ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بحران در صنعت خودرو جهان! اروپا

بحران در صنعت خودرو جهان!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - در پی تغییرات اساسی در سیاست‌های محیط‌زیستی اتحادیه اروپا، کشورها و صنایع گوناگون به‌دنبال تجدیدنظر در برخی از این تصمیمات هستند. یکی از این سیاست‌ها، ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و دیزلی جدید از سال 2035 است که هدف آن کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و تسریع استفاده از خودروهای برقی است. اما این سیاست با واکنش‌های متفاوتی از سوی کشورهایی همچون ایتالیا و آلمان و همچنین صنعت خودرو اروپا روبه‌رو شده است.
این کشورها خواستار تجدیدنظر در این ممنوعیت و کاهش اهداف سخت‌گیرانه محیط‌زیستی هستند.
ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و دیزلی به تعویق افتاد؟ اورسو در ادامه می‌گوید صنعت خودرو اروپا با بحران روبه‌رو است و اگر اتحادیه اروپا تصمیمات فعلی خود را تغییر ندهد، هزاران شغل در این صنعت به خطر خواهد افتاد. او تاکید کرده که اتحادیه اروپا باید یا شرایطی برای تحقق این اهداف تعیین کند یا اینکه اهداف محیط‌زیستی را به تعویق بیندازد.
این اظهارات پس از آن بیان شد که جورجیا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا، ممنوعیت خودروهای بنزینی و دیزلی را با عنوان جنون ایدئولوژیک رد کرد. انجمن خودروسازان اروپا (ACEA) نیز اخیرا درخواست مشابهی برای به تعویق انداختن این محدودیت‌ها ارائه کرده است. این درخواست در پی کاهش فروش خودروهای الکتریکی و مشکلات زیرساختی مرتبط با این نوع خودروها مطرح شده است. ACEA هشدار داده میزان ثبت‌نام خودروهای جدید در ماه اوت، کاهش چشمگیری پیدا کرده و خودروهای برقی با کاهش بیشتری روبه‌رو شده‌اند.
به گزارش یورونیوز، خودروسازان موظفند مطمئن شوند که متوسط انتشار گازهای گلخانه‌ای خودروهایشان از 115.1 گرم در هر کیلومتر تجاوز نکند. این رقم قرار است از سال آینده به 93.6 گرم کاهش یابد که رسیدن به این هدف با کاهش فروش خودروهای برقی و استقبال بازار از مدل‌های SUV بزرگ، بسیار دشوار به نظر می‌رسد.
در همین حال، کمیسیون اروپا معتقد است خودروسازان زمان کافی برای انطباق با این قوانین داشته‌اند. کمیسیون اروپا در سال 2019 این قوانین را تصویب کرد و به صنعت خودرو فرصت کافی برای تطبیق داده است. از سال 2035، تنها خودروها و ون‌هایی که به‌هیچ‌وجه دی‌اکسید کربن تولید نمی‌کنند، اجازه فروش در اتحادیه اروپا خواهند داشت. با این حال، بندی در این قانون وجود دارد که به‌دلیل فشار آلمان اضافه شده و امکان بازنگری در سال 2026 درباره ادامه ثبت‌نام خودروهایی که با سوخت‌های مصنوعی کم‌کربن کار می‌کنند را فراهم می‌کند.
لابی خودروسازی اروپا (ACEA) خواستار آن است که این بازنگری و همچنین بررسی مربوط به خودروهای سنگین نیز تا سال 2025 انجام شود تا از پیامدهای شدید اقتصادی و اجتماعی ناشی از اجرای سریع این قوانین جلوگیری شود.
آیا اروپا به‌طور کامل از شر سوخت‌های فسیلی خلاص می‌شود؟ اتحادیه اروپا مدت‌هاست به‌طورجدی در تلاش است با افزایش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، به اهداف خود برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و دستیابی به بی‌طرفی آب‌وهوایی دست یابد. در سال‌های اخیر، اروپا موفقیت‌های چشمگیری در حوزه تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر، مانند باد و خورشید، به‌دست آورده است.
گزارش جدید کمیسیون اروپا نشان می‌دهد در نیمه نخست
سال 2024، انرژی‌های تجدیدپذیر برای نخستین‌بار از سوخت‌های فسیلی پیشی گرفته‌اند و سهم عمده‌ای در تولید برق اتحادیه اروپا داشته‌اند.
دستاوردهای انرژی تجدیدپذیر در اتحادیه اروپا در گزارش یورونیوز، آمده که در شش ماه نخست سال 2024، نیمی از برق اتحادیه اروپا از منابع تجدیدپذیر تامین شده است. این منابع شامل انرژی خورشیدی، بادی و سایر منابع پاک هستند. یکی از مهم‌ترین دستاوردها این است که انرژی باد برای نخستین‌بار از گاز طبیعی به‌عنوان دومین منبع بزرگ تولید برق پس از انرژی هسته‌ای پیشی گرفته است. همچنین در سال 2023، اتحادیه اروپا موفق شد با نصب 56 گیگاوات انرژی خورشیدی، رکوردی جدید به ثبت برساند. در کنار افزایش تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر، تقاضا برای برق نیز کاهش‌یافته است. این کاهش مصرف بخشی از تلاش‌های اتحادیه اروپا برای بهبود بهره‌وری انرژی و کاهش مصرف تا 11.7 درصد تا سال 2030 است. با این حال، همچنان نیاز به تلاش‌های بیشتری برای رسیدن به این هدف وجود دارد. یکی از چالش‌های اصلی اتحادیه اروپا در سال‌های اخیر، تامین امنیت انرژی و کاهش وابستگی به واردات گاز از روسیه بوده است. سهم گاز روسیه در واردات اتحادیه اروپا از 45 درصد در سال 2021 به 18 درصد در سال 2024 کاهش ‌یافته است. این کاهش تا حد زیادی به دلیل افزایش واردات از کشورهای دیگر مانند نروژ و امریکا و همچنین کاهش تقاضای گاز در این دوره بوده، همچنین قیمت‌های انرژی نسبت به اوج بحران انرژی در سال 2022، کاهش‌یافته و به ثبات رسیده است.
چالش‌های متعدد اگرچه اتحادیه اروپا در مسیر درستی حرکت می‌کند، اما هنوز چالش‌های بزرگی باقی مانده است. این چالش‌ها شامل شکاف بین اهداف بهره‌وری انرژی و انرژی‌های تجدیدپذیر و واقعیت فعلی، فقر انرژی، تفاوت نرخ انرژی با رقبا در بازارهای جهانی و همچنین وابستگی‌های استراتژیک جدید است. برای حل این مشکلات، کمیسیون اروپا خواستار تلاش‌های بیشتر در سطح سیاست‌گذاری و همکاری کشورهای عضو است. یکی از اقدامات مهم برای دستیابی به اهداف اقلیمی 2030، ارائه و بروزرسانی برنامه‌های ملی انرژی و آب‌وهوای (NECP) کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. این برنامه‌ها باید نشان دهند هر کشور چگونه به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و افزایش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر کمک می‌کند. اما تابه‌حال تنها 10 کشور از کشورهای عضو این برنامه‌ها را نهایی کرده و بسیاری از آنها هنوز از مهلت مقرر عبور کرده‌اند.
گزارش‌ها نشان‌دهنده پیشرفت‌های چشمگیر اتحادیه اروپا در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است. با این حال، برای رسیدن به اهداف بلندمدت اقلیمی و حفظ امنیت انرژی، تلاش‌های بیشتری نیاز است. کشورهای عضو باید برنامه‌های ملی خود را بروزرسانی کنند و در راستای اهداف 2030 قدم‌های مؤثرتری بردارند تا بتوانند به یک آینده پایدارتر و کمتر وابسته به سوخت‌های فسیلی دست یابند.
سخن پایانی ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و دیزلی جدید در سال 2035 یکی از سیاست‌های کلیدی اتحادیه اروپا برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است. اما این تصمیم چالش‌های جدی ایجاد کرده است. کشورهایی همچون ایتالیا و آلمان و همچنین صنعت خودرو اروپا به‌دنبال تجدیدنظر در این ممنوعیت و کاهش اهداف محیط‌زیستی هستند. آینده صنعت خودرو اروپا وابسته به تصمیمات سیاست‌گذاران اتحادیه اروپا خواهد بود و این احتمال می‌رود که با بازنگری‌های لازم، تغییراتی در این مسیر رخ دهد تا هم اهداف محیط‌زیستی تحقق یابند و هم اقتصاد و اشتغال در این صنعت دچار آسیب نشود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1236489/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نفت با افزایش قیمت بیگانه شد

کشتی گیران ایرانی قابل احترام هستند/ نتایج آمریکا در المپیک پاریس ناامید کننده بود

واکنش ایران به حملات آمریکا و انگلیس علیه حوثی های یمن

کمک 730 میلیون دلاری آمریکا به اسپیس‌ایکس برای پرتاب مأموریت‌های امنیت ملی

ترامپ: شی می‌داند من دیوانه‌ام

زلنسکی جنگ را باخته است

روایت فارن پالسی؛ ظهور نسلی سرسخت‌تر در جبهه مقاومت پس از شهادت قهرمانانه «یحیی سنوار»

تایید فروش موشک‌های تاکتیکی به ژاپن از سوی پنتاگون

ترامپ: اگر چین وارد تایوان شود تعرفه‌های بیشتری علیه این کشور وضع می‌کنیم

گزارش رسانه آمریکایی از پنهان‌کاری کاخ سفید درباره حمایت از رژیم صهیونیستی

آمریکا منتظر پاسخ کوبنده ما در دریای سرخ باشد/توانایی نگهداری سلاح را در دل کوه داریم

وال استریت ژورنال: بایدن زیر وعده‌های خود درباره اوکراین زد

واکنش لاریجانی به ترور سنوار: مشارکت آمریکا بدون تاوان نیست

واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه به حملات آمریکا و انگلیس به یمن

جکسون: زیر کتف زدن ایرانی‌ها تک بعدی است/ از نتایج کشتی آمریکا در پاریس ناامید شدم

روسیه : انتخابات آمریکا در سایه بریکس/بریکس نقطه عطف تاریخ است

(ویدئو) تحلیل حسین عبده تبریزی از آینده رابطه ایران و آمریکا در دولت پزشکیان

با ویژگی‌های منحصر به فرد بمب افکن b2 آمریکا آشنا شوید+عکس

قیمت دلار صرافی ملی امروز شنبه 28 مهر 1403

پوتین: صلح در اوکراین باید «پایدار» باشد

ستاره ماه اکتبر

اتوبان یک‌طرفه

حمله جوانان عراقی به دفتر شبکه سعودی MBC در بغداد

همتی و اتابک عضو شورای عالی کار شدند

بیست‌ونهمین جشنواره عشایر آذربایجان‌شرقی ناتمام ماند+ تصاویر

بازار ارز زیر ذره‌بین پلیس؛ چالش‌های مقابله با متخلفان

وزاری صمت و اقتصاد، عضو شورای عالی کار شدند

برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی عامل اصلی فرونشست زمین است

واریز 92 هزار میلیارد ریال به حساب پیشرفت و عدالت تا مهرماه سال جاری

مشاور سابق احمدی نژاد مجرم شناخته شد

واریز 92 هزار میلیارد ریال به حساب پیشرفت و عدالت

سنوار روی زمین در حال نبرد بود، نه در تونل/ جهان عرب و اسلام زبان به تحسین گشودند

حمله پهپادی انصار الله به یک کشتی در دریای عرب

رای الیوم: سنوار روی زمین در حال نبرد بود، نه در تونل/ جهان عرب و اسلام زبان به تحسین گشودند

سنوار روی زمین در حال نبرد بود، نه در تونل

سرمربی تیم ملی والیبال ژاپن انتخاب شد

سرمربی جدید تیم ملی والیبال ژاپن انتخاب شد

ویدئو | امارت از تلاش برای کنترل جزایر سه‌گانه ایرانی چه می‌خواهد؟

ویدیو| همه برندگان لیگ قهرمانان اروپا از سال 1955 تا 2024

شهادت سرگرد مشهدی برای پس گرفتن جزایر سه‌گانه ایرانی در سال 1350

علت همصدایی اتحادیه اروپا با امارات در مورد جزایر سه گانه ایرانی چیست؟

جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، بخشی همیشگی از خاک ایران هستند

واکاوی ادعا‌های تکراری درباره جزایر سه‌گانه ایرانی/ وقتی امارات شمشیر را برای ایران از رو می‌بندد

شهادت شکوهمندانه یحیی سنوار نماد مبارزه تا آخرین نفس

درخواست وزیر خارجه انگلیس از چین درباره جنگ اوکراین

سفر وزیر خارجه برییتانیا به چین

کارشناس چینی: ترور رهبر حماس، تنش‌ها را در منطقه به اوج می‌رساند

سرمربی جدید استقلال، سرمربی سابق احمد نورالهی در ...

تأکید چین بر بازسازی افغانستان

فوری/ خبرهای غیر رسمی از احتمال حمله اسرائیل به ایران