ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چرا ترور های نافرجام ترامپ تاثیری در انتخابات نداشت؟ ایالات متحده آمریکا

چرا ترور های نافرجام ترامپ تاثیری در انتخابات نداشت؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - در سال 2024 و همزمان با آغاز رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری چندین تلاش ناموفق برای ترور « دونالد ترامپ » نامزد حزب جمهوریخواه و رئیس جمهوری سابق این کشور رخ داد.
نخستین و جنجالی‌ترین مورد از این وقایع در جریان تجمع انتخاباتی عصر 13 ژوئیه در شهر «باتلر» ایالت «پنسیلوانیا» آمریکا رخ داد. فردی 20 ساله به نام «توماس متیو کروکس» از فاصله ده‌ها متری از تفنگ نیمه خودکار خود چند گلوله به سمت ترامپ شلیک کرد که یکی از آنها به گوش او و سه گلوله دیگر به حاضران اصابت کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در جریان این واقعه، دو تن از جمله فرد تیرانداز کشته و دو تن دیگر مجروح شدند.

ایرانیان جهان

در ادامه، در 15 سپتامبر 2024، بار دیگر تلاش برای ترور ترامپ در هنگام بازی گلف در باشگاه بین‌المللی گلف او در فلوریدا صورت گرفت. فرد مهاجم که در بین بوته‌ها پنهان شده‌بود، توسط یک مأمور امنیتی شناسایی و پس از تلاش برای فرار دستگیر شد. این فرد قصد شلیک به ترامپ را داشت اما با اقدام سریع سرویس مخفی ناکام ماند.
این حوادث به نگرانی‌های امنیتی بیشتر برای ترامپ و دیگر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری 2024 منجر و تدابیر امنیتی بیشتری برای رویدادهای عمومی او اتخاذ شد از جمله استفاده از شیشه‌های ضد گلوله در سخنرانی‌های عمومی.

ایرانیان جهان

بر پایه برخی گزارش‌ها، مورد سوم از سوءقصدها 23 مهرماه گذشته تا چند قدمی عملیاتی شدن پیش رفت؛ «وم میلر» مردی که به تازگی در بیرون از گردهمایی ترامپ در گردهمایی هواداران او در «کوچلا» بازداشت شد، متهم شد که قصد سو قصد به جان ترامپ را داشته‌است.
رسانه‌های آمریکایی اعلام کردند «وم میلر» 49 ساله در یک ایست بازرسی در حالی که پلیس دو اسلحه گرم و مهمات در خودروی وی کشف کرد، دستگیر شد اما وی خود را «حامی 100 درصدی ترامپ» خواند و ادعاهای تلاش برای شلیک به رئیس جمهور سابق آمریکا را رد کرد.

ایرانیان جهان

به گزارش نیویورک پست، میلر یک روز پس از دستگیری به گروه خبری کالیفرنیای جنوبی گفت که از اتهام‌ها علیه خود «شوکه شده است». با این حال، «چاد بیانکو» کلانتر شهر ریورساید اعلام کرد که او «واقعا» فکر می‌کند که معاونانش از سومین سو قصد به جان ترامپ جلوگیری کردند. در حالی که میلر تاکید داشت در تمام زندگی خود هرگز با اسلحه شلیک نکرده و برای محافظت از خود در برابر تهدید به مرگ اسلحه‌ها را در ماشینش نگه می‌دارد.
قهرمان‌سازی و محبوبیت آنی ترامپ
اگر چه دو سوءقصد آخری چندان مورد توجه رسانه‌ها قرار نگرفت اما در سوءقصد نخست که گلوله گوش ترامپ را زخمی کرد؛ رئیس جمهوری آمریکا در آستانه انتخابات 2024 در کنار رؤسای جمهوری قربانی ترور قرار گرفت.
البته چند رئیس جمهور آمریکا همچون «جرالد فورد»، «تئودور روزولت» و «رونالد ریگان» نیز از سوءقصدها جان سالم به در بردند و محبوب شدند. به عنوان نمونه، زنده ماندن ریگان به میزان زیادی محبوبیت او را افزایش داد و یک دوره دوم ریاست جمهوری را برای او تضمین کرد. ریگان برای دومین بار در انتخابات سال 1984 با اکثریت بی‌سابقه‌ای پیروز شد.
اینک نیز وضعیتی مشابه برای ترامپ رقم خورده‌بود و بسیاری او را با رؤسای جمهوری که در لیست ترور شدگان قرار دارند، قیاس می‌کردند.

ایرانیان جهان

بنابراین تلاش برای ترور ترامپ در ژوئیه 2024 تأثیر قابل‌توجهی بر محبوبیت او در کوتاه‌مدت داشت. نظرسنجی‌ها نشان داد که پس از این حادثه، او از همدردی مردم به ویژه در ایالت‌های کلیدی مثل جورجیا و ویرجینیا بهره‌مند شد. به عنوان نمونه در ویرجینیا که ترامپ پیش از حادثه از بایدن عقب بود، فاصله کمتر شد و شماری از دموکرات‌ها به سمت ترامپ متمایل شدند و حتی برخی به حمایت از ترامپ پرداختند.
در مجموع، این رویداد به بهبود تصویر ترامپ به‌عنوان «مبارز» کمک کرد به‌ویژه زمانی که تصاویر خون‌آلود او پس از حادثه و در حال بلند کردن مشت خود به‌طور گسترده‌ای توسط حامیانش به اشتراک گذاشته شد. این حادثه احساسات همدردی بیشتری در میان پایگاه حمایتی او ایجاد کرد و باعث تحکیم بیشتر پایگاه رأی او شد. با این حال، همزمان کارشناسان هشدار می‌دادند که نباید به این افزایش محبوبیت به‌عنوان تغییری بلندمدت نگاه کرد زیرا عوامل دیگر نیز بر انتخابات تأثیرگذار خواهند بود.
محبوبیتی که با گذر زمان و انتخاب هریس رنگ باخت
همان طور که اشاره شد، ترور نافرجام ترامپ پایگاه حمایتی این نامزد حزب جمهوری‌خواه که پرونده قطوری از فساد مالی و اخلاقی دارد را تقویت کرد و به‌ویژه میان مستقل‌ها محبوبیت او را افزایش داد اما همچنان جامعه رای‌دهندگان به‌طور کلی دو قطبی باقی ماند. این حادثه همچنین بحث‌هایی پیرامون افزایش خشونت سیاسی در انتخابات آمریکا ایجاد کرد.
دست برتر ترامپ مقابل بایدن در مناظره نخست نیز مزید بر علت شد تا سناریوی پیروزی وی مقابل رئیس جمهوری مستقر در آمریکا قوت بگیرد. پس از کنار کشیدن بایدن به نفع کامالا هریس معاون خود که تحت فشار سران حزب دموکرات انجام گرفت، معادلات به کلی تغییر کرد.
اولین مناظره هریس با ترامپ، آخرین مناظره آنها شد و برخلاف تصور رئیس جمهور سابق، این مناظره با موفقیت معاون بایدن همراه بود طوری که ترامپ از پذیرش مناظره دوم به بهانه‌های مختلف سر باز زد.

ایرانیان جهان

بنابراین به موازات فاصله گرفتن از اولین سوءقصد جنجالی به جان ترامپ که نسبت به واقعی یا ساختگی بودن آن دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد و نیز جایگزینی هریس با بایدن، شانس رئیس جمهوری سابق برای پیروزی در انتخابات کاهش یافته‌است.
نظرسنجی‌های جدید از رقابت نزدیک هریس و ترامپ در چند قدمی انتخابات حکایت می‌کنند در حالی که بر اساس بسیاری از نظرسنجی‌ها، هریس چند درصدی از رقیب جمهوری‌خواه خود جلوتر است.
نیوزویک به تازگی در این خصوص نوشت: در حالی که تنها سه هفته تا انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده‌است، کامالا هریس نامزد دموکرات‌ها در نظرسنجی‌های «ملی» از دونالد ترامپ رقیب جمهوریخواه جلوتر است اما پیش‌بینی پیروزی دو رقیب در ایالت‌های کلیدی، به‌دلیل رقابت تنگاتنگ آنها امکانپذیر نیست.
نظرسنجی «ای بی سی نیوز» و «آیپسوس» نیز که با مشارکت هزار و 714 رأی دهنده احتمالی در بازه زمانی مشابهی انجام شد و نشان داد که هریس با 50 درصد آرا در مقایسه با ترامپ با 48 درصد آرا رقیب پیشتاز است. این نظرسنجی با حاشیه خطای مثبت و منفی 2.5 درصد انجام گرفت.
مؤسسه «فایو ترتی ایت» هم در جمع بندی نظرسنجی‌های انجام شده در سطح ملی، برتری هریس در مقابل ترامپ را 2.4 درصد و یا به عبارتی 48.5 درصد در مقابل 46.1 درصد اعلام کرد.
حال باید منتظر گذر زمان و تحولاتی غیر از سوءقصد و ترورهای نافرجام بود که تا تاریخ انتخابات یعنی پنجم نوامبر (15 آبان) رقم بخورد؛ تحولاتی که می‌تواند نتیجه این رقابت بسیار تنگاتنگ و نزدیک را تغییر دهد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1248603/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لیلا اوتادی با یک تاجر عرب ازدواج کرد!

پشت پرده رابطه آرام جوینده با شیخ عرب؟/عکس

هیچ تفاوتی بین قوم عرب، عجم، کرد و بلوچ نیست

پارلمان ژاپن در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی فعال‌تر باشد

پارلمان ژاپن در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان فعالانه‌تر عمل کند

رسانه هنگ‌کنگی: هند نفوذ منطقه‌ای خود را با حمایت اروپا افزایش می‌دهد

پسکوف: نیروهای اوکراینی باید قلمروهای روسیه را ترک کنند/ خبر مذاکره با اوکراین جعلی است

ریاکاری اروپایی

جزئیات خسارت حمله اسراییل به سایپا مشخص شد

هواپیمای مسافربری مافوق صوت چین با سرعت 2 برابر کنکورد

کاهش سوددهی کارخانه‌های فولادی پیشرو چین

صادرات ماه گذشته فولاد چین در اوج 8 سال اخیر

افت قیمت ورق وارداتی در خاورمیانه

افریقا دروازه بزرگ برای توسعه صادرات محصولات ایرانی است

برای جلوگیری از حملات تروریستی: تعامل با پاکستان و افغانستان ضروری است

درگیری در مرز هیرمند و افغانستان و کشف مواد مخدر

توصیه می‌کنیم آمریکا و رژیم صهیونیستی دست از پا خطا نکنند/ برای رویارویی با رژیم غاصب تابع فرمانده کل قوا هستیم

آمریکا فروش بیش از 200 موشک به دانمارک را تایید کرد

استراتژی کلووارد-پیوِن: مرزهای باز و سیل مهاجران، طرح کمونیسم نوین برای ...؟

کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» پُرکننده‌ خلأ رسانه‌ای-تبلیغاتی است

منبعی برای تولیدات فرهنگی برای جبران خلأ تبیین درباره لانه جاسوسی

روایت‌های مهندسی شده‌ی آمریکا و انگلیس از تسخیر لانه جاسوسی

آیا جمهوری آذربایجان در حمله اسرائیل به ایران مشارکت داشت؟

واکنش ترامپ به فحش رکیک بایدن/ بایدن حالیش نیست چی میگه...!

تقلای چندجانبه آمریکا برای مهار چین

تقریظ رهبر انقلاب بر یک کتاب پژوهشی/ «ایستگاه خیابان روزولت» کتابی که پر کننده خلأهای رسانه‌ای و تبلیغاتی است

آیا توافق مرزی چین و هند به اختلافات قدیمی پایان می‌دهد؟

رسانه‌های عبری: معامله آتش‌بس غزه قبل از انتخابات آمریکا محقق نمی‌شود

نشست خبری تشریح برنامه های 13 آبان آغاز شد

پیروزی هریس یا ترامپ چه تأثیری بر ایران می‌گذارد؟

روایت شنیده نشده معاون دفتر رهبری از پیام امام به دانشجویان

سردار نقدی: با توجه به جنایات رژیم صهیونیستی امسال مردم با شور و قدرت بیشتری به میدان می آیند

رهبر انقلاب : به جنگ روایت‌ها توجه لازم را نکرده‌ایم

پالتیکو: اروپایی‌ها در خفا خواهان پیروزی ترامپ هستند

روایت جامع ایرانی

سردار نقدی: شعار محوری راهپیمایی 13 آبان امسال «راهیان راه قدس» است

برنامه‌های اجتماع مردمی 13 آبان در شیراز اعلام شد

نرخ جدید دلار و یورو در مرکز مبادله ارز

کشتی‌های تجاری آمریکا از بنادر شرقی دور می‌شوند

سردار نقدی: شعار 13 آبان امسال «راهیان قدس» است

نحوه ارتباط جمشید شارمهد با اعضای FBI و موساد

ترامپ «داروی تلخ» اروپا به تعبیر رسانه آمریکایی

منبع: The Hill

انتخابات آمریکا و یک پنسیلوانیا: آیا کمدی «هینچکلیف» سرنوشت ساز خواهد شد؟ گذر به فراملی شدن پیوند سرمایه داران؟

اسرائیل آلت قتاله آمریکا

3 سوءقصد علیه ترامپ؛ چرا سرنوشت رقابت‌های انتخاباتی تغییر نکرد؟

ادعای سئول: کره‌شمالی در آستانه انتخابات آمریکا موشک بالستیک آزمایش می‌کند

اینستاگرام و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا: آیا شبکه های اجتماعی سرنوشت انتخابات را تعیین می کنند؟

سی‌ان‌ان: نظامیان کره‌شمالی وارد خاک اوکراین شده‌اند

اقتصاد دانش بنیان، ظرفیت ها و چالش ها