صادرات 180 میلیون دلاری از گمرکات سیستان و بلوچستان؛ بازارهای خاورمیانه مشتری پروپاقرص کالاها
افغانستان
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش میمتالز، سیستان و بلوچستان به واسطه قرار داشتن در موقعیت خاص جغرافیایی شرایط ویژهای از نظر نقش آفرینی در مبادلات منطقهای و فرامنطقهای دارد؛ بنابراین میتوان از این استان بهعنوان دروازه پاکستان برای دسترسی به کشورهای خاورمیانه و اروپایی یاد کرد، استانی که حدود یکهزار و 600 کیلومتر یعنی معادل یک ششم از مجموع مرزهای جمهوری اسلامی ایران را با کشورهای افغانستان، پاکستان و حوزه دریای عمان مرز دارد.
طول مرزهای خاکی سیستان و بلوچستان با کشور افغانستان حدود 300 کیلومتر یعنی معادل یک سوم از کل مرز ایران با افغانستان و طول مرزهای خاکی مشترک استان با کشور پاکستان 921 کیلومتر است که مجموع کل مرز مشترک ایران و پاکستان را تشکیل میدهد، همچنین طول مرزهای آبی در سواحل دریای عمان با کشور پاکستان نیز 370 کیلومتر بوده و باید به این نکته توجه داشت که این استان یکی از راههای راحت و امن دسترسی کشورهای منطقه بهویژه افغانستان و پاکستان به خاورمیانه و کشورهای اروپا و آفریقا به شمار رفته بهطوریکه از آن بهعنوان موقعیت طلایی میتوان یاد کرد.
به گفته کارشناسان، پاکستان ششمین کشور پرجمعیت جهان است و به این دلیل ایران باید روی توسعه روابط تجاری خود با این کشور بیشتر متمرکز شود، زیرا پاکستان میتواند شانس بزرگی را در آینده تجاری ایران به وجود آورد.
اگر چه با توجه به شرایط داخلی پاکستان معضلاتی از جمله ورود مواد مخدر، سلاح، اشرار و قاچاق انسان و سوخت همواره جمهوری اسلامی ایران بویژه سیستان و بلوچستان را مورد تهدید قرار میدهد؛ اما با وجود برخی مسائل امنیتی در مرزهای مشترک ایران و پاکستان نمیتوان با دید امنیتی فرصت عالی تجاری با این کشور را نادیده گرفت.
سیستان و بلوچستان دارای 9 بازارچه مرزی با کشور پاکستان شامل 6 بازارچه رسمی (میرجاوه، کوهک، جالق، پیشین، ریمدان و پسابندر) و سه بازارچه غیر رسمی (میرجاوه، جالق، و میل 160) است.
سیستان و بلوچستان بهدلیل همجواری با افغانستان و پاکستان مبادلات تجاری و بازرگانی قابل توجهی با این 2 کشور دارد، این استان دارای پایانه مرزی است که یک پایانه در حوزه افغانستان (پایانه مرزی میلک) و سه پایانه مرزی نیز در حوزه پاکستان (میرجاوه، پیشین و ریمدان) قرار دارند.
در این بین میرجاوه به عنوان یکی از مبادی مجاز زمینی جمهوری اسلامی ایران، دارای قدمتی طولانی است (دومین مرز مجاز کشور از لحاظ تاریخ بازگشایی) و سال هاست که در زمینه کالا و مسافر به صورت واردات، صادرات، ترانزیت ورودی و ترانزیت خروجی کالا و همچنین ورود و خروج و ترانزیت ورودی و ترانزیت خروجی مسافر فعالیت دارد. این مرز سالیان طولانی تنها مرز رسمی جمهوری اسلامی ایران با کشور پاکستان بوده است.
پایانه مرزی میرجاوه در مرز مشترک جمهوری اسلامی ایران و پاکستان قرار گرفته و قدیمیترین مرز رسمی استان سیستان و بلوچستان است.
با افزایش روز افزون جمعیت و تردد میان کشورها، فزونی میل به سفر افزایش حجم و تنوع کالاهای تجاری و تنوع روشهای حمل ونقل و گسترش ناوگانهای حمل و نقل زمینی و شیوههای نوین عملیاتی، وضع قوانین و مقررات برای تردد مسافران و کالاهای تجاری از مرزها ضرورت پیدا کرد، تحولات یاد شده و نیازهای روزافزون و نیز اجرای مقررات و قوانین جدید موجب شد تا دروازهها شکل امروزی تری پیدا کنند، از همین رو بنا به نیاز امروز، پایانهها احداث شدند.
منبع: شاتانیوز
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1273023/