ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اهداف هند و ژاپن از کریدور رشد آسیا و آفریقا قاره آفریقا

اهداف هند و ژاپن از کریدور رشد آسیا و آفریقا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تین نیوز |
کریدور رشد آسیا و آفریقا (AAGC) در سال 2017 با هدف بهبود ارتباط و توسعه بین آسیا و آفریقا توسط هند و ژاپن راه اندازی شد که چهار محور اصلی آن شامل ابتکارات توسعه، زیرساخت های باکیفیت بالا، ظرفیت سازی، مشارکت مردمی دارد. این پروژه، رشد پایدار را از طریق روش های مشارکتی، مردم محور و پیروی از اصول بین المللی تقویت می کند و مشابه طرح کمربند و جاده چین (BRI) تاکید زیادی بر وام های مقیاس بزرگ و پروژه های زیرساختی دارد.
هدف AAGC ایجاد توازن بین نفوذ چین در منطقه، با وجود توسعه اولیه وعدم موفقیت آن است.
نقش هند و ژاپن در کریدور رشد آسیا و آفریقا
به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادسرآمد، مرکز آنکسام در این باره آورده است: کریدور رشد آسیا و آفریقا در سال 2017 فعالیت خود را آغاز کرد و به تدریج، البته نه به سرعت طرح کمربند و جاده چین در حال پیشرفت است. ژاپن و هند با تمرکز بر حوزه هایی مانند زیرساخت ها، اتصال دیجیتال، توسعه استعدادها و مراقبت های بهداشتی در کشورهای آفریقایی تلاش کرده اند زمینه را برای مشارکت مستمر ایجاد کنند. تلاش های دیپلماتیک هند در قبال کشورهای آفریقایی افزایش یافته و صنایع متعددی از جمله مراقبت های بهداشتی، فناوری و آموزش، شاهد سرمایه گذاری های شرکت های خصوصی هند بوده اند. از طریق تعدادی از اجلاس های دوجانبه در سال 2023، هند همکاری خود را با کشورهای آفریقایی تقویت و روابط در زمینه هایی مانند فناوری، امنیت غذایی و ظرفیت سازی را گسترش داد. علاوه بر این، نقش هند در پیشرفت شبکه الکترونیکی پان آفریقا در بخش اجتماعی آفریقا در ایجاد ارتباطات قوی بین قاره آفریقا و شبه قاره هند بسیار مهم بوده است. بانک ها و مشاغل هندی به طور گسترده در سراسر آفریقا توزیع شده اند. 
اگزیم بانک هند مسئولیت اجرای وظایف اعتباری توسعه را بر عهده دارد و وقتی صحبت از فناوری در دسترس، مناسب و انعطاف پذیر می شود، نقش هند نمایان می شود. ژاپن نیز به کشورهای آفریقایی حمایت مالی و کمک های فنی می کند و یکی از بازیگران مهم در ابتکارات زیرساختی آفریقا، آژانس همکاری بین المللی ژاپن (جایکا) است. ژاپن سرمایه گذاری هایی را در سراسر قاره در سیستم های بهداشتی، بنادر و راه آهن انجام داده است. کنفرانس بین المللی ژاپن و توسعه آفریقا (تیکاد)، انجمنی برای ایجاد گفتگوی خلاقانه بین کشورهای درگیر در طرح های توسعه آفریقا فراهم می کند. از طریق کمکهای مالی و فنی، تیکاد از زمان تشکیل خود در سال 1993 سعی در بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی در آفریقا داشته است.
چشم اندازها و اهداف آینده
عوامل ژئوپلیتیکی و اقتصادی برای چشم انداز آینده AAGC حیاتی هستند. آفریقا به دلیل ظهور به عنوان یک بازیگر اصلی در تجارت بین المللی و فراوانی منابع توسعه نیافته، نقش بیشتری در اهداف اقتصادی هند و ژاپن بازی می کند. کریدور رشد آسیا و آفریقا مانند BRI، بر توسعه بنادر، مناطق صنعتی و سایر زیرساخت ها برای افزایش ارتباط بین آفریقا و آسیا متمرکز است. اما تاکید ویژه ای بر زیرساخت های باکیفیت و پایدار دارد که اقتصادهای منطقه را به زنجیره های تامین جهانی متصل می کند. این کریدور به شدت بر توسعه منابع انسانی و ظرفیت سازی در آفریقا متمرکز است. بخش فناوری اطلاعات هند و تخصص فنآوری ژاپن، با پروژه هایی برای آموزش متخصصان در فناوری دیجیتال، مراقبت های بهداشتی و آموزش، اجزای اصلی این هدف هستند. هدف هند و ژاپن ترویج مسیرهای تجاری آزاد، باز و فراگیر است که تهدیدات انحصاری را دور می زند. AAGC همچنین بر پروژه های توسعه ای که با واقعیت های اجتماعی-اقتصادی کشورهای آفریقایی سازگار است، تأکید می کند. این کریدور تاکید منحصر به فردی بر زیرساخت های مراقبت های بهداشتی و کشاورزی دارد و نیاز آفریقا به بهبود در این بخش ها را تشخیص می دهد.
مقایسه کریدور آسیا و آفریقا با ابتکار کمربند و جاده چین
از نظر وسعت جغرافیایی و تأکید بر اتصال بین آسیا و آفریقا، شباهت هایی بین ابتکار کمربند و جاده چین (BRI) و کریدور رشد آسیا-آفریقا (AAGC) وجود دارد. اما تمایزات مهمی نیز وجود دارد شامل؛ 1- اندازه و مقیاس: با بیش از 1 تریلیون دلار سرمایه گذاری پیشبینی شده در 70 کشور، BRI یک ابتکار بسیار بزرگتر است. AAGC بودجه کمی دریافت داشته و تا کنون پیشرفت اندکی داشته است. 2- رویکرد: BRI تاکید زیادی بر پروژه های زیرساختی عظیم دارد که با وام های چین تامین می شوند. از سوی دیگر،AAGC از شیوه های بدهی بین المللی حمایت و از طریق روش های مشارکتی و مردم محور، رشد پایدار را تقویت می کند. هدف کریدور رشد آسیا-آفریقا توسعه کریدورهای صنعتی، زیرساخت های کیفی و قابلیت های انسانی است. این ابتکار پروژه های بهداشت، کشاورزی، مدیریت بلایای طبیعی و ارتقای مهارت ها را در اولویت قرار می دهد.
انگیزه های ژئوپلیتیک و رویکرد استراتژیک
ابتکار کمربند و جاده، در راستای تلاش چین برای افزایش نفوذ خود در سراسر جهان هم از نظر اقتصادی و هم از نظر ژئوپلیتیک تلقی می شود. هند و ژاپن در تلاشند تا جای پای خود را در آفریقا از طریق AAGC گسترش دهند که به عنوان موازنه ای برای BRI تلقی می شود. پروژه های در مقیاس بزرگ که مستقیماً توسط بانک های چینی و شرکت های دولتی تأمین مالی می شوند، کمربند و جاده را دولتی تر می کنند. چین می خواهد از طرح کمربند و جاده (BRI) برای افزایش نفوذ ژئوپلیتیک خود در سطح جهانی، به ویژه در مناطق استراتژیک مهم استفاده کند. همکاری ها و سرمایه گذاری های بخش خصوصی بین مشاغل آفریقایی، ژاپنی و هندی را تقویت می کند. هند و ژاپن بر اهمیت حفظ نظم بین المللی مبتنی بر هنجارها و اطمینان از شفافیت و فراگیر بودن پروژه ها تاکید کرده اند. برای نتیجه گیری، کریدور رشد آسیا-آفریقا قصد دارد تا با افزایش نفوذ چین در منطقه تعادل برقرار کند و در عین حال اهداف خاصی را با BRI برای بهبود ارتباط بین آسیا و آفریقا به اشتراک بگذارد. استراتژی آن بیشتر مشارکتی و پایدار است. از سوی دیگر، در مقایسه با گستره و پیشرفت BRI، این کریدور هنوز صرفاً یک چشم انداز با چند دستاورد ملموس است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1223396/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهاب زاهدی دوباره کنار پرسپولیس!

راهی به استقلال نیست؛ مهدی قائدی می‌خواهد به سبک طارمی به اروپا برود

درباره سوختگی همه چیز داریم جز امکانات | کل اروپا به اندازه یک شهر ما سوختگی ندارد

احتمال ادغام غول‌های خودروسازی ژاپن برای مقابله با چین

سلیمانی اردستانی: اگر یک روز بتوانیم با آمریکا رابطه برقرار کنیم و نکنیم، به ملت خیانت کرده‌ایم/ نبوی: اگر آمریکا بگوید بدون پیش شرط حاضر به مذاکره است، نظام با مذاکره مستقیم موافقت می‌کند

تعریف دلبخواه از تروریسم؛ ابزار سیاسی کاری آمریکا

موسی پور: مقابله با مافیای رسانه‌ای غرب، جهادی مقدس در جنگ نرم است

چین گزارش پنتاگون درباره توسعه نظامی پکن را ریاکارانه خواند

هشدار سناتور آمریکایی به ترکیه

تیراندازی در شیکاگو آمریکا/ 2 نفر کشته و زخمی شدند

همکاری منافقین با اتاق فرمان مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی در سوریه

همکاری منافقین با اتاق فرمان مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی در سوریه/ پرده‌برداری از طرح «دیوار به‌ دیوار»

مایکل سیلور چارچوبی پیشنهادی ارزهای دیجیتال را برای تقویت اقتصاد آمریکا ارائه کرد

معافیت ترکیه از تحریم‌های آمریکا

نمره خیلی خوب زاکانی  به خودش!

روزنامه اصولگرا مطرح کرد: کدام هسته سخت؟

چرا ارتباط ایران با افکار عمومی جهان اسلام و منطقه ضعیف است؟

برخورد جناحی با یک رفتار انسانی

حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به حومه دمشق

نخست‌ وزیر فنلاند: مرزهای مشترک با روسیه بسته است

ارتش اسرائیل: پدافند هوایی ما مستحکم نیست

کاخ سفید: پاکستان با موشک‌های دوربرد می‌تواند آمریکا را هدف قرار دهد

حمله پهپادی ترکیه به حسکه سوریه

آخرین آمار حجم معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران

2.3 میلیارد دلار سرقت از بازار رمزارز در سال 2024

آمریکا یک عضو سپاه را به اعمال تروریستی متهم کرد

پیمانکاران ایرانی از سوریه خارج شدند/ شرکت‌های ایرانی 2 میلیارد دلار و تُرک ها 24 میلیارد دلار پروژه در عراق دارند

محورهای رایزنی رئیس سازمان حشد شعبی و نماینده سازمان ملل در عراق

طلاق جنیفر لوپز و بن افلک به دلیل عدم توافق متوقف شد

قاچاق سوخت با بارنامه جعلی

راه اندازی مرکز همکاری اقتصادی با روسیه؛ دی ماه در مازندران

عضویت آذربایجان در دی-8؛ قدردانی علی‌اف از پزشکیان و اردوغان

نشان عالی مدیر سال به مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس رسید

نخستین واکنش به شایعه استعفای مسعود پزشکیان

کاهش پیش‌بینی رشد اقتصادی فرانسه برای سال 2025

هشدار درباره افزایش ابتلا به شپش در زمستان

مشکلات حوزه انرژی حاصل انباشت بی برنامگی گذشته است

4 صفر از پول ملی حذف می شود؟

حجت الاسلام عرب انصاری: برگزاری 800 عنوان برنامه به مناسبت هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر

گروگان گیری دارایی های ایران در چین

چین نخستین الکترولیز آب دریا در سطح مگاوات را ساخت

صنعت خودروسازی هند در آستانه تحولی چشمگیر

آینده بلاک‌چین‌ها؛ نقش کلیدی هوش مصنوعی غیرمتمرکز تا سال 2025

تیک‌تاک؛ شبکه‌ای محبوب یا تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا؟

سلیمانی اردستانی: اگر یک روز بتوانیم با آمریکا رابطه برقرار کنیم و نکنیم، به ملت خیانت کرده ایم/ نبوی: اگر آمریکا بگوید بدون پیش شرط حاضر به مذاکره است، نظام با مذاکره مستقیم موافقت می‌کند

واکنش به سخنان مقام آمریکایی‌ درباره توانایی موشکی پاکستان

ترامپ یا ماسک؛ رئیس جمهور واقعی آمریکا کیست؟

هشدار دانشگاه‌های آمریکا به دانشجویان خارجی: پیش از تحلیف ترامپ به کشور بازگردید!

کاهش قیمت نفت در پی تصمیم فدرال رزرو

علت تغییر موضع آمریکا اخیر درباره جولانی چه بود؟