ایرانیان جهان

آخرين مطالب

محدودیت‌های تسلیحاتی غرب علیه رژیم صهیونیستی؛ نمایشی یا واقعی؟ ایالات متحده آمریکا

محدودیت‌های تسلیحاتی غرب علیه رژیم صهیونیستی؛ نمایشی یا واقعی؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ‌ در آستانه یک‌ساله شدن جنایت‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه، برخی از کشورهای غربی که همواره بزرگترین حامیان مالی-تسلیحاتی و سیاسی این رژیم بوده‌اند، با یک سری اقدام‌های به ظاهر انسان‌دوستانه در صدد احیای وجهه مخدوش خود برآمده‌اند.
در این میان اقدام‌های دو کشور آمریکا و انگلیس بیش از دیگر بازیگران غربی در رسانه‌ها انعکاس یافته‌است که تازه‌ترین مورد آن به تعلیق 30 مجوز تسلیحاتی انگلیس به رژیم صهیونیستی مربوط می‌شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در روزهای اخیر انتقاد امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه از موضوع کمک‌های تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی انتقادات تند نتانیاهو را برانگیخته بود.
پشت پرده تعلیق 10 درصدی مجوز صادرات سلاح انگلیس به رژیم صهیونیستی
« دیوید لمی » وزیر امور خارجه انگلیس چند روز پیش در سخنانی در نشست ویژه مجلس عوام انگلیس گفت که حدود 30 مجوز از 350 مجوز فروش سلاح به اسرائیل را به دلیل «نگرانی از استفاده آن‌ها برای نقض‌های جدی حقوق بشر بین‌المللی به حالت تعلیق در می‌آورد.»
وی افزود: بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته طی دو ماه گذشته، دولت چاره‌ای جز تعلیق این مجوزها ندارد زیرا آن‌ها «می‌توانند برای تسهیل نقض جدی قوانین بین‌المللی مورد استفاده قرار گیرند.»

ایرانیان جهان

دولت انگلیس از آغاز تجاوز به نوار غزه از سوی افکار عمومی تحت فشار بود تا فروش سلاح به رژیم صهیونیستی را متوقف کند و هر هفته هزاران نفر از حامیان فلسطین در شهرهای مختلف انگلیس تظاهرات می‌کنند و با اعلام همبستگی با مردم مظلوم غزه، خواستار توقف کامل جنگ در باریکه می‌شوند.
بر اساس نظرسنجی‌ها، بیشتر انگلیسی‌ها خواهان تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی و برقراری آتش‌بس فوری در غزه هستند. یافته‌های مؤسسه معتبر «یوگاو» حاکی است 56 درصد مردم از دولت می‌خواهند که تمام مجوزهای صادرات سلاح به این رژیم را در طول جنگ در غزه به حالت تعلیق درآورد.
حزب کارگر پیش از برگزاری انتخابات سراسری در انگلیس وعده داده بود در صورت پیروزی بکوشد جنگ غزه را پایان بخشد. با توجه به وجود لابی قدرتمند صهیونیستی در اروپای غربی، اکنون دولت انگلیس تنها به اقدامات نمادین از جمله تعلیق بخشی از مجوزهای ارسال تسلیحات به تل‌آویو بسنده کرده‌است.
کارشناسان بر این باورند که این تعلیق محدود مجوز صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی، تأثیر تعیین‌کننده‌ای بر همکاری‌های نظامی دو طرف ندارد. لندن تلاش کرد تا از یک طرف مقام‌های تل‌آویو را برآشفته نکند و از طرف دیگر موج اتهام‌های حامیان فلسطین علیه انفعال دولت در جنگ غزه را مدیریت کند.
همان گونه که « یتر ریکتس » مشاور پیشین امنیت ملی دولت انگلیس معتقد هستند اعمال محدودیت علیه فروش سلاح به رژیم صهیونیستی باید از مدت‌ها پیش اتخاذ می‌شد، با این حال تصمیم لندن تأثیری بر سیاست‌های تل‌آویو نخواهد داشت.
وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد که «تصمیم جدید دولت به معنی تحریم کامل صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی نیست، جنگنده‌های اف 35 را شامل نمی‌شود و تأثیری بر امنیت این رژیم نخواهد داشت»؛ چنین اظهارنظری گویای این واقعیت است که محدودیت ارسال تسلیحات بر تغییر رفتار رژیم صهیونیستی تأثیر جدی نخواهد گذاشت. همان گونه که پیشتر نیز این قبیل از رفتارها از سوی آمریکا انجام گرفت اما بی‌نتیجه و نمادین بود.
اقدام‌های نمادین و ژست بشردوستانه آمریکا در جریان جنگ غزه
اردیبهشت‌ماه امسال دولت بایدن در بحبوحه تشدید اختلاف‌ها با رژیم صهیونیستی بر سر حمله به رفح، ارسال 1800 بمب 2 هزار پوندی و 1700 بمب 500 پوندی را از بیم استفاده از آنها در حمله به رفح متوقف کرد اما این اقدام هیچ تأثیری بر رفتار رژیم صهیونیستی نداشت و رفح اشغال شد.
آمریکا بارها در اقدام‌هایی نمادین، شهرک‌نشینان و نهادهای صهیونیستی را به خاطر خشونت علیه فلسطینیان کرانه باختری تحریم کرده است اما حمایت کلی واشنگتن از تل‌آویو باعث شده که همواره شاهد این رفتارهای خشونت‌بار و غیرانسانی در این منطقه باشیم. طی هفته‌های اخیر نیز صهیونیست‌های تندرو و حتی ارتش رژیم صهیونیستی بزرگترین جنایت‌ها را در کرانه باختری مرتکب شده‌اند.
تصمیم بی‌سابقه آمریکا برای تحریم گردان افراطی «نتساح یهودا» وابسته به ارتش رژیم صهیونیستی که خبر آن چند ماه پیش از سوی پایگاه خبری «آکسیوس» رسانه‌ای شد نیز نه تنها انجام نگرفت بلکه هیچ تأثیری بر تغییر رفتار رژیم صهیونیستی نداشت.
طنز تلخ آنجاست که همزمان با اعلام این خبر، مجلس نمایندگان آمریکا یک بسته 26 میلیارد دلاری کمک نظامی به رژیم صهیونیستی را تصویب کرد.

ایرانیان جهان

آغوش باز کنگره به روی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر و تشویق‌های مکرر نمایندگان برای فردی که با وجود نسل‌کشی و کشتار بیش از 41 هزار نفر در نوار غزه در کمتر از یکسال، هنوز تن به آتش‌بس نمی‌دهد، نقاب از چهره مقام‌های آمریکایی برداشت.
فرجام سخن
محدودیت فروش سلاح از سوی کشورهای غربی تا کنون تأثیری بر رفتار رژیم صهیونیستی نگذاشته است اما برخی بر این باورند که تداوم این اقدام‌ها می‌تواند به اجماع بین‌المللی برای تحت فشار گذاشتن این رژیم جنایتکار و تن دادن نتانیاهو به آتش‌بس منجر شود؛ نخست‌وزیری که تنها راه بقای عمر سیاسی خود و کابینه جنگ‌طلب رژیم را در تداوم نبرد می‌بیند.
طبق چنین دیدگاهی «ایمن الصفدی» وزیر امور خارجه اردن در این باره در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) نوشت: ما از دولت انگلیس می‌خواهیم تعلیق مجوزهای ارسال تسلیحات به اسرائیل را گسترش داده و از تمامی کشورها می‌خواهیم تحریم‌های کامل تسلیحاتی را علیه تل آویو اجرایی کنند.
در ادامه این پیام آمده‌است «تا زمانی که پیامدهای جنگ برای اسرائیل جدی نباشد، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم به جنگ در غزه و کرانه باختری پایان نخواهد بخشید. همچنین او هرگز نقض قوانین بین‌المللی و به خطر انداختن امنیت تمامی منطقه را متوقف نخواهد کرد.»
باوجود برخی خوش‌بینی‌ها اما در واقعیت و طبق اظهارنظرهای مقام‌های غربی به ویژه سران واشنگتن و لندن، نمایشی و نمادین بودن محدودیت‌ها بر رژیم صهیونیستی آشکار می‌شود. همانند اظهارات «متیو (مت) میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که در واکنش به محدود کردن فروش سلاح به رژیم صهیونیستی از سوی انگلیس از هماهنگی لندن با واشنگتن پیش از این اقدام خبر داد.
همان گونه که پیشتر اقدام دولت آمریکا در تعلیق یا کُند کردن روند ارسال برخی از محموله‌های تسلیحاتی به اراضی اشغالی به عدم اشغال رفح منجر نشد و رژیم صهیونیستی همچنان در صدر دریافت‌کنندگان تسلیحات آمریکایی قرار دارد، تصمیم دولت انگلیس مبنی بر تعلیق 10 درصدی مجوز صادرات سلاح به رژیم صهیونیستی نیز یک اقدام نمادین و نمایشی بیشتر نخواهد بود.
کد خبر 6223583

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1229305/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسلواکی: ذخایر نظامی ما فدای اوکراین شد

بورل: نگران طرح اسرائیل برای توقف فعالیت آنروا هستیم

از نظر تاریخی در یک تنهایی ژئوپلوتیکی قرار داریم

آماده‌ایم از ظرفیت چین در صنعت نفت کشور استفاده کنیم

دختران ایران از آب‌های آسیایی مدال پارو کردند

محبوب ترین شاه ماهی پرسپولیسی ها در یک قدمی اخراج

(عکس) توربین بادی پرنده در چین

برانکو در آستانه برکناری از هدایت تیم ملی چین؟

گشایش نمایشگاه ابر‌های بی پایان جاده ابریشم در موزه ملک

افزایش 4.3 درصدی فروش خودرو در چین به کمک یارانه‌های دولتی

توزیع شناسنامه الکترونیک افغان‌ها در ایران آغاز می‌شود

چرا کره‌شمالی راه‌های منتهی به کره جنوبی را تخریب می‌کند؟

روایت اندیشکده آمریکایی از هراس محور غربی-عبری در قبال توان نظامی و هسته‌ای ایران

اهدای 1 میلیون دلار ارز دیجیتال توسط بنیان‌گذار ریپل به کمپین انتخاباتی کامالا هریس

ریزش قیمت‌ها در بازار ارز / دلار 62 و 550 هزار تومان معامله شد

مقام بازنشسته نیروی دریایی ایالات متحده: ایران و آمریکا باید به سرعت از دام نتانیاهو فاصله بگیرند/ واشنگتن نباید ابزار بازی نخست وزیر رژیم اسرائیل باشد

پیش‌بینی قیمت دلار فردا یک‌شنبه 22 مهر 1403

سایه درگیری‌های خاورمیانه بر انتخابات آمریکا

حساب مشترک

کوربین: انگلیس ارسال سلاح به اسرائیل را متوقف کند

آمریکا مدعی حملات هوایی به مقرهای داعش در سوریه شد

رسانه‌ صهیونیستی: ایستادگی فلسطینی‌ها در جبالیا، «طرح ژنرال‌ها» را ناکام می‌گذارد

ادامه روند ریزش قیمت طلا و ارز؛ سکه امامی پرچم دار کاهش ها شد

سخنگوی وزارت خارجه: عراقچی به عراق می رود

جزئیات سفر عراقچی به بغداد

عراقچی فردا عازم عراق خواهد شد + جزییات سفر وزیرخارجه

عراقچی به عراق سفر می‌کند

برنامه‌های عراقچی در عراق اعلام شد

خطرات ژئوپلیتیکی، تهدیدی برای رشد تجارت جهانی

کشف انبار نهاده دامی قاچاق در ایلام

مدیریت کارآمد، پیش نیاز دیپلماسی اقتصادی

ریاضت‌های اقتصادی تاریخی در انتظار این کشور

تا چندسال پیش فوتبال مان را با کره و ژاپن مقایسه می کردیم؛ چندسال بعد باید با اردن و تاجیکستان مقایسه کنیم

شرایط غزه مانند ژاپن پس‌ از بمب هسته‌ای‌ است

راهکار مانچینی برای نجات عربستان از بحران – رسانه7 | اخبار ورزشی

راهکار مانچینی برای نجات عربستان از بحران

(تصاویر) بهترین راننده‌های اروپا وارد تهران شدند

مرموش مصری، پدیده فوتبال اروپا؛ از فرانکفورت تا بزرگ‌ترین باشگاه‌های دنیا

مقاومت، گفتمان مشترک نخبگان اروپا و ایران

نمایشگاه هنری مشترک ایران و چین افتتاح شد/ گام‌هایی برای ایجاد تمدن جهانی از مسیر جاده ابریشم

روسیه و چین در روزهای سخت ایران کجا هستند؟

در این نقاط بدن تزریق بوتاکس ممنوع است!

وضعیت برانکو در چین بحرانی شد

رایزنی پارلمانی بروجردی در پکن/ آماده‌ایم از ظرفیت چین در صنعت نفت کشور استفاده کنیم

ابتکار منطقه‌ای برای کمک به افغانستان

طالبان با افغانی‌های معتاد چه می‌کند؟

پشت پرده بازی دوگانه دولت آمریکا با ابزار آتش بس/ دولت بایدن تغییر شکل خاورمیانه را دنبال می کند

چگونه رژیم‌صهیونیستی نابود می‌شود؟ | فرهیختگان آنلاین

یاوه گویی آمریکا درباره ایران | هریس پا فراتر از اختیاراتش گذاشت

دلار 90 هزار تومان می‌شود؟!