ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چند راهکار مهم برای مقابله با تحریم نفتی آسیا و اقیانوسیه

چند راهکار مهم برای مقابله با تحریم نفتی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - روح الله کهن‌هوش نژاد کارشناس انرژی درباره تأثیر روی کار آمدن ترامپ بر فروش نفت ایران گفت: بر اساس تجربه ریاست جمهوری قبلی دونالد ترامپ و اهداف اعلام شده از سوی او برای دوره آینده، می‌توان انتظار فشار قابل توجهی بر صادرات نفت و درآمدهای ایران داشت. بر همین اساس انتظار می‌رود که کارزار فشار حداکثری تجدید شده و ترامپ این استراتژی را علیه ایران از سر خواهد گرفته و آن را تشدید نموده، فروش نفت ایران را محدود کند و در نتیجه درآمد کشور را کاهش دهد.
این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه تأثیر اجرای مجدد تحریم‌ها می‌تواند قابل توجه باشد، خاطرنشان کرد: ممکن است صادرات بین 750 هزار تا یک میلیون بشکه در روز کاهش یابد. صادرات فعلی ایران به طور میانگین حدود 1.6 میلیون بشکه در روز است که ممکن است به زیر یک میلیون بشکه برسد.
وی ادامه داد: در دوره قبلی ریاست جمهوری ترامپ، درآمد صادرات نفت ایران به 6.6 میلیارد دلار در سال 2020 سقوط کرد. در مقابل، این درآمد در سال 2021 تحت ریاست جمهوری بایدن به 23.1 میلیارد دلار رسید که افزایشی 250 درصدی داشت.
کهن‌هوش نژاد اضافه کرد: ممکن است ترامپ در این دوره از تاکتیک‌های سختگیرانه‌ای از جمله فشار بر چین، به عنوان بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران برای کاهش خرید، اعمال تحریم‌های ثانویه شدید بر روی بنادر چینی که نفت ایران را قبول می‌کنند و بستن راه‌های دور زدن تحریم‌ها استفاده کند.
این کارشناس انرژی اضافه کرد: ممکن است ترامپ بر اوپک پلاس برای افزایش تولید به منظور مقابله با هرگونه افزایش قیمت نفت ناشی از کاهش عرضه ایران فشار بیاورد و از مسأله ایران به عنوان ابزار چانه‌زنی در مذاکرات با چین بهره‌برداری کند.
کهن‌هوش نژاد اضافه کرد: باید به یاد داشت که بازار جهانی نفت و چشم‌انداز ژئوپلیتیک از زمان اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ تغییر کرده است. اثربخشی تحریم‌ها ممکن است این بار متفاوت باشد چرا که ایران روش‌های مقاوم‌تری برای فروش نفت خود توسعه داده است.
به گفته این کارشناس انرژی، ایران علی‌رغم مواجهه با تحریم‌های سختگیرانه آمریکا، با استفاده از ترکیبی از سیاست‌های راهبردی انطباق با شرایط و پویایی‌های بازار، موفق به افزایش صادرات نفت خود شده است.
راهکارهای مقابله با افزایش احتمالی تحریم نفت وی ادامه داد: برخی از عوامل کلیدی که به این افزایش کمک کرده‌اند تمرکز بر چین است؛ در همین راستا ایران تمرکز خود را عمدتاً به چین معطوف کرده که بازار مهمی برای نفت کشور شده است. گزارش‌ها نشان می‌دهند که میزان ارسال نفت ایران به چین بیش از سه برابر شده و از حدود 325 هزار بشکه در روز در سال 2020 به حدود 1 میلیون بشکه در روز در سال 2023 رسیده و این روند را در سال 2024 نیز حفظ کرده است.
این کارشناس انرژی افزود: مورد بعدی استفاده از «ناوگان تاریک» و تاکتیک‌های فریبنده است؛ در همین رابطه ایران یک ناوگان تاریک از نفتکش‌ها را توسعه داده که به طور مخفیانه برای حمل و نقل نفت فعالیت می‌کنند. این تاکتیک‌ها شامل مواردی همچون انتقال کشتی به کشتی در دریا برای پنهان کردن مبدأ نفت، استفاده از واسطه‌ها برای پنهان کردن منبع نفت و تغییر اسناد مبدأ محموله‌ها می‌شود. این تاکتیک‌ها به ایران امکان می‌دهند که به طور مؤثری تحریم‌ها را دور بزند و نفت خود را دور از تحریم‌ها به فروش برساند.
کهن‌هوش نژاد اضافه کرد: قیمت‌های تخفیف‌دار مورد بعدی است؛ در این راستا برای ترغیب خریدارانی مانند چین، ایران نفت خود را با تخفیف - تا 15٪ پایین‌تر از قیمت بازار - می‌فروشد. این استراتژی قیمت‌گذاری، نفت خام ایران را علی‌رغم ریسک‌های مرتبط با خرید نفت تحت تحریم، جذاب می‌سازد. هزینه‌های پایین‌تر تولید در ایران، که حدود 15 دلار در هر بشکه برآورد می‌شود، همچنین به کشور امکان می‌دهد حتی با نرخ‌های تخفیف دار نیز سودآوری خود را حفظ کند.
وی افزود: مسئله بعدی نیز افزایش ظرفیت تولید است؛ ایران موفق شده علی‌رغم تحریم‌ها، تولید نفت خام خود را افزایش دهد. آمارها نشان می‌دهند که سطوح تولید به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته‌اند و برآوردها نشان‌دهنده تولید روزانه حدود 3.5 میلیون بشکه در روز است که نسبت به دوران اوج تحریم‌ها افزایش داشته است. این افزایش ظرفیت تولید، باعث پشتیبانی از حجم بیشتر صادرات شده است.
این کارشناس انرژی تصریح کرد: همچنین با افزایش تقاضا برای نفت خام از سوی کشورهایی مانند چین و هند چشم‌انداز جهانی انرژی تغییر کرده که ممکن است اجازه ندهند تحریم‌های آمریکا به اندازه قبل به شدت اجرا شوند. این محیط به ایران امکان می‌دهد تا با آزادی عمل بیشتری عمل کند.
وی گفت: به صورت کلی بر اساس نتایج انتخابات و تجربیات ایران در زمینه صادرات نفت در دوران تحریم‌ها به نظر می‌رسد اتخاذ استراتژی‌هایی نظیر نگهداری و گسترش ناوگان تاریک، تمرکز بر چین به عنوان خریدار اصلی، استفاده از روابط ژئوپلیتیک، تنوع مسیرهای صادراتی، بهبود تاکتیک‌های دور زدن تحریم، و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های مقاومت در برابر تحریم‌ها برای کاهش وابستگی به سیستم‌های بین‌المللی برای مقاومت در برابر فشارهای فروش نفت در دوران ریاست جمهوری جدید ترامپ می‌تواند راهگشا باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1265320/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیده‌بان حقوق بشر: کوچ اجباری فلسطینیان غزه توسط اسرائیل، جنایت جنگی است

هتل‌های شانگهای،کانون تجارت جهانی و رشد اقتصادی

سند 96 درصد شهرک‌های صنعتی صادر شد

‌تشکیل کمیسیون حمایت قضائی در جهت تسریع مسائل اقتصادی

توسعه تجارت با قاره آفریقا مورد توجه دولت است

زمان احیای نقش اقتصادی آذربایجان شرقی فرارسیده است

سریال «بازی مرکب» به فئودالیسم در کشور ژاپن ربط دارد؟

تاکید روسیه بر پاسخ ویرانگر به متحدین اوکراین

پیام عراقچی به اروپا پس از دیدار با گروسی

عراقچی: اکنون نوبت اروپا است/آماده مذاکره هستیم

خط و نشان عراقچی برای مذاکره با اروپا + عکس

فوتبال اروپا در تله مرگ بارسلونا!

پیشنهاد بورل برای تعلیق مذاکرات سیاسی با اسرائیل

رونق تجارت با کشورهای آفریقایی در اولویت قرار گیرد

رونق تجارت با کشور‌های آفریقایی در اولویت قرار گیرد

اشغالگران و تغییرات اقلیمی در افغانستان + فیلم

نشست چالش های آموزشی معلولین در افغانستان برگزار شد

ساخت بیش از 160 مدرسه در افغانستان طی شش ماه گذشته

نقش مرموز یک زن عراقی در بازگشت ترامپ به قدرت/ مهمان تازه کاخ سفید از راه رسید

نقش مرموز یک زن عراقی در بازگشت ترامپ به قدرت+ عکس

واکنش کره جنوبی به ادعای حضور نظامیان کره شمالی در روسیه

پیشتازی جمهوریخواهان در سه‌گانه قدرت

افتتاح پایگاه موشکی ناتو به رهبری آمریکا در لهستان

سوپرایز مسی برای هواداران خود؛ حضور جام جهانی بعدی؟

کیهان: اعضای دولت ترامپ یک مشت وحشیِ‌اند که به دنبال جنگ و حمله به زیرساخت‌ها و نابودی ایران هستند + لیست مقامات و مواضع آنها

قیمت دلار امروز پنجشنبه 24 آبان 1403 + جدول

سکته مغزی مربی پرافتخار NBA

آکسیوس:بایدن و ترامپ درباره حل جنگ غزه به توافق رسیدند

رافائل گروسی در پاسخ به جماران: اینجا هستیم تا به جامعه جهانی و دولت جدید آمریکا نشان دهیم که می توانیم به راه حل درباره اختلاف ها برسیم/ در شرایط متشنج فعلی فضا برای دیپلماسی کوچک و کوچک‌تر می‌شود

همکاری خودروسازان ایرانی و آمریکایی؟

بازگشت حریف امیرحسین زارع به میادین کشتی

منابع عبری: توان اسرائیل برای ادامه جنگ کمتر از حزب‌الله است

فرمان تخلیه بخشی از بیروت از سوی رژیم صهیونیستی

تایوان:آماده گفتگو بادولت ترامپ درباره تقویت توان دفاعی خود هستیم

ادعای حضور سربازان کره‌شمالی در روسیه؛ سئول از آغاز اقدامات متقابل خبر داد

نرخ بهره بین بانکی بالا رفت

عقبگرد قیمت سکه و طلا؛ دلار در ابتدای کانال 68 هزار تومان قرار گرفت

پنجمین حمله پهپادی مقاومت عراق علیه صهیونیست‌ها در ساعت‌های اخیر

سطح معیشتی مردم خراسان شمالی را تقویت می‌کنیم

قزاقستان حمل و نقل خود را متحول می کند | ترانس خزر در حاشیه درگیری‌های ژئوپلیتیک توسعه می یابد

رئیس سازمان ثبت: سند 96 درصد شهرک‌های صنعتی صادر شد

یارانه نقدی جدید چه کسانی را شامل نمی‌شود؟

آخرین وضعیت مسکن اقتصادی در ایران

متقی‌نیا مدیرعامل بانک کشاورزی شد

پلیس هلند تظاهرکنندگان طرفدار فلسطین و لبنان را بازداشت کرد

چراغ سبز عراقچی برای شروع مذاکره ایران و اروپا

عراقچی: اکنون نوبت اروپا است/آماده مذاکره هستیم، اما نه تحت فشار و ارعاب

دلیل ممنوعیت واردات پسته ایرانی به اروپا

این پدر و مادر بی رحم برای خرید موبایل نوزاد 6روزه خود را فروختند!

جت جنگنده سوخو 57 روسی بهتر است یا جی-35 چینی؟ + تصاویر