ایرانیان جهان

آخرين مطالب

عدم واکنش مثبت دولت، عامل توقف رشد بورس/ تا ثبات سیاسی و اقتصادی برقرار نباشد، بازار سرمایه کم رونق‌تری خواهیم داشت اخبار ایران

عدم واکنش مثبت دولت، عامل توقف رشد بورس/ تا ثبات سیاسی و اقتصادی برقرار نباشد، بازار سرمایه کم رونق‌تری خواهیم داشت
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - میهن تجارت- روز شنبه همزمان با حمله موشکی رژیم صهیونیستی به ایران، همانند واکنش بازار دلار، طلا و سکه، بازار سرمایه که 10 روز منفی مداوم را سپری کرده بود، برخلاف انتظار سبز شد. به طوری که در پایان معاملات روز شنبه شاخص کل با بیش از 24 هزار واحد افزایش به رقم یک میلیون و 995 هزار واحد رسید. پس از ثبت سه روز مثبت متوالی، شاخص کل 150 واحد کاهش یافت که معادل 0.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
01 درصد این شاخص است.
اقتصاد 24 در راستای بررسی چرایی تداوم رشد مثبت بورس و همچنین چگونگی تغییر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و احتمال واکنش ایران به اسرائیل در معاملات بازار سرمایه، با حمید میرمعینی کارشناس حوزه سرمایه به گفت وگو نشسته است. بازار سهام، که در ادامه مطلب توضیح داده شد.
** چرا با وجود انتظارات، بازار سهام در روز حمله اسرائیل به ایران سبز شد؟ آیا بازارساز در این موضوع دخالت داشته است؟
– واقعیت این است که ربطی به رفتار بازارساز نداشت. انتظاری که بازارها از شدت تنشی که قرار بود اتفاق بیفتد محقق نشد و به نوعی شاید مقداری کمتر از سطح انتظارات بود. بر اساس تئوری انتظارات منطقی، زمانی که آنچه در عمل اتفاق می‌افتد با سطح انتظارات متفاوت باشد، واکنش بازارها واکنشی تا حدودی غیرمنتظره‌تر است. بنابراین به نظر می رسد با توجه به اینکه سطح تنش ها در حد انتظار نبوده، بازار واکنش مثبتی نشان داده است.
** چرا با وجود اینکه ده روز متوالی شاهد روند نزولی در بازار سرمایه بودیم، همان تغییرات مثبت را در بازار تجربه نکردیم؟
– یک دلیل این است که در واکنش به این تنش ها و اتفاقات رخ داده، بازار هنوز به این نتیجه نرسیده است که واکنش های دلگرم کننده این است که سطح این تنش ها کاهش یابد یا به سطح معقول، منطقی و تقریبا کم ریسکی برسد. دلیل دوم این است که خود بازارساز در زمانی که باید عمل کند، حتی زمانی که روند بازار مثبت است، چه صندوق توسعه یا صندوق تثبیت، چه سایر ارکان بازار و یا حتی سهامداران عمده ای که بازی می کنند، عمل نکرده است. نقش در مدیریت بازار سهام .، متاسفانه در روزهای مثبت حتی حجم اولیه صف های خرید را پر نکردند و به نوعی با مردم و بازاری که بالاخره رویکرد مثبت پیدا کرده بودند همراهی نکردند.
در نهایت شاهد بودیم که در این روزها با وجود تشکیل صف های خرید مناسب، حجم مبادی به طور کامل معامله نشد و قیمت نهایی با قیمت آخرین معامله برابری نکرد. این موضوع باعث دلسردی برخی فعالان بازار شد و آنها گلایه داشتند که چرا در این مواقع بازارساز نباید به کمک بازار بیاید؟ نه تنها در موارد منفی، بازارسازان نتوانستند حمایت کافی از بازار داشته باشند، بلکه متأسفانه حتی در موارد مثبت، علیرغم مأموریت و مأموریتی که برای ایجاد این نوع مدیریت بازار یا ایجاد بازار وجود دارد، مانند صندوق توسعه و صندوق تثبیت، دیدگاه آنها بیشتر منفعت طلبانه است. . به نظر من، این ممکن است یک عامل تعیین کننده باشد.
بیشتر بخوانید: زیان بازار سهام به دلیل تنش های سیاسی در منطقه قطعی است/ آیا بهانه دولت برای بی توجهی به بورس تکمیل شده است؟
سومین عاملی که باعث شد بازار نتوانست به روند رو به رشد دو سه روز گذشته ادامه دهد این است که به غیر از عامل سیاسی، شاهد واکنش مثبت دولت نبودیم. با این حال، بازار سرمایه و ارزیابی دارایی ها بر اساس نگاه خوش بینانه به رشد سودآوری شرکت ها و نرخ تنزیل است، اما نرخ تنزیل ما تغییر محسوسی نداشته و چشم انداز مثبتی در خصوص کاهش نرخ تنزیل وجود ندارد. به سیاست های اقتصادی دولت در واقع، خوش بینی نسبت به تغییرات نرخ بهره بازار چندان چشمگیر و موثر نیست. همچنین تاثیر سیاست‌های دولت و تغییرات مهمی که حاکی از نرخ رشد صعودی یا نشانه‌ای برای امیدواری به تغییر نرخ رشد سودآوری شرکت‌ها باشد، مشاهده نشده است. به عبارت دیگر بازار چندان خوشبین و امیدوار نیست که دولت بتواند به زودی تغییرات اساسی ایجاد کند. از جمله تغییرات در نحوه تامین کسری بودجه، تغییرات در عدم تعادل های موجود از جمله عدم تعادل برق و گاز و همچنین تغییراتی که باید در زمینه قیمت گذاری دستوری ایجاد شود، به نظر می رسد دولت انجام دهد. برنامه چندانی برای اجرای این تغییرات ندارند.
علاوه بر موارد ذکر شده شاهد آن هستیم که هر روز نرخ دلار در بازار آزاد بدون دخالت دولت یا تلاش برای کنترل آن افزایش یافت. طی چند سال اخیر شاهد بوده ایم که افزایش قیمت دلار کمترین درآمد و کمترین مزیت را برای شرکت های بورسی ایجاد کرده و بیشتر جنبه تورمی داشته که سودآوری شرکت ها را تحت تاثیر قرار داده است. شاهد بودیم که امسال طبق رویه ای که در سه سال گذشته وجود داشته، در شش ماهه اول کاهش محسوسی در حاشیه سود شرکت ها داشته ایم. این نشان می دهد که نه تنها این شرکت ها نتوانسته اند قیمت های خود را با قیمت های بازار متعادل کنند، بلکه هزینه های آنها نیز به شدت افزایش یافته است. این امر موجب شده است که حاشیه سود شرکت از 20 درصد در مدت مشابه سال گذشته به 8 درصد در شش ماهه نخست امسال برسد. علاوه بر این عوامل تأثیرگذار، تنش‌های سیاسی نیز به‌عنوان یک ریسک سیستماتیک وجود دارد و سیاست‌های غلط اقتصادی دولت به عاملی مضاعف تبدیل شده است.
مجموع این سه عامل اصلی باعث شد که شاهد روند مثبت، مستمر و حداقل متناسب با ریزش اخیر بازار نباشیم. متاسفانه بازارها به ویژه بازار سرمایه همچنان در ناامیدی به سر می برند و تصمیم مناسبی برای خروج بازار از این وضعیت نمی بینیم. اگرچه تغییرات مثبت یا رونق بازار سرمایه می تواند بزرگترین کمک به دولت باشد. چه به منظور افزایش جذب نقدینگی از سایر بازارها و چه از طریق ایجاد امکان خصوصی سازی در بازار، هم به منظور تامین کسری بودجه و هم به منظور افزایش دریافت مالیات بر عملکرد و از همه مهمتر ایجاد بستری برای جریان و راه اندازی جنبش سرمایه گذاری. می تواند به کاهش تعارضات زیرساختی که داریم کمک کند. تا زمانی که این نارضایتی ها را که در قالب یک چرخه معیوب و نزولی در کشور وجود دارد، حل نکنیم، سرمایه گذاری نمی شود.
راه اندازی یا حمایت از حوزه سرمایه گذاری چه از طریق بازار سرمایه و چه از طریق بازار اولیه مستلزم آن است که سرمایه گذار بازدهی مناسبی دریافت کند. با این سیاست های دولت متاسفانه چشم انداز خوبی برای راه اندازی نهضت سرمایه گذاری وجود ندارد و همچنان با روند نزولی نزول اقتصادی، کاهش افزایش نارضایتی ها و از سوی دیگر کاهش مستمر مواجه هستیم. در قیمت سهام شرکت ها. این چرخه باید در جایی متوقف شود و به سمت اصلاحات اساسی حرکت کند.

ایرانیان جهان

** واکنش احتمالی ایران به اسرائیل چه تاثیری بر بورس خواهد داشت؟
– این امر جریان را بسیار دشوارتر می کند و قطعاً بازار سرمایه به شکل منفی بسیار گسترده ای تحت تأثیر قرار می گیرد. به هر حال این یک ریسک سیستماتیک است که همه بازارهای دنیا می توانند به آن واکنش نشان دهند. البته ثبات سیاسی و اقتصادی برای رونق و توسعه بازارهای مالی لازم است، متأسفانه نه در بحث سیاسی ثبات داریم و نه در بحث تنش هایی که وجود دارد. متأسفانه این عوامل و همچنین سیاست های اقتصادی بیشترین آسیب را به توسعه اقتصادی کشور وارد کرده است. بنابراین تا زمانی که ثبات سیاسی و اقتصادی برقرار نشود، با بازار سرمایه رو به افول و کم رونق مواجه خواهیم بود.
** اتفاق دیگری که در پیش روی ماست، انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست. به نظر شما پیروزی ترامپ چه تاثیری بر بازار سهام ایران خواهد داشت؟
– من فکر نمی کنم که بحث انتخابات آمریکا بر تنش های سیاسی آینده کشور تأثیر بگذارد. زیرا آینده سیاسی کشور به نحوه سیاست های داخلی مربوط می شود. من فکر می کنم بیشتر سیاست های کلان آمریکا در قبال ایران به نوع سیاست های داخلی ایران برمی گردد. بنابراین، چه هریس و چه ترامپ، تغییر چشمگیری در رویکرد سیاسی آمریکا در قبال ایران نمی بینم، زیرا به هر حال سیاست های اعمال شده در ایران با آمریکا در تضاد است. به نظر می رسد تا زمانی که سیاست های داخلی ایران تغییر نکند، تغییری در سیاست های کلان آمریکا ایجاد نخواهد شد. در مجموع می‌خواهم بگویم که اگر ایران دست‌کم در دو تا سه ماه آینده و حداکثر در شش ماه آینده، چه هریس و چه ترامپ روی کار بیاید، تغییرات اساسی در نظام سیاست سیاسی خود ایجاد نکند، ما نخواهیم کرد. شادی و ثبات را ببینید
** تغییرات سیاسی مورد نظر شما چیست؟
– آنچه باعث تهدیدات بسیاری علیه ایران شده است باید کنار گذاشته شود. از جمله سیاست های نیابتی و مهم ترین آن کاهش تحریم ها است. ایران باید به FATF بپیوندد، تحریم ها کاهش یابد تا بتوانیم مانند یک کشور عادی با جامعه جهانی تعامل داشته باشیم. بنابراین برای بهبود روند تعامل خود با دنیا، تغییر سیاست های کلان نظام ضروری است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1248096/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کسی که فرزندش گول منافقین را خورده چه تفاوتی با ظریف دارد؟

کیهان نوشت؛ از تأدیب کشورهای همسایه تا پاسخ به اسرائیل

چرا آلمان حامی صهیونیست‌هاست؟

سرمقاله خراسان/ تشکیل هلدینگ‌های صادراتی؛ تیر خلاص بر مشکلات زعفران

ادعای خبرساز درباره حمله اسرائیل به ایران

عراق سرزمین های اشغالی آماج حملات پهپادی قرار داد

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به فلسطین اشغالی

آغاز به کار نخستین دوره مسابقات کشوری «فوسبال کانادین» در مشهد مقدس

طرح 8.2 میلیارد یورویی ایتالیا برای نوسازی نیروی زمینی ارتش

پایبندی دولت اسپانیا به تعهد خود برای عدم فروش سلاح به اسرائیل

بازگشت به صلح سرد؛ خیز ایران برای بازتعریف استراتژی بازدارندگی؟/ رمزگشایی از نقشه اروپا برای خاورمیانه

اولمرت: دشمن اسراییل نتانیاهو است نه ایران و حزب الله

پیشتازی چین در توسعه انرژی‌های سبز تا 6 سال آینده

پناهگاه میلیاردهای فراریِ چین

چین در سازمان تجارت جهانی از اتحادیه اروپا شکایت کرد

برای جلوگیری از حمله‌های تروریستی باید تعاملات با پاکستان و افغانستان را بیشتر کنیم

طعنه سنگین به میرسلیم بخاطر همکاری پسرش با منافقین / فرزندان ظریف بخاطر متولد شدن در آمریکا خطایی انجام نداده اند

نگرانی اروپا از پیروزی ترامپ

آمریکا باید منتظر حمله ایران به اسرائیل باشد

ترس اروپا از پیروزی ترامپ برای اوکراین

ادعای عجیب زاخارووا در مورد هریس و ترامپ

بایدن: اوکراین باید در صورت ورود انیروهای کره شمالی در جنگ پاسخ دهد

ایتالیا به فکر نوسازی نیروی زمینی ارتش افتاد

روابط نظامی ایران و آمریکا در حکومت محمدرضا پهلوی

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به سرزمین های اشغالی

مرسدس بنز انقلابی در بازیافت باتری ایجاد می‌کند

آغاز رایزنی برای راه اندازی پرواز مستقیم بین ایران و ژاپن

سرکوب و آشوب در انتخابات 2024 آمریکا

آمریکا باید خود را برای پاسخ ایران به حمله اخیر اسرائیل آماده کند

اسرائیل و اوکراین دست آمریکا را خالی کردند

جنگ و خشونت بخش جدایی‌ناپذیر تمدن غربی

ایران و ترکیه نقش کلیدی در پیوند شبکه‌های حمل‌ونقل بین‌المللی ایفا می‌کنند

واکنش آمریکا به جنایات اسرائیل در بیت‌لاهیا/ درخواست واشنگتن از تل‌آویو چه بود؟

تاکید آمریکا بر ثبات آرایش نظامی خود در قبال روسیه

زنان خلبان در حمله اسراییل به ایران نقش داشتند؟ + ببینید

گفتگوی وزیر دفاع آمریکا و وزیر جنگ اسرائیل درباره ایران

محدودیت بیشتر برای دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

آمریکا: حمله به بیت لاهیا هولناک بود

شکرت بیش از 51 میلیون آمریکایی در انتخابات زودهنگام

رایزنی وزیر دفاع آمریکا و وزیر جنگ اسرائیل درباره ایران/ ادعای آمریکا درباره ورود کمکهای بشردوستانه به غزه

دلیل موفقیت‌های ناپلئون بناپارت در مسواکش بود

آمریکا: آرایش نظامی خود را در قبال روسیه تغییر نمی‌دهیم

بیش از 51 میلیون آمریکایی به صورت زودهنگام رای خود را به صندوق انداختند

تصاویری سوزناک از خنچه عقد و مراسم حنابندان نیروی ارتش که در حمله اسراییل شهید شد + ببینید

روسیه و چین رسما ایران را نادیده گرفتند

چین 3 فضانورد به فضا پرتاب کرد

چین 3 فضانورد به فضا فرستاد

اعتماد به آمریکا درست است؟

واکنش آمریکا به ممنوع شدن فعالیت آنروا

گفتگوی وزیر دفاع آمریکا و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره ایران