ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دیپلماسی فعال منطقه‌ای در اسلام‌آباد اخبار ایران

دیپلماسی فعال منطقه‌ای در اسلام‌آباد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - وزیر امور خارجه کشورمان، در سفر دو روزه خود به اسلام‌آباد با مقامات ارشد پاکستان از جمله نخست‌وزیر، وزیر خارجه و فرمانده ارتش پاکستان دیدار کرد و پیرامون تقویت همکاری‌های مرزی، تجارت و انرژی، بررسی تحولات منطقه‌ای به‌ویژه وضعیت فلسطین و لبنان، امنیت مرزها و همکاری‌های دفاعی رایزنی کرد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید عباس عراقچی از 13 مهر تا 15 آبان توانست با 12 سفر دیپلماتیک به کشورهای منطقه، رکوردی جدید برای دستگاه دیپلماسی کشور خلق کند.
عراقچی در مجموعه این سفرها علاوه بر آنکه زمینه گسترش مناسبات منطقه‌ای و همسایگی ایران را فراهم کرده است، توانسته تصویری روشن از راهبردها و مواضع جمهوری‌اسلامی ایران در برخورد با تحولات منطقه و بین‌المللی به ویژه در مواجهه با شرارت‌های رژیم‌صهیونیستی نشان دهد.
در چنین شرایطی سفر دو روزه عراقچی به پاکستان که برخی معتقدند آخرین سفر منطقه‌ای رئیس دستگاه دیپلماسی در این دور از سفرها تلقی می‌شود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که دو کشور علاوه برداشتن دیدگاه‌های مشترک در خصوص توسعه همکاری‌های دوجانبه و همچنین تحولات جاری در منطقه، پرونده‌های مهم مشترکی نیز در حوزه‌های مختلف در دستور کار دارند.
لازم به یادآوری است که ایران و پاکستان با بیش از 900 کیلومتر مرز مشترک و برخورداری از قرابت‌های مختلف زبانی، فرهنگی و دینی از کشورهای مهم و تأثیرگذار در تحولات منطقه و جهان اسلام به شمار می‌روند به طوری که کمتر کشوری را می‌توان پیدا کرد که به اندازه پاکستان با ایران هویت مشترک فرهنگی-تاریخی داشته باشد و به جهت اینکه جمهوری اسلامی ایران برای مردم پاکستان عمق استراتژیک فرهنگی و تمدنی است از این رو بسیاری از آنان ایران را کشور دوم خود می‌دانند. همچنین پاکستان را می‌توان اولین کشوری دانست که انقلاب اسلامی و شکل‌گیری جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت شناخت و می‌توان گفت جمهوری اسلامی پاکستان سال‌هاست که حافظ منافع ایران در مقابل آمریکا بوده است. بر همین اساس روابط دو کشور از زمان استقلال پاکستان تاکنون بسیار راهبردی بوده و نگاه رهبران دو کشور نسبت به بسیاری از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی نزدیک است به طوری که می‌توان دو کشور را بازیگران مهمی در شکل‌دهی به تحولات منطقه و جهان اسلام به شمار آورد.

ایرانیان جهان

عراقچی در این سفر با مقامات ارشد پاکستان از جمله شهباز شریف، نخست‌وزیر و محمد اسحاق دار، وزیر خارجه دیدار کرد و توافقات جدیدی در زمینه همکاری‌های مرزی بین دو کشور حاصل شد. وی همچنین دیدارها و رایزنی‌هایی با مقامات کلیدی پاکستانی از جمله ژنرال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان داشت و فضایی از تفاهم متقابل را در این دیدارها ایجاد کرد. چنین تعاملاتی در همسوسازی دیدگاه‌های دو ملت در خصوص چالش‌های مشترک و به ویژه تهدیدات ناشی از اقدامات اسرائیل، برقراری آتش‌بس در غزه و لبنان و رویکردهای مشترک برای کاهش تنش‌ها و افزایش ثبات در منطقه و نیز تدوین پاسخ‌های جمعی برای مقابله با این چالش‌ها بسیار مهم ارزیابی می‌شود. در این خصوص عراقچی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک پس از این دیدار تاکید کرد که «برخلاف اسرائیل، ایران به دنبال تنش نیست، اما حق دفاع از خود را محفوظ می‌دارد.»
روابط دیرینه فرهنگی همانطور که گفته شد؛ از زمان استقلال پاکستان، عمدتاً رابطه بین ایران و پاکستان نزدیک بوده است؛ این نزدیکی به هویت مشترک دو کشور که ریشه در مشترکات فرهنگی و تاریخی دارد بر می‌گردد. از این رو سران دو کشور دیدگاه‌های هم سویی در مواجهه با مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی به ویژه مهم‌ترین مسئله جهان اسلام یعنی فلسطین داشته‌اند که این همسویی و هماهنگی در تقویت همکاری بین دو کشور در حوزه‌های مختلف به ویژه حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی مؤثر بوده است.
برخورد با مسائل منطقه‌ای ایران و پاکستان علاوه بر آنکه تاکنون چندین بار همبستگی خود را با ملت فلسطین ابراز و اقدامات رژیم صهیونی را محکوم کرده‌اند و رایزنی‌های مشترکی در راستای توقف جنایات این رژیم و دفاع از حقوق مشروع مردم فلسطین در مجامع بین‌المللی داشته‌اند؛ در خصوص مسائل مهم منطقه‌ای دیگر نیز موضع واحدی دارند که مهمترین آن تعهد هر دو کشور به پایبندی به اصول حاکمیت و تمامیت ارضی در رویکردهای سیاست خارجی آنها است به طوری که دو کشور همواره بر اهمیت حقوق دفاع مشروع تأکید داشته و خواهان متوقف کردن تجاوزاتی هستند که منطقه را بی‌ثبات می‌کند؛ آنها همچنین مشتاق همکاری با کشورهای همفکر برای ترویج صلح هستند.

ایرانیان جهان

همکاری‌های امنیتی و نظامی یکی دیگر از مهمترین مسائل ایران و پاکستان عزم مشترک دو کشور برای مبارزه با تروریسم و افزایش امنیت مرزها است. در همین رابطه مقامات ارشد نظامی هر دو کشور دیدارهای متقابلی برای تدوین استراتژی در مقابله با فعالیت‌های گروه‌های افراطی و مهار فعالیت‌های غیرقانونی فرامرزی، از جمله قاچاق مواد مخدر، کالا، سوخت و قاچاق انسان داشتند. با همکاری مشترک، هر دو کشور به دنبال مقابله مؤثر با تهدیدات مشترک هستند و بدین ترتیب به ثبات و امنیت منطقه‌ای کمک می‌کنند که پیش‌بینی می‌شود اجرای توافق‌نامه‌های مختلف همکاری امنیتی این تلاش‌ها را تقویت کند.
همکاری‌های تجاری و اقتصادی همکاری‌های تجاری و اقتصادی یکی دیگر از محورهایی است که مورد رایزنی رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با مقامات پاکستانی قرار گرفت. یکی از مکانیسم‌های محوری تسهیل‌کننده این همکاری‌ها، کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور است به همین منظور بیست‌و دومین نشست پیش‌بینی‌شده کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در تهران نماد تلاش‌های مداوم برای شناسایی راه‌های جدید همکاری و رفع موانع تجاری موجود است و به طور همزمان، مذاکرات با هدف انعقاد توافق‌نامه تجارت آزاد در حال انجام است و هر دو کشور در تلاش هستند تا فهرست کالاهای حساس را نهایی کرده و مقررات تجاری را ساده کنند.
همچنین این دو کشور مسلمان همسایه که از ظرفیت‌های اقتصادی گسترده‌ای برخوردارند، توانایی تأمین نیازهای یکدیگر را دارند. حجم تجارت دوجانبه شاهد افزایش بوده و در سال 2023 به حدود 2.75 میلیارد دلار رسیده است که این رشد نشان‌دهنده شناخت متقابل از مزایای حاصل از روابط اقتصادی نزدیک‌تر و تعهد به بهره‌گیری از فرصت‌های مشترک است.
بهبود زیرساخت‌های مرزی با درک اهمیت استراتژیک اتصال، ایران و پاکستان در بهبود زیرساخت‌های مرزی خود سرمایه‌گذاری کرده‌اند. از لحاظ تاریخی، گذرگاه مرزی میرجاوه-تفتان به عنوان تنها نقطه مرزی رسمی عمل می‌کرد. با این حال، در سال‌های اخیر شاهد افتتاح پایانه‌های مرزی اضافی در ریمدان-گبد و پیشین-مند بوده‌ایم که به ترتیب در سال‌های 2020 و 2021 تأسیس شده‌اند. علاوه بر این، ایجاد بازارچه‌های مرزی مشترک در کوهک، پیشین و ریمدان نمونه‌ای از تلاش‌ها برای رونق اقتصادهای محلی و بهبود معیشت جوامع مرزی است. این بازارچه‌ها نه تنها تجارت را تسهیل می‌کنند، بلکه ارتباطات مردم با مردم را نیز تقویت کرده و حسن نیت و اتکا متقابل را افزایش می‌دهند.
پروژه خط لوله گاز ایران-پاکستان همکاری در زمینه انرژی، به ویژه خط لوله گاز ایران-پاکستان (IP)، جنبه مهمی از روابط دوجانبه ایران و پاکستان را نشان می‌دهد. این پروژه که با امضای توافق‌نامه‌ای در سال 2009 آغاز شد، تأمین گاز طبیعی ایران به پاکستان را پیش‌بینی می‌کند و بدین ترتیب نیازهای انرژی پاکستان را برطرف کرده و وابستگی متقابل اقتصادی را تقویت می‌کند. در حالی که ایران سهم مربوط به خود از خط لوله را تا مرز پاکستان تکمیل کرده است، پیشرفت در سمت پاکستان با تأخیر مواجه شده است. گفت‌وگوهای جاری با هدف عبور از چالش‌هایی است که مانع پیشرفت می‌شوند، با این خوش‌بینی که تلاش‌های مشترک منجر به تحقق این پروژه شود.

ایرانیان جهان

کد خبر 808431

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1257784/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اروپا علیه پنالتی طارمی: اشتباه و مضحک!

پنالتی مهدی طارمی در اروپا حسابی جنجال ساز شد

ترسناک‌ترین بازیکن حال حاضر اروپا!

درخواست رهبران فرانسه و آلمان برای اتحاد اروپا مقابل ترامپ

نمایشگاه «اسلام و اروپا» در کرواسی افتتاح شد

حریفان جوانان ایران در جام ملت‌ها مشخص شدند

قرعه‌کشی جام ملت‌های زیر 20سال آسیا برگزار شد/ همگروهان ایران مشخص شدند

فوتبال زیر 20 سال آسیا؛ شاگردان عبدی حریفان خود را شناختند

جوانان ایران حریفان خود را شناختند

سخت‌ترین حریف تیم ملی جوانان ایران در جام ملت‌های آسیا مشخص شد

آمریکا و اسرائیل به دنبال راهکار برای بیرون آمدن از باتلاق هستند

ترامپیسم، تجاری شدن سیاست و تغییر ماهیت دولت؛ ایران را سیاستی دگر باید

شی به ترامپ: آمریکا و چین باید با هم کنار بیایند

ترامپ چه تاثیری بر اقتصاد جهان می گذارد؟ معاملات ترامپی» افزایش یافتند!

خبر خوش برای ترامپ! پرونده‌های کیفری علیه رییس جمهور آمریکا بسته می‌شوند

هریس: هرگز از مبارزه برای دموکراسی دست برندارید

چرایی «شکست فاجعه‌بار» هریس از زبان سناتور ارشد آمریکایی

دستور کار سیاست خارجی ترامپ چگونه خواهد بود؟

نماینده مجلس به سیم آخر زد: سگ‌های سنتکام را از آسیای غربی جمع کنید

اعتراضات علیه ترامپ در شیکاگو+ فیلم

انفجار بازارهای جهانی پس از پیروزی ترامپ

اولین واکنش وزارت خارجه به پیروزی ترامپ‌ ؛ آن‌چه برای تهران مهم است «عملکرد دولت آمریکاست»

کابوس ایران به وزارت خارجه آمریکا بازمی‌گردد

مکانیسم ماشه علیه ایران فعال می شود؟‌

خبرنگار سی‌ان‌ان: برایان هوک، نماینده سابق آمریکا در امور ایران، وزارت خارجه دولت ترامپ را رهبری خواهد کرد

درخواست معاون روحانی از پزشکیان برای پیام تبریک به ترامپ

خریداران طلا رکب خوردند!

74 روز تا آغاز ریاست‌ ترامپ؛ سیاست آمریکا از اکنون تا روز تحلیف چه می‌شود؟

قیمت دلار امروز پنج شنبه 17 آبان 1403

سرمقاله رسالت/ معمای یک تعارض در آمریکا

بیانیه تند سندرز پس از شکست دموکرات‌ها

قیمت سکه و طلا شکست؛ ثبات دلار در کانال 69 هزار تومان

پروژه اتصال خلیج فارس به اروپا بدون ایران! / بررسی نقاط تاریک ابتکار ترکیه ای « مسیر توسعه»

بهره برداری 5 اسکله در بندر فاو عراق

قاچاق کالا موجب رکود تولید و آسیب به فرهنگ جامعه است

پرسشی درباره سقط جنین به دلیل مشکلات اقتصادی

ریزش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه/طلا چند شد؟

ایران و این کشور برای گسترش همکاری‌های اقتصادی تفاهم کردند

رایزنی نماینده وزارت خارجه هند با مقامات طالبان در کابل

از کرخه تا راین اتفاق بزرگی بود

ترامپ در معادلات جدید جهانی

نگاهی به چالش‌ها و فرصت‌های ایران از بازگشت دوباره ترامپ به کاخ سفید

یورگ کوکیس وزیر دارایی جدید آلمان می‌شود

(عکس) صورت مدافع بارسلونا 10 بخیه خورد!

اینزاگی: این یک پیروزی بزرگ و مهم بود

(عکس) صورت ستاره بارسلونا 10 بخیه خورد

مکرون و شولتس: اروپا باید در برابر ترامپ متحد شود

اعتراض شدید آرتتا: داور اینتر را برنده کرد!

ابراز تاسف فرانسه از ممنوعیت فعالیت آنروا در سرزمین‌های اشغالی

پای «کمک داور ویدئویی» چینی به ایران باز شد