ایرانیان جهان

آخرين مطالب

علی‌اف: اتحادیه اروپا باید در روابط باکو-ایروان بی طرف باشد اروپا

علی‌اف: اتحادیه اروپا باید در روابط باکو-ایروان بی طرف باشد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - رئیس‌جمهور آذربایجان بر ارزش برابر تمام بندهای قرارداد صلح با ارمنستان تأکید کرد و رویکرد ایروان در جدا کردن بندها را غیرواقعی دانست. او از تمدید مأموریت ناظران اروپایی بدون مشورت با باکو ابراز نارضایتی کرد و بر ضرورت بی‌طرفی اتحادیه اروپا تأکید کرد. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان معتقد است که تمامی بندهای قرارداد صلح با ارمنستان دارای ارزشی برابر هستند و نباید هیچ‌یک از آن‌ها جدا از دیگری در نظر گرفته شود.
الهام علی‌اف این اظهارات را در تاریخ 14 اکتبر، هنگام پذیرش استوارنامه سفیر جدید بلژیک، ژولین دو فرپو، بیان کرده است.
علی‌اف گفت: پیشنهاد دولت ارمنستان مبنی بر امضای بندهایی که تاکنون توافق شده و گذاشتن بندهای توافق نشده برای مراحل بعدی، عجیب و کاملاً خارج از واقعیت است. چنین رویکردی را قبلاً ندیده‌ام.
وی افزود: بروکسل مکانی بود که مذاکرات بین ارمنستان و آذربایجان با حمایت رئیس شورای اتحادیه اروپا، شارل میشل، با موفقیت برگزار شد و واقعاً پیشرفت‌های مهمی در آنجا به دست آمد.
رئیس‌جمهور آذربایجان همچنین گفت: متأسفانه، طرف ارمنی تصمیم گرفت به اصطلاح فرآیند بروکسل را ادامه ندهد. اما در هر صورت، این فرآیند مثبت و تجربه‌ای ارزشمند بود.
علی‌اف با اشاره به «اصول فرآیند مادرید» که در دوران اشغال سرزمین‌های جمهوری آذربایجان وجود داشت، اظهار داشت: یکی از اصول اصلی این فرآیند این بود که تا همه مسائل توافق نشوند، هیچ چیز توافق نمی‌شود. این موضع مشترک هم میانجی‌گران گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، هم ارمنستان و هم آذربایجان بود و ما همچنان بر این موضع پابرجاییم.
وی ادامه داد: متأسفانه، برخی از اعضای سابق گروه مینسک موضع خود را تغییر دادند و اکنون از پیشنهاد غیرواقعی ارمنستان حمایت می‌کنند. در بسیاری از موارد، ارمنستان با طرح این پیشنهادات، تظاهر به تمایل به صلح می‌کند، در حالی که از قبل می‌داند که این پیشنهادها قابل‌قبول نیستند.
با این حال، علی‌اف تأکید کرد که فرآیند ادامه دارد و افزود: هنگامی که سرزمین‌های ما از سال 1992 تا 2020 تحت اشغال بودند، 28 سال گذشت و نتیجه‌ای حاصل نشد. اما اکنون دو سال است که مذاکرات آغاز شده‌اند. بنابراین، باید صبور، واقع‌بین و متعهد به دستیابی به صلح در قفقاز جنوبی باشیم.
رئیس‌جمهور آذربایجان تأکید کرد: اتحادیه اروپا باید همچون گذشته، در موضوع صلح بین ارمنستان و آذربایجان بی‌طرف باقی بماند. در زمان اشغال سرزمین‌های ما، اتحادیه اروپا هرگز در این موضوع فعال نبود. درخواست‌های متعددی که ما در آن دوره به اتحادیه اروپا و سایر نهادهای اروپایی ارائه دادیم، همگی با این پاسخ مواجه شدند که این موضوع در حوزه فعالیت گروه مینسک است و اتحادیه اروپا هیچ ارتباطی با آن ندارد. اما اکنون مشاهده می‌شود که اتحادیه اروپا به‌طور فعال در این مسئله دخیل شده است. متأسفانه، در بروکسل و در مقر اتحادیه اروپا برخی افراد جانب‌داری می‌کنند. این موضع‌گیری نه‌تنها غیرسازنده است، بلکه تنها منجر به ایجاد بی‌اعتمادی می‌شود و اتحادیه اروپا را از فرآیند عادی‌سازی خارج می‌کند. اگر ممکن باشد، من توصیه می‌کنم که به‌خاطر تداوم همکاری‌های اتحادیه اروپا و آذربایجان، این نهاد به مسیر فرانسه نرود و تحت تأثیر سیاست‌های فرانسه قرار نگیرد. چراکه سیاست فرانسه در قبال عادی‌سازی روابط ارمنستان و آذربایجان همواره مخرب بوده و همچنان به همان شکل باقی مانده است.
الهام علی‌اف از تمدید مأموریت ناظران اروپایی در ارمنستان بدون مشورت و رضایت باکو ابراز نارضایتی کرد و گفت: یکی از مسائلی که باعث ایجاد بی‌اعتمادی در روابط آذربایجان و اتحادیه اروپا شده، تمدید مأموریت به‌اصطلاح ناظران اروپایی در مرزها بدون رضایت باکو و حتی بدون مشورت با ما است. چه نیازی به این کار بود؟ در اکتبر 2022 در پراگ، آذربایجان با این موافقت کرد که این مأموریت به مدت 2 ماه در آنجا باقی بماند و تنها شامل تعداد محدودی از افسران بازنشسته نظامی باشد. اما هنگامی که مأموریت تمدید شد، هیچ مشورتی با ما انجام نشد. اکنون نیز بحث‌هایی در جریان است تا این مأموریت برای مدت بیشتری تمدید شود. رفتار اعضای این مأموریت، به اصطلاح «دیپلماسی دوربین دوچشمی»، غیرقابل‌قبول بوده و از هرگونه استانداردهای عادی فرهنگی و سیاسی دور است. ما این موضوع را در ارتباطات خود با اتحادیه اروپا مطرح خواهیم کرد.
رئیس‌جمهور آذربایجان همچنین به گستردگی دستور کار همکاری‌های جمهوری آذربایجان و اتحادیه اروپا اشاره کرد و گفت: این همکاری‌ها حوزه‌های انرژی، حمل‌ونقل، انرژی سبز و تجارت را در برمی‌گیرد. اتحادیه اروپا اصلی‌ترین شریک تجاری آذربایجان است. بنابراین، اگر در همکاری‌های آذربایجان و اتحادیه اروپا در رابطه با موضوعات مربوط به روابط ارمنستان و آذربایجان عقب‌گردی رخ دهد، این مایه تأسف خواهد بود. امیدوارم روابط دوجانبه بین کشورهای ما بدون توجه به دستور کار ارمنستان و آذربایجان پیشرفت کند.
طبق گزارش‌های رسمی، ژولین دو فرپو، سفیر بلژیک در این دیدار اعلام کرد که برای توسعه روابط با آذربایجان تلاش‌های لازم را به کار خواهد بست. او همچنین به وجود فرصت‌های بزرگ برای گسترش همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف بین دو کشور اشاره کرد.
این دیپلمات با بیان اینکه ثبات منطقه‌ای برای بلژیک نیز اهمیت زیادی دارد، کمک‌های بشردوستانه جمهوری آذربایجان به اوکراین را مورد تحسین کشورش قرار داد.
وی افزود: بلژیک نیز به ثبات منطقه‌ای و همچنین به روابط ارمنستان و آذربایجان علاقه‌مند است.
سفیر بلژیک همچنین پیشرفت‌های اخیر در روند عادی‌سازی روابط ارمنستان و جمهوری آذربایجان را خاطرنشان کرد و اظهار داشت که بلژیک از گام‌های برداشته‌ شده در این زمینه حمایت می‌کند.
وی همچنین تأکید کرد که بلژیک به حمایت خود از آذربایجان در مسائلی مانند مین‌زدایی و فعالیت‌های آژانس پاکسازی مین آذربایجان (ANAMA) ادامه خواهد داد.
تاکنون، دولت ارمنستان نسبت به اظهارات رئیس‌جمهور آذربایجان واکنشی نشان نداده است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1232528/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفر دبیر کل اتحادیه عرب به ترکیه برای نخستین بار طی 8 سال گذشته

کریس رونالدو تا 3 ماه دیگر خواهد مُرد

کریس رونالدو تا سه ماه دیگر می‌میرد!

آخرین تحولات اوکراین| اعتراف بورل به بی‌فایده بودن اعمال فشار نظامی بر روسیه برای آتش‌بس

ضرب‌وشتم پناهجویان در ترکیه

انتقاد علی‌اف از «دیپلماسی دوربین» اتحادیه اروپا

پاداش فوری: آلمان جایزه صعودش را گرفت

حمله به نفت ایران ، جهش قیمت و خطر بحران

بهای نفت در بازار‌های جهانی کاهش یافت

کشف محموله قاچاق سلاح‌ از افغانستان به پاکستان

معمای محل دفن و زادگاه «کریستف کلمب» پس از پنج قرن بالاخره حل شد

چرا نتانیاهو می‌گوید این آخرین جنگ ماست؟

ماهیت پشت پرده آمریکا با وعده نتانیاهو آشکار شد

سردار ابراهیم رستمی: سلاح هایی قوی تر از بمب هسته ای در اختیار داریم | در شرایط فعلی جنگ با آمریکا اجتناب ناپذیر است | با ساخت سلاح هسته ای به بازدارندگی می رسیم | هنوز نفهمیده اند چطور نفتکش ها در دریای عمان و بندر فجیره هدف قرار گرفت

عملیات های بی سابقه علیه اسرائیل بعد از شهادت سردار نیلفروشان و سیدحسن نصرالله /جانشین سردار سلامی: آمریکا هیچ غلطی نمی توانند کند

رقیب ایرانی هادی چوپان که به او ویزای آمریکا ندادند + ویدیو

کامالا هریس: دوره دوم ترامپ، خطر بزرگی برای آمریکاست

با ارتکاب 4 جنایت دیگر، شمار شهدای غزه به 42 هزار و 344 تن رسید

دستیار وزیر دفاع آمریکا: مشکل مهمات اسرائیل جدی است

سازمان مسلمانان آمریکایی: ترامپ و هریس به یک اندازه بدند؛ از هیچ یک حمایت نمی‌کنیم

هزینه‌های استقرار تاد در اسرائیل برای آمریکا

اذعان ارتش رژیم صهیونیستی به زخمی شدن 125 سرباز طی یک روز

درخواست اوکراین از برزیل برای دستگیری پوتین

پاداش یک میلیون تومانی برای معرفی ماینر‌های غیر مجاز

فهرست جدید قیمت کارخانه ای خودروهای سایپا اعلام شد

لبنیات 30 درصد گران شد

برگزاری همایش بزرگ علمی آموزشی کیش تاک در جزیره کیش

قالیباف: ساختار مقاومت مقتدرانه در حال فعالیت است

قالیباف: ساختار جبهه مقاومت همچنان مقتدرانه فعال است / رژیم صهیونیستی ترور دسته جمعی و ترور دولتی را دنبال می‌کند/ محسن المندلاوی: هرگونه تهدید خاک ایران و عراق باعث التهاب کل منطقه می شود

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان با ایثارگران

اقتدار کشور به برکت خون پاک شهیدان و دلاوری ایثارگران است

بازدید معاون استاندار و مدیرکل بنیاد استان البرز از گلزار شهدای امام زاده عبدالله(ع)

استمرار مقابله قاطعانه و علمی قوه قضاییه با فساد اقتصادی

صدور کیفرخواست پرونده چای دبش +توضیحات دادستان تهران

کوشش‌تبار: افزایش تسهیلات اشتغال‌زا لازمه اثربخشی آنها در پایداری کسب و کارهای کوچک

وضعیت رفاه و بیکاری در استان‌های مختلف کشور+ جزئیات

فروشگاه‌های اینترنتی فاقد اینماد به پلیس امنیت اقتصادی معرفی می‌شوند

تاکید رئیس فراکسیون زنان مجلس بر حمایت واقعی مسئولان از زنان روستایی

چگونه برنامه هفتم توسعه زمینه‌ساز توسعه پتروپالایشگاه‌ها و پایان خام‌فروشی نفت ایران می‌شود؟

افزایش تسهیلات اشتغال‌زا، لازمه اثربخشی در پایداری کسب و کارهای کوچک است

آمریکایی‌های عرب تبار انتخابات را تحریم کردند؟

اوج حساسیت در هفته چهارم مقدماتی جام جهانی/ 1+2 مربی روی لبه تیغ

تونلِ در دست احداث در نپال، جان هزاران سیل‌زده را نجات داد

خبر خوش از دل اروپا برای پرسپولیس رسید

اسامی 7شهروند و 7سازمان ایرانی که به سیاهه تحریم‌ها اضافه شده‌اند

اسپانیا: اروپا باید توافق تجارت آزاد با اسرائیل را تعلیق کند

مذاکرات کشورهای اروپایی درباره واردات گاز روسیه

واردات گاز طبیعی از روسیه در شرایط جنگ اوکراین

پیش‌بینی کاهش تولید غلات اتحادیه اروپا

قیمت جهانی نفت امروز 1403/07/24