد/ اینکه اسرائیل اولاد نامشروع آمریکا است را همه مردم دنیا به خوبی لمس می‌کنند،

تنزل ارزش دلار

سردار نقدی: 13 آبان از آمریکا شکایت می‌کنیم/ آمریکا بازنده جنگ منطقه خواهد بود

دلار ارز خطرناکی است

سایه رکود چگونه از اقتصاد یک کشور رخت برمی‌بندد

(ویدئو) سردار نقدی: دانشجویانی که به آمریکا می‌روند حاضر نیستند تبعیت آن کشور را بپذیرند

سردار نقدی: جوانان برای اعزام به لبنان صف کشیده اند /نتانیاهو برای شخص خودش جنگ نمی کند /همه در فضای مجازی یک حاج قاسم شویم

سردار نقدی: 13 آبان امسال روز انزجار از آمریکای کودک‌کش است

عبدالرضا فرجی‌ راد: اسرائیل به این زودی از غزه بیرون نخواهد رفت/ تغییر دولت در ایران نتانیاهو را به وحشت انداخت/ اسرائیل به هیچ وجه دوست ندارد که ایران به غرب نزدیک شود

نفوذ هکرهای چینی به سیستم استراق سمع آمریکا

همه چیز درباره شرکت شورون آمریکا

هزینه‌های هنگفت استقرار آمریکا در منطقه، عامل مناقشات در کنگره

حضور مقام معظم رهبری در نماز جمعه نمایش اقتدار رهبری و کشور بود