ایرانیان جهان

آخرين مطالب

استوار در میان بحران‌ها ایالات متحده آمریکا

استوار در میان بحران‌ها
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش می‌متالز، بیش از 270 شرکت عضو این اتاق، با ایجاد بیش از یک‌میلیون شغل مستقیم و غیر‌مستقیم، دارای گردش مالی 248‌میلیارد یورویی در کشور اسپانیا هستند که تقریبا معادل 26‌درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور است. اتاق بازرگانی ایالات‌متحده در اسپانیا، بخشی از شبکه اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی آمریکا در سراسر جهان (AmCham) است.
این نهاد، مهم‌ترین سازمان تجاری در ایالات‌متحده بوده و بیش از 3‌میلیون شرکت عضو دارد.
روابط تجاری بین آمریکا و اسپانیا دارای ریشه‌های عمیقی است که به قرن‌های گذشته بازمی گردد. این ارتباط از اواخر قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم میلادی، زمانی‌که ایالات‌متحده به‌عنوان یک قدرت اقتصادی نوظهور در صحنه بین‌المللی حضور یافت، شکل رسمی به خود گرفت. در طول قرن نوزدهم، دو کشور در زمینه‌های کشاورزی، محصولات اولیه و کالا‌های صنعتی وارد تعاملات اقتصادی شدند.
پس از جنگ داخلی آمریکا و تثبیت نظام سیاسی در اسپانیا، روابط اقتصادی بین این دو کشور تقویت شد. آمریکا با هدف گسترش بازار‌های صادراتی خود و دسترسی به منابع طبیعی اسپانیا، تلاش‌های خود را برای برقراری همکاری‌های تجاری افزایش داد. این روابط در اوایل قرن بیستم نیز به دلیل نیاز‌های متقابل‌اقتصادی در دوران صنعتی شدن شتاب بیشتری گرفت. با شروع جنگ‌جهانی دوم و ورود آمریکا به این جنگ، تعاملات تجاری بین دو کشور موقتا متوقف شد، اما پس از پایان جنگ، با تقویت اقتصاد جهانی و نیاز اسپانیا به بازسازی، این روابط دوباره اوج گرفت. آمریکا به یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران خارجی در اسپانیا تبدیل شد و اسپانیا نیز به‌عنوان یک شریک تجاری کلیدی برای آمریکا مطرح شد. با ورود اسپانیا به اتحادیه اروپا در سال‌1986، روابط تجاری میان آمریکا و اسپانیا وارد مرحله جدیدی شد. آمریکا به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکای اقتصادی غیراروپایی اسپانیا، همکاری‌های خود با این کشور را در حوزه‌هایی، چون فناوری، انرژی، صنایع هوافضا و خودروسازی گسترش داد. اسپانیا نیز با بهره برداری از موقعیت استراتژیک خود به‌عنوان دروازه‌ای به بازار‌های اروپایی، نقش کلیدی در توسعه روابط تجاری با آمریکا ایفا کرد. در دهه‌های اخیر، همکاری‌های تجاری بین این دو کشور در زمینه‌های مختلفی مانند انرژی‌های تجدیدپذیر و خدمات مالی گسترش یافته‌است. امضای چندین توافق‌نامه تجاری و سرمایه‌گذاری در دهه‌های اخیر، مانند توافق‌نامه‌های مربوط به کاهش تعرفه‌های گمرکی و تسهیل تجارت آزاد، نقش کلیدی در افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور داشته‌است. در سال‌2022 میلادی، حجم تجارت این دو کشور، بیش از 55‌میلیارد دلار بوده که از این میزان حدود 35‌میلیارد دلار کالا از آمریکا به اسپانیا و نزدیک به 20‌میلیارد دلار از اسپانیا به آمریکا صادر شده‌است. نزدیک به 0.72‌درصد از کل واردات و 1.28‌درصد از کل صادرات آمریکا در همکاری با اسپانیا انجام‌گرفته و در طرف مقابل، 4.68‌درصد واردات و بیش از 7‌درصد صادرات اسپانیا نیز حاصل فعالیت‌های بازرگانی با آمریکا بوده‌است.
پیشینه اتاق مشترک آمریکا و اسپانیا اتاق بازرگانی آمریکا در اسپانیا (AmChamSpain) در 29 اکتبر 1917 میلادی توسط گروهی از شرکت‌های آمریکایی که در اسپانیا منافع اقتصادی داشتند و با حمایت قاطع سفیر وقت ایالات‌متحده، «جوزف ادوارد ویلارد» و سر کنسول آمریکا، «کارلتون بی. هرست»، تاسیس شد. این اتاق، در بحبوحه جنگ‌جهانی اول و در زمان ریاست‌جمهوری وودرو ویلسون، بیست و هشتمین رئیس‌جمهور ایالات‌متحده آمریکا، شکل‌گرفت. اتاق بازرگانی آمریکا در اسپانیا (AmChamSpain) سومین اتاق بازرگانی بین‌المللی آمریکا پس از AmCham فرانسه و AmCham بریتانیا بود. دلیل تاسیس زودهنگام آن نسبت به سایر کشورها، نیاز به داشتن یک پلتفرم تجاری بی‌طرف در اروپا بود که شرکت‌های آمریکایی از طریق آن بتوانند به هر دو طرف جنگ خدمات ارائه دهند، با این‌حال این چشم انداز، با ورود آمریکا به جنگ‌جهانی اول در 6 آوریل 1917 و قرارگرفتن این کشور در کنار متفقین، نقش بر آب شد. در طول جنگ و دوران پس از جنگ، بنابر قانون کشور اسپانیا خارجی‌ها نمی‌توانستند بر نهاد‌های این کشور ریاست کنند و قوانین اتاق بازرگانی ایالات‌متحده نیز اجازه نمی‌داد که غیرآمریکایی‌ها بر شعب آن ریاست کنند. این موضوع اتاق را پس از جنگ داخلی به حال تعلیق درآورد و وضعیت تا زمانی‌که توافق‌های سپتامبر 1953 بین اسپانیا و ایالات‌متحده به امضا رسید، ادامه داشت. «مانوئل آرابورو»، معاون کمیته مادرید در AmChamSpain از سال‌1946، به‌عنوان وزیر بازرگانی فرانکو منصوب شد و به‌عنوان بخشی از دولت برای نزدیکی بیشتر دو کشور تلاش کرد، از همین‌رو پیمان مادرید در سال‌1953 میلادی که به‌نوعی پایان بخش سیاست خودکفایی اقتصادی اسپانیا بود، تنها در حضور دو مذاکره کننده آمریکایی، یعنی سفیر ایالات‌متحده و رئیس اتاق بازرگانی آمریکا در اسپانیا و همچنین، آرابورو به‌عنوان نماینده طرف اسپانیایی به امضا رسید. اتاق آمریکا و اسپانیا، دو جنگ‌جهانی، جنگ سرد، سه دوره پادشاهی، یک جمهوری، دو دیکتاتوری و یک جنگ داخلی خونین را پشت‌سر گذاشته‌است. این سازمان با نوزده رئیس جمهور آمریکا (از مجموع 46 رئیس جمهور) و هفت رئیس جمهور اسپانیا از زمان تصویب قانون‌اساسی سال‌1978 همکاری داشته‌است. همچون سایر اتاق‌های بازرگانی آمریکا، از زمان تاسیس، ریاست افتخاری این سازمان به سفیر آمریکا در آن کشور اختصاص دارد.
مدل فعالیت اتاق اتاق بازرگانی در کشور آمریکا بر اساس مدل آنگلوساکسون فعالیت می‌کند. ساختار آنگلوساکسون، مبتنی بر عضویت داوطلبانه برای اتاق بازرگانی است. در این شیوه، وظیفه عمومی برای اتاق بازرگانی تعریف نشده‌است و هیچ حکم قانونی نیز مبنی‌بر پرداخت اجباری دولت برای حمایت از آن وجود ندارد. درواقع اتاق به‌عنوان شخص حقوقی و برابر با دیگر انجمن‌ها و اتحادیه‌ها ثبت می‌شود، در نتیجه می‌توان اتاق با مدل آنگلوساکسون را یک سازمان غیرانتفاعی تحت‌قوانین خصوصی دانست که به‌دنبال حفاظت از منافع کارآفرینان، بر اساس عضویت داوطلبانه است. این مدل تحت‌عناوین آنگلوساکسون، انگلیسی- آمریکایی یا قوانین خصوصی شناخته می‌شود. شیوه فعالیت آنگلوساکسون، نخستین‌بار توسط کارآفرینان مهاجر به آمریکای‌شمالی مورد‌استفاده قرارگرفت و اولین اتاق از این نوع، در سال‌1798 و در شهر نیویورک راه‌اندازی شد. امروزه این مدل، بیشتر در اتاق‌های بازرگانی کشور‌های انگلیسی زبان مانند ایالات‌متحده، بریتانیا و استرالیا دیده می‌شود. محدودیت درآمد‌های ناشی از حق‌عضویت و نیاز به جست‌وجو برای ارائه خدمات جدید به‌منظور بهبود وضعیت مالی، از مشکلات این شیوه عملکرد است. این در حالی است که شیوه فعالیت و مدیریت اتاق‌های بازرگانی در اسپانیا، مبتنی بر مدل قاره‌ای یا کانتیننتال است. در این شیوه، اتاق تحت‌قوانین ملی و برپایه صیانت از منافع عمومی و همچنین توجه به منافع کارفرمایان ایجاد می‌شود. برخلاف مدل عمومی، در مدل قاره ای، اتاق تا حدودی از استقلال برخوردار است و حق انتخاب هیات‌رئیسه خود را دارد، اما در عین‌حال تاثیر دولت بر فعالیت‌های اتاق عامل تعیین‌کننده‌ای است. در این شیوه، اتاق به‌عنوان مشاور دولت در اموری که بر تجارت و صنعت تاثیر می‌گذارد، فعالیت می‌کند و در اتخاذ سیاست‌های مناسب بسیار موثر است. اتاق‌های قاره ای، مانند اتاق‌های اسپانیا، در استاندارد‌سازی و ارائه اطلاعات اقتصادی و کمک‌های فنی، به دولت کمک می‌کنند. به دلیل اینکه اتاق‌ها در مدل کانتیننتال، تحت‌قوانین ملی هستند و فعالیت‌های اتاق در این مدل، تحت‌نظارت چند وزارتخانه به‌طور همزمان است، حقوق و تعهدات آنها در مقابل دولت و جامعه به‌طور واضح تعریف شده‌است و این امر موجب بالا رفتن میزان مسوولیت پذیری اتاق در قبال جامعه می‌شود. از سوی دیگر، به دلیل حفاظت دولت از نام اتاق، امکان سوءاستفاده و تشکیل اتاق‌های مشابه از بین می‌رود. از آنجا که اتاق بازرگانی و صنعت آمریکا و اسپانیا به‌عنوان یک سازمان غیر‌انتفاعی فعالیت می‌کند شیوه فعالیت آن به مدل آنگلوساکسون نزدیک‌تر است، اما با توجه به دو ملیتی‌بودن اتاق و فعالیت این نهاد در مرز‌های سرزمینی کشور اسپانیا، قوانین عمومی این کشور بر فعالیت‌های اتاق بی‌تاثیر نیست.
عضویت و مزایای آن عضویت در اتاق بازرگانی ایالات‌متحده در اسپانیا فرصتی ویژه برای شرکت‌ها و افراد فراهم می‌آورد که به‌دنبال گسترش فعالیت‌های تجاری خود در بازار‌های اسپانیا و ایالات‌متحده هستند. این اتاق دارای انواع مختلفی از عضویت است که بر اساس نیاز‌ها و اندازه کسب‌وکار‌ها طراحی شده‌است. شرکت‌ها می‌توانند به‌عنوان عضو حامی یا حامی اختصاصی در اتاق ثبت نام کنند. مزایای عضویت حامی اختصاصی بیشتر بوده و این نوع عضویت برای کسب‌وکار‌های بزرگ و چندملیتی مناسب است. این مدل به اعضا این امکان را می‌دهد که از تمامی مزایای اتاق بهره‌مند شوند و به توسعه شبکه‌های تجاری و گسترش فعالیت‌های خود کمک کنند. علاوه‌بر این نوع سومی از عضویت نیز برای نهاد‌های غیرانتفاعی، NGO‌ها و نهاد‌های دولتی درنظر گرفته‌شده‌است که با هزینه‌ای کمتر، به خدماتی تقریبا مشابه اعضای حامی دسترسی دارند. از جمله مهم‌ترین اعضای اتاق آمریکا و اسپانیا، می‌توان به اوبر، نتفلیکس، IBM، موتورولا و BBVA اشاره کرد. 
یکی از اصلی‌ترین مزایای عضویت در اتاق، دسترسی به شبکه جهانی 108 اتاق بازرگانی آمریکایی (AmChams) در اروپا و دیگر قاره‌ها از جمله آسیا، آفریقا، آمریکای‌لاتین و اقیانوسیه است. این شبکه به اعضا این امکان را می‌دهد که از تجربیات و منابع متنوعی بهره برداری کرده و ارتباطات بین‌المللی خود را تقویت کنند، همچنین همکاری نزدیک AmChamSpain با کادر دیپلماتیک سفارت ایالات‌متحده و نهاد‌های دولتی و اقتصادی اسپانیا، فرصتی استثنایی برای اعضا فراهم می‌آورد تا از روابط تجاری و دیپلماتیک بهره‌مند شوند. اتاق بازرگانی آمریکا در اسپانیا به‌عنوان یک پلتفرم برای شبکه سازی شرکتی شناخته می‌شود و بر توسعه و ترویج کسب‌وکار‌های اعضا تاکید دارد. این اتاق، با بر گزاری رویداد‌های متعدد در طول سال، از جمله گفتگو‌ها با نمایندگان دولت‌های اسپانیا، اتحادیه اروپا و آمریکا، سمینار‌ها و کنفرانس‌هایی که تبادل تجاری را تسهیل می‌کنند، فرصت‌هایی برای شبکه‌سازی اعضا ایجاد می‌کند. علاوه‌بر این، بیش از 10 کمیته فعال در اتاق به تبادل تجربیات و تحلیل محیط‌های قانونی و تجاری می‌پردازند. این اقدام موجب ایجاد تاثیر و نفوذ قابل‌توجه اعضا در تصمیم‌گیری‌های کلان تجاری و اقتصادی می‌شود.
زندگی‌نامه رئیس اتاق «هایمه ماله»، رئیس و مدیرعامل شرکت Telam Partners، یک شرکت مشاوره استراتژیک در زمینه‌های زیرساخت، انرژی و فناوری و از جمله چهره‌های برجسته در دنیای کسب‌وکار اسپانیا است. ماله، کار خود را به‌عنوان وکیل یک شرکت بین‌المللی در شرکت «آرتور اندرسن» آغاز کرد و سپس بین سال‌های 1994 و 2015 میلادی، ریاست یک شرکت وکالت را بر عهده گرفت که در زمینه ادغام‌ها و تملک‌ها تخصص داشت. وی به‌عنوان مشاور ارشد یا عضو هیات‌مدیره در شرکت‌های بزرگی مانند NextEra Energy، Cisco Systems و Tyco Electronics فعالیت کرده‌است. از سال‌2002 میلادی، ماله به‌عنوان رئیس اتاق بازرگانی آمریکا در اسپانیا فعالیت می‌کند. او دارای مدرک حقوق از دانشگاه بارسلونا و مدرک فوق لیسانس در حقوق و اقتصاد بین‌الملل از دانشگاه هیوستون است. او همچنین تحصیلات تکمیلی در زمینه مالیات را در ESADE و مدیریت پیشرفته را در IESE به اتمام رسانده‌است. ماله نویسنده کتاب «از تیبی دادو تا دریا»، مجموعه‌ای داستانی درباره ایالت کاتالان اسپانیا است. او همچنین رئیس هیات مشاوره گروه بیمه زوریخ در اسپانیا و عضو هیات‌امنای موزه پرادو است. با بیش از دو دهه‌تجربه در زمینه‌های حقوقی و مشاوره، ماله به یکی از شخصیت‌های کلیدی در ارتقای روابط تجاری و اقتصادی بین اسپانیا و ایالات‌متحده تبدیل شده‌است.
منبع: دنیای اقتصاد

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1242039/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فیلم خلاصه بازی بارسلونا 4 _ بایرن مونیخ 1

خلاصه بازی لایپزیش 0-1 لیورپول (لیگ قهرمانان اروپا 25-2024)

لیگ قهرمانان فوتبال اروپا؛ برتری اینتر برابر یانگ بویز در حضور طارمی/ رافینیا کابوس بایرن شد

خلاصه بازی برست 1-1 بایرلورکوزن (لیگ قهرمانان اروپا 25-2024)

خلاصه بازی منچسترسیتی 5-0 اسپارتا پراگ (لیگ قهرمانان اروپا 25-2024)

اتلتیکو مادرید 1-3 لیل؛ سگ‌های فرانسه، پاچه سیمئونه را گرفتند

انتقام به سبک فلیک از خودش؛ بارسلونا پس از 9 سال بایرن را برد/ 3 امتیاز به حساب لیورپول و سیتی/ اینتر با طارمی گل نزد، بدون طارمی برد!

بنفیکا 1-3 فاینورد؛ وحشت هلندی برای برونو لاژه

بارسلونا 4 _ بایرن مونیخ 1| به وقت انتقام! برتری قاطع بلوگرانا مقابل باوریایی‌ها

پیروزی اینتر مقابل یانگ بویز با گل دقایق پایانی تورام

جدول لیگ قهرمانان اروپا در پایان هفته سوم؛ صدر جدول در قرق انگلیسی‌ها

تن هاخ: من و مورینیو جام بردن را بلد هستیم!

غرب یمن هدف حملات دوباره آمریکا و انگلیس (3 آبان 1403)

مهم‌ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته

آماده گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجاری با ترکیه هستیم/ تلاش برای برپایی نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تبریز در استانبول

واکنش اتحادیه اروپا به حمله تروریستی در ترکیه

بارسلونا ، بایرن مونیخ را به خاک و خون کشید! / لیگ قهرمانان اروپا در نقطه جوش!

نتیجه بازی اینتر و یانگ بویز| پیروزی لحظه آخری یاران مهدی طارمی در مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا 2024

فیلم| خلاصه بازی اینتر و یانگ بویز دیشب چهارشنبه 2 آبان 1403

نتیجه بازی بارسلونا و بایرن مونیخ| انتقام سخت بارسا از بایرن در مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا 2024

فیلم| خلاصه بازی بارسلونا و بایرن مونیخ (هتریک رافینیا) دیشب چهارشنبه 2 آبان 1403

روایت سردار جعفری از حمله اسرائیل به اصفهان

سنگ ‏‏‌آهن نزولی شد

پزشکیان:‌ شخصاً بر گسترش روابط با چین نظارت دارم

باور داریم که دوستان ایرانی ما تدبیر مناسب برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه را به کار خواهند گرفت

تست تصادف خودروهای فونیکس، جلوی چشم خریداران

تاکید سران ایران و چین بر گسترش روابط مشترک و کاهش تنش‌ها

قول پزشکیان به چینی‌ها/ رد دخالت در انتخابات آمریکا/ عرصه‌ای جدید برای همکاری ایران و ژاپن

آشنایی با بهترین جنگنده اروپا که بهترین جنگنده آمریکا را شکست داد

حمله آمریکا و انگلیس به فرودگاه الحدیده یمن

حمله دوباره آمریکا و انگلیس به غرب یمن

حمله جنگنده‌های آمریکا و انگلیس به فرودگاه الحدیده

رد دخالت در انتخابات آمریکا

برنامه روشن آمریکا برای غزه پساجنگ!

عجیب اما واقعی؛ تورم عامل رشد اقتصادی کشورهای توسعه یافته/ چه زمانی تورم برای اقتصاد خوب است؟

برای خوب شدن اخلاقت انگور سیاه بخورید

ارزش پول ملی چقدر ریزش کرد؟

حضور فعال ایران در رکن اقتصادی و مالی بریکس

رئال مادرید 5 - دورتموند 2: آتش‌بازی در لیگ قهرمانان اروپا!

NetVRk متاورس مبتنی بر هوش مصنوعی را با موتور Unreal 5 رونمایی کرد

پزشکیانر:‌ شخصاً بر گسترش روابط با چین نظارت دارم

توصیه چین به ایران درباره تنش با اسرائیل

سفر وزیر خارجه اوکراین به عمان به عنوان بخشی از دیدار از خاورمیانه و آفریقا

حقایق ناگفته درباره پیتسو موسیمانه، سرمربی استقلال

فرار بلینکن از ترس موشک‌های حزب‌الله | چهره‌ای که دیگر در امان نیست

آمریکا حمله تروریستی آنکارا را محکوم کرد

جنایت رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه صدای آمریکا را نیز درآورد

واکنش آمریکا به حمله تروریستی آنکارا

آمریکا حمله تروریستی به ترکیه را محکوم کرد

کامالا هریس: ترامپ یک فاشیست افسارگسیخته است!