ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پاشینیان: ارمنستان به‌ سوی اتحادیه اروپا می‌رود اروپا

پاشینیان: ارمنستان به‌ سوی اتحادیه اروپا می‌رود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - نخست‌وزیر ارمنستان از برگزاری همه‌پرسی برای عضویت در اتحادیه اروپا حمایت کرد و آن را منطق سیاسی دانست. این در حالی است که جمع‌آوری امضاهای مردمی برای ارائه لایحه آغاز روند عضویت ارمنستان در اتحادیه اروپا به مجلس زودتر از موعد مقرر به پایان رسیده است. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نیکو پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان در مصاحبه با تلویزیون عمومی این کشور درباره همه‌پرسی برای عضویت در اتحادیه اروپا اعلام کرد که منطق سیاسی حکم می‌کند که به سمت اتحادیه اروپا برویم.
نیکول پاشینیان اظهار داشت که مطمئن بوده است که امضاهای لازم برای ارائه لایحه «آغاز روند عضویت ارمنستان در اتحادیه اروپا» به مجلس جمع‌آوری خواهد شد.
پاشینیان گفت: در مورد همه‌پرسی اتحادیه اروپا، برای من غیرمنتظره بود که سخنرانی من در پارلمان اروپا مبنی بر اینکه «ارمنستان آماده است تا آنجا که اتحادیه اروپا امکان می‌دهد، به این اتحادیه نزدیک شود» بیشترین بازتاب و واکنش را در شبکه‌های اجتماعی داشته باشد.
وی افزود که واکنش‌های مردمی به حدی دلگرم‌کننده و مبتنی بر منطق توافق بود که حداقل باید به‌طور جدی در مورد آن فکر کرد.
پاشینیان اظهارات خود در مورد نزدیک شدن به اتحادیه اروپا را تکرار کرد و گفت: منطق سیاسی می‌گوید که برای اکثریت حاکم که رهبر سیاسی آن چنین اظهاراتی را از تریبون پارلمان اروپا بیان کرده است، نه‌ تنها در داخل جامعه ما، بلکه برای جامعه اروپا نیز دشوار خواهد بود که این روند را متوقف کند. آن‌ها خواهند گفت که شما آمدید، چنین چیزی گفتید، جامعه شما به آن واکنش نشان داد و حالا شما مخالف آن هستید؟ در اینجا هیچ منطق سیاسی وجود ندارد.
اعضای گروه «همه‌پرسی اتحادیه اروپا» به‌جای 50 هزار امضای لازم، 60 هزار فرم را زودتر از موعد مقرر در 4 جعبه به کمیسیون مرکزی انتخابات ارائه کردند. مهلت جمع‌آوری امضاها 14 نوامبر بود.
نیروهای غرب‌گرا در ارمنستان معتقدند که اکنون توپ در زمین دولت است.
پاشینیان: در صورت امضای پیمان صلح، از شکایت‌های بین‌المللی صرف‌نظر می‌کنیم
نخست‌وزیر ارمنستان عملاً سه شرط جمهوری آذربایجان برای امضای پیمان صلح را تأیید کرد. پیش از این باکو موارد اختلافی در پیمان صلح را فاش کرده بود. دو مورد از این موارد به خروج ناظران اتحادیه اروپا از مرز ارمنستان و آذربایجان و عدم طرح دعوی حقوقی علیه آذربایجان مربوط می‌شود. سومین مورد اختلافی نیز به اصلاح قانون اساسی ارمنستان مربوط می‌شود.
پاشینیان در این مصاحبه گفت که معتقد است در صورت امضای پیمان صلح، می‌توان شکایت‌ها از یکدیگر در دادگاه‌های بین‌المللی را به‌صورت متقابل پس گرفت.
نیکول پاشینیان گفت: اگر ببینیم که واقعاً به صلح می‌رسیم و پیمان را امضا می‌کنیم، فکر می‌کنم می‌توان به چنین توافقی دست یافت. به این معنی که نه آن‌ها علیه ما و نه ما علیه آن‌ها در مورد اتفاقات گذشته شکایتی مطرح کنیم و به طور متقابل از شکایت‌ها صرف‌نظر کنیم.
این در حالی است که «ادموند ماروکیان» رئیس حزب «ارمنستان روشن» اعلام کرده بود که یک هفته پیش با نمایندگان جمهوری آذربایجان دیدار کرده است. به گفته ماروکیان، آن‌ها تأکید کرده‌اند که محاسبات نهایی را انجام داده‌اند و قصد دارند حدود یک تریلیون دلار غرامت از ارمنستان مطالبه کنند.
در مورد ناظران اروپایی نیز نیکول پاشینیان گفت که ارمنستان آماده است آن‌ها را از مناطق مرزی خارج کند.
وی گفت که ایروان این پیشنهاد را مطرح کرده است.
پاشینیان توضیح نداد که چرا ارمنستان موضوع استقرار ناظران اتحادیه اروپا در خاک خود را با جمهوری آذربایجان در میان می‌گذارد.
از فوریه 2023 که ناظران اروپایی برای نظارت بر مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان به ارمنستان آمدند، جمهوری آذربایجان بارها از این ناظران غیرمسلح انتقاد کرده و حتی آن‌ها را به جاسوسی متهم کرده است. مأموریت این ناظران دوساله است و سه ماه دیگر به پایان می‌رسد.
اتحادیه اروپا هنوز مشخص نکرده که آیا پس از پایان این دوره، بیش از 200 ناظر غیرنظامی در ارمنستان باقی خواهند ماند یا خیر.
پاشینیان همچنین گفت که در جلسه بعدی کمیسیون‌های تعیین مرز، مشخص خواهد شد که ایروان و باکو باید تعیین مرز را در کدام بخش ادامه دهند.
وی پیش‌بینی کرد که مذاکرات پس از پایان اجلاس COP29 در باکو ادامه یابد.
پاشینیان: برکناری‌ها بیشتر به سیستم‌ها مربوط می‌شود
نخست‌وزیر ارمنستان در مصاحبه با تلویزیون عمومی این کشور اعلام کرد که تغییرات اخیر در کابینه به موضوعاتی مربوط می‌شود که به‌نوعی به‌صورت علنی مورد بحث قرار گرفته‌اند.
نیکول پاشینیان گفت: همان‌طور که گفته‌ام، برکناری‌های اخیر نه به افراد، بلکه بیشتر به سیستم‌ها مربوط می‌شود.
وی در پاسخ به این سؤال که از عملکرد کدام مقام ناراضی بوده است، پاسخ مشخصی نداد و تنها به این جمله بسنده کرد: در حوزه‌هایی که این اتفاقات رخ داده است، مسائلی وجود دارد که از سال 2018 و حتی قبل از آن مطرح بوده و تا امروز نیز ادامه داشته و نیاز به رسیدگی مؤثرتر دارند.
به گفته پاشینیان، در سیستم مدیریت دولتی اغلب زمانی فرا می‌رسد که مدیرانی که اصلاحات را به ارمغان می‌آورند، خود به بخشی از سیستم تبدیل می‌شوند و ادامه روند با همان سرعت، روند اصلاحات را غیرممکن می‌سازد. با این حال، پاشینیان در اینجا نیز مشخص نکرد که کدام مقام چگونه به بخشی از سیستم تبدیل شده و چه کوتاهی‌هایی داشته است.
در پی ابراز نارضایتی پاشینیان از عملکرد سیستم قضایی، 6 مقام بلندپایه از نهادهای کلیدی ارمنستان در عرض یک روز از سمت‌های خود برکنار شدند.
روسای کمیته‌های مبارزه با فساد و تحقیقات، روسای دادگاه قانون اساسی و کمیته درآمدهای دولتی و وزرای کشور و مدیریت منطقه‌ای به درخواست نخست‌وزیر از سمت‌های خود استعفا دادند. این اقدام پاشینیان با انتقاد مخالفان و فعالان حقوق بشر مواجه شده است.
پاشینیان در پاسخ به این سؤال که آیا دادگاه قانون اساسی نهادی مستقل است و آیا «کارن آندریاسیان» رئیس سابق آن نیز به درخواست وی استعفا داده است، گفت که درخواستی از سوی نخست‌وزیر نبوده، بلکه از او «تقاضا» شده که استعفا دهد.
پاشینیان «آرتور پوغوسیان» را به‌عنوان رئیس کمیته تحقیقات معرفی می‌کند
نخست‌وزیر ارمنستان تأیید کرد که قصد دارد «آرتور پوغوسیان» را به‌عنوان رئیس کمیته تحقیقات این کشور معرفی کند.
پوغوسیان در حال حاضر معاون دادستان کل ارمنستان است.
پوغوسیان 43 ساله در سال 2022 به‌ عنوان معاون دادستان کل منصوب شد. وی پیش از آن معاون دادستان نظامی و در سال 2020، زمانی که «آرگیشتی کیارامیان» ریاست سازمان امنیت ملی ارمنستان را بر عهده داشت، رئیس بخش تحقیقات این سازمان بود.
درخواست پاشینیان از دو نماینده مجلس برای کناره‌گیری از سمت خود
نخست‌وزیر ارمنستان در واکنش به استعفای «نارک زینالیان» نماینده فراکسیون «پیمان مدنی» از سمت خود گفت: همان‌طور که از آرگیشتی کیارامیان درخواست کردم، به همان شکل و با همان استدلال از نارک زینالیان و هوویک آقازاریان نیز درخواست کردم که از سمت خود کناره‌گیری کنند.
«نیکول پاشینیان» ابراز امیدواری کرد که درخواست او بی‌پاسخ نماند.
گفتنی است که هر دوی این نمایندگان پیش از این، هرگونه درخواست یا توصیه‌ای در این زمینه را تکذیب کرده بودند. نارک زینالیان تأکید کرده بود که به اجبار کسی از سمت خود استعفا نداده است.
ماه گذشته در پی مشاجره لفظی این دو نماینده با رئیس وقت کمیته تحقیقات در جریان جلسات استماع پارلمان، پرونده انضباطی آن‌ها در هیئت‌مدیره حزب حاکم پیمان مدنی تشکیل شده بود.
پاشینیان: رویکرد تبرگونه برای کاهش خودروهای دولتی
نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان اعلام کرد که قصد دارد تعداد خودروهای دولتی را کاهش دهد.
وی گفت: می‌خواهم لیست خودروهای نهادهای دولتی را بگیرم و با خودکار روی آن‌ها خط بکشم. این یک رویکرد تبرگونه است. منظور خودروهای دولتی است.
این در حالی است که دولت پاشینیان در ماه ژوئیه در جلسه هیئت دولت تصمیم گرفته بود که مبلغ 1 میلیارد و 38 میلیون درام از بودجه دولتی را به کمیته مدیریت اموال دولتی برای خرید خودروهای برقی و هیبریدی جدید تولید سال 2024 اختصاص دهد. کمیته تحقیقات نیز یک دستگاه خودروی تویوتا لندکروز 300 تولید سال جاری را به مبلغ 125 هزار دلار برای آرگیشتی کیارامیان رئیس وقت این کمیته خریداری کرده بود.
مذاکرات صلح قفقاز؛ باکو توپ را در زمین ایروان انداختتشدید رقابت تسلیحاتی بین ارمنستان و جمهوری آذربایجاناستعفای 6 مقام ارشد امنیتی ارمنستان در یک روز انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1274984/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر جهاد: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل می‌شود

چشم انداز رویکرد رسانه‌ای طالبان

سازمان ملل برای چهارمین سال پیاپی نماینده طالبان را نپذیرفت

10 هزار سرباز کره شمالی به‌زودی وارد جنگ اوکراین می‌شوند

نرخ جدید ارزها در مرکز مبادله ایران

آمریکا و انگلیس علیه اروپا می‌جنگند

فرهنگ ارزشمند بسیجی در تمام دنیا در حال گسترش است

تصمیم آمریکا برای تحریم گازپروم بانک

تصاویر فیلمی که شهاب حسینی در آمریکا ساخت | ببینید

چرا شلوغ‌کاریِ خیابانی علیه فدراسیون فوتبال و قلعه‌نویی نمی‌گیرد؟!

فرایند نزدیکی امارات و روسیه

آغاز ثبت ‎نام آزمون استخدامی با بیش از 31 هزار فرصت شغلی

تعلل بانک مرکزی در ابلاغ افزایش وام مسکن

ادعای مهم دستیار پزشکیان درباره قیمت بنزین

طبق بودجه 1404 افرادی که در خارج از کشور ارز دارند می‌توانند خودرو وارد کنند

جدیدترین موضع گیری مشاور امنیت ملی عراق درباره ایران

قیمت دینار عراق 3 آذر 1403 + جدول

اجاره جرثقیل: راهکاری سریع و اقتصادی پروژه‌های سنگین

زنان سرپرست خانوار بیمه می‌شوند

دادگاه کلاهبرداری 8 هزار میلیاردی‌ برگزار شد

جلسه رسیدگی به اتهامات 28 متهم پرونده کثیرالشاکی برگزار شد

روند نزولی درآمد سرانه کشور/ درآمد هر ایرانی 80 درصد سال 90

جزییات رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی یک شرکت خودرویی

شاهد تحلیل محیط زیست هستیم و نقش تحولگرای زنان برای تقویت رویه‌های پایدار مهم است

کلاهبرداری شبکه‌ای به میزان بیش از 8 هزار میلیارد تومان/ تنها 4 درصد از مشتریان به صورت واقعی خودرو تحویل گرفتند/ خرید ملک 30 میلیاردی در دبی توسط متهم اول پرونده

از خرید ملک 30میلیاردی برای همسر در امارات تا کشف اسناد از درون کیسه‌های زباله | جزئیات عجیب از پرونده طراوت نوین

سردار سلامی: شریان اقتصادی اسرائیل باید از زمین و دریا قطع شود

پنیر ایرانی راهی ژاپن می شود

بازگشت ترامپ و دیپلماسی پنهان تروییکای اروپا؛ 3 کشور عضو برجام به دنبال بازگشت کمپین فشار حداکثری علیه ایران

بازی اروپا در پازل اسرائیل  | رای شجاعانه دادگاه کیفری بین‌المللی

فرمول ترامپ برای افزایش بازدارندگی هسته‌ای/ واشنگتن برای عبور از اژدرهای روسیه و چین و کره شمالی چه نقشه‌ای دارد؟

مصاحبه تسنیم با سفیر چین

بهبود رابطه ایران با عربستان بر رویکرد ترامپ مقابل تهران تاثیر دارد/ ترامپ دوست دارد معامله کند و در مذاکرات برنده محسوب شود/ حق با پزشکیان است

استراتژی جدید اسرائیل برای تضعیف حزب الله/ چرا فشار اسرائیل پس از انتخابات آمریکا تشدید شد؟

ترامپ به دنبال انتصاب فرستاده ویژه برای جنگ اوکراین است

مدودف: روسیه در صورت لزوم از سلاح هسته‌ای استفاده می‌کند

شرط عضو کمیسیون امنیت ملی برای مذاکره با آمریکا: ابتدا گذشته را جبران کنید

اینفوگرافی/ کدام رئیس جمهور در آمریکا بیشتر ایران را تحریم کرد؟

«آبراهام لینکلن» پس از فرار از غرب آسیا وارد آب‌های مالزی شد

پم باندی؛ اولین زنی که وزیر دادگستری آمریکا شد/ گزینه ترامپ را بشناسید+ بیوگرافی

سرمقاله رسالت/ غرب علیه غرب

سرمقاله وطن امروز/ پاسخ ایران به قطعنامه

کرسی افغانستان به طالبان واگذار نشد

اوکراین اطلاعات درباره حضور سربازان کره شمالی در خارکیف را رد کرد

سودان از توقیف تجهیزات نظامی ارسال‌شده امارات خبر داد

موضعگیری دوباره ترکیه علیه بشار اسد

هتل گرانفروش 7 میلیارد ریال جریمه شد

مجوز واردات خودرو برای جانبازان بالای 50 درصد

وزیر ارتباطات: ر‌فع فیلترینگ در دست اقدام است

جزئیات موارد ابطال گارانتی خودرو منتشر شد