ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سازمان ملل عضویت اسرائیل را لغو می‌کند؟ خواندنی ها

سازمان ملل عضویت اسرائیل را لغو می‌کند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اطلاعات /متن پیش رو در اطلاعات منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
جمیله کدیور| در حالی که میلیون ها فلسطینی در شرایط سخت ناشی از نکبه دوم در سرزمین های اشغالی به سر می برند، رژیم صهیونیستی پس از سال ها انتقادات تند از آژانس امداد رسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، در 28اکتبر2024 (7آبان) برای ممنوعیت آن به عنوان یکی از شاهدان اصلی جنایت های اسرائیل طی بیش از 7دهه، دو قانون تصویب کرد.
 لایحه اول هرگونه تماس مقامات اسرائیلی با آنروا را ممنوع اعلام کرد و توافقنامه 1967بین سازمان ملل و اسرائیل را که به آنروا اجازه می داد خدمات خود را در سرزمین های اشغالی فلسطین گسترش دهد و اسرائیل متعهد به تسهیل کار آژانس شود را لغو کرد . لایحه دوم آنروا را از انجام هر خدمت و فعالیتی در قلمرو تحت کنترل اسرائیل منع کرد. این مصوبه شامل سرزمین‌های فلسطینی است که از سال 1967اشغال شده‌اند، جایی که تقریباً سه میلیون فلسطینی به عنوان پناهنده ثبت‌نام کرده‌ اند. اجرای این دو قانون از سه ماه دیگر باعث می‌شود که آنروا جرم انگاری شود و نتواند مجوزهای ورودی برای فعالیت در کرانه باختری و نوار غزه را که هر دو تحت کنترل اسرائیل هستند، دریافت کند. دو هفته قبل از رای گیری در کنست هم، اسرائیل اراضی را که مقر آنروا در آن قرار داشت، مصادره کرد. به جای مقر آنروا، قرار است مستعمره ای ساخته شود که میزبان 1400واحد شهرکسازی است.
رای کنست نقض تعهدات اسرائیل بر اساس قوانین بین‌المللی است. اجرای این مصوبات به عملکرد بیش از 70ساله این سازمان در سرزمین های اشغالی فلسطین خاتمه می‌دهد. پس از جنگ 1948، آنروا با قطعنامه 302 (IV) مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 8دسامبر 1949یعنی یک سال پس از نکبه اول فلسطین و اولین نسل کشی فلسطینیان توسط اسرائیل برای اجرای برنامه های امدادی و کاری مستقیم برای آوارگان فلسطینی تأسیس شد.
آژانس در 1مه 1950فعالیت خود را آغاز کرد. خدمات آژانس شامل آموزش، مراقبت های بهداشتی، امداد و خدمات اجتماعی، زیرساخت ها و بهسازی اردوگاه، تامین مالی و کمک های اضطراری از جمله در زمان درگیری های مسلحانه اعلام شد. زمانی که آژانس در1950فعالیت خود را آغاز کرد، به نیازهای حدود 750000آواره فلسطینی پاسخ می داد. امروزه حدود 5.9میلیون آواره فلسطینی واجد شرایط دریافت خدمات آنروا هستند. در غیاب راه حلی برای مشکل آوارگان فلسطینی، مجمع عمومی بارها مأموریت آنروا را تمدید کرده و اخیراً تا 30ژوئن 2026تمدید شد. آنروا از بدو تاسیس به رفاه و توسعه انسانی چهار نسل از آوارگان فلسطینی کمک کرده است، افرادی که محل سکونت آنها در بازه زمانی بین اول ژوئن 1946تا 15مه 1948فلسطین بوده و در نتیجه جنگ 1948خانه و وسایل زندگی خود را از دست داده اند و بازماندگان آنها.
 در سال 1948که سرزمین فلسطین غصب شدو فلسطینیان از سرزمین خود آواره شدند، آنروا به عنوان راه حلی برای خاموش کردن اعتراضات تاسیس شد. فلسفه آنروا ارائه خدمات به آوارگان فلسطینی و بازماندگان آنها در مقابل غصب سرزمین، املاک و اموال آنها بود. از آنجایی که آوارگان فلسطینی زیادی علاوه بر کرانه باختری و غزه، درکشورهای دیگر از جمله در لبنان، سوریه، اردن حضور داشتند، با حمایت آنروا از آنها، این کشورها هم دست از شکایت برمی داشتند.
در این سالها، آنروا نه فقط یادآور اشغالگری اسرائیل، نسل کشی 1948و سایر جنایات تاریخی اسرائیل علیه فلسطینیان بود، بلکه به عنوان حافظه جمعی و حکایت کننده وضعیت آوارگان فلسطینی طی 76سال اشغالگری، یادآور واقعیت تلخ آوارگان وابسته به کمک های بین المللی در تلاش برای بقا ست. برای حذف این حافظه تاریخی، اسرائیل از همان استراتژی همیشگی شیطان سازی استفاده کرده است. این استراتژی بخشی از یک حرکت بزرگتر برای پاک کردن هویت و تاریخ مستند و آرشیو آوارگان فلسطینی و جنایات اسرائیل است. 
در بیش از یک سال جنایت اسرائیل، آنروا در خط مقدم تلاش ها برای تامین غذا، کمک های پزشکی و سرپناه برای جمعیت آواره فلسطینی در غزه بوده است. در حالی که ارتش اسرائیل به طور سیستماتیک در کنار کشتار فلسطینیان، درصدد نابودی کارکنان آنروا بوده و تا 25اکتبر 233نفر از آنها را کشته و 70درصد از مدارس و مراکز توزیع و پزشکی آنروا را هدف گرفته است، پارلمان اسرائیل دو لایحه مختلف تصویب شده را برای غیرقانونی کردن آنروا و تبدیل نسل کشی اسرائیل به قوانین ملی پیش برد.
 مصوبات جدید کنست را در درجه اول با هدف تشدید فشارها بر ساکنان غزه و کرانه باختری، به منظور تسلیم آنها و تلاش برای حل کامل قضیه فلسطین در راستای طرح تخلیه غزه و اخراج ساکنان آن و پایان بخشیدن به حضور فلسطینیان در این سرزمین باید تلقی کرد. این مصوبات نه فقط علیه آنروا، بلکه اعلام جنگ علیه آوارگان فلسطینی است و در زمانی تصویب شده که آوارگان فلسطینی در بدترین شرایط معیشتی قرار دارند.
اجرای این قوانین، وضعیت آوارگان فلسطینی و حمایت از حقوق آنها از جمله «حق بازگشت» را تضعیف می کند. حمله به آنروا بخشی از یک تلاش قدیمی با هدف ازبین بردن حق بازگشت فلسطینیان و حذف حمایت های بین المللی بوده که در آن سازمان ملل حق بازگشت فلسطینیان به سرزمین هایی را که از آنجا بیرون رانده شده اند، به رسمیت شناخته است. 
اسرائیل با ممنوع کردن آنروا، رسماً ارزش ها و نهادهای وابسته به سازمان ملل را به سخره گرفت. اسرائیل حیات 76ساله خود را در تضعیف نظم بین المللی مبتنی بر قوانین (RBO) و تحقیر سازمان ملل که مهمترین رکن آن است، سپری کرده است. هرچند اسرائیل در سال 1948با رای مجمع عمومی تاسیس شد، در این سالها احکام دادگاه‌های بین‌المللی و قطعنامه‌های متعدد سازمان ملل را نادیده گرفته، در طول جنگ غزه، بی توجهی به تصمیمات ارگان های مختلف سازمان ملل متحد و قوانین بین المللی را درسایه حمایت های غرب بخصوص آمریکا شدت بخشیده است. از جمله:
مصوبات جدید کنست که از فعالیت آنروا در قلمرو حاکمیتی اسرائیل جلوگیری می کند، به عنوان اوج اعلان جنگ، نه فقط علیه فلسطینیان، میلیون ها نفری که حیاتشان به آژانس بستگی دارد، بلکه علیه نظام بین المللی است. اجرای این قانون، مستقیماً منشور سازمان ملل متحد را نقض می‌کند و ممانعت این رژیم برای کمک به ساکنان غزه، ناقض دستورات صادره از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری است که اسرائیل را به ارتکاب نسل‌کشی در غزه متهم کرده است. در این قوانین نمایندگان مجلس به وضوح به لغو توافقنامه منعقده بین سازمان ملل و اسرائیل در سال 1967زمانی که اسرائیل بر تمامی سرزمین‌های فلسطینی از جمله اردوگاه‌های آوارگان تسلط یافت، اشاره می‌کنند.
نتانیاهو اوایل سال جاری میلادی خواستار آن شد که آنروا که به گفته او «مشکل آوارگان فلسطینی را تداوم می بخشد و مدارس تحت نظارت آن به کودکان فلسطینی نسل کشی و ترور می‌آموزد...» توسط سازمان های امدادرسان مسئولیت پذیر دیگری جایگزین شود. با همین رویکرد اسرائیل حملات خود را به آنروا از آغاز نسل کشی خود در غزه تشدید کرد. در ژانویه 2024، اسرائیل آنروا را به "تروریسم" و بیش از 13هزار تن از کارکنان آن را در غزه به دست داشتن در حمله 7اکتبر متهم کرد که باعث شد بسیاری از کشورهای غربی، از جمله آمریکا کمک مالی به آن را قطع و موجب کاهش چشمگیر بودجه آن شوند.
در 10مه 2024نماینده رژیم صهیونیستی در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل برای بررسی عضویت کامل فلسطین در این سازمان، منشور سازمان ملل را داخل خردکن انداخت و آن را تکه تکه کرد. از زمانی که به درخواست آفریقای جنوبی پرونده نسل کشی علیه اسرائیل در دیوان بین المللی دادگستری مطرح شد، اسرائیل به طور مداوم دیوان را مورد حمله و توهین قرار داده است. رژیم صهیونیستی دستورات بالاترین نهاد قضایی سازمان ملل را بارها نادیده گرفته، کنوانسیون نسل کشی را به خطر انداخته است. در 29مارس 2024به اسرائیل دستور داد که اقدامات لازم و مؤثر را برای همکاری با آنروا و دیگر آژانس های سازمان ملل بدون تأخیر انجام دهد و فوراً خدمات اولیه و کمک‌های بشردوستانه را بدون هیچ مانعی در مقیاس بزرگ ارائه دهد و ظرفیت و تعداد گذرگاه‌های زمینی را به غزه افزایش دهد و آنها را تا زمانی که لازم باشد باز نگه‌دارد.
اسرائیل به جای تبعیت از دستور دیوان بین المللی دادگستری، تلاش های خود را برای غیرقانونی کردن آنروا تشدید و همزمان به آنروا حمله کرد. در 24مه 2024دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه رای داد که اسرائیل باید «فورا» حمله نظامی خود به رفح را متوقف کند. دقایقی پس از این حکم، یکی از اردوگاه‌های رفح هدف حملات اسرائیل قرار گرفت. بنا بر رای دیگر دیوان بین‌المللی دادگستری در 20ژوییه 2024درمورد گسترش سیاست شهرک‌سازی در مناطق اشغالی فلسطین «به شدت ابراز نگرانی» کرد و افزود که بهره‌برداری اسرائیل از منابع طبیعی این مناطق برخلاف تعهدات بین‌المللی آن به عنوان یک کشور اشغالگر است و حضور اسرائیل در مناطق اشغالی فلسطینی «غیرقانونی است و باید هرچه سریع‌تر پایان یابد».
نتانیاهو در 27سپتامبر (6مهر) در سخنرانی سازمان ملل با متهم کردن دادستان دیوان کیفری بین‌المللی به "یهودی‌ستیزی"، به انتقاد از سازمان ملل پرداخت و آن را "مرداب یهودی‌ستیزی" توصیف کرد. اندکی پس از این سخنرانی، اسرائیل، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل را «عنصر نا مطلوب» خوا ند و او را به «حمایت از تروریست‌ها، متجاوزین و قاتلان» متهم و از سفر به کشور منع کرد.
سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در نشست شورای امنیت هم با تکرار اتهام زنی های این رژیم علیه آنروا، این نهاد را "یک جبهه تروریستی مخفی شده تحت پوشش یک آژانس بشردوستانه" خواند و کارکنان آن را به کشتن و ربودن شهروندان اسرائیلی در 7اکتبر 2023متهم کرد.
 اقدامات اسرائیل علیه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در لبنان هم در راستای دیگر اقدامات رژیم در تضعیف سازمان ملل باید دانست. در سال 1974مجمع عمومی به تعلیق عضویت آفریقای جنوبی به دلیل مخالفت بین المللی با سیاست های آپارتاید آن رأی داد. آیا سازمان ملل قادر است عضویت اسرائیل را تا زمانی که نسل کشی را متوقف کند و رژیم آپارتاید استعماری شهرک نشینان را از بین ببرد، لغو کند؟

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1251107/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طومار اعتراض ایرانیان مقیم اروپا به تحریم ایران ایر

بایدن از انتخابات مولداوی برای حمله به پوتین استفاده کرد

دویست و شصت و ششمین کاغذخبر ایسکانیوز منتشر شد

برنده انتخابات فردای آمریکا لو رفت

آمریکا: روسیه و چین بی‌شرمانه از این کشور حفاظت کردند

سناتور جمهوری‌خواه: اگر دموکرات‌ها در میهن تجارتات آمریکا پیروز شوند، کنترل کشور را برای یک قرن در دست خواهند داشت

اوباما به رأی دهندگان مسلمان و یهودی هشدار داد

نقش پررنگ ایران در انتخابات آمریکا +ویدیو

چه تعداد تاکنون در انتخابات آمریکا شرکت کردند؟

خاطره‌بازی عابدزاده با یک مهار تاریخی

آیا ترامپ دوباره شورش می‌کند؟/ حمله قوی و پیچیده با کلاهک‌های قدرتمندتر/ خطر مکانیسم ماشه بیخ‌گوش تهران

دوسوم صهیونیست‌ها می‌خواهند ترامپ پیروز شود

کُرنش زودهنگام دبیر کل ناتو در مقابل رئیس جمهور آینده آمریکا

تاثیر میهمان جدید کاخ سفید بر طلا و سهام

ریزش شدید شاخص بورس در آستانه انتخابات امریکا

عکاس ورزشی سیرجانی: لالایی‌ می‌خوانم و عکس می‌گیرم

پایان گفتمان دموکرات‌ها؟

واکنش جهاد اسلامی به تحرک شنیع تل آویو علیه آنروا

خودکشی یک نظامی دیگر رژیم صهیونیستی

دیدار پوتین و وزیر خارجه کره شمالی؛ پیام «اون» به مسکو ابلاغ شد

زمین در اجرای قانون جوانی جمعیت تامین می‌شود

رای دیوان درباره تعویق انتخابات نظام مهندسی ساختمان صادر شد

پیش بینی بورس فردا سه شنبه 15 آبان 1403

این پیش بینی بورس را از دست ندهید

همتی: قوانین نباید هروز تغییر کند

اهمیت ثبات اقتصادی و پیش‌بینی‌پذیر کردن اقتصاد در کشور

تشکیل سرمایه از مسیر بازارهای مالی می‌گذرد

5 تفاوت برجسته بین برنامه‌های اقتصادی ترامپ و هریس

کشف سوخت قاچاق در همدان 35 درصد افزایش داشته است

ژاپن یک ماهواره نظامی را به مدار زمین فرستاد

تاج: 4 یا 5گل از کره و ژاپن عقبیم/از وضعیت فدراسیون ناراضی‌ام

آلمان: 200 میلیون یورو دیگر به اوکراین کمک می‌کنیم

طومار اعتراض ایرانیان مقیم اروپا به تحریم ایران‌ایر

اسراییل با ترور فرماندهان و جنایت کاری را از پیش نخواهد برد

ستاره استقلال در نقش مربی | درخشش وحید طالب‌لو در آمریکا

حضور زود هنگام 78 میلیون آمریکایی در انتخابات

تهدیدانگاری ایران برای هر دو حزب رقیب آمریکایی | آیا با آمدن هریس برجام ثانی در راه است؟

بیش از 78 میلیون آمریکایی رای زودهنگام خود را به صندوق‌ها ریختند

سلبریتی‌هایی که درگیر میهن تجارتات آمریکا هستند/ از اسکارلت جوهانسون تا مدونا و آرنولد

مهار کردن ایران راهبرد مشترک دو کاندیدای انتخابات آمریکا | رویکرد ترامپ و هریس متفاوت است

چند میلیون آمریکایی تاکنون در انتخابات شرکت کردند؟

یک روز مانده به انتخابات آمریکا؛ پیشتازی هریس بر ترامپ

در پایگاه‌های آمریکا، در سوریه چه می‌گذرد؟

پیشتازی هریس بر ترامپ در 4 ایالت کلیدی

انتخابات آمریکا کدام توکن‌ها را به اوج می‌برد؟

آمریکا: روسیه و چین بی‌شرمانه از کره شمالی حفاظت کردند

چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز می‌شود؟

آخرین خبر درباره انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا

تداوم تنش در روابط پیونگ‌یانگ و سئول؛ نصب سنگرهای ضدتانک در مسیر کره‌جنوبی

چگونه تحقیق آسوشیتدپرس، ادعاهای اسرائیل درباره بیمارستان‌های غزه را رد کرد؟