اولویت اصلی ترامپ در دوره جدید حضورش در قدرت چیست؟
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج
،مدت زمان زیادی از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا نمی گذرد. در این چهارچوب، از همین حالا شاهد طرح تحلیل و تفسیرهای مختلف با محوریت چهارچوب های احتمالی آتی دولت وی هستیم.
به بیان ساده تر، بسیاری از تحلیلگران سعی دارند به این سوال مهم پاسخ دهند که ترامپ در دوره جدید حضورش در قدرت، چه اولویت هایی را در برنامه خواهد داشت و سعی می کند چه تصویری را از خود به نمایش بگذارد؟ به نظر می رسد برای پاسخ به این پرسش بایستی دو نکته مهم را مد منظر داشته باشیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اول اینکه همگان، چه افکار عمومی و چه نخبگان سیاسی، تصویری خاص از ترامپ را به واسطه دوره چهار ساله پیشین حضور وی در قدرت در ذهن دارند. ترامپ در فاصله زمانی میان سال 2016 تا 2020 که در قدرت بود، در مقام یک پوپولیست و چهره جنجالی تمام عیار ظاهر شد.
موضوعی که حتی در بسیاری از موارد موجب برانگیختن انتقادات طیف متحدان آمریکا در عرصه بین المللی شد. از این رو، به نظر می رسد که ترامپ در دوره جدید حضورش در قدرت تا حد زیادی سعی داشته باشد تا تصویری متفاوت را از خود به نمایش بگذارد. به بیان ساده تر، ترامپ سعی خواهد کرد تا با شمایل تازه و دستورکارهای متنوع تر وارد میدان شود. اساسا به همین دلیل هم است که شاهد بوده ایم اخیرا تیم متحد ترامپ اعلام کرده اند که افرادی نظیر نیکی هیلی یا مایک پمپئو در دولت جدید ترامپ حضور نخواهند داشت.
افرادی که نمودهای عینی سیاست های افراطی و تندرو بودند و در دولت پیشین ترامپ جزو اصلی ترین متحدان او به شمار می رفتند. از این رو، ترامپ به معنای واقعی کلمه سعی دارد تا یک نسخه تازه از خود و شخصیت سیاسی اش را رو کند.
نکته دوم اینکه دونالد ترامپ احتمالا در حوزه سیاست خارجی آمریکا سعی خواهد کرد تا توجه اصلی این کشور را معطوف به شرق آسیا و قدرت گیری روز افزون چین کند. این بدان معنا نیست که او و تیم متحدش نسبت به دیگر حوزه ها غافل خواهند بود با این حال، تمرکز اصلی آن ها بر چین خواهد بود.
اساسا به همین دلیل است که به نظر می رسد ترامپ و تیم متحدش در قدرت، بر آن خواهند بود تا روندهای تازهای را در قالب جنگ های غزه و اوکراین تعریف کنند و تا جای ممکن این جنگ ها را به سمت آتشبس و توقف درگیری ها سوق دهند. ترامپ به خوبی می داند که آمریکا در موقعیت ماجراجویی در چندین جبهه نیست و البته که امکانات آن در این حوزه نیز به شدت محدود هستند.
البته که طیف قدرت های مخالف با آمریکا در عرصه بین المللی نظیر ایران نیز توانسته اند در سال های اخیر قدرت گیری قالب توحهی را داشته باشند. موضوعی که تقابل با آن ها را به اقدامی پرهزینه برای دولت آمریکا تبدیل کرده است. از این رو، انتظار می رود که در دوره چهار ساله آتی حضور ترامپ در قدرت، شاهد نمایش چهرهای تازه از وی و سیاست هایش باشیم.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1261623/