بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - مهمترین عناوین روزنامههای امروز _یکشنبه سیزدهم آبان 1403_ را در ادامه میخوانید.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانههای آزاد، روزنامهها و مطبوعات در هر جامعهای از ارکان توسعه و دموکراسی بهشمار میآید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را بهصورت روزانه در دستور کار خود دارد.
در صفحه نخست امروز خود با تیتر «پرونده ویژه کریدورها روی میز رئیسجمهور» نوشت: رئیسجمهور بر ضرورت و اهمیت حضور بخش خصوصی و سرمایهگذاران خارجی در حوزه توسعه زیرساختهای حملونقل ریلی و جادهای و اسکلهها تأکید کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مسعود پزشکیان در جلسه بررسی آخرین وضعیت زیرساختهای حملونقل کشور و نیز کریدورهای منطقهای که صبح دیروز برگزار شد، پس از استماع سخنان وزیر راه و شهرسازی و دیگر مقامات ذیربط در خصوص وضعیت کریدورهای بینالمللی ریلی و جادهای کشور، بر تسریع در اجرای کریدور مرزی با جمهوری آذربایجان و همچنین نهایی نمودن احداث کریدور شمال- جنوب تأکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت این مسیر در تکمیل کریدورهای منطقهای این پروژه باید هر چه سریعتر تکمیل شود. رئیسجمهور در ادامه با اشاره به توافقات حاصل شده درباره تسریع در تکمیل مسیر شلمچه-بصره در جریان سفر اخیرش به عراق، اظهار داشت: این مسیر برای ما اهمیت فراوانی دارد و مقامات دولت عراق نیز بر تسریع در اجرا و تکمیل آن تأکید دارند؛ لذا باید همه تلاش خود را برای رفع موانع پیش روی تکمیل این پروژه به کار بگیریم.
پزشکیان از وزارت راه خواست با همکاری سایر مسئولان مربوطه سناریوهای مطرح برای همکاری با روسیه در زمینه زیرساختهای حملونقل جادهای و ریلی را نهایی کنند. رئیسجمهور با اشاره به اهمیت کریدورهای ترانزیتی اعم از ریلی و جادهای برای کشور و تأکید سند چشمانداز بر این موضوع تصریح کرد: در حوزه حملونقل اولویت ما افزایش ظرفیت اسکلهها، توسعه خطوط راهآهن و تأمین ماشینآلات سنگین راهسازی است. در خارج از حوزه حملونقل نیز تأمین برق، تبادل گاز و سپس توسعه صنایع و تبادل فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی در اولویتهای بعدی قرار دارند.
روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «پدافند هوایی ایران پنجمین قدرت جهان است» نوشت: روزنامه صهیونیستی «کالکالیست» در گزارشی از تهاجم هفته گذشته این رژیم به ایران، با ذکر ادعاهای ثابت نشده در خصوص خسارات وارده این حمله، این سوال را مطرح کرد: «پس از حمله هوایی اسرائیل چه چیزی از سیستم دفاع هوایی ایران باقی مانده است؟».
کالکالیست در پاسخ نوشت: «در یک کلمه میتوان گفت «بسیار زیاد»؛ سیستم دفاع هوایی ایران پنجمین قدرت بزرگ پدافندی در جهان است که از دهها هزار نیرو و دهها سامانه موشکی تشکیل شده است».
در این گزارش آمده است: «نیروی دفاع هوایی ایران دارای تنوع و قدرت زیادی است. این نیرو تجهیزات متنوعی را در اختیار دارد که در مناطق مختلف استقرار دارد؛ با این سامانهها نیروی هوایی مهاجم برای حمله به ایران با چالشهای بسیار زیادی روبهرو خواهد شد».
کالکالیست افزود: «نیروی پدافندی ایران در دهه 1950 با استفاده از توپهای ضد هوایی آمریکایی و انگلیسی ایجاد شد؛ در آن زمان ایران بهعنوان یک همپیمان مطرح بود و به دلیل نزدیکی به اتحاد جماهیر شوروی و ثروت نفتی اهمیت داشت. ایران نیز به دنبال یک همکاری با آمریکا برای حفاظت از قدرت خود در برابر نفوذ شوروی بود».
به نوشته این روزنامه، ارتش ایران در زمینه دفاع هوایی آموزشهای پیشرفته را دریافت کرد زیرا این نگرانی وجود داشت که ایران به عنوان سرپل برای ورود شوروی به خاورمیانه استفاده شود و همراه با این دانش، رادارهای جدید، موشکهای هاوک و نیروهای آموزشی همراه با آمریکاییها برای دهها سال به فعالیت خود در ایران ادامه دادند.
این روزنامه اسرائیلی در بخش دیگری از مقاله خود نوشت: «پس از انقلاب اسلامی و شروع جنگ ایران و عراق، نیروی دفاع هوایی اهمیت ویژهای پیدا کرد. عراق نیروی هوایی مهاجم و بسیار قدرتمند و ماهری داشت و ایران نیز دارای جغرافیای بسیار وسیع و اماکن حساس بود. به راحتی نمیتوان فراموش کرد که ایران بسیار بزرگ و مساحت آن 74 برابر مساحت اسرائیل [فلسطین اشغالی] است».
روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «تسلیحات هرچه لازم باشد» نوشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار هزاران نفر از دانشآموزان و دانشجویان با تبیین علل اساسی مبارزه حداقل 70 ساله ملت ایران با ظلم و زیادهخواهیهای آمریکا، تأکید کردند: مقابله اسلامی، ملی، عقلانی، خردمندانه و انسانی ملت ایران با استکبار آمریکا که منطبق با قوانین بینالمللی است، با نقشه راه صحیح و بدون غفلت یا تعلل ادامه خواهد یافت و در این مسیر پیروزمندانه، رژیم صهیونیستی و آمریکا در قبال هر اقدام ضد ملت ایران، قطعاً پاسخ دندانشکنی خواهند گرفت.
حضرت آیتالله خامنهای در ابتدای سخنانشان با اشاره به پیشنهاد یکی از دانشجویان در زمینه چگونگی مقابله با استکبار، گفتند: همه بدانند در این مبارزه، هر اقدام لازم نظامی، تسلیحاتی و سیاسی برای آمادگی ملت ایران، انجام خواهد شد و مسئولان هماکنون نیز مشغول اینگونه کارها هستند. ایشان افزودند: حرکت کلی ملت و مسئولان در مقابله با استکبار جهانی و دستگاه جنایتکار حاکم بر نظم جهانی کنونی، حرکتی منطقی و منطبق با دین و شرع و اخلاق و قوانین بینالمللی است و ملت و مسئولان در این جهت هیچ گونه تعلل و کوتاهی نخواهند کرد.
روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «قطعا پاسخ دندانشکن» را برگزید و نوشت: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار هزاران نفر از دانشآموزان و دانشجویان با تبیین علل اساسی مبارزه حداقل 70 ساله ملت ایران با ظلم و زیادهخواهیهای آمریکا تأکید کردند: مقابله اسلامی، ملی، عقلانی، خردمندانه و انسانی ملت ایران با استکبار آمریکا که منطبق با قوانین بینالمللی است، با نقشهراه صحیح و بدون غفلت یا تعلل ادامه خواهد یافت و در این مسیر پیروزمندانه، رژیم صهیونیستی و آمریکا در قبال هر اقدام ضد ملت ایران، قطعاً پاسخ دندانشکنی خواهند گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در ابتدای بیاناتشان با اشاره به پیشنهاد یکی از دانشجویان در زمینه چگونگی مقابله با استکبار، گفتند: همه بدانند در این مبارزه، هر اقدام لازم نظامی، تسلیحاتی و سیاسی برای آمادگی ملت ایران، انجام خواهد شد و مسؤولان هماکنون نیز مشغول اینگونه کارها هستند.
ایشان افزودند: حرکت کلی ملت و مسؤولان در مقابله با استکبار جهانی و دستگاه جنایتکار حاکم بر نظم جهانی کنونی، حرکتی منطقی و منطبق با دین و شرع و اخلاق و قوانین بینالمللی است و ملت و مسؤولان در این جهت هیچگونه تعلل و کوتاهی نخواهند کرد.
رهبر انقلاب، مبارزه ملت ایران با استکبار را امری دائم، مستمر و در متن زندگی ملت خواندند و گفتند: نامگذاری یک روز به عنوان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، در واقع برای فراموش نشدن این مبارزه تاریخی است؛ بویژه اینکه دستهایی در کار است که در حرکت شجاعانه و آگاهانه ملت برای ایستادگی و مبارزه با آمریکا و عواملش در منطقه، تردید ایجاد و سپس این مقابله را انکار کنند.
روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «FATF روی میز» را برگزید و نوشت: FATF با دستور مسعود پزشکیان در دست بررسی قرار گرفته است. خبری مهم که دیروز معاون حقوقی رئیس جمهور درباره سرنوشت لوایح باقی مانده در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت و تأکید کرد: «بنا بر دستور رئیس جمهور، بررسی FATF از ابعاد مختلف توسط وزیر اقتصاد و دارایی در حال بررسی و انجام است». دو پرونده مسکوت مانده در مجمع تشخیص مصلحت نظام با نامهای پالرمو و CFT قرار است بار دیگر مورد بررسی قرار گیرند تا ماحصل تلاش دستگاه دیپلماسی و وزارت اقتصاد دولت چهاردهم امکان خروج ایران از لیست سیاه این سازمان را فراهم کند. هفته گذشته بود که اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه، در توضیح مواضع دستگاه دیپلماسی درباره پیوستن ایران به FATF گفت: « در موضوعات مربوط به FATF، وزارت خارجه به عنوان یکی از دستگاههای مرتبط گزارش خود را داده و با سایر وزارتخانهها که در این زمینه صاحب نقش هستند، مانند وزارت اقتصاد، موضوع را دنبال میکند ». همان زمان هم وزیر امور اقتصادی و دارایی تأکید کرد: «این وزارتخانه مسئول پیگیری سازمانی FATF است». همتی همچنین گفت: «ما بر اساس رهنمود رئیس جمهور، در حال پیگیری این موضوع هستیم ». البته اواسط مهرماه هم همتی گفته بود: «رئیس جمهور مقرر کردند اقدامات لازم برای رفع محدودیتها و تعلیق اقدام تقابلی گروه اقدام ویژه مالی (FATF ) در چارچوب منافع ملی کشور پیگیری شده و هم زمان درباره رفع دغدغهها و نگرانیهای داخلی در این زمینه از طریق همکاری نهادهای اقتصادی با شورای عالی امنیت ملی اقدام شود». وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: « با همکاری و وفاق، محدودیتهای مالی علیه ایران را کاهش خواهیم داد».
روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «متمم سیاستی بریکس» را برگزید و نوشت: بریکس میتواند پل عبور ایران به بازارهای جهانی باشد؛ اگر سیاستگذار الزامات بنیادین همکاری در عرصه بینالملل را بپذیرد. رفع تحریم، تلاش برای پایان دادن به تنشهای امنیتی منطقه در کنار پذیرفتن FATF و اولویت دادن به اقتصاد و توسعه از مهمترین مواردی است که به عقیده کارشناسان، متمم سیاستی عضویت در بریکس به شمار میروند. در واقع در مقطع کنونی که ایران موفق به عضویت در بلوک نوظهور بینالمللی شده، لازم است سیاستگذار با شجاعت به سردرگمی در جهتگیریهای کلان اقتصادی در حوزههای سرمایهگذاری و تجارت خارجی پایان دهد و از فرصت همکاری با بازیگران بینالمللی بیشترین بهره را ببرد. بازیگری در بستر پیمانهای جهانی این امکان را به ایران میدهد که با کنار زدن تصویر انزوا از چهره کشور، فضا را برای توسعه صادرات غیرنفتی، تأمین مالی پروژههای زیرساختی و مشارکت در زنجیرههای ارزش جهانی و منطقهای فراهم سازد. بهرغم برخی تضادهای درونی بریکس، توجه به فرصت اقتصادی این پیمان که یکپنجم تولید ناخالص جهان را خلق میکند، از الزامات یک سیاست خارجی توسعهگرا است.
کد خبر 807019