ایرانیان جهان

آخرين مطالب

فارن پالیسی: چرا مقاومت ادامه خواهد یافت؟ خواندنی ها

فارن پالیسی: چرا مقاومت ادامه خواهد یافت؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
استیون‌ای کوک ستون نویس مجله فارن پالیسی و پژوهشگر ارشد مطالعات خاورمیانه در شورای روابط خارجی آمریکا| در سال 1948، محمود فهمی النقراشی، نخست‌وزیر مصر، اخوان‌المسلمین را ممنوع اعلام کرد، با این امید که انحلال این گروه منجر به بازگشت ثبات به کشور شود. پیش از این تصمیم، اخوان‌المسلمین در تحریک شورش‌ها، اعتصابات و خشونت‌ها از جمله مشارکت در ترور نخست‌وزیر و وزیر دارایی سابق نقش عمده و تعیین کننده‌ای را ایفا کرده بود.
اما این ممنوعیت نه تنها آرامش را بازنگرداند، بلکه به تشدید خشونت و درگیری منجر شد. اعضای مسلح اخوان‌المسلمین که از رهبر خود یعنی حسن البنا جدا شده بودند، به انتقام‌جویی و خشونت روی آوردند و در نهایت محمود فهمی النقراشی، نخست‌وزیر مصر را ترور کردند. در پاسخ، دولت هزاران نفر از اعضای اخوان‌المسلمین را بازداشت کرد. در فوریه 1949، حسن البنا نیز در تروری که بسیاری، آن را با حمایت دولت می‌دانستند، کشته شد. اکنون، پس از گذشت حدود 76 سال، دولت مصر همچنان در تلاش برای سرکوب این گروه است.
این جمله معروف که «شما نمی‌توانید یک ایده را بکشید» به‌خوبی این مسئله را بازتاب می‌دهد. اما یک واقعیت عمیق‌تر نیز وجود دارد: مقابله با یک جنبش مقاومت تنها از طریق کشتار و سرکوب به‌سختی امکان‌پذیر است. افراد متعهد به این جنبش‌ها، پیام سرکوب را نمی‌پذیرند؛ بلکه اراده خود را برای ادامه و تقویت تلاش‌هایشان بیشتر می‌کنند.
آیا کسی خلیل الوزیر را به خاطر می‌آورد؟ یا عباس الموسوی، فتحی شقاقی و احمد یاسین را؟ اینها زمانی دشمنان خطرناک اسرائیل بودند. خلیل الوزیر، معروف به ابو جهاد، همراه با یاسر عرفات، رهبری شاخه نظامی فتح را به‌عهده داشت که بعد‌ها به سازمان آزادی‌بخش فلسطین پیوست. فتحی شقاقی، پزشک و رهبر جهاد اسلامی فلسطین بود؛ عباس الموسوی پیش از حسن نصرالله رهبری حزب‌الله را بر عهده داشت؛ و احمد یاسین، بنیان‌گذار و رهبر حماس بود. هر چهار نفر در عملیات‌های نظامی و اطلاعاتی ترور شدند که به افزایش افسانه و شهرت دستگاه‌های امنیتی اسرائیل کمک کرد. با این حال، با وجود این ترورها، اسرائیل هرگز نتوانسته به پایان قطعی در برابر مقاومت‌های خشونت‌آمیز دست یابد.
شاخه مسلح سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و در جریان انتفاضه دوم نقشی محوری ایفا کرد. پس از کشته شدن عباس موسوی توسط اسرائیل در سال 1992، حسن نصرالله رهبری حزب‌الله را به دست گرفت و این گروه را به قدرتمندترین نیروی مسلح غیردولتی جهان تبدیل کرد که به‌عنوان بازوی منطقه‌ای ایران عمل می‌کرد. با وجود نابودی بخش بزرگی از رهبری حزب‌الله و کشته شدن سید حسن نصرالله توسط اسرائیل، نیرو‌های این گروه حتی پس از این ضربه‌ها به شلیک مستمر موشک به سمت اسرائیل ادامه دادند.
در سال 1995، فتحی شقاقی، رهبر جهاد اسلامی در مقابل هتلی در مالت ترور شد، اما جهاد اسلامی سال‌ها بعد نیز همچنان با استفاده از حملات انتحاری و شلیک موشک از غزه، اسرائیل را هدف قرار می‌داد. احمد یاسین نیز همانند سید حسن نصرالله، در حمله‌ای هوایی توسط اسرائیل کشته شد، اما این ترور‌ها هرگز جانشینان آنها را وادار نکرد تا در استراتژی‌های خود بازنگری صورت دهند. حال، این پرسش مطرح است: چرا باید کشته شدن یحیی سنوار متفاوت باشد؟
برخی ممکن است استدلال کنند که کشته شدن یحیی سنوار می‌تواند ضربه‌ای قاطع به حماس وارد کند؛ گروهی که طی ماه‌ها هدف حملات شدید نیرو‌های نظامی اسرائیل قرار گرفته و به شدت تضعیف شده است. عده‌ای از تحلیلگران و مقامات ایالات متحده بر این باورند که تنها از طریق شکست کامل حماس می‌توان به صلح دست یافت. آیا کشته شدن یحیی سنوار می‌تواند نشانگر فرا رسیدن این لحظه باشد؟
بیانیه جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، پس از کشته شدن یحیی سنوار این امیدواری را به‌خوبی بازتاب داد. اما تجربه تاریخی نشان می‌دهد که در چنین مواقعی، افرادی که به تغییر امیدوارند، اغلب جزئیات مهم و ناخوشایند را نادیده می‌گیرند. احتمال بیشتری وجود دارد که نیرو‌های بدون رهبر حماس، همانند اعضای مخفی اخوان‌المسلمین در گذشته، با پراکندگی و خشم، به مبارزه ادامه داده و از دشمنانشان انتقام بگیرند.
مقاومت، در نهایت، نه‌تنها بی‌فایده نیست بلکه بخشی از هویت بسیاری از جنبش‌هاست. به همین دلیل بود که یحیی سنوار ترجیح داد در میدان نبرد و در برابر گلوله تانک اسرائیلی جان ببازد، نه بر اثر یک سکته. او بر این باور بود که مرگ خشونت‌آمیزش الهام‌بخش نسل‌های آینده مقاومت خواهد بود و شواهد زیادی برای تأیید این اعتقادش وجود داشت.
پس از تأیید خبر کشته شدن یحیی السنوار، با دوستان نزدیکم که بین تل‌آویو و اورشلیم زندگی می‌کنند، گفت‌وگویی داشتم. آنها فرزندی دارند که اکنون در ارتش اسرائیل خدمت می‌کند. در پاسخی که تقریباً بلافاصله دریافت کردم، موجی از اضطراب و اندوه عمیق را حس کردم: «ابتدا باید گروگان‌ها بازگردند و سپس نوعی صلح برقرار شود. من تنها می‌خواهم پسرم به خانه بازگردد» امیدوارم فرزندشان به زودی به خانه بازگردد، اما این بازگشت نشانه پایان جنگ نخواهد بود. شاید کشته شدن السنوار به عنوان پیروزی بزرگی تلقی شود، اما در گذر زمان، افراد دیگری جای او را خواهند گرفت—چنان‌که همیشه چنین بوده است—و مقاومت ادامه خواهد یافت.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1237793/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جانشین فرماندهی کل انتظامی کشور: بکارگیری و در اختیار گذاشتن مِلک به اتباع غیر مجاز جرم است

احداث دیوار در مرزهای ایران

مجسمه هادی چوپان در آمریکا

دردسرهای سنای جمهوری‌خواه برای کامالا هریس

نگرانی نزدیکان «کامالا هریس» از پیروزی در انتخابات

نبیه بری خبر داد/ تمایل واشنگتن به برقراری آتش‌بس قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

کارشناس نظامی تحلیل کرد نکاتی درباره اطلاعات درز کردۀ آمریکا / نکته اصلی شلیک 56 موشک به ایران است / کسی نمی‌داند موشک راک چیست!

خبر مهم نبیه بری درباره برنامه آمریکا برای لبنان

پس از فرمانده

مجادله مکرون و نتانیاهو بر سر تاریخ اسرائیل

روایت افسر یهودی آمریکایی درباره استعفا از آژانس اطلاعات دفاعی به دلیل جنگ غزه

حمله هوایی صهیونیست‌ها به دیرالبلح

ضربه مهلک به اسرائیل؛ هلاکت فرمانده تیپ 401زرهی در شمال غزه

ترامپ: چین به من احترام می‌گذارد چون «شی» می‌داند که من دیوانه‌ام!

آیا ارتش اسرائیل موفق به پیشروی در خاک لبنان شده است؟

تجمع حامیان فلسطین در ایتالیا

صهیونیست‌ها، لات‌های کوچه خلوت!

پیش بینی قیمت دلار 30 مهر 1403

طلا و ترامپ پدیده بازارها

مورد عجیب فروش دندان های کشیده شده در فضای مجازی؛ هر دندان 200 هزار تومان!

پایان رأی‌گیری انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق

چابهار؛ شاهراه ارتباطی آسیای میانه، قفقاز و اقیانوس هند

«کمربند دفاعی ملت‌ها و مسیر روشنایی»

فلسطین خواستار برگزاری نشست اضطراری اتحادیه عرب شد

جزایر سه گانه ایرانی هستند؛ حتی روزنامه نگار عرب هم این را نی داند

اولین استاندار عرب در خوزستان منصوب شد: محمدرضا موالی زاده کیست؟

دکتر پزشکیان طلسم انتخاب استاندار عرب برای خوزستان را شکست

یادگاری طلایی عرب‌ها برای نادال+ عکس

برای اولین بار یک هموطن عرب ایرانی استاندار خوزستان شد

اولین استاندار عرب در دولت پزشکیان/ آقامیری رفت، بهنام‌جو آمد/ استانداران جدید دولت را بشناسید

اولین استاندار عرب در دولت پزشکیان| آقامیری رفت، بهنام‌جو آمد|استانداران جدید دولت را بشناسید

همکاری سه‌جانبه انگلیس، ایتالیا و ژاپن برای ساخت جت‌ جنگنده نسل جدید

سفیر مجارستان در تهران دوباره به وزارت خارجه احضار شد

سفیر مجارستان فراخوانده شد

سفیر مجارستان به وزارت امور خارجه احضار شد

احضار سفیر مجارستان در تهران به وزارت امور خارجه

«پایان خوش» هانکه در سینما!

سفیر مجارستان احضار شد

سفیر لهستان به وزارت امور خارجه احضار شد

همنوایی روسیه و چین با ادعای کشورهای حاشیه خلیج فارس غیرقابل قبول‌تر است

واکنش سید حسن خمینی به همنوایی روسیه و چین با ادعای کشورهای حاشیه خلیج فارس

همنوایی روسیه و چین با ادعای کشورهای حاشیه خلیج فارس غیرقابل قبول‌ است

شرکت خودرو ساز چری با رونمایی از خودروی پرنده ی خودران خود سوری به بازار خودرو زد!

تصاویر واقعی گلکسی زد فولد اسپیشال ادیشن پیش از رونمایی رسمی لو رفت

انتقاد صریح سیدحسن خمینی از روسیه و چین

رئیس جمهور چین اعلام کرد آماده باش ارتش چین برای آغاز جنگی تمام‌عیار

اولین تصاویر از پشت صحنه «اکنون» سروش صحت

تجاوز و گرفتن فیلم سیاه عمو از برادرزاده اش/ مرد افغان به قتل دختر و برادرش اعتراف کرد

69 تلفن همراه سرقتی در مرز افغانستان کشف شد

نتانیاهو پس از حمله به محل اقامتش با چه کسی در آمریکا تماس گرفت؟