ایرانیان جهان

آخرين مطالب

«اژدها» در مسیر بلعیدن خودروسازی اروپا اروپا

«اژدها» در مسیر بلعیدن خودروسازی اروپا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ذی‌نفعان درباره حمایت تعرفه‌ای اختلاف‌نظر دارند
آلمان برای دهه‌ها با شعارهایی مانند «پیشرفت از طریق فناوری» که به‌ عنوان نمادی از قدرت و جایگاه سیاسی و صنعتی این کشور شناخته می‌شد، به پایتخت تولید خودرو جهان تبدیل شده بود.
به گزارش پدال نیوز، بروز مشکلاتی که دامنگیر شرکت فولکس واگن شد، از جمله درگیری با اتحادیه‌ها در مورد تعدیل کارکنان و تعطیلی کارخانه‌ها، پرسش‌هایی جدی نسبت به آینده این شرکت و در سطح وسیع‌تر، آینده خودروسازی اروپا مطرح کرده است.
این نگرانی‌ها به دنبال تلاش‌های چین برای حضور پرقدرت در این عرصه و عرض‌اندام در اتحادیه اروپا با معرفی خودروهای برقی ارزان‌قیمت و پایان تدریجی عصر خودروهای احتراقی ایجاد شده است.
اتحادیه اروپا، ایالات متحده و کانادا اعلام کرده‌اند که قصد دارند فروش خودروهای برقی ساخت چین را با وضع تعرفه‌های جدید محدود کنند، اما برخی از خودروسازان اروپایی هشدار می‌دهند که این اقدامات می‌تواند تاثیرات مخربی بر این بخش که دیرزمانی مورد غبطه جهانیان بود، گذاشته و تعطیلی کارخانه‌ها در نقاطی از جمله در آلمان را به همراه داشته باشد.
این «حس اضطرار» در میان بخش اعظم فعالان این صنعت در جریان نمایشگاه اخیر اتومبیل پاریس به ‌وضوح قابل‌‌مشاهده بود، جایی که تولیدکنندگان چینی بر عزم خود برای ورود به بازار اروپا، یعنی بزرگ‌ترین بازاری که پس از اعمال تعرفه‌های 100درصدی آمریکا بر واردات خودروهای برقی، پیش روی آنها قرار دارد، تاکید کردند.
در جریان نمایشگاه پاریس، 9 شرکت چینی از خودروهای جدید و طرح‌های استراتژیک خود برای نفوذ بیشتر به اروپا رونمایی کردند.
الیور زیپس، مدیر اجرایی شرکت بی‌ام‌و که در رقابت‌ در حوزه خودروهای برقی از رقیبان عقب ‌مانده است، خواستار بازنگری در برنامه اتحادیه اروپا برای ممنوعیت تولید خودروهای موتور احتراقی از سال 2035 شده است.
سخنگوی کمیسیون اروپا روز پنج‌شنبه اعلام کرد که این نهاد به طور مستمر با فعالان این صنعت در ارتباط است، اما تاکید کرد مهلت یازده سال تعیین‌شده برای اعمال ممنوعیت کامل تولید خودروهای بنزینی و دیزلی، به این صنعت فرصت می‌دهد تا خود را برای شرایط جدید آماده کند.
نفوذ به «حیاط‌خلوت»
بی‌وای‌دی، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های خودروساز چینی، در بیانیه‌ای که بخش خودروسازی اروپا را به وحشت انداخته، اعلام کرده است که قصد دارد تمام خودروهایی را که در اروپا به فروش می‌رساند، به ‌صورت محلی تولید کند و باتری‌ها را که گران‌ترین بخش هر خودروی برقی محسوب می‌شوند در مجارستان و ترکیه مونتاژ کند.
در همین حال شرکت جیلی (مالک برند ولوو)، پل استار و لوتوس، به دنبال مکان‌یابی مناطق مناسب برای احداث کارخانه در اروپا از جمله لهستان هستند. این در حالی است که شرکت‌های چینی دیگر مانند دانگ‌فنگ و فاو نیز مدل‌های جدید خود را با این هدف که با فروش خودروهای برقی خارج از کشور بتوانند مشکلات ناشی از ضعف بازار داخلی و رقابت سرسختانه قیمتی را جبران کنند، در اروپا به نمایش می‌گذارند. همچنین، برخی از برندهای خودروسازی اروپایی اکنون برای همکاری با رقبای چینی که آینده آنها را تهدید می‌کنند، به تکاپو افتاده‌اند.
شرکت لیپ موتور، که با استلانتیس شراکت دارد، آماده است پذیرش سفارش برای یک خودروی شهری مونتاژشده در لهستان را آغاز کند. در همین حال، بر اساس گزارش‌های اخیر از پاریس، جیلی و اسپات لایت اتوموتیو، شرکت سرمایه‌گذاری مشترک ب‌ام‌و و گریت وال چین، نیز در تلاش برای امضای قراردادهای سرمایه‌گذاری در اتحادیه اروپا هستند.
کمیسیون اروپا می‌گوید سرمایه‌گذاری در اروپا می‌تواند یکی از راه‌های اجتناب چینی‌ها از تعرفه‌های جدید باشد. اما «کاپیتان‌های» صنعت خودرو اروپا از این هراس دارند که این رویکرد به رقبای جدید اجازه ورود به «حیاط ‌خلوت» آنها را بدهد.
فیل دان، مدیرعامل مشاور استراتژی استراکس می‌گوید، زنگ خطر جدی برای اروپایی‌ها به صدا در آمده است. آنها متوجه شده‌اند که باید اقدامی اساسی انجام دهند و تنها چند سال برای انجام آن فرصت دارند.
تعرفه‌های ضدچینی با واکنش‌های متفاوتی از سوی مدیران شرکت‌های خودروسازی در قاره اروپا مواجه شده است. کارلوس تاوارس، رئیس شرکت استلانتیس، مالک برندهای سیتروئن، فیات، واکسول و جیپ، معتقد است اثر تجمیعی تعرفه‌های اتحادیه اروپا منجر به فرسایش بیشتر صنعت اروپا خواهد شد.
او بر این باور است که خودروسازان چینی، مانند بی‌وای‌دی، برای اجتناب از این تعرفه‌ها، برنامه‌های خود برای ساخت خودرو در داخل خاک اروپا را تسریع خواهند کرد.
تاوارس پیش‌بینی می‌کند برندهای چینی به آلمان، فرانسه یا ایتالیا که خانه قدیمی‌ترین خودروسازان اروپا هستند، وارد نشوند، بلکه به دنبال گزینه‌های مقرون‌به‌صرفه‌تر در کشورهای اروپای شرقی مانند مجارستان هستند، جایی که هزینه‌های نیروی کار کمتر است.
به گفته او، اجرای این سیاست به معنای «تسریع نیاز به تعطیلی کارخانه‌ها» در سایر نقاط اروپاست، مساله‌ای که می‌تواند به شکست سیاست اعمال تعرفه‌های حمایت‌گرایانه، که قرار است از ابتدای نوامبر اجرایی شوند، بینجامد.
این اظهارات حاکی از شکاف‌های گسترده در قلب اتحادیه اروپا بر سر این سیاست است. فرانسه و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور آن کشور که نمایشگاه پاریس را افتتاح کرد، به‌ شدت از تعرفه‌های جدید حمایت کرده‌اند. در مقابل، آلمان در میان اقلیت کشورهای اروپایی بود که دو هفته پیش به این تعرفه‌ها رای منفی دادند. در سال‌های گذشته، بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا این توانایی را داشت تا دیگران از جمله فرانسه را به اتخاذ یک موضع واحد تشویق کند، اما توان هدایت و رهبری اتحادیه اروپا از جمله نقاط قوت اولاف شولتز، صدراعظم فعلی آلمان، نبوده است.
بنابراین، در این خلأ رهبری، صنعت خودرو مستقلا مبارزه برای حفظ منافع خود را آغاز کرده است. با وجود رویارویی با مشکلات اقتصادی، از جمله کاهش تقاضای مصرف‌کنندگان برای خودروهای برقی که با رشد حضور چینی‌ها در حوزه نفوذ آنها وخیم‌تر شده است، کاپیتان‌های این صنعت در آلمان حتی پا را از استلانتیس فراتر گذاشته و تمایلی به بهره‌گیری از سیاست‌های حمایتگرایانه اتحادیه اروپا از طریق وضع تعرفه‌ها ندارند. آنها تنها زمان بیشتری می‌خواهند تا بتوانند خود را با دنیای جدید خودروهای برقی تطبیق دهند.
+
عضو تلگرام آفتاب نو شدی؟ اگه نه تا دیر نشده کلیک کن آخرین اخبار ورزشی رو اونجا ببین

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1242923/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انزو مارسکا: برای مودریک خوشحالم؛ لیزر انداختن بخشی از فوتبال یونان است

دبل سیو اونانا مورینیو را عصبانی کرد (عکس)

اسراییل پادگان نظامی آمریکایی هاست

چین با هزاران ماهواره وارد فضا شد

فصل تازه استقلال از شاخ آفریقا شروع شد!

ادعای جدید ترامپ درباره هریس

پزشکیان: با عملیاتی شدن دستاوردهای اجلاسیه بریکس، توطئه آمریکا خنثی می‌شود

قطر: تلاش‌ها برای آتش‌بس غزه ادامه دارند

تهدید ترامپ در مصاحبه: «جک اسمیت را در عرض دو ثانیه اخراج می‌کنم»

حماس خواستار مشارکت گسترده مردم در جمعه خشم شد

کودک پابرهنه‌ای که مردی میلیاردر شد و کشوری را خرید

رم نخستین برد اروپایی را دشت کرد/ پیروزی آژاکس و اینتراخت مقابل حریفان + فیلم

جدول گلزنان لیگ قهرمانان اروپا؛ ادامه صدرنشینی هری کین

تیم قلعه‌نویی جا خوش کرد/ اخراج قهرمان اروپا از عربستان!

رکود در بازار خودروی اروپا

مدیر عامل فورد عاشق شیائومی SU7 است!

بازار بلاک چین کاربرد های خود را افزایش می دهد!

سازو کار جالب قوری مرگ! | سلاح مرموز چین باستان که دو نوشیدنی را با هم سرو می‌کرد و برای مسموم کردن دشمنان استفاده می‌شد+ویدئو

دومین مدال شیرجه ایران در قهرمانی آسیا/ برنز تیمی واژیر و اصلانی

افغانی از ریال ایران پیشی گرفت | هر افغانی ده هزار ریال ایران شد | بحران ارزی ایران تشدید شد

منابع محلی از وقوع چند انفجار در پایگاه نظامیان آمریکا در الشدادی خبر دادند

در پایان سفر سه روزه به روسیه؛ پزشکیان: با عملیاتی شدن دستاورهای اجلاس بریکس، توطئه آمریکا و همراهانش خنثی می‌شود

پزشکیان: توطئه آمریکا به مرور خنتی خواهد شد

نشست‌های بریکس برای مقابله با یکجانبه‌گرایی آمریکا بود

پزشکیان: با عملیاتی شدن دستاورهای بریکس، توطئه آمریکا و همراهانش خنثی می‌شود + فیلم

اجرای برنامه‌های بریکس، توطئه‌های آمریکا را خنثی می‌کند

سخنرانی پزشکیان در بدو ورود به تهران/ توطئه‌های آمریکا خنثی خواهد شد

گروه بریکس قدرت خود را به خوبی به جهان نشان داد/بریکس می‌تواند تحریم‌های آمریکا را خنثی کند

آمریکا به دنبال تغییر نظام در ایران نیست

ترامپ بازپرس ویژه دادگستری آمریکا را تهدید به اخراج کرد

پزشکیان: یکجانبه‌گرایی آمریکا برای بسیاری از کشور‌ها ناپسند بود

رئیس جمهور پس از بازگشت از سفر سه روزه به کازان چه گفت؟

پزشکیان: با عملیاتی شدن دستاورهای اجلاس بریکس توطئه آمریکا و همراهانش خنثی می‌شود

پزشکیان در بدو ورود به تهران: توطئه‌های آمریکا خنثی خواهد شد

با عملیاتی شدن دستاورهای اجلاس بریکس توطئه آمریکا و همراهانش خنثی می‌شود

ترامپ: روابط آمریکا با سایر کشورها در صورت پیروزی هریس آسیب خواهد دید

حمله به مردم بی‌دفاع غزه و لبنان خوی وحشیگری اسراییل را آشکار کرد

پزشکیان: عملیاتی شدن دستاوردهای بریکس، توطئه آمریکا را خنثی می‌کند

پزشکیان: با عملیاتی شدن دستاور‌های اجلاس بریکس، توطئه آمریکا و همراهانش خنثی می‌شود

توطئه آمریکا را با گفت‌وگو با کشورهای همسایه خنثی می‌کنیم

کاخ سفید: آمریکا به دنبال تغییر نظام در ایران نیست

ترامپ: روابط آمریکا با سایر کشور‌ها در صورت پیروزی هریس آسیب خواهد دید

شدت گرفتن حملات هوایی علیه لبنان؛ افزایش تلفات ارتش اسرائیل در جنوب لبنان

کشتار جدید رژیم صهیونیستی در "جبالیا"

حمله موشکی حزب الله لبنان به سرزمین‌های اشغالی

رژیم صهیونیستی، ضاحیه جنوبی بیروت را هدف قرار داد

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به سرزمین‌های اشغالی

حمله پهپادی مقاومت عراق به جنوب فلسطین اشغالی + فیلم

جنبش النجباء عراق: ما در کنار حزب الله لبنان هستیم

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جنوب اراضی اشغالی