ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تندروی‌های تیم ترامپ سختگیرهای ایران درباره منافعش را تشدید می‌کند/ احتمال رفتن ایران به سمت هسته‌ای شدن ایالات متحده آمریکا

تندروی‌های تیم ترامپ سختگیرهای ایران درباره منافعش را تشدید می‌کند/ احتمال رفتن ایران به سمت هسته‌ای شدن
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار ایلنا، مدت زمان زیادی از پیروزی دونالد ترامپ سیاستمدار جنجالی آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا نمی‌گذرد. با این حال، ما با سیلی از تحلیل و تفسیرها در مورد پیروزی وی و تبعات و پیامدهای آن برای سیاست جهانی آمریکا در قبال اقصی نقاط دنیا رو به رو بوده‌ایم.
در این رابطه، دیدگاه‌های مختلفی در مورد رویکردهای احتمالی دولت ترامپ در رابطه با جنگ‌های غزه و لبنان و البته دیگر تحولات منطقه‌ای در پرتو حضور مجدد ترامپ در کاخ سفید مطرح شده و همچنان هم می‌شود.
از این رو، ایلنا در گفتگو با «محمود حسن» نویسنده و تحلیلگر مصری روابط بین الملل به واکاوی چند علامت سوال مهم با محوریت رویکرد‌های مذکور پرداخته است.
مشروح گفتگو با محمود حسن را در ادامه می‌خوانید.
بسیاری از تحلیلگران عرصه سیاست بین الملل بر این باورند که تیم تندروی ترامپ در قدرت به ویژه در عرصه سیاست خارجی آمریکا، موجب تشدید تنش‌ها در منطقه غرب آسیا می‌شوند. دیدگاه شما در این رابطه چیست؟
اینکه ترامپ تاکنون افرادی تندرو را به سِمت‌های مهم سیاست خارجی آمریکا نظیر وزارت خارجه این کشور و یا سمت مشاور امنیت ملی آمریکا و همچنین نماینده این کشور در سازمان ملل متحد برگزیده، گزاره درستی است. با این حال، باید یک نکته مهم در مورد ماجراجویی‌های احتمالی دولت ترامپ در قبال منطقه غرب آسیا یا هر منطقه دیگری را مد نظر داشت. آن نکته نیز این است که شواهد تاریخی نشان داده‌اند که سیاستمداران غربی همواره بیش از آنچه در دسترس دارند، ادعا می‌کنند و ژست می‌گیرند.
این مسئله‌ای است که همواره آن را شاهد بوده‌ایم. به عنوان مثال قدرت‌های غربی در ماجرای جنگ اوکراین بارها تهدید کردند که مستقیما علیه روسیه وارد جنگ می‌شوند با این حال در نهایت آنچه جهان دیده چیزی جز عقب‌نشینی آن‌ها در برابر روسیه و تکیه صِرف به اعطای کمک‌های مالی و تسلیحاتی به اوکراین نبوده است. در حقیقت، هر زمان جهان غرب و به طور ویژه دولت آمریکا با یک صخره سخت برخورد می‌کنند، به وضوح عقب‌نشینی می‌کنند. حال در مورد منطقه غرب آسیا نیز عینا با همین چالش رو به رو هستند. باید از خود بپرسیم آیا حماس در نوار غزه و یا حزب الله در جنوب لبنان نابود شده‌اند؟
حداقل شواهد میدانی حاکی از قدرت آن‌ها هستند و خودِ تحلیلگران سیاسی و نظامی اسرائیلی نیز به این امر معترفند. دیدیم که یوآف گالانت وزیر جنگ سابق اسرائیل پس از برکناری اخیر خود توسط نتانیاهو به صراحت اذعان کرد که باید به سمت امضای توافق مبادله اسرا و آتش بس با حماس حرکت کنیم و باید جرات پذیرش این شکست را داشته باشیم.
در مورد لبنان نیز وی تاکید کرد که حزب الله لبنان قدرتمند است و این جنبش توانسته اسرائیل را در جوار مرزهای مشترک با فلسطین اشغالی به عقب براند. حال وقتی اسرائیل و آمریکا در غزه و لبنان گرفتار شده‌اند، خیلی عجیب است اگر بخواهیم از ماجراجویی‌های بزرگ دولت جدید آمریکا با محوریت مسائل خاورمیانه سخن بگوییم. از این رو، دولتمردان غربی و به طور خاص ترامپ و تیمش، بیش از آنکه در عمل واقع‌بین باشند، در ظاهر تصویری هالیوودی را از خود نشان می‌دهند و امید دارند که این مساله منجر به تحقق منافع آن‌ها شود. معادله‌ای که تاکنون برای آن‌ها دستاوردساز نبوده است.
برخی بر این باورند که رویه‌های تهاجمی و خصومت‌آمیز دولت ترامپ علیه ایران می‌تواند تهران را به سمت دستیابی به سلاح‌های اتمی هدایت کند. دیدگاه شما در این رابطه چیست؟
یک نکته واضح در مورد معادله اتمی ایران این است که این کشور از ظرفیت‌های بسیار پیشرفته‌ای در حوزه هسته‌ای برخوردار است. این مساله‌ای است که بسیاری از دشمنان ایران هم به آن معترف هستند. از این رو، تهران تاکنون به صراحت اعلام کرده که به دنبال کسب سلاح‌های اتمی نیست.
با این حال، آنچه که مهم است این نکته می‌باشد که اگر طرف‌های دشمن و رقیب با ایران بخواهند فشارهای غیرقانونی خود را علیه ایران افزایش دهند، اینکه تهران بخواهد به سمت کسب سلاح‌های اتمی برود، عملا حرکت به سمت گزینه‌ای خواهند بود که ایران به صورت فعالانه آن را انتخاب نکرده بلکه شرایط ایجاد شده، ایران را به سمت آن هدایت کرده است. این همان نکته‌ای است که مدتی قبل کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران هم در موضع گیری به آن اشاره داشته است.
آنچه مسلم است این موضوع می‌باشد که تهران فاصله کمی تا دستیابی به تسلیحات اتمی دارد. با این حال، عامدانه به دنبال کسب این تسلیحات نیست. موضوعی که رافائل گروسی دبیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز اخیرا به آن اشاره داشته است. به هر حال، ایران نیز مانند هر کشور دیگری درجهان نسبت به منافع و امنیت ملی خود حساس است و در این رابطه هیچ مماشاتی را در دستورکار ندارد.
برخی منابع صهیونیستی در مورد تحولات مرتبط با جنگ غزه به این نکته اشاره داشته‌اند که ارتش رژیم اشغالگر قدس تا سال 2025 در نوار غزه باقی خواهد ماند. تحلیل شما در این رابطه چیست؟
صهیونیست‌ها با طرح مواضعی از این دست به دنبال قدرت‌نمایی هستند با این حال، خودشان هم به خوبی می‌دانند که هر روز ماندن آن‌ها در نوار غزه می‌تواند تلفات سنگین و سنگین‌تری را برایشان به ارمغان آورد. اکنون به وضوح مشاهده می‌کنیم که در بخش‌های مختلف نوار غزه، نظامیان اسرائیلی تلفات می‌دهند و اخبار آن‌ها نیز به صورت قطره چکانی و البته سانسور شده در رسانه‌ها منتشر می‌شود. فراموش نکنیم که قبل از آغاز جنگ غزه، دولت بایدن به نتانیاهو هشدار داد که ورود آن به این منطقه می‌تواند به معنای تکرار اشتباهی باشد که دولت آمریکا در مورد عراق و افغانستان انجام داد.
این بدان معناست که بایدن پیش‌بینی کرده بود که اسرائیل در یک باتلاق بزرگ گرفتار می‌شود. حال در صحنه واقعیت دقیقا همین اتفاق برای ارتش اسرائیل افتاده و سبب شده تا بسیاری از مقام‌های ارتش اسرائیل نظیر بنی گانتس وزیر جنگ سابق اسرائیل به صراحت اذعان کنند که اسرائیل هیچ طرح و نقشه مشخصی را در مورد روند مدیریت جنگ غزه ندارد و نمی‌داند می‌خواهد در آینده چه کند. از این منظر هرچه صهیونیست‌ها بیشتر در نوار غزه بمانند، تلفات سنگین‌تری خواهند داد و حضور آن‌ها در نوار غزه از موضع قدرت نخواهد بود.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1275814/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قیمت دینار عراق امروز یکشنبه 4 آذر ماه 1403 | دینار عقب کشید

باستان‌شناسان مدعیِ شناساییِ محل نبرد قادسیه بین ساسانیان ایران و لشکر خلیفه دوم شدند

قیمت دینار عراق امروز یکشنبه 4 آذر 1403 + جدول

تقدیر ویژه مقاومت عراق از برنامه نوسان

هوش مصنوعی، عامل اقتدار تمدن‌ها

FAFT و وضعیت تجارت ایران

تا FATF حل نشود، سرمایه‌گذار نمی‌آید

گام دیوان محاسبات برای کمک به تنظیم‌گری و حکمرانی اقتصادی

تنش بین ژاپن و روسیه بالا گرفت

نقشه دولت چهاردهم برای خروج از بحران هسته ای چیست؟

روایت سخنگوی اتحادیه اروپا از امکان احیای مذاکرات هسته‌ای

اروپا برای جنگ جهانی سوم آماده می‌شود/ طرح های اروپا برای تقویت قوای نظامی

تمایل اروپا به مذاکره هسته‌ای با ایران

قیمت افغانی امروز یکشنبه 4 آذر ماه 1403 | افغانی چقدر شد؟

فرمانده نیروی دریایی ارتش: زیردریایی‌های آمریکا از منطقه فاصله بیشتری گرفته‌اند

فرمانده نیروی دریایی ارتش: هسته‌های اصلی‌ یگان‌های دریایی آمریکا در حال ترک منطقه هستند/ امنیتی‌تر شدن منطقه در بخش دریا، بعید به نظر می‌رسد/ ما قطعا آمادگی‌هایمان را صد درصد داریم

این زن می‌تواند ترامپ را «شاه دونالد» کند!

پرواز پهپاد‌های اسرار‌آمیز بر فراز پایگاه‌های آمریکایی

رصد پهپادهای ناشناس بر فراز پایگاه‌های آمریکایی در انگلیس

قیمت دلار امروز یکشنبه 4 آذر ماه 1403 | دلار هوایی شد؟

چهارمین وتوی آمریکا علیه غزه و بازگشت مجدد جنایتکار به صحنه جرم

سرمقاله سازندگی/ موضع ترامپ مشخص است

روحانی: خواب دیدم خاتمی را با بال چپم به آسمان می‌برم

سرکوب اعتراضات تل آویو توسط مأمورین پلیس رژیم صهیونیستی

محکومیت نتانیاهو در کاخ صلح

بزرگترین حمله پهپادی حزب‌الله به تجمع نظامیان صهیونیست در الخیام لبنان

معاون وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی برای عرضه گوشت قرمز در حوزه دام سنگین نداریم

رفع نوسانات بازار روغن خوراکی تا یک ماه آینده

حقوق دولتی معادن برای سال آینده 15 درصد تعیین شد

زمینه آشنایی دانش‌آموزان با صنعت بیمه و انواع رشته‌های بیمه‌ای فراهم شود

طرح نشان‌دار کردن، درآمدهای مالیاتی را افزایش می‌دهد

اقتصاد یزد، اقتصادی کوچک با بخش‌های بزرگ است

تکرار مشکلات مولدسازی در واگذاری املاک بانک ها

اروپا: دیپلماسی هسته‌ای با ایران به‌زودی احیا می شود

اروپا منتظر جنگ هسته‌ای است

صادرات پسته در خط‌پایان

واکنش قالیباف به صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام

سخنگوی اتحادیه اروپا: امیدواریم دیپلماسی هسته‌ای با ایران احیا شود

تغییر نام اداره منابع بشری افغانستان

رسوایی‌های اخلاقی کابینه پیشنهادی ترامپ را درهم شکسته است

بیانیه جدیدمشترک چهار کشور غربی علیه ایران

کامبک طلای جهانی/ کامودیتی‌ها زیر سایه وحشت تنش میان روسیه و اوکراین

جلایی‌پور: ایران آماده مذاکره مستقیم با آمریکا است

سرمقاله دنیای اقتصاد/ چرا خلاقیت‏‌ها می‏‌میرند؟

دستان کوچک کودکان برای بلند کردن گالن‌های آب ضعیف است

روسیه: به اقدامات خصمانه ژاپن پاسخ سختی خواهیم داد

تصاویری از افزایش رنج و درد مردم مظلوم غزه

تصاویر مسجد الفاروق پس از حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی

بمباران چادرهای آوارگان فلسطینی در غزه و تداوم حملات زمینی

اجاره داغ‌‌تر از تورم