ایرانیان جهان

آخرين مطالب

روایت تجارت نیوز از تاثیر حضور مهاجران بر مشکلات اقتصادی و معیشتی اخبار ایران

روایت تجارت نیوز از تاثیر حضور مهاجران بر مشکلات اقتصادی و معیشتی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تجارت نیوز / برخی مهاجران افغانستانی مدعی شده‌اند وقتی آنها را به مراکزی که برای اتباع غیرمجاز در نظر گرفته شده می‌برند تا از آنجا به کشور خود فرستاده شوند حتی کارت اقامت اتباع مجاز را هم از آنها می گیرند و می‌سوزانند تا این افراد هم مجبور به ترک ایران شوند.
 مسئله مهاجران افغانستانی هم این روزها در کنار دیگر چالش‌های اجتماعی، سیاسی و دیپلماسی موجود در کشور به یکی از مسائلی تبدیل شده که مسئولان با آن مواجه‌اند.
واقعیت این است که بسیاری از این افراد به طور غیرقانونی وارد کشور شده‌اند اما از سوی دیگر در تمام این سال‌ها هیچ نظارتی بر حضور آنها صورت نگرفته است.
بسیاری از این مهاجران طی این سال‌ها در ایران برای خود خانه و خانواده تشکیل داده‌اند. در بسیاری از مشاغلی که اغلب افراد ایرانی حاضر به انجام آن نبوده‌اند حاضر شده و با اندک دستمزدی کار کرده و هم چرخ این مشاغل را به حرکت درآورده‌اند و هم معیشت خود را تامین کرده اند. اما حالا به یکباره جریانی به راه افتاده که باعث شده در بسیاری از مواقع این افراد حتی مورد اهانت و آزار شهروندان قرار گرفته و به عنوان مهاجرانی که شرایط اقتصادی و اشتغال کشور را برای مالکان واقعی این سرزمین سخت کرده‌اند، دیده شوند. این هم هیاهو و تعیین مهلت برای خروج مهاجران مسئله‌ای است که باید از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار بگیرد.
اخبار غیررسمی از سوزاندن کارت اقامت اتباع افغانستانی
مسئله مهم دیگر نوع برخوردهایی است که از سوی ماموران جمع‌آوری این افراد با آنها صورت می‌گیرد. در بسیاری از مواقع رفتارهای خشونت بار و خارج از چارچوب باعث می‌شود تا اعتراض‌هایی در این زمینه به گوش برسد.
از سوی دیگر، برخی مهاجران افغانستانی مدعی شده‌اند وقتی آنها را به مراکزی که برای اتباع غیرمجاز در نظر گرفته شده می‌برند تا از آنجا به کشور خود فرستاده شوند، حتی کارت اقامت اتباع مجاز را هم از آنها می‌گیرند و می‌سوزانند تا این افراد هم مجبور به ترک ایران شوند.
مسائل اقتصادی و اشتغال مهاجران بهانه است
بسیاری از کارشناسان حوزه اقتصادی و اجتماعی بر این باورند که به دلیل بروز شرایط بد اقتصادی در کشور و بالا رفتن آمار بیکاری حضور این اتباع دیگر کشورها و به دست گرفتن مشاغل برای مردم اینجاد نارضایتی کرده چرا که متقدند در این شرایط با وجود اینکه جوانان خودمان بیکار هستند نباید مشاغل به اتباع بیگانه داده شود. اما ...

حاکمیت در برابر سرنوشت مهاجران مسوولیت دارد
«علی مزیکی»، استاد اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی، در پاسخ به این پرسش که آیا مسائل و فشارهای اقتصادی امروز باعث اخراج اتباع افغانستانی از کشور است به تجارت‌نیوز می‌گوید: متاسفانه چنین گذاره‌ای درست نیست. اول از همه باید به این موضوع توجه کنیم که دلیل مهاجرت افراد متفاوت است. در مورد اتباع افغانستان سال‌ها جنگ و البته شرایط اقتصادی ناپایدار یکی از عوامل مهم مهاجرت آنها به کشور ما بوده است.
او می‌افزاید: حاکمیت هر کشوری به صورت اتوماتیک در برابر سرنوشت فردی که وارد مرزهای کشور شده است، مسئولیت دارد و نمی‌تواند از بار این مسئولیت شانه خالی کند. می‌توانند پس از بررسی و ارزیابی مسئله به عنوان کشوری مستقل تصمیم بگیرند که از ورود مهاجران را جلوگیری کنند یا مرزها را باز بگذارند. ممکن است برخی اشخاص از این گزاره خوششان نیاید، اما اگر افراد موفق شدند وارد مرزهای منطقه‌ای شوند، حاکمیت به‌سبب مسئولیتی که دارد، باید برنامه‌ریزی کند.
جرم‌انگاری حضور مهاجران غیرقانونی اصلاح شرایط را مختل می‌کند
این اقتصاددان در ادامه به مساله اشتغال اشاره کرده و می‌گوید: بخش قابل‌توجهی از بی‌کاران در کشور تحصیل‌کرده‌اند و مهارت‌هایی دارند و نیاز ایران نوع نیروی کار کم‌مهارت است و مهاجران افغانستانی هم معمولاً در این موقعیت‌های شغلی قرار می‌گیرند.
وقتی مهاجران از سمت حاکمیت پذیرفته نشوند، باید غیرقانونی کار کنند و به همین دلیل شامل مالیات و بیمه نمی‌شوند و در ازای دریافت دستمزد کمتر کار می‌کنند و برای کارفرما مزیت بیشتری دارند. در واقع مزیت نیروی کار مهاجر، غیرقانونی بودن است. اول باید جرم‌زدایی انجام گیرد و حضورشان پذیرفته شود و آن‌وقت برای کارفرما مزیت دستمزدی نخواهند داشت. وقتی بیش‌ازاندازه جرم‌انگاری صورت بگیرد، اصلاح مد نظر صورت نمی‌گیرد؛ مشابه برخوردی که با الکل و ماهواره و… مشاهده می‌شود.
به خطر افتادن امنیت مهاجران با بیرون راندن آنها بر عهده حاکمیت است
او اظهار می‌دارد: در رابطه با حضور افغانستانی‌ها در ایران نیز هم رویه وجود دارد. حضورشان جرم تلقی می‌شود، اما کماکان بسیاری از کارفرماها از نیروی کار افغانستانی استفاده می‌کنند. جرم‌انگاری بدون توجه به اصلاح رویه، نتیجه‌ای در پی ندارد. هیچ کارشناسی حتی اگر مخالف افغا‌نستانی‌ها باشد نمی‌گوید که وقتی افغان وارد کشور شد می‌توان هر بلایی به سرش آورد. از لحظه‌ای که مهاجران از مرز می‌گذرند، مسئولیت حاکمیت در برابر این افراد آغاز می‌شود و بیرون کردنشان غیرقانونی‌ است. اگر مهاجران به آن طرف بازگردانده شوند و بلایی به سرشان بیاید، حاکمیت در این قضیه موثر است.
بدون مطالعه در مورد مهاجران نظر ندهیم
مزیکی می‌گوید: من نه موافقم و نه مخالف. بدون مطالعه و بدون مستندات نباید جملاتی نظیر «کشور ما به مهاجران نیاز ندارد» و «مشکل بی‌کاری در کشور ناشی از حضور مهاجران است» و … بیان شود. باید به یاد داشته باشیم، حاتم‌بخشی در قبال مهاجران صورت نمی‌گیرد؛ کار می‌کنند و دستمزد می‌گیرند. مسئله‌ حضور مهاجران در کشور ابعاد بسیاری دارد و بدون بررسی و مطالعه نمی‌توان در این مورد صحبت کرد. نکته این است که اگر وارد کشور شدند، برخوردها باید مسئولانه باشند و منعی اگر هست، تا پیش از ورود موضوعیت دارد. تصمیم درباره‌ مهاجران در آن سوی مرز و پیش از ورودشان صورت بگیرد.
بی توجهی به شرایط مهاجران در کشور اشتباه است
او در پاسخ به این سوال که برخی موافقان اخراج افغانستانی‌ها از ایران از استدلال ناتوانی کشور در تامین زندگی مهاجران استفاده می‌کنند. آیا این استدلال درست است؟ اظهار می دارد: باید دید مبنای این دسته از نظرات کجاست و چه مطالعاتی پشت چنین اظهاراتی هست؟ من متخصص این زمینه نیستم و اظهار نظر نمی‌کنم. به‌هرحال حاکمیت در برابر مهاجرانی که در کشور حضور دارند، مسئول است.
او می‌افزاید: طی مطالعه‌‌ مشترک با وزارت کشور در مورد میزان استفاده‌ی مهاجران از یارانه‌ها، ما هشدار دادیم که در پی افزایش قیمت ناشی از هدف‌مند شدن یارانه‌ها، این گروه آسیب‌پذیر می‌شوند. بیشتر مهاجران افغانستانی در دهک اول قرار دارند و یارانه‌ای که استفاده می‌کنند کم‌وبیش به‌اندازه‌ی یارانه‌ی پنهان است ( سال 1389).
علی مزیکی می‌گوید: بدون تامین هزینه‌ی بهداشت و درمان مهاجران، بیماری‌ها سرایت می‌کنند. اگر آموزش بچه‌های مهاجران تامین نشود، به‌گونه‌ای دیگر پرورش پیدا می‌کنند. چون در ایران زندگی می‌کنند، کشور در قبال همه‌ این موارد مسئول است. تورش قیمت‌ها و یارانه‌های پنهان و دیگر مشکلات اساسی از ایران سلب مسئولیت نمی‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1228249/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برنده جایزه نوبل: اوضاع غزه شبیه ژاپن بعد از بمباران اتمی است

سقوط دو پله ای تیم ملی فوتبال ایران/ ژاپن پانزدهم جهان شد

اهدای جایزه صلح نوبل به کشور ژاپن

جایزه صلح نوبل در دست بازماندگان بمباران اتمی ژاپن

جایزه صلح نوبل 2024 به سازمان نیهون هیدانکیو ژاپن رسید

برگزاری مراسم هفتادمین سالگرد انجمن‌های دوستی چین با کشور‌های جهان

نخستین گشت‌زنی گارد ساحلی روسیه و چین در اقیانوس آرام شمالی

سازمان ملل درخواست افغانستان برای احیای حق رأی را رد کرد

حمله تروریستی در بلوچستان پاکستان را محکوم می کنیم

فیلم| نحوه ثبت نام لاتاری آمریکا 2024 در یک دقیقه با گوشی

بایدن در تماس با نتانیاهو، مخالفت خود را با حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای و نفتی ایران اعلام کرد / رئیس جمهور آمریکا در این گفت‌وگو تلاش کرد که محدودیت‌هایی برای اسرائیل در بحث حمله به ایران تعیین کند

مقامات آمریکایی: ایران تصمیمی برای ساخت سلاح هسته‌ای نگرفته است

هوش مصنوعی صدها شغل را در تیک تاک از بین برد!

«پوتین» به رئیس‌جمهور آینده آمریکا تبریک نخواهد گفت

فوری؛ سقوط قیمت دلار رکورد دو ماهه را شکست

قیمت دلار آمریکا سقوط کرد

فرانسه سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد

حزب‌الله لبنان: گزارش رویترز خیال محض نویسندگان و مشاوران امنیتی آن است

اوکراین: ترکمنستان پوتین را بازداشت کند

مهار دوگانه در بازار ارز و سکه

گرانی عجیب چند کالای اساسی؛ برنج چند شد؟

قیمت دیوان حافظ نفیس نجومی شد!

تظاهرات گسترده مردم عراق در محکومیت رژیم صهیونیستی

هدایت نقدینگی به بخش‌های مولد اقتصادی از اهداف نمایشگاه کیش اینوکس

◄ پزشکیان: ارتباط ایران و روسیه راهبردی است/ پوتین: همکاری با ایران برای ما اولویت بالایی دارد

حاکمیت اقتصادی و مالی جهانی باید اصلاح شود

خوشه فرش دستباف استان اصفهان تشکیل می‌شود

جایزه صلح نوبل 2024 به سازمان ژاپن نیهون هیدانکیو اهدا شد

بازماندگان بمباران اتمی ژاپن؛ برنده جایزه صلح نوبل

جایزه صلح نوبل 2024 به سازمان بازماندگان بمباران اتمی ژاپن تعلق گرفت

برنده جایزه صلح نوبل: شرایط کودکان غزه مانند وضعیت ژاپن بعد از پایان جنگ جهانی دوم است

رئیس کمیسیون اروپا خواستار آتش‌بس در جنوب لبنان شد

نقدی بر علیرضا جهانبخش،بزرگ تیم ملی؛ خوددار باشید، آن‌ها 2 بازیکن در 5 لیگ معتبر اروپا دارند و ما یک بازیکن!

نقدی بر اظهارات جهانبخش، «بزرگ تیم ملی»؛ خوددار باشید، آن‌ها 2 بازیکن در 5 لیگ معتبر اروپا دارند و ما یک بازیکن!

کمک مالی اتحادیه اروپا به ترکیه برای اخراج پناهجویان افغانستانی

تاکید امام جمعه نوشهر بر حل زودهنگام مشکل نیروگاه زباله سوز غرب مازندران

طوفان الاقصی ابهت دورغین صهیونیست‌های سفاک را ازبین برد

نبرد برای بریکس؟!

فضانوردان چینی از سکوی پرتاب‌شان عکس گرفتند

فضانوردان چینی از فضا از سکوی پرتابشان عکس گرفتند

بلینکن: پکن نباید علیه تایوان اقدامی انجام دهد!

این گیاه در چین درمان تمام بیماری های کبد و کلیه است

نبرد گلادیاتورها ؛ غول‌های کشتی جهان در وزن کامران قاسمپور

امارات: نگران گسترش جنگ هستیم

آمریکا: ایران هنوز تصمیمی برای ساخت سلاح هسته‌ای نگرفته است

اوباما: آمریکا به «4 سال دیگر» ترامپ در کاخ سفید نیاز ندارد

اسکات ریتر: نتانیاهو نمی‌تواند بر حمایت ترامپ در درگیری با ایران تکیه کند+فیلم

نمازگزاران ارومیه ای در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان راهپیمایی کردند

بلینکن: چین نباید علیه تایوان اقدامی انجام دهد!

خطر اشغال همیشگی غزه