ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نیاز به یک‌صدایی داخلی در برابر تقابل مشترک آمریکا با ایران ایالات متحده آمریکا

نیاز به یک‌صدایی داخلی در برابر تقابل مشترک آمریکا با ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مذاکرات با آمریکا
روزنامه جمهوری اسلامی با تأکید بر نقش کلیدی اتحاد داخلی در سیاست خارجی، می‌نویسد که تفاوت چندانی میان رویکردهای جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در تقابل با ایران وجود ندارد و این مسأله، ضرورت شکل‌گیری یک صدای واحد در داخل کشور را دوچندان کرده است. تجربه‌های گذشته نشان داده که تشتت داخلی، منافع ملی ایران را آسیب‌پذیر کرده و راه را برای سوءاستفاده قدرت‌های خارجی هموار می‌سازد.
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: سرنوشت انتخابات آمریکا با پیروزی قطعی ترامپ در همان روز اول روشن شد. اگرچه ممکن است در افکار عمومی، دیدگاه‌های متفاوتی درباره پیروزی دمکراتها یا جمهوریخواهان برای ورود به کاخ سفید وجود داشته باشد ولی در میدان عمل میان عملکرد هر دو جناح قدرت در آمریکا تفاوت چندانی در تقابل با ایران به چشم نمی‌آید.واقعیت اینست که صرفنظر از اینکه چه کسی در کاخ سفید بر مسند قدرت است، اما در صحنه روابط با ایران، اصل تقابل و مخاصمه، فصل مشترک دیپلماسی آمریکا از دیدگاه هر دو جناح قدرت را تشکیل می‌داده است. این بدان معنی است که علیرغم تفاوت‌هائی در قلمرو انتخاب تاکتیک‌ها، استراتژی‌ عملیاتی واشنگتن در مسیر انتخاب رفتار سیاسی، بر مبنای تخاصم و تقابل شکل گرفته و به پیش رفته که تحریم و تشدید رفتار و تقابلی علیه ایران، مهمترین سرفصل اجرائی و عملیاتی آمریکا را تشکیل داده است.
تأکید بر این نکته هم ضرورت دارد که انصافاً در برخی مقاطع زمانی، عملکرد و مواضع انعکاس یافته از جانب ایران هم جای سؤال و انتقاد و نکته‌پردازی دارد. متأسفانه در طول سال‌های گذشته به ویژه پس از شکل‌گیری و نهائی شدن توافق برجام، عموماً صدای مخالفین داخلی برجام از صدای دیگران و حتی دولتمردان وقت، بلندتر و گسترده‌تر و به طور مستمر، از هر تریبون و بلندگوئی، حتی درون پستوهای مراکز تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی نظام به گوش می‌رسیده است. این نکته زجردهنده به ویژه با درک مخالفت آشکار و نهان اسرائیل و به ویژه جناح تندرو و کینه‌توز نتانیاهو، بسیار تلخ و ناگوار بوده و هست که چرا باید کسانی در داخل کشور و مراکز تصمیم‌گیری، با اسرائیل در تقابل با برجام، همصدا باشند و چنین پدیده شومی چگونه قابل درک و تحلیل و پذیرش استاین دیدگاه مسئله‌ساز، متاسفانه بنیان عملکرد دولت گذشته درخصوص مذاکرات برجام، هم دقیقاً مبنای استراتژی و تاکتیک عملیاتی هیأت ایرانی قرار گرفت و عملاً به نوعی تناقض در میدان عمل مواجه گردید.در واقع هیأت ایرانی از یکطرف مذاکرات گذشته و نتایج آنرا نمی‌پذیرفت و از سوی دیگر خواهان احیای برجام بود! ولی حاصل جمع چنان دیدگاه و رفتاری در مذاکرات فیمابین، هیچگونه دستاورد قابل ذکری را به همراه نداشت که قابل ارائه به افکار عمومی باشد. البته ممکن است در این میان ادعا شود که مذاکرات چند ساله توسط دولت گذشته به نتایجی هم رسید ولی همین اندازه که چیزی اعلام نشد، نشان می‌دهد که اساساً کارنامه قابل دفاعی وجود نداشته و ندارد وگرنه عرضه می‌شد.
غرض آن نیست که خود را بیهوده ملامت کنیم ولی تجربه‌های تلخ سال‌های گذشته به وضوح نشان داد که برای کسب موفقیت و مهمتر از آن برای حفظ و تضمین ماندگاری موفقیت‌ها، لازم است یک‌صدا و یک‌ موضع مشترک و قوی، از اینجا انعکاس یابد تا هیچ طرف خارجی نتواند از تعارض و تقابل و کشمکش‌های سیاسی و جناحی در کشور، استفاده کند و زیانی را به منافع ملی ایران تحمیل نماید.در جریان مناظرات انتخاباتی ریاست‌ جمهوری اخیر، یکی از نامزدهای رقیب پزشکیان مدعی شد که ما با ترامپ هم مذاکره می‌کنیم! حال آنکه همین جناح، از برخورد تصادفی دولتمردان زمان روحانی در راهروهای سازمان ملل در نیویورک با طرف‌های آمریکائی هم انتقاد گزنده‌ای داشتند و آنرا بر نمی‌تابیدند.
اینکه با روی کار آمدن ترامپ، چه تحولاتی در مناسبت بین‌المللی و منطقه‌ای رخ دهد و مشخصاً مناسبات با آمریکا در چه مسیری قرار گیرد، نیازمند آن است که سیاست صبر و انتظار را در پیش بگیریم ولی انصافاً جای سؤال دارد که اگر مذاکرات برجام در دوره حاکمیت جناح دیگر شکل گرفته بود و به نتیجه می‌رسید، آیا باز هم شاهد چنان مخالفت‌ها و اعتراضات پرخسارتی از سوی آن جناح می‌بودیم؟امروز پاسخ این سؤال هرچه باشد، لازم است کسانی که در جایگاه و موقعیتی قرار دارند که تصور می‌کنند تأثیری در سرنوشت کشور و منافع ملی ایران دارد، حداقل از این به بعد برای منافع ملی و مصالح کشور اولویت قائل شوند و از برخوردهای غیراصولی با پیامدهای غیرقابل جبران بپرهیزند.تجربه‌ها از روند تحولات در قلمرو مناسبات ایران و آمریکا نشان داده که تقابل و تخاصم با ایران، فصل مشترک استراتژی هردو جناح قدرت در آمریکا محسوب می‌شود و علیرغم تفاوت برخی تاکتیک‌ها، خروجی‌های دو سیاست در میدان عمل تفاوت چندانی ندارند. اما اینکه ایران در قبال چنان رفتاری چگونه عمل کند، نکته‌ای است که نیازمند تدبیر هوشمندانه، در پیش گرفتن یک سیاست کاربردی و اتخاذ یک موضع واحد است تا از اینجا فقط «یک‌صدا» شنیده شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1258241/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پر کردن مخزن سد سه‌دره چین، چرخش زمین را کند می‌کند!

این گیاه در چین درمان تمام بیماری های کبد و کلیه است

تکذیب ادعای پاکستان درباره ارتباط کابل با تحریک طالبان پاکستان

شهید سلیمانی مانعی در برابر طرح‌های آمریکا بود

در مسئله حقوق زنان ما از غرب طلبکاریم + فیلم

رخنه تندروها در اردوگاه اصولگراها

درست ترین کار حمید رسایی در مجلس!

بلومبرگ: ذخایر گاز اروپا به سرعت در حال کاهش است

قیمت تارا از جا پرید

سریع ترین راه فروش فوری خودرو

منتظر استعفای پزشکیان نباشید!/ نخست وزیر عراق با پیام‌های مهم در راه تهران/ سال نوی آمریکایی‌ها خونین شد

دختر صدام دست بردار خاورمیانه نیست

فالح فیاض: حشد الشعبی نهادی رسمی و پایبند به قانون است اما ارزش‌های انسانی مرزی نمی‌شناسند +فیلم

الحشد عراق: حمایت‌های ایران، در مقابله با تروریسم موثر بود

حشد الشعبی: حمایت‌های ایران، در مقابله با تروریسم موثر بود

تأکید سرپرست سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی و سیاحتی کوثر بر ضرورت اقدام به موقع و مدیریت بهینه زمان

قطع یارانه نقدی تکذیب شد

خبر خوش رئیس مجلس برای مردم | طرح جدید اقتصادی مجلس برای سفره مردم | طرح کالابرگی جدید

کدام کشور صاحب قدرتمندترین بمب اتم جهان است؟

این گوشی‌های موبایل را با کمتر از 10 میلیون بخرید + جدول قیمت

توسعه زیرساخت‌های فناوری؛ کلید رشد اقتصادی و اشتغال در برنامه هفتم

اردن با اجرای سیاست بلاک چین 2025، پیشگام تحول دیجیتال در خاورمیانه خواهد شد

آغاز مرحله جدید فروش خودروهای بیجینگ در ایران

مکتب حاج قاسم رژیم صهیونیستی و امریکا را در جهان منزوی کرده است

افشای جزئیات جدید از جنایات پزشک معروف ایرانی در آمریکا+عکس

جلسه بایدن با تیم امنیت ملی در کاخ سفید

مکتب حاج قاسم رژیم صهیونیستی و آمریکا را در جهان منزوی کرده است

اف بی آی: عامل حادثه نیواورلئان، قطعا از داعش الهام گرفته بود

افزایش قیمت نفت در نخست روزهای 2025

شروع سنگین نفت جهانی در سال 2025

ایلان ماسک، بایدن را به خیانت متهم کرد

کام خشک ایران

امیر امر ملّی

موانع حضور جلیلی در پاستور

شرق آسیا؛ نگران ترامپ

تهدید صعب‌العلاج تل‌آویو

تداوم حملات رژیم اسرائیل به جنوب لبنان

همزمانی یک حمله تروریستی و یک انفجار در آمریکا

آتش‌سوزی هم‌زمان چندین پست توزیع برق دیگر در اسراییل

تاخیر در چند پرواز شرکت‌های هواپیمایی، دادِ مسافران را درآورد

وزیر کار: پژوهشگران دانشگاهی آماده برخورد با مسائل واقعی نیستند

راهپیمایی 7 کیلومتری تا محل یادمان فرماندهان مقاومت در عراق + فیلم

واکنش شهید سلیمانی به اعلام فتوای جهاد آیت‌الله سیستانی

قالیباف: روزهایی بود که داعش در عراق به دروازۀ بغداد رسیده بود و در سوریه تیر کلاشینکف به مرکز حکومت بشار اسد می‌خورد | نباید به‌خاطر فراز و نشیب نبرد ناامید شویم

الحشد عراق: حمایت‌های ایران، در مقابله با تروریسم مؤثر بود

دختر صدام حسین برای خون‌خواهی پدرش بازگشته؟

مکتب حاج قاسم سلیمانی به عنوان یک الگوی مدیریتی مورد توجه قرار گیرد

تزریق امید در جامعه با توسعه اقتصادی محقق می‌شود

علل مهاجرت پزشکان از نظر وزیر بهداشت

انتشار اخباری از وضعیت سلامت مهدی فخیم زاده