ایرانیان جهان

آخرين مطالب

فرمول ترامپ برای افزایش بازدارندگی هسته‌ای/ واشنگتن برای عبور از اژدرهای روسیه و چین و کره شمالی چه نقشه‌ای دارد؟ آسیا و اقیانوسیه

فرمول ترامپ برای افزایش بازدارندگی هسته‌ای/ واشنگتن برای عبور از اژدرهای روسیه و چین و کره شمالی چه نقشه‌ای دارد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز، بیش از سه دهه پس از پایان جنگ سرد، ایالات متحده و متحدانش با هیچ تهدید هسته ای جدی مواجه نبودند. اما امروز شرایط فرق کرده است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، شمشیرهای اتمی خود را به گونه ای به صدا در می آورد که نیکیتا خروشچف، رهبر شوروی برای همه یادآوری می شود. شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین میز به دنبال مجهز کردن زرادخانه هسته ای چین است، پروژه ای که اندازه و گستره آن را فرمانده بازنشسته مرکز استراتژیک ایالات متحده "نفس گیر" توصیف کرده است.
رهبران روسیه و چین همچنین معاهده "دوستی بدون محدودیت" را امضا کردند. در این میان کیم جونگ اون، رهبر کره شمالیسلاح و نیرو برای حمایت از جنگ روسیه در اوکراین فراهم می کند و از همین رو پیونگ یانگ به دنبال بهبود توانایی خود برای ضربه زدن به همسایگانش و ایالات متحده با تکیه بر سلاح هسته ای است، این همان رویکردی است که کره شمالی با آزمایش موشک بالستیک قاره پیما (ICBM) به رخ کشیده است. در همین راستا نشریه فارن افرز یادداشتی را منتشر کرده و اقتصادنیوز آن را در دوبخش ترجمه کرده که بخش نخست در ادامه آمده است.
بازدارندگی شکننده آمریکا تحولات حاکم چالش های گسترده ای را برای امنیت ملی ایالات متحده ایجاد می کند. ایالات متحده دیگر نمی تواند خطرات هسته ای را نادیده گرفته و بر بازدارندگی یک دشمن متمرکز شود. برای پرداختن به این واقعیت جدید، دولت بایدن دستورالعمل هدف گیری هسته ای ایالات متحده را تغییر داده تا بتواند همزمان چین و روسیه را فعل و انفعال های بیشتر بازدارد. این کشور همچنین برای توسعه سیستم های حمل و نقل هسته ای، سکوها و کلاهک های جدید تعریف کرده است. اما تلاش‌های واشنگتن برای مدرن‌سازی بازدارندگی هسته‌ای قدیمی ایالات متحده به دلیل ظرفیت ناکافی پایه صنعتی، کمبود مواد و نیروی کار، و شکاف‌های بودجه با مشکل مواجه شده است. آنچه باید انجام شود روشن است: دولت بعدی باید از بازنگری گسترده سیاست بازدارندگی هسته ای یا برنامه های نوسازی صرف نظر کند. چرا که نوسازی و حل مشکلات در اولویت قرار دارد.
در طول سه دهه گذشته، دولت‌های آینده عموماً بررسی وضعیت هسته‌ای را در دستور کار خود قرار دادند، فرآیندی زمان‌بر برای تعیین سیاست و استراتژی هسته‌ای ایالات متحده برای پنج تا ده سال آینده. برای درک اینکه چرا دولت جدید ترامپ باید بازتعریف سریع دستورالعمل‌های بایدن را به جای بررسی کامل وضعیت هسته‌ای در اولویت بگذارد، مهم است چرا که شناسایی تهدید و سرعت رشد تهدیدها با اهمیت است. اگرچه روسیه برنامه نوسازی هسته ای خود را به کندی آغاز کرد، اما تلاش های این بازیگر اکنون تا حد زیادی کامل شده است. روسیه به یک سه گانه استراتژیک مدرن از موشک های قاره پیمای زمینی، زیردریایی های استراتژیک و موشک های مرتبط با آنها، و بمب افکن ها و موشک های کروز پرتاب هوایی دست یافته است. هر یک از عناصر سه گانه به روز شده نسبت به قابلیت های قبلی پیشرفت قابل توجهی دارد و برخی نیز تعادل استراتژیک موجود را بی ثبات می کنند: به عنوان مثال، سرمات روسی، موشک عظیمی که برای جایگزینی موشک بالستیک قاره پیمای سنگین SS-18 طراحی شده است، می تواند تعداد زیادی کلاهک هسته ای طراحی شده برای حمله به موشک های ICBM آمریکایی را حمل کند.

ایرانیان جهان

هراس از اژدرهای روسیه و چین سیستم های جدید غیراستراتژیک روسیه عمیقاً نگران کننده هستند. به عنوان مثال، پوزیدون، یک اژدر هسته‌ای بین قاره‌ای، برای ویران کردن مناطق بزرگ ساحلی و غیرقابل سکونت کردن آن‌ها برای قرن‌های آینده طراحی شده است. همزمان تلاش روسیه برای بازسازی همه عناصر نیروهای هسته‌ای منطقه‌ای خود نگران کننده تر است – عناصری شامل موشک‌های کوتاه‌برد و میان‌بردی که می‌توانند از زمین، دریا یا هوا پرتاب شوند. هدف این سیستم‌ها به وضوح ترساندن همسایگان مسکو و کمک به دکترین هسته‌ای جدید روسیه است که توسط پوتین در ماه سپتامبر اعلام شد و در آن کرملین شرایط استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را گسترش داد.چین با سرعت بیشتری در حال مدرن سازی نیروهای هسته ای خود است. با شروع سال 2020، شی دستور داد تا زرادخانه چین را به سرعت مجهز کنند. پیش‌بینی می‌شود تعداد سلاح‌های هسته‌ای راهبردی این کشور تا سال 2030 از 500 به 1000 عدد برسد و تا اواسط دهه آینده تا حداقل 1550 رشد داشته باشد. پکن پیشتر به یک سه گانه استراتژیک قدرتمند دست یافته، سه گانه ای کوچکتر اما شبیه به ایالات متحده و روسیه، این بازیگر همچنین در حال گسترش و تنوع نیروهای هسته ای منطقه ای خود است. بر خلاف روسیه و ایالات متحده،نیروهای هسته‌ای چین در واقع به قابلیت‌های حمله اول و پرتاب روی هشدار دست یافته‌اند.
اگرچه زرادخانه‌های رو به رشد چین و روسیه چالش‌های جدی ایجاد می‌کنند، سیاست بازدارندگی هسته‌ای ایالات متحده کاملاً قادر به مقابله با آنها است. برای بیش از 45 سال، سیاست ایالات متحده بر بازدارندگی در برابر تجاوز علیه منافع ملی و حیاتی متحدان ایالات متحده از طریق حفظ توانایی هدف قرار دادن دارایی های بالقوه دشمنان، یعنی کادر رهبری ، زیرساخت امنیتی متمرکز شده است.در گذشته، چنین دشمنانی پیشتر در قاب شوروی مجسم می شدند و امروز روسیه تحت رهبری پوتین، چین تحت ریاست شی و کره شمالی هستند.با این وجود، رشد قابلیت‌های هسته‌ای چین و تبدیل شدن این بازیگر به سومین ابرقدرت هسته‌ای بزرگ تا اواسط دهه 2030 چالش جدیدی را ایجاد خواهد کرد. جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، به منظور آماده شدن برای احتمال تهاجم هماهنگ یا فرصت طلبانه از سوی روسیه و چین، در ماه ژوئن دستورالعمل هدف گیری ایالات متحده را اصلاح کرد، که، همانطور که پرانای وادی، مقام شورای امنیت ملی گفته ، برای "بازدارندگی در برابر روسیه، چین و کره شمالی به طور همزمان طراحی شده است. وادی در ادامه با اشاره به نیروهای هسته‌ای آمریکا گفت که این کشور «ممکن است در سال‌های آینده به نقطه‌ای برسد که به افزایش تعداد عناصر مستقر کنونی نیاز داشته باشد».
تعیین گستره زرادخانه ایالات متحده نیز با اهمیت است. نیروی هسته ای مستقر شده ایالات متحده باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا اهدافی را که برای دشمنان بالقوه بیشترین ارزش را دارند پوشش دهد، این همان گزاره ای است که در دکترین جدید برآن تاکید شده است. این همان مولفه ای است که توسط جدیدترین راهنمایی های هدف گیری و به روز رسانی تعریف شده. اما برخلاف آنچه برخی از مفسران پیشنهاد کرده‌اند، ایالات متحده به این گزینه نیازی ندارد و مطلقاً نباید زرادخانه هسته‌ای خود را به گونه‌ای افزایش دهد که با زرادخانه‌های روسیه و چین برابری کند. دستورالعمل جدید، زمانی که به طور کامل اجرا شود، یک بازدارندگی قوی و موثر ایجاد خواهد کرد. در نتیجه، دولت آینده ترامپ باید از روند توسعه راهنمایی چند ساله که دولت‌های جدید به طور سنتی انجام می‌دهند اجتناب کند. به جای تلاش برای بازنویسی دستورالعمل‌های به‌روزشده دولت بایدن، دولت جدید باید روی حوزه‌هایی تمرکز کند که ایالات متحده در آنها مشکلاتی دارد: پیشرفت فرایند کند مدرن‌سازی هسته‌ای، شکاف‌های بزرگ در میدان بازدارندگی متعارف و ضعف‌های قابل توجه در پایگاه صنعتی دفاعی ایالات متحده.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1275270/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کتاب «کاهن معبد جینجا» یامین‌پور به چاپ بیست و هشتم رسید

جام‌جهانی کاراته|صعود کاتای مردان به مرحله یک چهارم نهایی

عرضه چاپ بیست و هشتم سفرنامه «کاهن معبد جینجا»

سفر به اروپا و خاور دور از غرب تهران

کشاورزان فرانسوی پرچم اتحادیه اروپا را آتش زدند! + علت چه بود؟

پسته، قربانی یک باور سنتی شد

درخواست عراقچی برای مخالفت اعضای شورای حکام با تحرکات سه کشور اروپا

بزرگ‌ترین تولیدکننده باتری اروپا اعلام ورشکستگی کرد

چرا در پروژه مکران می‌خواهند ایران را دور بزنند؟

چشم‌انداز صادرات سنگ آهن ایران تا پایان 2024/ بررسی اثر سیاست‌های چین بر روند نزولی نرخ سنگ آهن در بازار‌های جهانی

همکاری MoonDog و Aelf برای تقویت راه‌حل‌های بلاکچین

راست چین و چپ چین کردن صفحه در اکسل

عنوان دومی لژیونر دوچرخه‌سواری در تور بین‌المللی چنگدو چین

شرکت بی وای دی چین 2500 کارگر را همراه خود به ترکیه می‌برد

ورود نخستین قطار باری چین به افغانستان

افغانستان در آستانه یک جهش بزرگ تاریخی قرار دارد

ترامپ نامزدهای چند وزارت خانه را معرفی کرد

حجم باورنکردنی برف و کولاک امریکا؛ کامیون‌ها و شاسی‌ها دفن شدند! | فیلم

محمد هاشمی: مواضع ایران بستگی به رفتار رییس جمهور جدید آمریکا دارد

آمریکا: سربازان کره‌شمالی به زودی وارد جنگ علیه اوکراین خواهند شد

هرگونه اقدام شورای حکام علیه ایران با اقدام متقابل روبرو می‌شود

ویدیو/ رهبر کره شمالی می خواهد از تسلیحات هسته‌ای استفاده کند

کمک نظامی 200 میلیون دلاری جدید آمریکا به اوکراین

نامه ایروانی به شورای امنیت؛ ایران اتهامات انگلیس و آمریکا را رد کرد

نقشه‌های شکست خورده ترامپ در سوریه/ دلایل ناکامی آمریکا در تحقق اهدافش چیست؟

"یأس"، بزرگترین دشمن انسان/ آمریکا برای نابودی اسلام آستین بالا زده است

مالزی: صدور حکم بازداشت نتانیاهو پیروزی عدالت و انسانیت است

سوال مهم تولیدکننده مرغ درباره قطع برق و وضعیت تولید

رایتل صدرنشین سرعت  اینترنت همراه به روایت آمار رگولاتوری

عضو کمیسیون صنایع مجلس: بهترین بازار برای عرضه خودرو بورس کالا است

پاداش 50 میلیون تومانی برای گزارش مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز

رژیم صهیونیستی به صورت مستقیم عراق را تهدید کرد

فعالیت‌های تجاری و مسافری در مرز‌های خسروی و سومار از سرگیری شد

نشست اضطراری اتحادیه عرب برای بررسی تهدیدهای اسرائیل علیه عراق

آخرین خبر‌ها از دادگاه رسیدگی به پرونده کثیرالشاکی طراوت نوین

تأثیر قطعنامه شورای حکام بر بازار ارز | قیمت دلار چقدر خواهد شد؟

احیای زندگی روستایی؛ کلید توسعه پایدار

دلار افسارگسیخته، رکورد جدیدی ثبت کرد

سفر استراتژیک وزیر دفاع به ونزوئلا؛ از توسعه روابط اقتصادی تا تقویت همکاری‌های نظامی

فدرال رزرو می گوید بدهی ایالات متحده بزرگترین تهدید برای ثبات اقتصادی است و از استیبل کوین ها انتقاد می کند

امیر نصیرزاده: ایران و ونزوئلا در یک کشتی و سنگر مشترک در برابر امپریالیسم قرار دارند + فیلم

نامزد‌های ترامپ برای وزارت خانه‌های اقتصادی آمریکا

کاهش شدید فعالیت اقتصادی منطقه یورو

صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل می‌شود

کدام کشورهای اروپایی پزشک خارجی استخدام می‌کنند؟ (+ اینفوگرافی)

دلار سر به فلک کشید! قیمت دلار آزاد از مرز 70 هزار تومان گذشت

ورود بدون ویزا به چین

اثر بخش‌نامه جدید بانک مرکزی بر شرکت‌های صادرکننده بورس/ مهره‌چینی تولیدکنندگان جهانی فولاد برای روی کار آمدن دوباره ترامپ/ چین برای مقابله با اثر ترامپ چه کرد؟

آمادگی سفیر چین در ایران برای نقش‌آفرینی در حوزه دیپلماسی پارلمانی

آمارجدید از اخراج مهاجران غیرقانونی افغان