ایرانیان جهان

آخرين مطالب

5 راهکار علمی برای نجات دریاچه ارومیه/ پیشنهاد دانشگاه «یوتا» برای حل بحران ایالات متحده آمریکا

5 راهکار علمی برای نجات دریاچه ارومیه/ پیشنهاد دانشگاه «یوتا» برای حل بحران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دانشگاه ایالتی یوتا آمریکا با تحقیق روی بزرگ‌ترین دریاچه‌های آب شور جهان قرار دارند یعنی دریاچه بزرگ نمک آمریکا و دریاچه ارومیه ایران، پنج راهکار علمی را برای نجات دریاچه و زیست بوم آن پیشنهاد کرده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نجات بیش از هرچیز به ارائه راهکار‌های علمی احتیاج دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در این میان دانشگاه‌های مختلف و شرکت‌های دانش بنیان با پیش کشیدن طرح و برنامه‌های مختلف چندین راهکار عملی را روی میز دولت مردان گذاشتند.
معاون اول رئیس جمهور در نخستین جلسه « کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه » در دولت چهاردهم که روز گذشته با حضور وزیر جهاد کشاورزی و معاون علمی رئیس جمهور، روسای سازمان‌های محیط زیست و سازمان برنامه و بودجه، استانداران استان‌های حوزه آبریز دریاچه ارومیه و مدیران سازمان‌ها و دستگاه‌های عضو کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه برگزار شد گفت: مشکل دریاچه ارومیه، تنها یک بحران برای سه استان همجوار دریاچه نیست، بلکه یک بحران ملی است که حل آن هم «عزم ملی» و راهکار ملی، نه محلی را می‌طلبد.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی عارف با بیان اینکه بگوییم نمی‌شود «هنر» نیست باید «راهکار» پیشنهاد کرد، توضیح داد: مشکل دریاچه ارومیه، تنها یک بحران برای سه استان همجوار دریاچه نیست، بلکه یک بحران ملی است که حل آن هم « عزم ملی » و راهکار ملی را می‌طلبد.
وی افزود: خلبان پروازی که از روی دریاچه ارومیه عبور می‌کرد به من گفت که هر وقت از روی این دریاچه پرواز می‌کنم، با دیدن آن چه به روز دریاچه آمده است، واقعاً بهم می‌ریزم و این حسی است که همه مردم ایران درباره این نقطه از ایران دارند، دریاچه ارومیه متعلق به چند استان نیست، بلکه نقشی ملی دارد و همه مردم ایران نسبت به آ‌ن این احساس را دارند.
عارف: بحران دریاچه ارومیه، یک «بحران ملی» است/ اینکه بگوییم نمی‌شود«هنر» نیست باید «راهکار» پیشنهاد کرد +فیلم
پیشنهاد دانشگاه برای حل بحران دانشگاه ایالتی یوتا آمریکا یکی از مراکز بزرگ علمی است که در مقاله‌ای با اشاره به اینکه دریاچه ارومیه ایران و دریاچه بزرگ نمک آمریکا با مشکل خشکی مواجه هستند نوشت: بسیاری از دریاچه‌های نمک در سراسر دنیا به دلیل بهره‌برداری بی‌رویه آب در حوزه‌های آبریزشان در حال خشک شدن هستند. در بین این دریاچه‌ها دو عدد از بزرگ‌ترین دریاچه‌های آب شور جهان قرار دارند یعنی دریاچه بزرگ نمک آمریکا و دریاچه ارومیه ایران .
رشد بالای جمعیت در حوزه آبریز این دو دریاچه باعث افزایش تقاضا برای محصولات کشاورزی و موارد دیگر شده است. مشکلات دریاچه بزرگ نمک آمریکا از اواخر صده 1800 شروع شد و همچنان ادامه دارد. از آن زمان تاکنون 67 درصد از وسعت دریاچه کاسته شده است. توسعه شبکه‌های آبیاری سهم 75 درصدی در خشک شدن این دریاچه دارد و تغییرات آب و هوایی و خشکسالی تنها 25 درصد در خشک شدن این دریاچه سهم دارد. شوری دریاچه به 180 گرم در لیتر رسیده و این مسئله موجودات بی‌مهره‌ای که در آن زندگی می‌کنند را به دردسر انداخته است. تنها یک درصد مردمی که در حوزه دریاچه زندگی می‌کنند در بخش کشاورزی مشغول‌اند.
تراکم جمعیت در حوزه دریاچه ارومیه دو برابر دریاچه بزرگ نمک آمریکاست و 28 درصد مردم در اطراف این دریاچه شغل کشاورزی دارند. رشد سریع جمعیت باعث افزایش سریع ساخت و ساز در حوزه این دریاچه از سال 2000 شده است و 87 درصد وسعت دریاچه از آن زمان تاکنون از بین رفته است. توسعه شبکه‌های آبیاری در حوزه دریاچه ارومیه دیرتر از دریاچه بزرگ نمک آمریکا شروع شده، اما روند آن سریع‌تر بوده و این امر باعث شده است شوری آب دریاچه فقط طی 20 سال از 190 گرم در لیتر به 350 گرم در لیتر برسد.
دو دلیل عمده به عنوان عامل اصلی خشک شدن دریاچه ارومیه مطرح شده است که یکی از آنها کاهش 20 درصدی منابع تجدیدپذیر این دریاچه به دلیل تغییرات آب و هوایی در حوزه آن است و عامل دیگر، کاهش 50 درصدی ورودی آب به دریاچه از سال 1995 است. برای کاهش آب رودخانه‌های ورودی به این دریاچه سه دلیل می‌توان برشمرد: 1- افزایش دو برابری زمین‌های زیرکشت در اطراف دریاچه از دهه 1980، 2- افزایش تعداد چاه‌های کشاورزی اطراف دریاچه به 89 هزار حلقه 3- سدسازی.
برآورد می‌شود 68 درصد مشکلات خشکی این دریاچه به دلیل بهره‌برداری از آب ورودی به آن و 32 درصد در اثر تغییرات آب و هوایی و خشکسالی باشد.
طی سال‌های 2013 تا 2019 برنامه‌ای برای احیای دریاچه ارومیه به اجرا گذاشته شد که تا حدودی به تثبیت سطح دریاچه کمک کرد و مانع خشکی بیشتر آن شد؛ اما روند خشک شدن آن ازسرگرفته شده و وسعت آن به 8 درصد اندازه طبیعی‌اش رسیده که نشان می‌دهد برنامه احیای این دریاچه ناموفق بوده است. این نگرانی وجود دارد که بخش جنوبی دریاچه به‌زودی به‌طور کامل خشک شود.
این گزارش با بیان اینکه طوفان نمک از سطح دریاچه بزرگ نمک آمریکا و دریاچه ارومیه سلامت جمعیت اطراف را تهدید می‌کند در پایان راهکار‌هایی را برای احیای این دو دریاچه پیشنهاد کرده است که عبارت‌اند از:
1- یک اراده قوی سیاسی، تامین مالی مناسب و جلب مشارکت فعال مردمان محلی و گروه‌های ذینفع محلی برای موفقیت برنامه‌های نجات و احیای دو دریاچه ارومیه و دریاچه بزرگ نمک آمریکا ضروری هستند.
2- برای احیای بسیاری از اکوسیستم‌هایی مثل دریاچه ارومیه و دریاچه بزرگ نمک آمریکا باید اقتصاد کشاورزی پایه منطقه به اقتصاد خدماتی و صنعتی تغییر یابد و طرح‌هایی برای اشتغال‌زایی از دریاچه تدوین و طراحی شود. با این کار به جای رقابت مردم بر سر بهره‌برداری بیشتر از آب و محیط زیست منطقه، هم منافع مردمان منطقه تامین می‌شود و هم دریاچه از خشکی نجات پیدا می‌کند. برای مثال می‌توان گردشگری و فعالیت‌های تفریح و سرگرمی در دریاچه را رونق داد و به برداشت از ذخایر معدنی توجه کرد.
3- در راستای احیای دریاچه باید به حفظ تالاب‌های اطراف دریاچه که شوری کمتری دارند نیز توجه شود. حفظ و احیای این تالاب‌ها مشخصاً نیاز به آب کمتری در مقایسه با احیای دریاچه دارد.
4- اتکا به پروژه‌های هزینه‌بر انتقال آب برای احیای دریاچه مسئله ساز است. هزینه زیاد و زمان‌بر بودن این پروژه‌ها معمولاً دست‌کم گرفته می‌شود. ضمن اینکه مناطقی که آب از آنها انتقال داده می‌شود نیز دچار کم‌آبی می‌شوند. به جای طرح‌های انتقال آب به دریاچه که بسیار پرهزینه و زمان بر است بهتر است طرح‌هایی برای حفظ و بقای آب در دریاچه به اجرا گذاشته شود.
5- مدیران و سیاست‌گذاران باید از نزدیک بر میزان پیشرفت و موفقیت برنامه‌های احیای دریاچه نظارت داشته باشند و از تجارب گذشته درس بگیرند و به طور فعال، برنامه‌های آینده خود را به‌روز کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1227399/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«محمدجعفر اسدی» نخستین کوهنورد هشت هزارمتری ایران

اقدام جالب فوتبالیست های ژاپنی قبل از بازی با عربستان

مانچینی: علی البلیهی سطحی که می‌خواهم‌ را ندارد؛ ژاپن بهترین تیم آسیا است

اتحادیه اروپا 38 میلیارد دلار به اوکراین وام می‌دهد

بیک‌زاده فاش کرد: سرمربی استقلال از اروپا می‌آید!

میزبانی مراکش و چین در جهانی رده های پایه و جام جهانی کاراته

صعود نمایندگان روئینگ ایران به فینال – آفتاب نو | اخبار ورزشی

همکاری امنیتی پکن و اسلام آباد برای محافظت از شهروندان چینی

درخواست مراکش و چین برای میزبانی رقابتهای جهانی کاراته

درخواست مراکش و چین برای میزبانی رقابتهای جهانی کاراته – رسانه7 | اخبار ورزشی

پیروزی استرالیا مقابل چین/ سومین باخت متوالی شاگردان برانکو

واکنش سخنگوی وزارت خارجه چین به تهدید اسرائیل برای حمله به ایران: با اقداماتی که به خصومت‌ها دامن می‌زند، مخالفیم / از همه طرف‌ها می‌خواهیم که وضعیت کنونی را مدیریت کنند

شلیک سمی به قلب برانکو ایوانکوویچ!

میزبانی مراکش و چین در جهانی رده‌های پایه و جام‌جهانی کاراته

آیا دومین موج صعودی وی چین در سال 2024 شروع خواهد شد؟

استرالیا، مقابل چینِ برانکو از بحران خارج شد/ اولین برد کانگوروها با طعم کامبک

درخواست مراکش و چین برای میزبانی رقابتهای جهانی کاراته – آفتاب نو | اخبار ورزشی

استرالیا 3 - 1 چین/ ناکامی‌های اژد‌های زرد با برانکو تمامی ندارد + فیلم

استرالیا 3 – 1 چین/ ناکامی‌های اژد‌های زرد با برانکو تمامی ندارد + فیلم

استرالیا 3-1 چین؛ شکست و باز هم شکست برای شاگردان برانکو؛ کانگوروها 4 امتیازی شدند

چهارمین نشست بین‌المللی «موسیقی مقاومت و الزامات آن» برگزار شد

تلاش یک خبرنگار برای زمین نخوردن در طوفان آمریکا + ویدیو

تفکر مقاومت در منطقه و جهان روبه توسعه است

فیلم/ تصویرسازی طوفان میلتون در آمریکا

ادعای جالب سرمربی استقلال / اسلحه به دست می‌گیرم و با آمریکا می‌جنگم!

با کامالا هریس مناظره نمی‌کنم

مذاکره محرمانه‌ آمریکا با ایران؟ / دولت بایدن واکنش نشان داد

اخراج برخی کارگران یهودی آمریکا به دلیل حمایت از فلسطین + عکس

مقایسه قدمت خودروسازان ایران و جهان+جدول

ترامپ: نزدیک بود روسیه و چین را به خلع سلاح هسته‌ای راضی کنم!

پیشتازی هریس در میان حومه‌نشین‌ها و خانواده‌هایی با درآمد متوسط

پیشتازی کامالا هریس در یک نظرسنجی جدید

تکاپوی روسها پس از تلاش آمریکا برای حضور در مرز ایران برای جاسوسی

اعلام براعت آمریکا از اهانت به آیت‌الله سیستانی

اثرات دومینوئی طوفان‌الاقصی و نظم آینده بین‌المللی

پاسخ آمریکا به ادعای مذاکرات محرمانه با ایران

چند راهکار برای نجات دریاچه ارومیه/ پیشنهاد دانشگاه «یوتا» آمریکا چیست؟

وعده صادق نصر‌الله

جزییات طرح شوم «خاورمیانه جدید»

موساد برای آتش‌بس در لبنان شرط و شروط گذاشت

شمار شهدای غزه به 42 هزار و 65 نفر رسید

شهادت 22 فلسطینی در حمله به مدرسه دیگری در دیرالبلح

بن‌بست حمله زمینی به لبنان با تشدید موشک‌باران اسرائیل

شلیک 100 موشک توسط حزب الله به سمت بزرگترین شهرک صهیونیست نشین

چگونه شکایات در پارسی کانادا رسیدگی می شود؟

پررنگ‌تر شدن مولدسازی در سال آینده

نماینده مجلس: بانک‌ها در پرداخت تسهیلات مسکن کوتاهی می‌کنند

صادرات 70 درصد زغالسنگ ایران به پاکستان

آشنایی دانش آموزان کیش با شرکت های دانش بنیان در مسیر تربیت نیروی انسانی متخصص

جزیره کیش نمونه موفق اجرای طرح های پیشگیرانه و غربالگری در کشور است