ایرانیان جهان

آخرين مطالب

طرز تهیه ته‌چین مجلسی به سبک مازندرانی‌ها آسیا و اقیانوسیه

طرز تهیه ته‌چین مجلسی به سبک مازندرانی‌ها
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش منیبان، ته‌چین یکی از غذا‌های خوشمزه و با اصالت ایرانی است که در شهر‌ها و نقاط مختلف ایران با روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود و هرکدام طعم و مزه خاص خودش را دارد. ته‌چین را با موادی مانند گوشت، مرغ، سیب زمینی، پیاز، آلو، بادمجان و... درست می‌کنند. ته‌چین مازندرانی نوعی سبک پخت ته‌چین است که مواد آن از برنج، مرغ یا گوشت و اسفناج تشکیل می‌شود و بسیار خوشمزه و متفاوت است.
اگر دوست دارید این ته‌چین خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش ته‌چین مازندارنی همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
مرغ: 3 تکه
اسفناج: نیم کیلو
پیاز: 2 عدد
رب انار: 4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این ته‌چین خوشمزه مازندرانی ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. تکه‌های مرغ را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه‌دار کنید و اجازه بدهید نیم ساعت بماند. سپس مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا روغن داغ شود. حالا تکه‌های مرغ را داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیاز‌ها را خرد کنید و همراه با مقداری روغن بگذارید تا سرخ شود. کمی زردچوبه روی پیاز بریزید و بعد اسفناج شسته و خرد شده را اضافه کنید.
اجازه بدهید اسفناج آب بیندازد و نرم شود. مقداری نمک و فلفل روی اسفناج بریزید و اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید. کف قابلمه موردنظرتان ته‌دیگ سیب زمینی قرار بدهید، سپس نیمی از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید. حالا مقداری رب انار روی مرغ‌های سرخ شده بمالید و روی سطح برنج بچینید و ترکیب پیاز و اسفناج سرخ شده را روی مرغ بریزید. در آخر بقیه برنج آبکش شده را روی مواد پخش کنید و مقداری روغن و کره روی برنج بریزید و برنج را با حرارت ملایم به مدت 45 دقیقه دم کنید تا بپزد و دم بکشد. بعد از این مدت زمان ته‌چین را داخل دیس گرد بزرگ برگردانید و سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
همان‌طور که می‌دانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی‌ای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان‌ها مفید است. این سبزی مغذی می‌تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به‌ویژه در افراد میان‌سال و کهن‌سال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن‌ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن‌های آن ته‌نشین شود و در آخر به‌تدریج از اسفناج‌های رویی بردارید و با آب سرد آب‌کشی کنید تا شن‌های ته‌نشین شده دوباره به اسفناج‌ها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچ‌وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ‌های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید. برگ‌های درشت و تیره‌رنگ به ته چین شما زیبایی نمی‌دهد؛ همچنین اسفناج را باید در اندازه‌های چهار سانتی‌متری خرد کنید. در‌صورتی‌که اسفناج ریزتر خرد شود، له و بد شکل خواهد شد.
بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای پخت ته چین مازندارنی سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1250687/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رفع مشکلات بدون همکاری بخش خصوصی ممکن نیست

سفر خانوادگی ستاره محبوب تیم ملی به مونیخ در کریسمس

طرح مشکلات بخش خصوصی با رئیس جمهور/در جلسه اعضای اتاق بازرگانی با پزشکیان چه گذشت؟

دانش آموزان اتیوپی به بخاطر ممنوع شدن حجاب اعتراض کردند

پرفروش‌ترین خودروی اروپا در سال 2024

اینتر و ثبت بیشترین کلین شیت در 5 لیگ برتر اروپا طی فصل جاری / نکات آماری

5 دروازه‌بان با بیشترین کلین شیت در لیگ قهرمانان اروپا؛ یک‌ دروازه‌بان بالاتر از بوفون و کاسیاس افسانه‌ای

جهش نرخ مسکن در دومین اقتصاد جهان/خانه در چین چقدر گران شد؟

عامل زیرگیری نیواورلئان از داعش الهام گرفته بود

رغد صدام حسین آماده پذیرش قدرت در عراق است !

تبعات توقف صادرات گاز روسیه به اروپا

بازگشت دونالد ترامپ و سیاست جدید آمریکا در قبال سوریه

عامل انفجار مقابل هتل ترامپ شناسایی شد

خاطرات فوتبالی با یاسوهیکو اوکودرا؛ پیروز نبرد با سوباسا و اولین فوتبالیست حرفه‌ای ژاپن

تلنگر ستاره سرخابی به پرسپولیس؛ اورونوف فصل بعد به اروپا ترانسفر می شود!

پیشنهاد حمله به تاسیسات اتمی ایران در دولت آمریکا افشا شد

ایران با ترامپ به توافق می‌رسد/ موازنه قوای منطقه به ضرر ایران و به نفع اسرائیل و کشور‌های سنی به هم خورد

عراقچی: توانمندی موشکی ایران، عامل بازدارنده در مذاکرات هسته‌ای

خیز چراغ خاموش کرونا در آمریکا/ سویه جدید چیست؟

کارترون: جامی به تراکتور نداده‌ایم

اتحادیه اروپا به دنبال اخراج پناهجویان

توسعه تبادلات تجاری ایران و افغانستان

سناریوی 5 مقام ارشد ایرانی درباره رایزنی با ترامپ؛ تهران پای میز مذاکره چه خواهد کرد؟

بازگشت به مسیر دیپلماسی، تنها راهکار حل مساله هسته‌ای ایران

سردار سلیمانی مصلح جهانی بود

حمله انصارالله به ناو هواپیمابر ترومن با 11 موشک و پهپاد

فضای رقابت تجاری در اروندرود مهیا می‌شود

واگذاری 47 دستگاه ماشین‌آلات سبک و سنگین به دهیاری‌ها

سریع القلم: رشد اقتصادی در گرو تعامل با جهان بین الملل و نگاه تخصصی در تصمیم گیریهاست

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: مذاکرات آتش بس غزه شاهد پیشرفت بوده است

اتحادیه اروپا به زودی طرح جدید خود برای مقابله با پناهجویان ارائه می‌کند

تمام جام‌ها و افتخارات وینیسیوس جونیور از سال 2015 تا 2024؛ از لیگ قهرمانان اروپا تا بهترین بازیکن سال فیفا

شرایط فروش محصولات بیجینگ چین در ایران اعلام شد

کارلوس کی‌روش در آستانه بازگشت به فوتبال آفریقا!

اف‌بی‌آی: مظنون حادثه تروریستی نیواورلئان تنها عمل کرده است

انفجار شدید فرودگاه نظامی خلخله سوریه را لرزاند

نماینده مقام معظم رهبری در عراق: شهدای مقاومت با خون خود مسیر ایستادگی را ترسیم کردند

عیادت معاون بهداشت و درمان بنیاد از سه جانباز 70 درصد و فرزند شهید در بیمارستان خاتم الانبیا(ص)

ضرورت حفظ انسجام اجتماعی با چاره‌اندیشی درباره موضوعات اقتصادی

آیفون SE 4 یا آیفون 16E؛ نام میانرده بعدی اپل کدام است؟+ مشخصات

پر کردن مخزن سد سه‌دره چین، چرخش زمین را کند می‌کند!

این گیاه در چین درمان تمام بیماری های کبد و کلیه است

تکذیب ادعای پاکستان درباره ارتباط کابل با تحریک طالبان پاکستان

شهید سلیمانی مانعی در برابر طرح‌های آمریکا بود

در مسئله حقوق زنان ما از غرب طلبکاریم + فیلم

رخنه تندروها در اردوگاه اصولگراها

درست ترین کار حمید رسایی در مجلس!

بلومبرگ: ذخایر گاز اروپا به سرعت در حال کاهش است

قیمت تارا از جا پرید

سریع ترین راه فروش فوری خودرو