ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دیدار با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و سفر مسعود پزشکیان به اربیل مرحله جدیدی از روابط با ایران است عراق

دیدار با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای و سفر مسعود پزشکیان به اربیل مرحله جدیدی از روابط با ایران است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ایلنا، «نیچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق، در پنل کنفرانس سالانه انستیتوی پژوهشی خاورمیانه تحت عنوان «میری» MERI در شهر اربیل گفت: دیدار و ملاقات با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی ایران و دیدار با رئیس‌جمهوری فقید «ابراهیم رئیسی» و همچنین سفر دکتر «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران به اربیل و بغداد، مرحله جدیدی از روابط با ایران است.
منصور جهانی ـ «نیچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق، در پنل کنفرانس سالانه انستیتوی پژوهشی خاورمیانه تحت عنوان «میری» The Middle East Research Institute (MERI) در شهر اربیل، درباره روابط با همسایگان خود گفت: موضع اقلیم کردستان در یک مورد، خیلی شفاف و روشن است و آن این است که می‌خواهیم فاکتور اصلی در برقراری آرامش و ثبات در منطقه باشیم و با ایران و ترکیه هم در چهارچوب همکاری و هماهنگی با بغداد؛ در ارتباط مداوم هستیم. برای نمونه در حال حاضر با ترکیه رابطه خیلی خوبی داریم و مبادلات بازرگانی ترکیه با عراق در حدود 12 میلیارد دلار است و به نظرم مبادلات تجاری با ایران هم در همین حدود است. سال گذشته توانستیم مشکلاتی که با ایران داشتیم را تا حدود زیادی برطرف کنیم. معتقدم بعد از سفری که بنده به تهران انجام دادم و دیدار و ملاقات با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مقام معظم رهبری جمهوری اسلامی ایران و رئیس جمهوری «ابراهیم رئیسی» و سفر دکتر «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور جدید ایران به اربیل و بغداد، همچنین دومین سفر رئیس جمهور ترکیه به اربیل، ثابت شد که در مرحله جدیدی از روابط با همسایگان خود قرار داریم. 
برای ما خیلی مهم است که منشاء امنیت و آسایش برای همسایگان باشیم
وی همچنین گفت: برای ما خیلی مهم است که منشاء امنیت و آسایش برای همسایگان خود باشیم. در این زمینه، همکار تأثیرگذاری برای بغداد هم بوده‌ایم و همه این اقدامات با هماهنگی و روابط نزدیک با بغداد بوده است. هیچ سفری را بدون اطلاع بغداد انجام نداده‌ایم؛ هر کجا رفته‌ایم و از هر سفری هم که به اقلیم کردستان برگشته‌ایم، همه با هماهنگی بغداد بوده است. اقلیم کردستان می‌تواند در حال حاضر و در آینده هم همکار بسیار بزرگی برای بغداد باشد.
برگزاری انتخابات پارلمان، مقطع مهمی برای اقلیم کردستان بود
این دیپلمات ارشد درباره برگزاری ششمین دوره انتخابات پارلمان اقلیم کردستان گفت: برگزاری انتخابات پارلمان، مقطع مهم دیگری برای اقلیم کردستان بود؛ همه شما مطلع هستید که انتخابات، سرچشمه شرعیت به حاکمیت اقلیم کردستان است و واقعاً موکول کردن انتخابات به زمان دیگری، برای ما خیلی گران تمام می‌شد. بدون شک، با تلاش و کوشش زیاد با بغداد، که در حقیقت در اینجا باید اشاره کنم که شخصیت‌های تأثیرگذاری در بغداد از جمله؛ شخص آقای «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر محترم عراق، «فایق زیدان» رئیس محترم شورای عالی قضایی، «جاسم محمد عبود» رئیس دادگاه فدرالی و همچنین رئیس پارلمان عراق در برگزاری ششمین دوره انتخابات پارلمان اقلیم کردستان خیلی نقش مهمی داشتند. همچنین ضروری است که از کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق به صورت ویژه تشکر و قدردانی کنم که به شیوه‌ای حرفه‌ای و بی‌طرفانه کارهای خودشان را بدون نقص انجام دادند. 
مسیر دموکراسی در اقلیم کردستان، به شیوه‌ای درست ‌در حال رشد است
بارزانی درباره اهمیت برگزاری ششمین دوره انتخابات پارلمان اقلیم کردستان گفت: انتخابات به این دلیل حائز اهمیت است، چون مردم به کسانی که در انتخابات برنده می‌شوند؛ حاکمیت و مشرعیت می‌بخشند و اقلیم کردستان نیز در چهارچوب عراق، این شیوه را برای خود برگزیده است. عراق نیز این شیوه دموکراسی و برگزیدن حاکمیت توسط برگزاری همه‌پرسی از طریق صندوق رأی‌گیری را برای خود انتخاب کرده است. به همین دلیل، این نوع انتخابات؛ برای اقلیم کردستان بسیار بااهمیت بوده است. من معتقدم آنچه که اهمیت آن را دوچندان می‌کند، برنده بودن مردم اقلیم کردستان و به طور کلی کشور عراق بود، حدود 72 درصد مردم در این انتخابات شرکت کردند. همانند همه انتخابات در اکثر کشورهای جهان، نکات جزئی و مسائل کوچکی نیز روی داده است؛ اما اگر بخواهیم به صورت کلی و در مقایسه با انتخابات قبلی به آن نگاه کنیم، خوشبختانه متوجه می‌شویم که مسیر دموکراسی در اقلیم کردستان، به شیوه‌ای درست ‌و اصولی در حال رشد است. 
انتخابات اقلیم کردستان به صورت موفقیت‌آمیز برگزار شد
رئیس اقلیم کردستان در ادامه سخنانش تصریح کرد: منظورم این نیست که همه چیز خوب است و هیچ مشکلی وجود ندارد؛ ولی در چهارچوب پروسه دموکراسی؛ مردم کردستان ثابت کردند که بیشتر از این‌ها شایسته و لایق هستند که به آن‌ها خدمت شود. چون این ملت، شایسته تقدیر و تشکر ویژه هستند؛ به دلیل این‌که به این هوشیاری و درایت رسیده‌اند که در این مرحله حساس کنونی، معتقدند که مشکلات و مسائل مختلف از طریق برگزاری همه‌پرسی و صندوق رأی، برطرف می‌شوند. وطیفه خود می‌دانم که از همه مردم اقلیم کردستان که در انتخابات شرکت کردند؛ تشکر و قدردانی کنم. از هر زاویه‌ای که نگاه کنیم و با هر معیاری که آن را بسنجیم؛ انتخابات اقلیم کردستان به صورت موفقیت‌آمیز برگزار شد. «یونامی» سازمان ملل متحد در عراق و چندین سازمان بین‌المللی دیگر نیز از این انتخابات به عنوان انتخاباتی بدون شک و شبهه و پاک نام می‌برند.
یکی از پاکترین انتخاباتی که تاکنون در اقلیم کردستان برگزار شده است
وی در مورد تشکیل کابینه جدید حکومت اقلیم کردستان گفت: باید در کوتاهترین زمان ممکن، با تلاش و کوشش خود، سعی کنیم که حکومت را تشکیل دهیم و احزاب، گروه‌ها و جزیان‌های سیاسی اقلیم کردستان با یکدیگر گفت‌وگوی سازنده داشته باشند تا کابینه جدید کار خود را آغاز کند. کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق نیز نتایج انتخابات را به صورت رسمی اعلام کرد و با احترام به کسانی که در مورد برخی مشکلات جزئی نظراتی دارند؛ معتقدم این انتخابات، یکی از پاکترین انتخاباتی بود که تاکنون در اقلیم کردستان برگزار شده است. در این مرحله هم احزاب، گروه‌ها و جریان‌های سیاسی باید با دلی گشاده و روی باز، با همدیگر گفتمان داشته باشند؛ تلاش کنند میان خود، هم‌پیمانی برقرار نمایند و کابینه جدید حکومت اقلیم کردستان را تشکیل دهند. چون مردم اقلیم کردستان، بی‌صبرانه منتظر تشکیل حکومت هستند؛ این کار ارزشمند، امروز برای کردستان حائز اهمیت است و جایگاه و موقعیت ما را نیز در بغداد محکم خواهد کرد.
اقلیم کردستان یک قواره سیاسی در چهارچوب قانون اساسی عراق است
«نیچیروان ادریس بارزانی» درباره رابطه اقلیم کردستان با حکومت فدرالی عراق گفت: اقلیم کردستان از یک چهارچوب قانونی برخوردار است و بر اساس قانون اساسی عراق که حدود 80 درصد به آن رأی دادند؛ با این شرعیت مدنی بنیاد نهاده شده است. اقلیم کردستان یک قواره سیاسی در چهارچوب عراق و بر اساس قانون اساسی کشور است. راهکار قانونی اقلیم کردستان نیز واضح و آشکار است که باید به چه شیوه‌ای باشد. اکنون هم در وضعیت قابل قبولی قرار داریم؛ انتخابات موفقی را برگزار کردیم. به نظرم از سال 1991 این مهمترین انتخابات اقلیم کردستان است و بعد از مشکلات متعددی که پشت سر گذاشتیم، هم اکنون زمان مناسبی است تا به یک مدل کاملی دست پیدا کنیم که چگونه با بغداد مشکلات فی‌مابین را برطرف نماییم. باید سعی کنیم راهکار تفاهم و وفاق را برای حل مشکلاتی که با بغداد وجود دارد، پیدا کنیم و بدون تعارف در مورد این موضوعات با همدیگر صحبت کنیم. چون بغداد با اقلیم کردستان به صورت فدرالی تعامل نمی‌کند، به هیچ شیوه‌ای فدرالی نیست، بلکه خیلی هم مرکزی است. سیستمی در عراق وجود دارد که به آن سیستم فدرالی گفته می‌شود؛ در حقیقت، در ذات خود همه چیز است، ولی فقط فدرالی نیست. آنچه که در این زمینه من را نگران می‌کند و برای حل آن دغدغه زیادی دارم، این است که بایستی هر دو طرف، به شیوه‌ای استراتژیک به فکر حل این مشکلات باشیم.
برطرف شدن مشکلات اقلیم کردستان با بغداد
وی همچنین گفت: بدون شک، این صحبت‌ها را به صورت مداوم با بغداد هم مطرح کرده‌ام، نه این‌که فقط آن‌ها را در اینجا بیان کنم. با برادران خودمان در بغداد، با همه گروه‌های سیاسی بغداد، در جلسات متعدد؛ خیلی واضح و بدون تعارف این صحبت‌ها را مطرح کرده‌ام. به آن‌ها گفته‌ام که اگر بخواهیم عراق با ملت خودش و از نظر سیاسی هم در وضعیت آرام و باثباتی باشد؛ کلید حل آن، برطرف شدن مشکلات با اقلیم کردستان است. از سال 2003 صحبت‌های ما دو طرف این است که قانون اساسی بین ما حاکم باشد؛ ولی در حقیقت ما مشاهده نمی‌کنیم که این شیوه رعایت شود. بدون شک، این گلایه‌ای نیست که فقط متوجه بغداد باشد، بلکه در مورد اقلیم کردستان نیز همیشه این را گفته‌ام. ولی معتقدم این انتخابات، فرصت بزرگی را فراهم کرده است تا با بغداد به یک راه حل مشترک و تفاهم برسیم که هم اقلیم کردستان و هم بغداد از آن راضی باشند و خیر همه عراق نیز در آن گنجانده شود. این انتخابات مهم است و باید ما در سریعترین زمان ممکن، حکومت فعال، کارا و قوی خود را تشکیل دهیم و با بغداد هم بر سر همه مسائلی که تاکنون به صورت حل‌نشده، باقی مانده است، به گفت‌وگو بنشینیم، از جمله؛ مسئله بودجه، مسئله ماده 140، یعنی فقط این دو مشکل نیست که حل نشده باقی مانده باشند؛ بلکه در این بین، مشکلات زیادی وجود دارد. 
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1250554/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سالروز شکست تیم ملی ایران از ژاپن با تک گل کازویوشی میورا در جام ملت‌های آسیا

واکنش یوفا به اتهام توطئه برای تغییر برنده توپ طلا

انتقال تتر از نوبیتکس به نوبیتکس

تلاش مخالفان طالبان در ترکیه برای احیای مذاکرات بین‌الافغانی

عکس/آخرین وضعیت آرای انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا

روایت تسخیر لانه جاسوسی از سه زاویه متفاوت | آثار و پیامدهای تسخیر سفارت آمریکا

جنگ غزه و مهاجرت؛ پرتکرارترین مواضع ضدحقوق بشری ترامپ و هریس

رهبر انقلاب: در مقابله با استکبار همه آنچه باید را انجام می‌دهیم/ آمریکا و اسرائیل قطعاً پاسخ دندان‌شکنی خواهند گرفت

نظرسنجی‌های جدید از انتخابات آمریکا چه می‌گویند؟

پیش‌بینی قیمت دلار: 10 روز آینده چه خواهد شد؟

سلفی متفاوت صبا راد و مانی رهنما در کافه

نظر عجیب رئیس‌جمهور برزیل درباره انتخابات آمریکا

بیروت: ابتکار اخیر آتش‌بس آمریکا در لبنان شکست خورد / تحرکات سیاسی به بعد از میهن تجارتات واشنگتن موکول شده است

عضو دفتر سیاسی جنبش حماس: در پذیرش آتش بس فریب آمریکا را نخواهیم خورد

کی‌یف آماده بازگشت ترامپ به کاخ سفید !

بیانیه جهاددانشگاهی به مناسبت فرارسیدن 13 آبان ماه

درخواست دانشجویان دانشگاه جامع انقلاب اسلامی از جوانان سراسر جهان

13 آبان نماد استیصال صهیونیسم جهانی است

تلاش‌های نماینده آمریکا برای توقف حزب الله با شکست مواجه شد

انتخابات آمریکا چه تأثیری می‌تواند بر خاورمیانه داشته باشد؟/ آینده مبهم روابط ایران و آمریکا: دیپلماسی یا فشار حداکثری؟

جدیدترین نظرسنجی‌ ها از انتخابات آمریکا چه می‌گویند؟

13 آبان روز فریاد مرگ بر آمریکا است

در آمریکا به اشتباه گمان می کنند ما از سلاح اتمی استفاده نمی کنیم!

آمریکا: نگران همکاری نظامی روسیه و چین در قطب شمال هستیم

افول قدرت آمریکا با مقاومت ملت ایران محقق شده است

کدام نامزد، آمریکا را بدهکارتر خواهد کرد؟

ترامپ یا هریس؛ صهیونیست‌ها کدامیک را برای ریاست جمهوری آمریکا ترجیح می‌دهند؟

انتخابات آمریکا چه تأثیری بر خاورمیانه دارد؟/ آینده مبهم روابط ایران و آمریکا: دیپلماسی یا فشار حداکثری؟

یک سوال جنجالی در مورد نتیجه انتخابات 2024 آمریکا

دوراهی آمریکایی ها در انتخابات آمریکا

روایت صحیح 13 آبان راه‌گشا برای طی مسیر انقلاب و برداشتن قدرتمندانه گام دوم انقلاب است

رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از دانش‌آموزان و دانشجویان: رژیم صهیونیستی و آمریکا پاسخ دندان‌شکن دریافت خواهند کرد/ مسئولین کشور در جهت مقابله با استکبار جهانی هیچگونه کوتاهی نخواهند کرد/ مقابله با استکبار، یک فریضه است

مبارزه مقدس مردم ایران با آمریکا تا پیروزی نهایی ادامه دارد

سرباز انگلیسی ارتش اسرائیل: نیروهای حزب‌الله بهترین مبارزان هستند

بایدن رکورددار اعمال بیشترین تحریم‌ها در تاریخ آمریکا

لحظه برخورد پهپاد حزب‌الله لبنان به کارخانه اسرائیلی

بی تدبیری درتعرفه آیفون‌های لاکچری؛ عوارض 2برابری در1404

41.5 میلیارد دلار ارز واردات تأمین شد

سینوک قرارداد نفتی در عراق امضا کرد

پیوستن به FATF تکرار خسارت محض برجام خواهد بود!

نتیجه انتخاب سرنوشت ساز آمریکا، آمریکا را تغییر می‌دهد؟!

طرح نجات ایران از باتلاق انرژی، تحول اقتصادی و حمایت از کم مصرف ها

صدور مجوز 2 طرح سرمایه‌گذاری خارجی برای یزد

خرید مسکن اقتصادی در این مناطق تهران

بزرگراه زابل - زاهدان تا 2 ماه دیگر افتتاح می‌شود

وقوع باران‌های شدید در ژاپن+ فیلم

شش ماه زندان برای استفاده از موبایل حین دوچرخه سواری

(عکس) اعجوبه جدید کشتی دنیا: دیوانه کوچکِ غیرقابل مهار

لیونل مسی بایرن حفظ می‌شود، به هر قیمتی!

عدم انعقاد قرارداد گازی آذربایجان با اروپا