ایرانیان جهان

آخرين مطالب

شرق مرده‌شوره؛ فرقی نمی‌کنه بایدن باشه یا ترامپ؟! ایالات متحده آمریکا

شرق مرده‌شوره؛ فرقی نمی‌کنه بایدن باشه یا ترامپ؟!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - در حالی که صاحب‌نظران، دونالد ترامپ را غیر قابل پیش‌بینی و غیر قابل اعتماد ارزیابی می‌کنند، برخی محافل غربگرا مدعی‌اند که ترامپ، قابل اعتماد بلکه فرصتی برای تعامل است که نباید او را از دست داد!

ایرانیان جهان

این روزنامه از قول فردی به نام محمدعلی سبحانی (سفیر اسبق در قطر و لبنان و مدیرکل خاورمیانه وزارت خارجه در دولت خاتمی) نوشت: دونالد ترامپ یک تاجر و کاسب کار است، اما به باور من او یک سیاستمدار زبردست هم هست؛ به همین دلیل تفاوت او با دیگر چهره‌های سیاسی در آمریکا و دیگر رؤسای جمهوری این کشور آن است که او از منظر اقتصاد و تجارت به حوزه سیاست و دیپلماسی نگاه می‌کند و اصطلاحاً نوعی تحلیل «سود و زیان» یا «هزینه و فایده» از معادلات سیاسی دارد. برخلاف آنچه تصور می‌شود به باور من همین نگاه سود و زیان و هزینه و فایده ترامپ بستری را ایجاد خواهد کرد و حتی من توصیه می‌کنم میزانی از همکاری‌های منطقه‌ای با آمریکایی‌ها، فارغ از مسئله مذاکرات مستقیم یا غیرمستقیم بر سر پرونده هسته‌ای درخصوص پایان دادن هرچه سریع‌تر به تنش و درگیری در خاورمیانه شکل بگیرد و این پیشنهاد من اگر واقعاً اجرائی شود بزرگ‌ترین ضربه را به دولت رادیکال اسرائیل و شخص نتانیاهو خواهد زد. ضمن آنکه فراموش نکنیم واقعاً ایران بستری از فرصت‌های اقتصادی و تجاری است و من حتی این‌جا هم پیشنهاد می‌کنم که فضائی برای همکاری‌های اقتصادی شکل بگیرد. من معتقدم در دولت ترامپ باید منافع مشترک اقتصادی را تعریف کنیم که در دل آن بتوان فضا برای همکاری‌های حوزه سیاست خارجی هم شکل بگیرد. من تأکید دارم همکاری با ترامپ به مراتب راحت‌تر از دموکرات‌ها و جو بایدن است. اگرچه من منکر شرایط حاد منطقه و همچنین گسل در روابط با آمریکا نیستم، اما واقعاً من تصور می‌کنم دونالد ترامپ یک فرصت است.
غلط‌اندازی شرق در حالی است که این روزنامه و دیگر نشریات غربگرا، روی پیروزی دموکرات‌ها شرط‌بندی کرده بودند و چند روزی را در شوک پیروزی کسی سپری کردند که برای مذاکره با دولت روحانی 13 شرط گذاشته بود و درباره پیشنهاد مذاکره از سوی کسانی مثل ظریف توئیت می‌زد: نه مرسی!
ترامپ همان کسی است که دولتمردان روحانی پیش‌بینی می‌کردند امکان ندارد از برجام خارج شود، اما در اثر انفعال و وادادگی و وابستگی بیش از حد همان دولت به برجام و تضمین داده شده به خانم موگرینی، جرئت کرد توافق هسته‌ای را زیر پا بگذارد. با این وجود، گویا مأموریت شرق، بزک دولت‌های آمریکا فارغ از دموکرات یا جمهوریخواه بودن آنهاست.
برخلاف فضاسازی شرق برای احیای دیپلماسی التماسی (بر مبنای ادعای پیش‌بینی پذیری ترامپ)، «اسفان والت» سردبیر نشریه فارین پالیسی در آمریکا تأکید کرد: ترامپ، پیش‌بینی‌ناپذیر است. او که استاد دانشگاه ‌هاروارد است، می‌نویسد: ترامپ غیرقابل پیش‌بینی خواهد بود. ترامپ پیش‌بینی‌ناپذیری را یک دارایی برای خود می‌داند که موجب می‌شود در مقایسه با سایر رقبا جایگاه بهتری داشته باشد و شهرت وی به خاطر رفتارهای متلون و دمدمی‌مزاج موجب می‌گردد تا انتقاد از او به خاطر رفتارهای متناقض‌اش دشوارتر شود. به همین دلیل هیچ‌کس و حتی طرفداران ترامپ نیز نباید مطمئن باشند که می‌دانند او دقیقاً چه خواهد کرد. می‌توان شرط بست که او هیچ کاری را که به سود مصالح سیاسی و مالی شخصی‌اش نباشد انجام نخواهد داد، اما اینکه این منش رفتاری چگونه در سیاست‌گذاری نمود خواهد یافت قابل پیش‌بینی نیست. مشخص نیست که ترامپ به چه اندازه قصد دارد به امور خارجی توجه کند... اروپا به دردسر افتاده است. ترامپ متحدان اروپایی ایالات متحده را یک دارایی استراتژیک نمی‌بیند و از مدت‌ها پیش آشکارا سخنان خصمانه‌ای علیه اتحادیه اروپا بر زبان رانده است. درخصوص ناتو، ترامپ ممکن است تصمیم بگیرد که به‌طور کلی از این ائتلاف انصراف دهد؛ هرچند که این سازمان در میان اکثر مردم آمریکا محبوب است و خروج رسمی از آن موجب انتقادات فراوانی خواهد شد... اما هیچ‌کس نباید دچار این توهم شود که وضعیت در دوره ترامپ در کاخ سفید بهتر خواهد شد. او در دوره ریاست‌جمهوری‌اش هر آنچه بنیامین نتانیاهو می‌خواست را به او داد؛ از توافقی که ایران را از دستیابی به سلاح هسته‌ای دور نگاه داشته بود خارج شد و در دولت آینده نیز هیچ اهمیتی به از بین رفتن جان انسان‌های بی‌گناه در غزه و لبنان نخواهد داد».
در همین حال روزنامه اعتماد، از قول محمد خواجویی (مدیرگروه مطالعات لبنان مرکز تحقیقات استراتژیک خاورمیانه)، ترامپ را غیر قابل پیش‌بینی خوانده و نوشت: استراتژی رئیس‌جمهور غیرقابل پیش‌بینی آمریکا درباره ایران مبهم است. ترامپ برای ایران ناشناخته نیست. تجربه دولت اول او و سیاست‌هایش در قبال ایران تا حد زیادی روشن می‌کند که مختصات رفتاری او و دولتش در دوره جدید چگونه است. ترامپ در ماه مه 2018 حدود 16 ماه از آغاز به کارش، از توافق هسته‌ای سال 2015 خارج شد و تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند و به آن شدت بخشید. این فشارها باعث تغییر در برنامه اتمی ایران نشد و بلکه سرعت آن را شدت داد. در همین حال، ترامپ با ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس تلاش کرد تا سیاست‌های منطقه‌ای ایران را محدود کند. همه نشانه‌ها دال بر این است که ترامپ در دولت جدید خود نیز همچنان سیاست فشار حداکثری را در دستور کار قرار دهد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1264004/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنگ دو غول بزرگ آسیا در گروه مرگ

واکنش جالب ستاره ایرانی به اولین بازی در لیگ قهرمانان

چفرین: انتقاد از افزایش تعداد بازی‌ها؟ کارگران کارخانه باید شاکی باشند، نه فوتبالیست‌ها!

فناوری 6G برای آقایان خطرناک است

این ایرانی در بین پرافتخارترین وزنه‌برداران جهان قرار گرفت

از بازار فولاد و‌ مواد اولیه چه خبر؟

دنیای ترامپ – صدای بورس

تجربه به ما می‌گوید نمی‌توان به آمریکا و قسم انجیل‌خوردنش اعتماد کرد

آیا وزیر خارجه ترامپ طرفدار جنگ است؟

قیمت نفت در حال مقابله با پیش‌بینی کاهش تقاضا از سوی اوپک

تردید لاوروف درباره توانایی ترامپ در تغییر سیاست آمریکا

«جان تون» جمهوری‌خواه سنتی رئیس سنای آمریکا شد

عکس/ ایلان ماسک اکانت وزارت کارایی دولت آمریکا را فعال کرد

سرلشکر سلامی: آمریکا، کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی نمی‌توانند در برابر بسیجیان ایستادگی کنند

موضع قاطع لبنان درآتش‌بس/ اسرائیل قادر به تحمیل شروطش نیست

خرید اینستاگرام و واتس اپ متا را به دادگاه کشاند

ترامپ چه نقشه خطرناکی برای چین کشیده است؟

لاوروف:موضع دولت ترامپ هم درباره اوکراین احتمالا تغییر نخواهد کرد

حکم غرامت چند میلیارد دلاری علیه ایران لغو شد

دردسر جدید اینستاگرام و واتساپ برای متا

سرمقاله هم میهن/ فیلترینگ نماد چیست؟

کیهان: مشکل مدعیان اصلاحات بدتدبیری است، نه بدشانسی

تایمز: اوکراین ظرف چند ماه می‌تواند بمب هسته‌ای بسازد

نگرانی صنایع از سرایت قطعی برق

خبر خوش وزیر کار برای بازنشستگان تأمین اجتماعی

3 حمله مقاومت عراق به هدفی حیاتی در شمال فلسطین اشغالی

چهارمین حمله پهپادی مقاومت عراق به شمال فلسطین اشغالی

آثار اقتصادی ترامپ در اقتصاد ایران

همتی گفت: رئیس جمهور نظرات خود را خیلی صریح به ما منتقل کرده است

رویکرد دولت در صد روز اول سازنده و کارآمد بود / واردات و تولید خودرو بهبود یافته است

طعنه تند کیهان به پزشکیان: کدام فرمانده وسط جنگ گوشی اسرائیلی وارد می‌کند؟

انتقاد تند کیهان از پزشکیان: کدام فرمانده اقتصادی در وسط جنگ، گوشی آمریکایی-اسرائیلی وارد می‌کند؟ | واردات گوشی‌های آمریکایی-اسرائیلی در شرایط جنگ اقتصادی!

سیاست و اقتصاد ایران به تغییرات یک دولت بیگانه گره نخورده است

سومین خط تولید فیبر نوری کشور در قم افتتاح شد

کاریکاتور/ غزه و نشست‌های اتحادیه عرب

ایران در دادگاه آمریکا برنده شد | ماجرای غرامت 1.68 میلیارد دلاری و مرگ 241 سرباز آمریکایی

هیچ عقل سلیمی قائل به کرنش در مقابل سگ هار منطقه نیست

ترامپ، نظامیان آمریکا را از سوریه خارج می‌کند!

رافائل گروسی شبانه با یک پیام بسیار مهم وارد ایران شد

خلیلزاد: طالبان بدون مذاکرات بین‌الافغانی پایدار نخواهد بود

صهیونیست و ضدایرانی؛ 2 ویژگی اصلی اعضای کابینه ترامپ

سرمقاله دنیای اقتصاد/ خطر صنعت‌زدایی زودهنگام

امروز و فردای رفع فیلترینگ

انصارالله یمن: نبرد تن‌به‌تن با نظامیان صهیونیست در راه است

انفجار بمب در پاکستان پنج کشته برجای گذاشت

قیمت درهم امارات و دینار عراق در مسیر صعودی/رونق دوباره بازار مسکن ترکیه

انتقاد از جزیره‌ای عمل کردن اتاق‌های بازرگانی در کشور| سهم بخش خصوصی از اقتصاد از 70به 15درصد رسید

اروپا علیه ایران همزمان با سفر گروسی به تهران تلاش پنهانی برای صدور یک قطعنامه | نشانه‌های ذرات اورانیوم در چند سایت هسته‌ای

رایزنی اروپا برای صدور قطعنامه ضد ایرانی در شورای حکام

بازدید از شگفت انگیزترین جاذبه های جهان در تور چین پاییز