ایرانیان جهان

آخرين مطالب

صندوق‌های رای؛ جایگاهی برای پاسخ خیانت حزب دموکرات‌ به آمریکایی‌های مسلمان و عرب خاورمیانه‌

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ایران اکونومیست، «کامالا هریس»، ‌نامزد نهایی دموکرات‌ها پس از کناره گیری «جو بایدن»، ‌رئیس جمهوری آمریکا و نامزد پیشین این حزب در آخرین ماه‌های منتهی به انتخابات 2024، وارد کارزاری سخت با «دونالد ترامپ»، ‌نامزد جمهوری خواهان شد. این موضوع روح تازه ای در کالبد حزب دموکرات دمید که پیش از آن با کاهش محبوبیت بایدن و افزایش انتقادات از رویکرد مدیریت اقتصادی و ناتوانی دولت او در پایان دادن به جنگ غزه، فشار سنگینی را تحمل می‌کرد.
رویکرد هریس در قبال غزه
هریس با وعده فاصله گرفتن از بسیاری از رویکردهای دولت بایدن به کارزارهای انتخاباتی خود ادامه داد. یکی از این وعده‌ها، ‌دوری از سیاست‌های خاورمیانه‌ای بایدن بود. اما آن چه وی در عمل نشان داد، تداوم راه بایدن در حمایت از اسرائیل و نادیده گرفتن رنج و غم فلسطینی‌ها در غزه بود.
از زمانی که هریس در ماه اوت (مرداد) به عنوان نامزد دموکرات‌ها انتخاب شد، این حزب فرصت‌های خود را برای بهبود جایگاهش نزد رأی‌دهندگان مسلمان از دست داده است. برای مثال، از حضور آمریکایی‌های فلسطینی در مراسم سخنرانی در «کنوانسیون ملی دموکرات‌ها» جلوگیری شد و مهم‌تر از آن این که ‌هریس تاکنون هیچ گونه سیاست خاورمیانه‌ای متفاوتی از دولت بایدن نشان نداده است.
هر چند هریس به‌عنوان معاون رئیس‌جمهوری، لحن حمایت‌گرایانه‌ای از خود در قبال غیرنظامیان غزه نشان داده و چندین بار در مورد شرایط دشوار انسانی در این باریکه صحبت کرده است، ‌اما یک سری اشتباهات آشکار و عمیق، حسن نیت او را زیر سوال می‌برد. به عنوان مثال «جنبش ملی غیرمتعهد» -مخالفان بایدن و هریس در مورد غزه- در نظر داشت تا برای سخنرانی در کنوانسیون ملی حزب دموکرات یک آمریکایی فلسطینی و یا پزشکی که داوطلبانه در غزه حضور یافته بود را معرفی کند. نتیجه نهایی معرفی رووا رومن(Ruwa Romman)، نماینده مسلمان محجبه فلسطینی ـ آمریکایی ایالت جورجیا ، برای سخنرانی در این نشست سیاسی بود. اما با وجود آن که متن از پیش مشخص شده سخنرانی او چندان تهاجمی نبود و حمایت مشتاقانه از هریس در آن موج می زد، تنها تاکید بر لزوم آتش‌بس در غزه و آزادی اسرای اسرائیلی و فلسطینی در آن موجب شد تا دموکرات‌ها احساس خطر کرده و اجازه این حضور را صادر نکنند. این موضوع نشان داد که کمپین هریس تا چه اندازه نسبت به اظهارات هرچند ملایم حمایت از حقوق بشر فلسطینی‌ها حساس است.
نامزد دموکرات‌ها به جز چند مورد معدود از صحبت مستقیم با آمریکایی‌های عرب پرهیز کرده و در همان موارد کم هم، هیچ نشانه‌ای از تمایل به تغییر موضع خود نسبت به اسرائیل و موضوع فلسطین نشان نداده است. او به رنج فلسطینی‌ها اذعان کرده، اما هیچ اشاره‌ای به عاملان آن نکرده، ‌ گویی یک فاجعه طبیعی غم انگیز برای غیرنظامیان در غزه رخ داده است. در حالی که در واقع این سلاح‌های آمریکایی و سیاست‌های حمایت‌گرایانه دولت بایدن از حمله اسرائیل به غزه، بحران عظیم انسانی در این باریکه را ایجاد کرده است. در دیترویت ، بزرگترین شهر ایالت میشیگان هنگامی که از هریس در مورد خشم رای دهندگان آمریکایی عرب به جنایات اسرائیل در غزه سؤال شد، وی تنها به نکات تکراری دولت بایدن اشاره کرد و گفت: «اولین و غم انگیزترین داستان، ماجرای ‌حمله 7 اکتبر است». اعلام موضع این‌چنینی از سوی نامزد دموکرات ها این پیام را برای رای‌دهندگان عرب و مسلمان آمریکایی می‌فرستد که گویی رنج فلسطینی‌ها توسط دولت احتمالی هریس هم نادیده گرفته شده و به آن توجهی نخواهد شد.
ترامپ برنده نارضایتی مسلمانان از حزب دموکرات
ناامیدی و خشم جامعه عرب و مسلمان آمریکایی از شکست دولت بایدن در مهار جنگ در غزه و عدم وجود نشانه‌های واضح از تغییر در رفتارهای انتخاباتی هریس تنها به سود «دونالد ترامپ» جمهوری‌خواه بوده است. کمپین او به شدت در جوامع مسلمان و عرب تبلیغ کرده و در تلاش است تا حمایت رهبران آن را به دست آورد.
وعده ترامپ مبنی بر این که در صورت راه یابی به کاخ سفید به جنگ اسرائیل و غزه -و همچنین جنگ اوکراین- پایان خواهد داد، مورد توجه آمریکایی‌های مسلمان و عرب قرار گرفته است. نامزد جمهوری‌خواهان ‌در هفته‌های اخیر چندین بار با رهبران مسلمان در میشیگان ملاقات کرده است. از طرفی ائتلاف «مسلمانان حامی ترامپ» در چندین ایالت در حال تشکیل و فعالیت برای پیروزی ترامپ است.
ترامپ حمایت تعدادی از رهبران مسلمان، از جمله دو شهردار دموکرات که نماینده شهرهای با اکثریت مسلمان هستند را به دست آورده است. او روز شنبه این هفته چند نفر از رهبران مسلمان را در تجمعی در دیترویت روی صحنه انتخاباتی آورد که با اشتیاق از وعده «پایان جنگ‌های ناتمام» ترامپ صحبت کرده و از هم کیشان خود می خواستند تا برای پایان جنگ در غزه به ترامپ رای دهند. این در حالی است که ترامپ تا کنون بیش از 100 جلسه با آمریکایی های عرب آمریکایی برگزار کرده است.
نکته قابل توجه این که بسیاری از آمریکایی‌های عرب و مسلمان همچنان رویکرد بسیار منفی نسبت به ترامپ دارند و قوانین سختگیرانه او در مورد ورود مسلمانان به ایالات متحده و محدودیت‌های اعمال شده در دولت او در مورد سفر از کشورهای دارای اکثریت مسلمان را به یاد داشته و حمایت های گسترده وی از اسرائیل را هنوز فراموش نکرده اند. با این حال برخی از آن‌ها می گویند در پاسخ به نادیده گرفته شدن از سوی دموکرات‌ها، باید با عدم حمایت از هریس درس خوبی به سران این حزب بدهند.
بسیاری از رای دهندگان مسلمان و عرب از این شکایت دارند که چرا حزب دموکرات حمایت آن‌ها در انتخابات را یک امر بدیهی فرض کرده و برای جلب رضایت این گروه تاثیرگذار حاضر نیست متعهد به پایان جنگ در غزه و پاسخگو کردن اسرائیل شود. مسلمانان و عرب‌های آمریکایی معتقدند این تنها یک واکنش سیاسی نیست بلکه مقاومتی برای دیده شدن، شنیده شدن و زندگی کردن با کرامت است.
در واقع اکثر رای‌دهندگان مسلمان به سادگی نمی‌توانند چهار سال دیگر از سیاستی که آنها آن را همدستی در کشتار جمعی غیرنظامیان در غزه می‌دانند، حمایت کنند. بسیاری از آن ها بر این باورند که حزب دموکرات باید مجازات شود، حتی اگر حمایت آنها از یک نامزد حزب ثالث منجر به پیروزی ترامپ و ضربه خوردن به حزب دموکرات باشد.
بنابر گزارش «واشنگتن تایمز» جنبش «هریس را رها کنید»، 27 مهرماه اعلام کرد که فعالیت خود را در ایالات مهم انتخاباتی آغاز می‌کند. این جنبش رسما از «جیل استاین» نامزد «حزب سبز» (Green Party) حمایت کرد و گروه بزرگی از رهبران مذهبی و افراد سرشناس مسلمان در این جنبش طی نامه‌ای سرگشاده از مسلمانان آمریکایی خواستند در اقدامی اعتراضی به تداوم رویکرد جنگ‌طلبانه هریس و حمایت آشکار وی از اسرائیل و نادیده گرفتن بحران در غزه از نامزدهای حزب ثالث حمایت کنند.
شکاف بین مسلمانان و آمریکایی‌های عرب و حزب دموکرات به نقطه قابل انفجاری رسیده است. عدم تمایل آن‌ها به حمایت از هریس و پذیرفتن خطر روی کار آمدن ترامپ نشان می‌دهد حزب دموکرات تنها چند سال پس از این که این گروه به یکی از حوزه‌های اصلی حزب دموکرات در دوران ترامپ، تبدیل شد، ‌نتوانسته رضایت و همراهی آن‌ها را برای خود تضمین کند.
در بارزترین نمونه عدم همراهی دموکرات‌ها با جامعه مسلمان و عرب می توان به اجتناب هریس، ‌نامزد رسمی این حزب، از تلاش و درخواست برای کاهش جریان تسلیحات ایالات متحده به اسرائیل اشاره کرد. این در حالی است که 77 درصد شهروندان مسلمان و عرب آمریکایی معتقدند که آمریکا نباید به اسرائیل سلاح بفرستد.
نظرسنجی ها چه می گویند؟
رای مسلمانان و عرب‌های آمریکایی در برخی از ایالت های سرنوشت ساز و حیاتی بسیار مهم است. رای این گروه در ایالت‌هایی مانند میشیگان که جمعیت قابل توجهی از جامعه عرب آمریکایی را در خود جای داده و یکی از هفت ایالت میدان نبرد است، می تواند سرنوشت‌ساز باشد. نحوه رفتار انتخاباتی این بلوک رای‌دهی در ایالت جورجیا به عنوان یکی دیگر از ایالت‌های حیاتی در انتخابات نیز مهم و قابل تامل است. بنابر گزارش تارنمای «هیل»، گفته می شود احتمالا بیش از 150 هزار رای دهنده عرب آمریکایی و مسلمان این ایالت در انتخابات پیش رو شرکت نکنند. طبق داده‌های سرشماری، تقریباً 40 هزار رای دهنده مسلمان نیز در ایالت سرنوشت ساز ویسکانسین زندگی می‌کنند، جایی که در سال 2020 (1399)، سرنوشت انتخابات در آن تنها با 20 هزار رای تعیین شد.
بنابر گزارشی از «ای‌بی‌سی نیوز» یک نظرسنجی نشان داد که ترامپ در میان آمریکایی‌های عرب اندکی از هریس جلوتر است. در نظرسنجی دیگر مشخص شد که مسلمانان آمریکایی تقریبا به یک اندازه از «جیل استاین»، نامزد حزب سبز و «کامالا هریس» نامزد دموکرات‌ها حمایت می‌کنند.
این در حالی است که طبق نظرسنجی دانشگاه مارکت (Marquette University) «جیل استاین»، ‌ که متعهد به پایان نسل کشی در غزه شده ‌ با حمایت 44 درصدی مسلمانان، از هریس با 39 درصد و ‌ترامپ با 8 درصد حمایت بیشتری از این گروه را کسب کرده است.
بنابر گزارش «واشنگتن پست» در یک نظرسنجی از رای‌دهندگان مسلمان، 29.4 درصد گفته‌اند که قصد دارند از هریس حمایت کنند، در حالی که نظرسنجی از رای دهندگان مسلمان عمدتاً مذهبی و تحصیل کرده، حمایت از هریس را 14 درصد نشان می دهد. با وجود این که 42 درصد از آمریکایی‌های عرب آمریکایی قصد دارند به نامزد دموکرات‌ها رای دهند، این ارقام با اکثریت قابل توجهی از این گروه که در سال 2020 به جو بایدن رای دادند، فاصله بسیار زیادی دارد. نتایج یافته‌های نظرسنجی «شورای روابط امریکایی- اسلامی» (CAIR) در انتخابات 2020 حاکی از آن بود که حدود 69 درصد از جمعیت مسلمان این کشور به «جو بایدن» نامزد دموکرات رای داده و تنها 17 درصد از این گروه به «دونالد ترامپ» رای داده بودند.
حمله اسرائیل به لبنان، ‌دردسر تازه اسرائیل برای دموکرات‌ها
با حمله رژیم صهیونیستی به لبنان، اندک امیدهای تیم هریس برای پایان جنگ در خاورمیانه نیز به پایان رسیده است. حمله ارتش اسرائیل به لبنان در اول اکتبر (10 مهر) ‌ که تاکنون بیش از دو هزار و 400 نفر را در این کشور به شهادت رسانده و بیش از یک پنجم ساکنان آن را وادار به ترک خانه‌های خود کرده است، دموکرات‌ها را در موقعیت ناخوشایندی قرار می دهد. چرا که جنگی که آن‌ها امیدوار بودند به پایان برسد اکنون گسترش یافته و نزدیک‌ترین متحد آن‌ها با دریافت میلیاردها دلار کمک نظامی آمریکا مسبب اصلی آن بوده است.
برای دموکرات‌ها، انکار همدستی هریس با بایدن در این دو جنگ که عمداً غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی را هدف قرار داده، دشوار است. به رغم نگرانی‌های عمومی، مقامات ارشد دولت بایدن با حمایت مستمر مالی و نظامی از اسرائیل تهاجم به لبنان را به راه انداخته و در مقابل، توانی برای مقابله با اسرائیل در برطرف کردن موانع دسترسی به کمک‌های بشردوستانه را هم ندارند.
همه این‌ موارد باعث شده تا رای‌دهندگان مسلمان و عرب به این نتیجه برسند که دیگر نمی‌توانند با این دور از انتخابات مانند سال‌ انتخاباتی گذشته (2020) عمل کنند. سکوت بایدن و پس از آن هریس در قبال جنایات اسرائیل علیه فلسطینی‌های غزه و شهروندان لبنانی به این گروه نشان داد که دموکرات‌ها بر خلاف ادعاهایشان در قبال موضوعاتی مانند حمایت از حقوق بشر و گسترش صلح، مسلمانان و عرب‌ها را دارای کرامت انسانی نمی‌دانند.
«لینا منذر»، ‌نویسنده لبنانی الاصل و ستون نویس در «نیویورک تایمز» می گوید: «اگر از عرب‌های آمریکایی بپرسید که دردناک‌ترین موضوع سال گذشته برای شما چه بوده است، این پاسخ را می شنوید که: ما تا حدی به دیدگاه غیرانسانی دموکرات‌ها نسبت به خودمان پی بردیم که با توجه به آن دیگر نمی توانیم به حمایت از این حزب ادامه دهیم.»
کنشگری حامیان فلسطین در انتخابات 2024؛ تلنگری جدی به حزب دموکرات
آمریکایی‌های عرب و مسلمان می‌توانند نقش مهمی در پیروزی یا شکست دموکرات‌ها در انتخابات ایفا کنند. دکتر یوسف چوهود (Youssef Chouhoud)، محقق علوم سیاسی در مرکز ریف (Reiff Center) در «دانشگاه کریستوفر نیوپورت» پیش بینی کرد که اگر 40 درصد از رای دهندگان عرب و مسلمان رای ندهند و یا به شخص ثالث رای دهند، هریس 44 هزار رای در میشیگان، 28 هزار رای در پنسیلوانیا و 12 هزار رای در جورجیا را از دست خواهد داد، ضعفی که برای کمپین او قابل توجه و سرنوشت‌ساز خواهد بود.
نکته مهم در این باره این که رویکرد حمایتی هریس در قبال اسرائیل و عدم تعهد و پافشاری وی برای پایان جنگ در غزه و جلوگیری از ارسال سلاح به سرزمین های اشغالی علاوه بر اعراب یا مسلمانان بر رای جوانان ترقی‌خواه که از حقوق فلسطینی‌ها در سطوح بسیار بالاتری نسبت به همتایان خود حمایت می‌کنند، ‌نیز تاثیرگذار خواهد بود. احتمالاً جوامعی از رای‌دهندگان آمریکایی که از همدستی کشورشان در جنگ اسرائیل خشمگین هستند، به متقاعد کردن سایر رای دهندگان از میان دوستان و نزدیکان خود برای عدم حمایت از هریس ادامه خواهند داد. چنین کنشگری هایی در این شرایط حساس و با وجود رقابت تنگاتنگ با حریف قدری همچون ترامپ، به هر کمکی هرچند کوچک شدیدا نیاز دارد، شور و شوق رای دهندگان به سود حزب دموکرات را کاهش خواهد داد.
در پایان می‌توان گفت چنان‌چه کامالا هریس در ایالت‌های کلیدی مانند میشیگان با جمعیت بالای مسلمان و عرب و یا به طور کل در انتخابات عمومی شکست بخورد، به این دلیل نیست که رای‌دهندگان مسلمان نسبت به حزب دموکرات بی‌وفا بوده‌اند، ‌بلکه به این دلیل است که هریس و حزب دموکرات برای جلب رضایت و خشنودی صهیونیست‌ها به شهروندان مسلمان و عرب‌ خود خیانت کردند.
منبع: خبرگزاری ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1248632/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لیلا اوتادی با یک تاجر عرب ازدواج کرد!

پشت پرده رابطه آرام جوینده با شیخ عرب؟/عکس

هیچ تفاوتی بین قوم عرب، عجم، کرد و بلوچ نیست

پارلمان ژاپن در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی فعال‌تر باشد

پارلمان ژاپن در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان فعالانه‌تر عمل کند

رسانه هنگ‌کنگی: هند نفوذ منطقه‌ای خود را با حمایت اروپا افزایش می‌دهد

پسکوف: نیروهای اوکراینی باید قلمروهای روسیه را ترک کنند/ خبر مذاکره با اوکراین جعلی است

ریاکاری اروپایی

جزئیات خسارت حمله اسراییل به سایپا مشخص شد

هواپیمای مسافربری مافوق صوت چین با سرعت 2 برابر کنکورد

کاهش سوددهی کارخانه‌های فولادی پیشرو چین

صادرات ماه گذشته فولاد چین در اوج 8 سال اخیر

افت قیمت ورق وارداتی در خاورمیانه

افریقا دروازه بزرگ برای توسعه صادرات محصولات ایرانی است

برای جلوگیری از حملات تروریستی: تعامل با پاکستان و افغانستان ضروری است

درگیری در مرز هیرمند و افغانستان و کشف مواد مخدر

توصیه می‌کنیم آمریکا و رژیم صهیونیستی دست از پا خطا نکنند/ برای رویارویی با رژیم غاصب تابع فرمانده کل قوا هستیم

آمریکا فروش بیش از 200 موشک به دانمارک را تایید کرد

استراتژی کلووارد-پیوِن: مرزهای باز و سیل مهاجران، طرح کمونیسم نوین برای ...؟

کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» پُرکننده‌ خلأ رسانه‌ای-تبلیغاتی است

منبعی برای تولیدات فرهنگی برای جبران خلأ تبیین درباره لانه جاسوسی

روایت‌های مهندسی شده‌ی آمریکا و انگلیس از تسخیر لانه جاسوسی

آیا جمهوری آذربایجان در حمله اسرائیل به ایران مشارکت داشت؟

واکنش ترامپ به فحش رکیک بایدن/ بایدن حالیش نیست چی میگه...!

تقلای چندجانبه آمریکا برای مهار چین

تقریظ رهبر انقلاب بر یک کتاب پژوهشی/ «ایستگاه خیابان روزولت» کتابی که پر کننده خلأهای رسانه‌ای و تبلیغاتی است

آیا توافق مرزی چین و هند به اختلافات قدیمی پایان می‌دهد؟

رسانه‌های عبری: معامله آتش‌بس غزه قبل از انتخابات آمریکا محقق نمی‌شود

نشست خبری تشریح برنامه های 13 آبان آغاز شد

پیروزی هریس یا ترامپ چه تأثیری بر ایران می‌گذارد؟

روایت شنیده نشده معاون دفتر رهبری از پیام امام به دانشجویان

سردار نقدی: با توجه به جنایات رژیم صهیونیستی امسال مردم با شور و قدرت بیشتری به میدان می آیند

رهبر انقلاب : به جنگ روایت‌ها توجه لازم را نکرده‌ایم

پالتیکو: اروپایی‌ها در خفا خواهان پیروزی ترامپ هستند

روایت جامع ایرانی

سردار نقدی: شعار محوری راهپیمایی 13 آبان امسال «راهیان راه قدس» است

برنامه‌های اجتماع مردمی 13 آبان در شیراز اعلام شد

نرخ جدید دلار و یورو در مرکز مبادله ارز

کشتی‌های تجاری آمریکا از بنادر شرقی دور می‌شوند

سردار نقدی: شعار 13 آبان امسال «راهیان قدس» است

نحوه ارتباط جمشید شارمهد با اعضای FBI و موساد

ترامپ «داروی تلخ» اروپا به تعبیر رسانه آمریکایی

منبع: The Hill

انتخابات آمریکا و یک پنسیلوانیا: آیا کمدی «هینچکلیف» سرنوشت ساز خواهد شد؟ گذر به فراملی شدن پیوند سرمایه داران؟

اسرائیل آلت قتاله آمریکا

3 سوءقصد علیه ترامپ؛ چرا سرنوشت رقابت‌های انتخاباتی تغییر نکرد؟

ادعای سئول: کره‌شمالی در آستانه انتخابات آمریکا موشک بالستیک آزمایش می‌کند

اینستاگرام و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا: آیا شبکه های اجتماعی سرنوشت انتخابات را تعیین می کنند؟

سی‌ان‌ان: نظامیان کره‌شمالی وارد خاک اوکراین شده‌اند

اقتصاد دانش بنیان، ظرفیت ها و چالش ها