ایرانیان جهان

آخرين مطالب

طرز تهیه ته‌چین به سبک مازنی‌ها آسیا و اقیانوسیه

طرز تهیه ته‌چین به سبک مازنی‌ها
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ته‌چین یکی از غذا‌های خوشمزه و با اصالت ایرانی است که در شهر‌ها و نقاط مختلف ایران با روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود و هرکدام طعم و مزه خاص خودش را دارد. ته‌چین را با موادی مانند گوشت، مرغ، سیب زمینی، پیاز، آلو، بادمجان و... درست می‌کنند. ته‌چین مازندرانی نوعی سبک پخت ته‌چین است که مواد آن از برنج، مرغ یا گوشت و اسفناج تشکیل می‌شود و بسیار خوشمزه و متفاوت است.
اگر دوست دارید این ته‌چین خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش ته‌چین مازندارنی همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
مرغ: 3 تکه
اسفناج: نیم کیلو
پیاز: 2 عدد
رب انار: 4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این ته‌چین خوشمزه مازندرانی ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. تکه‌های مرغ را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه‌دار کنید و اجازه بدهید نیم ساعت بماند. سپس مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا روغن داغ شود. حالا تکه‌های مرغ را داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیاز‌ها را خرد کنید و همراه با مقداری روغن بگذارید تا سرخ شود. کمی زردچوبه روی پیاز بریزید و بعد اسفناج شسته و خرد شده را اضافه کنید. اجازه بدهید اسفناج آب بیندازد و نرم شود. مقداری نمک و فلفل روی اسفناج بریزید و اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید. کف قابلمه موردنظرتان ته‌دیگ سیب زمینی قرار بدهید، سپس نیمی از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید. حالا مقداری رب انار روی مرغ‌های سرخ شده بمالید و روی سطح برنج بچینید و ترکیب پیاز و اسفناج سرخ شده را روی مرغ بریزید. در آخر بقیه برنج آبکش شده را روی مواد پخش کنید و مقداری روغن و کره روی برنج بریزید و برنج را با حرارت ملایم به مدت 45 دقیقه دم کنید تا بپزد و دم بکشد. بعد از این مدت زمان ته‌چین را داخل دیس گرد بزرگ برگردانید و سرو کنید، نوش جان.

ایرانیان جهان

نکات مهم
ـ همان‌طور که می‌دانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی‌ای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان‌ها مفید است. این سبزی مغذی می‌تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به‌ویژه در افراد میان‌سال و کهن‌سال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن‌ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن‌های آن ته‌نشین شود و در آخر به‌تدریج از اسفناج‌های رویی بردارید و با آب سرد آب‌کشی کنید تا شن‌های ته‌نشین شده دوباره به اسفناج‌ها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچ‌وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ‏های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید. برگ‏های درشت و تیره‌رنگ به ته چین شما زیبایی نمی‏دهد؛ همچنین اسفناج را باید در اندازه‏های چهار سانتی‏متری خرد کنید. در‌صورتی‏که اسفناج ریزتر خرد شود، له و بد شکل خواهد شد.
ـ بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای پخت ته چین مازندارنی سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1242579/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک دوئل تمام ایرانی در لیگ قهرمانان اروپا

پیروزی 2-0 بارسلونا مقابل اینتر در مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا (2018/10/24)

پرواز‌های 2 شرکت هواپیمایی ترکیه به ایران تا این تاریخ لغو شد

گسترش رفتارهای نژادپرستانه علیه مسلمانان در اروپا

بازگشت حسین علیزاده به صحنه پس از مدت‌ها

ظریف: اسراییل دنبال قربانی کردن آذربایجان است نه حمایت از آن

وضعیت خاورمیانه نگران‌کننده است/ ما به دنبال کمک به ثبات وضعیت خاورمیانه هستیم

شیرجه قهرمانی آسیا؛ کسب دومین نشان برنز ایران توسط واژیر و اصلانی

هلاکت 9 تروریست در مناطق مرزی پاکستان و افغانستان

فتح رکوردی دیگر برای دلار

نتانیاهو: بازگشت شهرک‌سازی در غزه با «ترامپ» امکان‌پذیر است

اینفوگرافی/آمار فروش خودرو‌های برقی در آمریکا

افزایش سخت‌گیری‌ها برای صنعت تراشه چین پس از انتخابات آمریکا

دلار همچنان در حال رکورد زنی!

دلیل عدم حمله اسرائیل به ایران مشخص شد

جنایت هولناک صهیونیست‌ها در اردوگاه النصیرات با 17 شهید و 52 مجروح

جزئیات پیمان صلح ایروان-باکو از زبان پاشینیان

وزیر راه: اولویتمان تامین مسکن محرومان است

رییس شورای اطلاع رسانی دولت: خیالتان راحت باشد، بنزین فعلا گران نخواهد شد

پروازهای قطر به ایران، عراق و لبنان لغو شد

دومین رویداد بین‌المللی هوش مصنوعی اصفهان آغاز به کار کرد

خروج FATF از بن‌بست سیاسی یعنی تحقق وفاق میان دولت و ارکان قدرت

کاهش وحشتناک ارزش پول ایران در کمتر از 6 ماه

بریکس سبد اقتصادی ما را بزرگتر می‌کند/حضور رئیس‌جمهور در روسیه پیروزی اقتصادی است

یک جامعه شناس درباره افزایش خانه‌های اشتراکی هشدار داد

حضرت آیت الله نوری همدانی: امروز اولویت اول رسیدگی به وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم است

حضور رئیس‌جمهور در روسیه پیروزی اقتصادی است

محموله قهوه‌های قاچاق به بازار فارس نرسید

گل‌های آبی رنگ پارک ساحلی هیتاچی ژاپن را ببینید! +ویدیو

دوری 3 هفته ای رودریگو از میادین

معدنچیان مس 6 هزار سال پیش چرخ را در اروپا اختراع کردند

شوخی شبکه‌های اجتماعی با آنتونی؛ امشب برابر فنرباحچه هت‌تریک می‌کنی! / عکس

برای زندگی در اروپا قیمت اجاره خانه در شهرهای مهم را بدانید

از خود گذشتگی بد موقع طارمی در لیگ قهرمانان اروپا

اولین تصویر از دیدار پزشکیان با رئیس‌جمهور چین

دومین شیرجه برنزی ایران

کشورهای خارجی به دنبال سرقت اسرار برنامه فضایی ما هستند

کسب دومین مدال ایران در یازدهمین دوره رقابتهای شیرجه قهرمانی آسیا

رقابت شیرجه قهرمانی آسیا؛ کسب دومین نشان برنز ایران توسط واژیر و اصلانی

طالبان: می خواهیم میزبانی جام جهانی فوتبال شویم / تا 26 ماه آینده 12 ورزشگاه لوکس می سازیم

ضرورت کاهش تعرفه های گمرگی بین ایران و افغانستان

کاظمی قمی: مشهد ظرفیت زیادی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با افغانستان دارد + فیلم

حمله اسرائیل به ایران را به تعویق افتاد؟

نقش آمریکا در اجرای عملیات تروریستی در حرم شاهچراغ(ع) روشن است

غزه و لبنان؛ محور دیدار امیر قطر و بلینکن در دوحه

ترامپ در نظرسنجی وال استریت ژورنال، 2 درصد از هریس پیش افتاد

مایکروسافت: هکرهای ایرانی علیه سایت های انتخاباتی امریکا

وزیر خارجه آمریکا با امیر قطر دیدار کرد

گفتگوی بلینکن و امیر قطر درباره جنگ غزه

صف آرایی جدید بریکس در عرصه بین الملل