ایرانیان جهان

آخرين مطالب

زنده باد مخالف من! خواندنی ها

زنده باد مخالف من!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رییس‌جمهور : هر کس حرف منطقی داشته باشد با جان و دل می‌پذیریم و اگر حرفی غیرمنطقی باشد با تشریح دلایل آن را نمی‌پذیریم اما دعوایی نخواهیم داشت

مهدی بیک اوغلی| آخرین بار 16 آذر سال 83 بود که صدای زنده‌باد مخالف من در دانشگاه تهران طنین‌انداز شد. برهه‌ای که در آن سید محمد خاتمی راهی دانشگاه شد تا آخرین غزل غزل‌هایش را در شمایل رییس‌جمهور ایرانیان بسراید و مخالفانش را بر صدر بنشاند. در 16آذر 83 هر زمان که خاتمی می‌خواست درباره نقش گروه‌های افراطی و رادیکال در جلوگیری از اصلاحات سخن بگوید، با فریاد و اعتراض خاتمی را خطاب قرار می‌دادند که چرا به وعده‌هایش عمل نکرده و به این شکل مانع از رسیدن صدای لیدر اصلاحات به داخل سالن می‌شدند. دیروز هم برنامه‌ریزی گسترده‌ای صورت داده بودند تا سخنرانی پزشکیان را بر هم زنند.
از 16آذر83 تا دیروز 21مهرماه 1403 که مسعود پزشکیان برای گرامیداشت آغاز سال تحصیلی دانشجویی راهی دانشگاه تهران شد، حدودا 20سال گذشته است. دوره‌ای که در آن بسیاری از روسای جمهور به جای مواجهه رو در رو و چهره به چهره با دانشجویان ترجیح می‌دادند، گروهی از افراد همسو، ایزوله و از پیش تعیین شده را به جای دانشجو در صندلی‌های سالن بنشانند تا صدای اعتراض و انتقاد و پرسشی شنیده نشود. مسعود پزشکیان اما مانند همه تفاوت‌های بنیادینی که با سایر روسای جمهور دارد، اینجا هم متفاوت عمل کرد و به سبک و سیاق خاتمی، فریاد زنده‌باد مخالف من را در عمل طنین‌انداز کرد. مخالفان امروز پزشکیان چهره‌های نزدیک به نامزد شکست خورده در انتخابات بودند. پیش از سخنرانی مسعود پزشکیان رییس‌جمهور، وزرای بهداشت و علوم و چند تن از اساتید درباره مسائل دانشگاه صحبت کردند. هنگامی که رییس‌جمهور پشت تریبون رفت، یک دانشجو سخنان رییس‌جمهور را بر هم زد و اعتراض کرد که چرا به دانشجویان فرصتی برای سخنرانی داده نشد! دقایقی پس از پایان مراسم، اما رسانه‌ها تصویر فرد معترض را در کنار سعید جلیلی منتشر کردند که دوشادوش هم به سمت سرنوشتی نامعلوم در حرکت بودند! برخی هم به زبان طنز و مطایبه از مخاطبان خواستند تصویر فرد معترض را به یاد بسپارند چون قطعا یکی از مسوولان آینده کشور خواهد بود!
در شرایطی که معمولا در سال‌های اخیر اینگونه بود که تشکل‌های دانشجویی در مراسم روز 16 آذر تریبون داشته و در مراسم آغاز سال تحصیلی فرصت بیشتر در اختیار تشکل‌های علمی و اساتید قرار می‌گیرد؛ با این حال رییس‌جمهور از دانشجویان معترض خواست یک نفر را به نمایندگی انتخاب کنند تا او حرف خود را بزند.
با درخواست رییس‌جمهور دانشجو به روی سن آمد، پزشکیان از پشت تریبون کنار رفت، از سن پایین آمد و روی صندلی خود نشست. دانشجوی معترض هم چند دقیقه صحبت کرد و با انتقاد از اینکه چرا فرصت به آنها نرسیده است، از رییس‌جمهور خواست تا بین دانشجو‌ها رفته و صحبت آنها را هم بشنود. او همچنین خواست که رییس‌جمهور روز 16 آذر در دانشگاه تهران حضور یابد. اما این پایان ماجرا نبود، مشخص بود که طیف‌های رادیکال برنامه‌های گسترده‌ای برای بر هم زدن صحبت‌های رییس‌جمهور تدارک دیده‌اند. بعد از سخنان دانشجوی معترض، زمانی که پزشکیان صحبت‌های خود را آغاز کرد، یکی دیگر از حضار بلند شد و با صدای بلند مطالبی بیان کرد که این‌بار رییس‌جمهور از او بابت به هم زدن نظم جلسه انتقاد کرد و گفت: «لطفا بنشینید و اجازه دهید حرف بزنم. قرار نبود که شما حرف بزنید. شمایی که نمی‌توانید نظم را مراعات کنید، یعنی ما هنوز به این فهم و آگاهی نرسیدیم که در چارچوب برنامه رعایت کنیم. یک جلسه بگذارید تا دانشجویان حرف‌های‌شان را بزنند. هم جلسه را به هم زدی و هم داد می‌زنی. بنشینید تا من حرفم بزنم.»
آنچه پزشکیان در دانشگاه تهران گفت
هنوز مدت زمان زیادی از ابلاغیه دولت چهاردهم برای بازگشت به تحصیل و تدریس دانشجویان و اساتید نمی‌گذرد که رییس دولت چهاردهم در اولین سخنرانی خود در دانشگاه تهران پس از ریاست‌جمهوری، از مشکلات اساتید گفت و پیشنهادهایی برای مدیریت بهتر دانشگاه روایت کرد. پزشکیان بار دیگر گریزی هم به ردصلاحیت خودش در انتخابات مجلس زد و تاکید کرد: «داشتند من را حذف می‌کردند. من‌ها را دارند حذف می‌کنند در حالی که هر کدام از این من‌ها می‌توانند انقلابی در کشور ایجاد کنند.»
او همچنین با بیان اینکه من از گفت‌وگو باکی ندارم گفت: «از دانشگاه، استاد و مدیر و دانشجو می‌خواهم هر کاری که می‌توانند برای ایران عزیزمان انجام دهند. بنده هم از شنیدن سخنان دانشجویان و استادان ابایی ندارم و حتما فرصت بگذارید، می‌آیم و به صحبت‌های شما گوش فرا می‌دهم. هر کس حرف منطقی داشته باشد با جان و دل می‌پذیریم و اگر حرفی غیرمنطقی باشد با تشریح دلایل آن را نمی‌پذیریم اما دعوایی نخواهیم داشت.»
پزشکیان با بیان اینکه هر استاد دانشگاهی می‌تواند گره‌ای را در اقتصاد، کشاورزی، فرهنگ و جامعه‌شناسی باز کند، گفت: «ما یک سیستم اداری داریم و یک استاد داریم که می‌تواند مشکل سیستم اداری را حل کند. در شهرستان‌ها مگر دانشگاه نداریم؟ من در دانشگاه بودم به دانشکده کشاورزی گفتم این وضعیت کشاورزی برازنده جامعه ما نیست. شما تئوری بلدید ولی در جامعه کار دیگری می‌کنند، پس بیایید ما زمین و مزرعه و آب بدهیم و دانشجو را به مزرعه ببریم تا تئوری را در عمل پیاده کند و این همان کاری است که الان دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم می‌کنند. پول هم اگر درمی‌آورید، برای خودتان؛ آخر در کلاس درس چگونه درخت بکارند؟ چگونه خودرو را تعمیر کنند؟ چگونه برق را وصل کنند؟ آیا در کلاس درس امکان اجرای این تئوری‌ها هست؟»
رییس دولت چهاردهم افزود: «ما دوره‌ای به امریکا رفتیم، اکثر دانشجوهای دکترا پروژه داشتند. شما می‌توانید مشکل اقتصاد، کشاورزی و صنعت ما را حل کنید. هر کدام منطقه‌ای را بگیرید و با شما قرارداد ببندیم مشکل صنعتی یا اقتصادی یا کشاورزی را حل کنید.»
هوای اساتید و نخبگان را داشته باشیم
توجه به نخبگان و حمایت از اساتید و دانشجویان نیز از نکات دیگری بود که پزشکیان بر آن تاکید کرد. وی گفت: «من جراح قلبم و دانشجوی بدی نبودم، اما اکنون از خیلی از جراح‌ها عقب هستم. من باید احترام فردی که از من بهتر کار می‌کند را نگه دارم. اگر بتوانیم به جوانان و اساتید خود توجه کنیم، جوانان ما برای ماندن تشویق می‌شوند. آنهایی که در مملکت مانده و برای کشور زحمت می‌کشند، باید هوای اینها را داشته باشیم. پیگیری خواهیم کرد هوای اساتید و نخبگان را داشته باشیم. اگر هوای اینها را داشته باشیم همه می‌فهمند احترام علم و دانش و فرهیختگی را داریم و آنهایی که می‌خواهند بروند نیز خواهند ماند.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1229955/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پشت پرده تاکتیک اعراب در برابر اسرائیل

ربات نرم و کرکی «CES 2021» توسط کاسیو وارد بازار می‌شود

از جمهوری دوم فیلیپین تا آتش‌بس نیروهای هلند و جمهوریخواهان اندونزی

اعزام داور کردستانی به رقابت‌های گلبال نابینایان و کم بینایان جام باشگاه‌های اروپا

پاسخ عراقچی به اتهام زنی موشکی اروپا: بهانه دیگری پیدا کنید!

بررسی بزرگترین بازیکنانی که پیراهن شماره 7 رئال مادرید را پوشیده‌اند

ویدیو| خلاصه لهستان 1-3 پرتغال؛ لیگ ملت‌های اروپا 2024

ویدیو| خلاصه لهستان 1 - پرتغال 3؛ لیگ ملت‌های اروپا 2024

ردپای کی‌روش در شناسایی بهترین فوتبالیست اروپا

تکذیب ارسال موشک بالستیک از ایران به روسیه

ویدیو| خلاصه لهستان 1 – پرتغال 3؛ لیگ ملت‌های اروپا 2024

ویدیو| خلاصه کرواسی 1-2 اسکاتلند؛ لیگ ملت‌های اروپا 2024

یک دانشجو در تربت‌حیدریه مدال طلای مخترعان اروپا را کسب کرد

ویدیو| خلاصه کرواسی 1 - اسکاتلند 2؛ لیگ ملت‌های اروپا 2024

ویدیو| خلاصه کرواسی 1 – اسکاتلند 2؛ لیگ ملت‌های اروپا 2024

عراقچی: ما به روسیه موشک‌های بالستیک نداده‌ایم

جمعیت کاربران اینترنت به 5.5 میلیارد نفر نزدیک شد

اقدام نیکاراگوئه در قطع روابط با رژیم اسراییل الگوی کشورها شود

روی پوتین حساب نکنیم | روسیه به خاطر جنگ در اوکراین از تنش در منطقه خاورمیانه سود می‌برد

چرا اردوغان اصرار بر اقدام ایران علیه اسراییل دارد

بارگیری اتوبوس‌های سه‌کابینه از چین به سمت تهران – آفتاب نو | اخبار ورزشی

پورشه به مرسدس بنز و بی‌ام و پیوست

کارکرد اصلی جاده ابریشم تبادلات فرهنگی میان ایران و چین است

نمایشگاه مشترک ایران و چین افتتاح شد/ ابرهای بی‌پایان جاده ابریشم

نزدیک شدن ناوهای چینی به تایوان

اعلام تیم‌های راه یافته به مرحله یک چهارم مسابقات لیگ قهرمانان آسیا بانوان

غیرمنتظره؛ گزینه جدید نیمکت استقلال | از آفریقا و با جام قهرمانی قاره

فاضل نظری: مردم و فرهنگ افغانستان نیازمند تعریف دقیق‌تری برای ایرانیان است

تحویل پیکر قربانیان حمله بلوچستان به خانواده‌ها در افغانستان

افزایش شدید قیمت مواد غذایی در آمریکا

معاریو: در باتلاق غزه غرق شده ایم، برای لبنان هم برنامه ای نداریم!

اعمال تحریم آمریکا علیه ایران نوعی «باج دهی» به اسرائیل است

هشدار بیمه‌گران درباره خسارت میلیارد دلاری طوفان میلتون در فلوریدا

تبعات جنگ نفتی در خلیج فارس به سادگی قابل درک نیست / آمریکا از این جنگ وحشت دارد، اما استراتژی روشنی برای جلوگیری از وقوع آن ندارد / نیرو‌های آمریکایی در تمام کشور‌ها از عربستان گرفته تا امارات و قطر و بحرین حضور دارند، اما تهدید آمیز‌ترین سناریو، هدف قرا

10 کشته و زخمی در پی حادثه تیراندازی در نزدیکی دانشگاه تنسی آمریکا

آمریکا تامین کننده اصلی تسلیحات رژیم صهیونیستی در نسل کشی است

هدف ما درخشش آمریکا در جام جهانی 2026 است

بانوی اول مرموز آمریکا | ملانیا ترامپ چه چیزی را در کتاب خاطراتش مخفی کرده است؟

ترامپ: نگران 3 ماه آینده هستم/ در آستانه جنگ جهانی سوم هستیم!

تحریم‌ها فرمالیته است؛ نفت ایران صادر می‌شود

نبیه‌بری: ایران حامی لبنان است/حرف و عمل آمریکا یکی نیست

پنتاگون خواستار حل دیپلماتیک بحران لبنان شد

طرح ادعاهای موهوم تاثیری در پیگیری پرونده ترور سردارسلیمانی ندارد

واکنش وزارت خارجه به تحریم‌های جدید آمریکا/ اعتیاد آمریکا به فشار حداکثری تاثیری بر اراده ما ندارد

ایران در پیگیری حق خود برای پیگرد کیفری مرتکبین ترور شهید سلیمانی مصمم است

محکومیت وضع تحریم‌های جدید در رابطه با بخش انرژی ایران از سوی وزارت خارجه

واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم‌های جدید آمریکا: باج‌دهی به اسرائیل است

پشت پرده سفرهای دیپلماتیک ایران به خاورمیانه/ خط و نشان خلیج فارس برای آمریکا؛عربستان سرگردان میان تهران و تل‌آویو؟

بقائی: ترور حاج قاسم جنایتی بود که ایرانیان فراموش نمی‌کنند

حمله چندباره ترامپ به مهاجران غیرقانونی در آمریکا