ادامه روند ریزشی قیمت و ترس سرمایه گذاران از آینده بازار طلا
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - با اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا، بسیاری از بازارهای مالی جهانی دچار نوسان های شدید شدند. بیشترین سود پیروزی ترامپ تاکنون برای بازار ارزهای دیجیتال بوده و احتمالا طلا، بزرگترین بازنده هفته اخیر محسوب می شود.
طلا صبح روز دوشنبه به وقت بازارهای آسیایی، هفته معامالاتی جدید را با قیمت زیر 2700 دلار آغاز کرده و همانطور که هفته گذشته نیز پیش بینی میشد، شکسته شدن حمایت مهم 2700 دلاری این فلز گرانبها، منجر به سقوط آزاد قیمت در بازارهای جهانی شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
قیمت هر انس طلا در زمان تنظیم این گزارش روی 2673 دلار قرار داشته و همچنان روند کوتاه مدت قیمت این فلز، نزولی به نظر می رسد.
افزایش سود اوراق قرضه خزانه داری آمریکا و افزایش نگرانی ها در خصوص وضعیت رکود اقتصادی شکل گرفته در چین در کنار آغاز روند جدید افزایش شاخص دلار از مهمترین عوامل ریزش قیمت طلا به حساب می آیند. به ویژه شاخص دلار که مهمترین میزان تاثیرگذاری را بر طلا دارد نیز وارد کانال 105 شده که بیشترین تهدید را علیه روند قیمت طلا بر جای خواهد گذاشت.
نکته مهم اینکه طلا پس از شکسته شدن حمایت 2700 دلاری خود، یک حمایت مهم دیگر را روی 2673 (فیب 61.8 درصد) را نیز شکسته است. لذا، این احتمال وجود دارد که قیمت به کف 10 اکتبر یعنی 2604 دلار کاهش پیدا کند. اما پیش از رسیدن به این نقطه یک حمایت مهم دیگر را نیز برای قیمت طلا در پیش رو داریم که روی نقطه 2641 دلار قرار داشته و مقارن است با SMA50 روزه و فیب 78.6 درصد. حفظ این نقطه حمایت برای جلوگیری از ریزش های بیشتر بسیار حیاتی به نظر می رسد.
سیاست های دونالد ترامپ برای تقویت دلار و اقتصاد آمریکا، حجم بزرگی از نگرانی را به برخی بازارهای مالی به ویژه طلا وارد کرده است.
اندیکاتور RSI14 رزوه تنیز زیر 50 قرار داشته که نشانگر افزایش فشار فروش در بازار و شکل گیری روند نزولی در کوتاه مدت است. نکته مهم دیگر اینکه شاخص RSI از روز جمعه در همین سطح قرار داشته و همچنان در روز دوشنبه نیز ادامه داشته که حاکی از تسلط کاملا خرس ها بر بازار طلا است. پیشنهاد ما بهخ متعاملین محترم طلا در بازارهای جهانی این است که تا پیش از افزایش قیمت تا سطح 2700 دلار، اقدام به گشودن موقعیت های لانگ نکرده و دست نگه دارید. چراکه در شرایط فعلی، احتمال ادامه روند ریزشی آغاز شده بیش از افزایش قیمت است.
عوامل فاندامنتال تاثیرگذار بر روند قیمت طلا
چین بزرگترین خریدار طلا در جهان طی سال های اخیر به حساب می آید. با اینحال، افزایش بدهی های دولت چین به 1.4 تریلیون دلار و افزایش نرخ تورم در کنار ادامه روند رکودی در بازار چین، مهمترین عامل ریزش قیمت طلا محسوب می شود. شاخص CPI چین در ماه گذشته حدود 0.3 درصد رشد داشته و البته این نرخ به نسبت رشد 0.4 درصدی ماه سپتامبر اندکی کاهش داشته است. با اینحال، باید شرایط کلی اقتصادی چین را نامطلوب دانست که به ضرر طلا خواهد بود.
نکته مهم دیگر اینکه سیاست های دونالد ترامپ برای تقویت دلار و اقتصاد آمریکا، حجم بزرگی از نگرانی را به برخی بازارهای مالی به ویژه طلا وارد کرده است. ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری خود، به منظور حفظ ارزش دلار در برابر طلا، اقدام به افزایش مالیات و تعرفه واردات برای طلا کرد. اکنون نیز این ترس بر بازار طلا غلبه کرده که با بازگشت ترامپ به کاخ سفید در ژانویه سال 2025، سرنوشت قیمت طلا چه خواهد شد.
نکته دیگری که در همین خصوص باید به آن توجه داشت اینکه با توجه به عدم کنترل کامل تورم در آمریکا، در صورتیکه تغییر مثبتی در روند اقتصاد این کشور رخ ندهد، احتمال توقف فرآیند کاهش نرخ بهره بانکی در این کشور وجود دارد که این فاکتور نیز به ضرر طلا خواهد بود. از سوی دیگر، ترامپ در وعده های انتخاباتی خود اعلام کرده که قصد دارد جنگ های خاورمیانه و اوکراین به عنوان دو عامل مهم تاثیرگذار بر روند صعودی عجیب طلا را مهار نماید. همانطور که می دانیم، جنگ های یاد شده یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر شکل گیری روند صعودی در قیمت طلا طی ماه های اخیر بوده و در صورت هرگونه کاهش تنش، می بایست منتظر ریزش شدید قیمت این فلز گرانبها در بازارهای جهانی بود.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1261621/