اوج تقاضا برای مس در چین تا سال 2030
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش میمتالز، اگرچه وضعیت اقتصاد چین در سال 2024 چندان مناسب نبود و رکود بر بخشهای تولیدی این کشور حاکم بود. ولی پیشبینیها از رونق بخش ساختوساز، انرژیهای تجدیدپذیر و خودروهای برقی در این کشور طی سالهای 2025 تا 2030 حکایت میکند. طبق برآوردهای شرکت توسعه اطلاعات پکن Antaike نیمه دوم دهه جاری عصر طلایی برای چین خواهد بود و صنایع مختلف دستاوردهای بزرگی کسب خواهند کرد که نتیجه آن رشد تقاضا برای آلومینیوم و به ویژه مس در سال 2025 تا 2030 است.
یانگ چانگهوا (Yang Changhua)، تحلیلگر اقتصادی شرکت Antaike طی کنفرانسی در ووهان از به اوج رسیدن تقاضا برای مس از سوی چین تا سال 2030 خبر داد، به گفته این تحلیلگر اقتصادی تقاضا برای مس در چین طی سالهای 2025 تا 2030 به طور متوسط 1.1 تا 3.9 درصد بالا خواهد رفت که علت اصلی این موضوع به افزایش سرمایهگذاری در حوزه مسکن، انرژیهای تجدیدپذیر و خودروهای برقی بازمیگردد. پیشبینیهای شرکت توسعه اطلاعات پکن Antaike نشان میدهد مصرف مس در چین در حوزه وسایل نقلیه الکتریکی و صنایع خورشیدی و بادی تا سال 2030 به 3.1 میلیون تن افزایش خواهد یافت که بیانگر افزایش 15 درصدی تقاضا از سوی این صنایع در مقایسه با سال 2023 است.
چین به دنبال جایگزینی برای فلز سرخ تحلیلگران شرکت توسعه اطلاعات پکن Antaike عقیده دارند تقاضا برای مس طی سالهای آینده در حالی به اوج میرسد که دولت چین برنامهای برای افزایش عرضه مس پیشبینی نکرده است و این زنگ خطری برای صنایع چین به حساب میآید. شرکتهای معدنی چین پس از انتشار اخبار افزایش تقاضا برای مس در نیمه دوم دهه جاری به تکاپو افتادهاند تا میزان استخراج و تولید مس را بالا ببرند. در مقابل چانگهوا مدعی است منابع مس موجود در چین قادر به رفع نیاز صنایع طی پنج سال آینده نخواهد بود که نتیجه آن وابستگی شدید کارخانههای چین به صادرات است. از سوی دیگر رشد تقاضا برای مس از سوی چین باعث افزایش قیمتها در بازار جهانی خواهد شد. بررسی قیمت مس در بازار جهانی طی سال 2024 نشان میدهد بهای این فلز در ماههایی از سال جاری به دلیل عدم تناسب بین عرضه و تقاضا به حوالی 11 هزار دلار رسید. سپس تقاضا برای فلز سرخ به دلیل مشکلات اقتصادی چین کاهش یافت تا از قیمت مس کاسته شود، به طوری که قیمت مس در طول هفته گذشته در بورس لندن بدون تغییر حوالی 9500 دلار باقی ماند. از این رو تحلیلگران شرکت توسعه اطلاعات پکن Antaike مدعیاند در صورت رشد قیمت مس، واردات این فلز برای صنایع چین صرفه اقتصادی نخواهد داشت و هزینه تولید چند برابر افزایش پیدا میکند. به دنبال این موضوع فعالان در حوزه صنعت و معدن چین باید به دنبال جایگزینی برای مس باشند.
منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1250996/