ایرانیان جهان

آخرين مطالب

حماس با طوفان الاقصی کاری کرد که ارتش‌های عرب نتوانستند انجام دهند خاورمیانه‌

حماس با طوفان الاقصی کاری کرد که ارتش‌های عرب نتوانستند انجام دهند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، با وجود گذشت یک سال از جنگ غزه و حملات تمام عیار رژیم صهیونیستی و حامیان غربی‌اش، مقاومت همچنان ادامه دارد و هیچ یک از اهداف صهیونیست‌ها محقق نشده است. درست در روز سالگرد عملیات طوفان الاقصی، چند راکت توسط حماس از غزه به سرزمین‌های اشغالی فلسطین شلیک شد تا نشان دهد این گروه نه تنها نابود نشده بلکه می‌تواند رژیم را به چالش بکشد.
سایر گروه‌های مقاومت نیز روز گذشته نقاط مختلف در اراضی اشغالی فلسطین را مورد هدف قرار دادند. دکتر غلامحسین یوسفی –استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌الملل- در گفتگو با ایسکانیوز به روند تحولات یک سال گذشته در منطقه پرداخت.
بیشتر بخوانید: 7 اکتبر؛ خروش مقاومت برای آزادسازی قدس شریف وی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی در سال 1948 رسما پایه گذاری و اعلام موجودیت کرد که این روز را اعراب روز نکبت نام‌گذاری می‌کنند، گفت: این رژیم از بدو تشکیل خود چهار جنگ با اعراب منطقه داشته که در هر چهار جنگ پیروز قطعی میدان بوده است. البته قابل ذکر است که در این جنگ‌ها رژیم صهیونیستی حمایت دولت‌های غربی را با خود به همراه داشته که توانسته بر اعراب غلبه کند. همچنین خیانت برخی از اعراب نیز در این مسئله تإثیرگذار بوده است.
به گفته این کارشناس مسائل منطقه، آخرین نبردی که رژیم صهیونیستی با اعراب داشته در 1973 بوده است که ابتدا در آن شکست خورد اما در نهایت توانست با پیروزی آن را خاتمه دهد. وی افزود: در این چهار جنگ این رژیم به گونه‌ای عمل کرد که متاسفانه باید گفت به اصطلاح میخ خود را در سرزمین مسلمین و اعراب کوبید و قدرت خود را در کشورهای منطقه دیکته کرد.
یوسفی با اشاره به اینکه از 1973 به بعد شاهد هیچگونه جنگی بین اعراب و اسرائیل نبودیم، تصریح کرد: این امر نشان می‌دهد رژیم توانست قدرت خود را به رخ کشورهای منطقه بکشد و اعراب مجبور شدند دستان خود را به حالت تسلیم بالا ببرند و از آن به بعد رژیم صهیونیستی وارد فاز سیاسی شد. از نظر این کارشناس، در فاز سیاسی اسرائیل اولین پیمان صلح خود را در 1979 با مصر در قرارداد کمپ دیوید منعقد کرد. رژیم با توجه به هیمنه و اقتداری که از خود به جای گذاشته بود، توانست کشورهای عربی منطقه را مرعوب کند و خود را به عنوان یک کشور پیروز و شکست ناپذیر در ذهن اعراب جای دهد.
وی افزود: با آخرین جنگ در واقع این رژیم توانست پیروز جنگ ادراکی باشد و درک مقامات و کشورهای منطقه را از قدرت خود آنگونه تغییر داد که توانست رژیم صهیونیستی را غیر قابل شکست تلقی بکند و شاهد هستیم که دیگر هیچ جنگی بین طرفین در نگرفته است.
به اعتقاد یوسفی، برای رژیم صهیونیستی بسیار اهمیت داشت که این هیمنه و اقتدارش را حفظ کند و این مسئله تا 7 اکتبر سال گذشته ادامه داشت. توافقنامه صلح ابراهیم که ترامپ آن را پیگیری می‌کرد و بر اعراب منطقه برای عادی سازی با رژیم صهیونیستی فشار می‌آورد؛ در واقع امتداد صلح مصر و کمپ دیوید بود که رژیم به مدت تقریباً 55 سال به دنبال آن بود تا بدین وسیله به عادی سازی روابط با اعراب بپردازد و اعراب نیز آنها را به رسمیت بشناسند.
این کارشناس منطقه با اشاره به تصوری که از قدرت اطلاعاتی و تسلیحات پیشرفته رژیم وجود داشت، اظهار کرد: در واقع طوفان الاقصی در حالی شکل گرفت که سه سازمان جاسوسی بزرگ آن یعنی موساد، آمان و شین بت در کنار دستگاه‌های نظامی و جاسوسی کشورهای غربی که همکاری اطلاعاتی با رژیم داشتند، در شناسایی این عملیات ناکام ماندند. وی افزود: رژیم از سال 2014 غزه را به طور کامل محاصره کرده بود و همه این موارد موجب شگفتی بیشتر در خصوص طوفان الاقصی می‌شود.
به اعتقاد این کارشناس مسائل منطقه، طوفان الاقصی به لحاظ سیاسی، اقتصادی و حتی فرهنگی و اجتماعی ضربات سختی بر رژیم زد و اعتبار آن را از بین برد. طبق آمارهای روز بالای 70 میلیارد دلار خسارات مستقیمی است که اقتصاد رژیم صهیونیستی در طول این یک سال متحمل شده است. وی افزود: حماس در طول عملیات طوفان الاقصی -تنها در 4 ساعت- حدود 1200 کشته روی دست صهیونیست‌ها گذاشت که در هیچ جنگی اینقدر تلفات نداشته است. همچنین باید یاداور شد رژیم بیشترین تلفاتی که داد در جنگ 1973 بود که روزانه متوسط 150 کشته داد. در جنگ شش روزه که یکی از جنگ‌های مهم و بزرگ بود رژیم متوسط روزانه 130 کشته داد اما در الاقصی 1200 کشته و حدود 300 اسیر که از افراد مهمی مانند ژنرال آلونی در بینشان بود.
علامحسین یوسفی با بیان اینکه اسرائیل سه راهبرد برای جنگ غزه اعلام کرده بود، گفت: اولین راهبردشان این بود که گفت من غزه را با خاک یکسان می‌کنم و جمعیت2 میلیون و دویس هزار نفری غزه را کوچ می دهم. راهبرد دوم این بود که که گفت مقاومت را نابود می‌کنم. راهبرد سوم هم این بود که اسرا را آزاد کند اما تا امروز که یک سال از این جنگ گذشته، هیچ یک محقق نشده است. وی افزود: وزیر دفاع آمریکا اذعان و اعتراف کرد که نتانیاهو اهدافی را اعلام کرده که تحققش بسیار مشکل و دوراز دسترس است و اگر رژیم موفق نشود این اهداف را محقق کند شکست سنگین تر از 7 اکتبری در پرونده اش ثبت خواهد شد و امروز این اتفاق افتاده است.
کارشناس منطقه خاطر نشان کرد: رژیم برای جبران شکست‌های خود تصمیم گرفت سران و فرماندهان مقاومت را ترور کند و تبحر خود در ترور علیه سران مقاومت به کار گرفت و توانست بخش زیادی از فرماندهان مقاومت را در عملیات های تروریستی حذف فیزیکی کند. به این خیال که اگر فرماندهان را از بین ببرد، مقاومت متوقف و تسلیم خواهد شد. اما شاهد هستیم که مقاومت غزه که کاملا در محاصره است نه تسلیم و نه نابود شده است. مقاومت منطقه و حزب الله که محال است تسلیم شوند.
از نظر وی، در نتیجه جنایات صهیونیست‌ها اکنون مردم جهان علیه این رژیم برخواسته‌اند و در 75 سال عمر ننگینش تا این حد منفور نبوده است. در جهان خصوصاً در جهان غرب که دولت‌ها حامی رژیم هستند و ملت‌ها کاملاً عکس دولت‌ها عمل می‌کنند علیه رژیم به خیابان‌ها آمدن و در دانشگاه ها نیز تظاهرات کردند. یوسفی خاطر نشان کرد: اگر عملیات وعده صادق 2 انجام نمی‌شد رژیم بدون هزینه و بدون وارد شدن به جنگ فیزیکی فراگیر جنگ ارداه‌ها و ادراکی را به نفع خود خاتمه می‌داد. اما عملیات وعده صادق 2 در نوع خود بی نظیر و نسبت به عملیات وعده صادق 1 که مانور قدرت ایران بود اعتبار و اقتدار رژیم را در هم کوبید.
انتهای پیام/

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1224913/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حجت الاسلام عرب انصاری: برگزاری 800 عنوان برنامه به مناسبت هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر

گروگان گیری دارایی های ایران در چین

چین نخستین الکترولیز آب دریا در سطح مگاوات را ساخت

صنعت خودروسازی هند در آستانه تحولی چشمگیر

آینده بلاک‌چین‌ها؛ نقش کلیدی هوش مصنوعی غیرمتمرکز تا سال 2025

تیک‌تاک؛ شبکه‌ای محبوب یا تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا؟

سلیمانی اردستانی: اگر یک روز بتوانیم با آمریکا رابطه برقرار کنیم و نکنیم، به ملت خیانت کرده ایم/ نبوی: اگر آمریکا بگوید بدون پیش شرط حاضر به مذاکره است، نظام با مذاکره مستقیم موافقت می‌کند

واکنش به سخنان مقام آمریکایی‌ درباره توانایی موشکی پاکستان

ترامپ یا ماسک؛ رئیس جمهور واقعی آمریکا کیست؟

هشدار دانشگاه‌های آمریکا به دانشجویان خارجی: پیش از تحلیف ترامپ به کشور بازگردید!

کاهش قیمت نفت در پی تصمیم فدرال رزرو

علت تغییر موضع آمریکا اخیر درباره جولانی چه بود؟

پاکستان: توسعه توان نظامی بازدارندگی حق ماست

بیانیه دولت جدید سوریه درباره دیدار هیئت آمریکایی با الجولانی

پاپ: حملات هوایی اسرائیل در غزه «ظالمانه» است

افسر باسابقه اطلاعاتی ایالات متحده: اسرائیل کودکان را زنده می‌سوزاند

وزیر خارجه جدید سوریه کیست؟

ایلان ماسک با توهین خواستار استعفای صدراعظم آلمان شد

انجمن صنعت تایر: افزایش قیمت لاستیک منتفی شد

وصول مابه‌التفاوت حق بیمه ناشی از اصلاح عنوان شغلی کارگر

ادامه روند کاهشی قیمت طلا و ارز

هشدار امام جمعه بغداد درباره توطئه تجزیه عراق و دیگر کشورها

خروج پیمانکاران ایرانی از سوریه/ ترک‌ها جای مهندسان ایرانی را در بازارهای جهانی گرفتند

برقراری پرواز مستقیم از کیش به عراق

پول ملی بدون صفرها؟/ ماجرای لایحه ارسالی دولت چیست؟

آغاز افت ارزش دلار در بازار آزاد

دبیر و اعضای شورای راهبری تحول اداری وزارت امور اقتصادی و دارایی منصوب شد

هتل‌های ارزان در ایران: بهترین گزینه برای سفر اقتصادی

سه عامل کلیدی تأثیرگذار بر نوسانات اخیر بازار ارز

ماجرای خبر حذف صفرهای ریال و جایگزینی تومان چیست؟

توسعه منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با تکمیل زنجیره ارزش

کشف زمین خواری بیش از 9 میلیاردی در رودبار

کشف زمین خواری 9 میلیاردی در رودبار

حکم جدید عبدالناصر همتی در وزارت اقتصاد

اعمال محرومیت استقلال در یزد

صفر‌های ریال حذف می‌شوند؟

ادامه روند کاهشی قیمت طلا و ارز/دلار چند شد؟

پیش‌بینی بارش برف در تهران

انتصاب اعضای شورای راهبری تحول اداری وزارت اقتصاد

کریم باقری: برای تیم ملی فوتبال ایران کافی نیستم!

سازمان ملل: کمک‌های جهانی به افغانستان همچنان محدود است

مهمترین خبرهای امروز: از دیدار هیات آمریکایی با جولانی تا صحبت‌های جلیلی درباره حجاب

پیش‌بینی افزایش تورم امریکا در 2025

پکن: آمریکا بزرگ‌ترین تهدید برای امنیت جهانی است

مستند جولیان آسانژ از حضور در جشنواره ساندنس انصراف داد

حمله پهپادی گسترده اوکراین به کازان روسیه

بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از 13 سال

افزایش قیمت ها در بازار لوازم خانگی

معاون رئیس‌جمهور: دولت تقاضای جدیدی از مجلس برای حذف 4 صفر از پول ملی نداشته است

گزارشی بی‌روتوش روی کاغذهای سیگار