ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آماده سازی اروپا برای جنگ جهانی سوم اروپا

آماده سازی اروپا برای جنگ جهانی سوم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش سرویس پلاس نبض بازار، رسانه انگلیسی در مقاله‌ای با اشاره به تلاش فوری کشور‌های اروپایی برای افزایش توانایی نظامی، گزارش داد که دولت انگلیس در این زمینه کم‌کاری کرده و برای جنگ با روسیه آماده نیست.
به گزارش ایندیپندنت، در لهستان فنلاند و کشور‌های حوزه بالتیک بلدوزر‌ها و بیل‌های مکانیکی به‌سرعت در حال ساخت استحکامات دفاعی هستند، از جمله حفر خندق‌های ضدتانک و ایجاد سنگر‌های بتنی.
این کشور‌ها همچنین در حال بررسی کاشت مین‌های ضد نفر هستند.
علاوه بر این، لهستان مبلغ 2.5 میلیارد یورو برای تقویت سامانه دفاع مرزی خود اختصاص داده است، از جمله برای ساخت یک سامانه پدافند هوایی مشابه « گنبد آهنین » که قرار است از مرز‌های شرقی این کشور در برابر حملات احتمالی روسیه محافظت کند.
«دونالد تاسک» نخست‌وزیر لهستان در ماه مه در جلسه‌ای با رهبران اروپایی در ورشو با بیان اینکه اروپا در وضعیت خطرناکی قرار دارد، گفت: «ایجاد یک گنبد آهنین برای مقابله با موشک‌ها و پهپاد‌ها ضروری است. دلیلی وجود ندارد که اروپا سیستم پدافند موشکی نداشته باشد.»
دولت لهستان در این پروژه دفاعی، قصد بهره‌مندی از موانع فیزیکی ضد تانک، ایجاد پناهگاه و برخورداری از سامانه‌های ضدپهپادی مبتنی بر هوش مصنوعی را دارد تا به قدرت شناسایی زودهنگام تهدیدات دست یابد.
بر اساس این گزارش، لهستان در حال حاضر 37 میلیارد یورو معادل 4.7 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای مصارف دفاعی هزینه می‌کند. کشور‌های حوزه بالتیک هم برای آمادگی در برابر تاکتیک‌های جنگ ترکیبی، صد‌ها میلیون یورو به تقویت خطوط دفاعی خود اختصاص دادند و استونی، لتونی و لیتوانی یک پروژه بزرگ دفاعی در دست دارند که در سال 2025 آغاز خواهد شد.
در بخش‌های زیادی از شمال اروپا، با سرعتی که از جنگ جهانی دوم تاکنون بی‌سابقه بوده، بیش از یک میلیارد یورو به ساخت سریع کارخانه‌های جدید مهمات‌سازی اختصاص یافته است، به ویژه برای تولید گلوله‌های توپ 155 میلیمتری.
رسانه انگلیسی با اشاره به اینکه رهبران اروپایی باور دارند روسیه حملات خود را به کشور‌های حوزه بالتیک، فنلاند یا حتی لهستان گسترش خواهد داد، به اظهارات برخی کارشناسان اشاره کرد که باور دارند این اتفاق در 3 تا 5 سال آینده رخ خواهد داد. این در حالیست که در کمترین حالت، تولید یک جنگنده 28 تا 30 ماه، تولید یک تانک 18 تا 24 ماه و ساخت یک ناوچه تا 30 ماه زمان خواهد برد.
علاوه بر این اقدامات فوری در اروپا، کشور‌های قاره سبز همچنین در حال افزایش بودجه‌های نظامی خود هستند. فرانسه در 8 سال گذشته بودجه دفاعی خود را افزایش داده و پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 از بریتانیا هم پیشی بگیرد. علاوه بر این، هلند که به مدت چندین دهه روند کاهشی در بودجه دفاعی خود را در پیش گرفته بود، در 2 سال گذشته این روند را معکوس کرده و قصد دارد طی 5 سال، بودجه دفاعی خود را 2 برابر کند. همچنین سوئد، نروژ و دانمارک هم در حال افزایش بودجه‌های دفاعی خود هستند.
حتی آلمان هم به‌عنوان نخستین کشوری که بعد از جنگ سرد کاهش سریع بودجه دفاعی خود را در پیش گرفته بود، پس از الحاق شبه‌جزیره کریمه در سال 2014، بودجه نظامی خود را 2 برابر کرده است. با آغاز جنگ اوکراین، هزینه‌های دفاعی در آلمان یک نقطه عطف را پشت سر گذاشته و «اولاف شولتس» صدر اعظم این کشور متعهد شده تا برای رفع کمبود‌های دفاعی، سرمایه‌گذاری فوری 100 میلیارد یورویی انجام دهد.
از فوریه 2022 تا امروز، برلین حدود 30 تا 40 میلیارد یورو برای خرید جنگنده‌های آمریکایی «اف-35» و بیش از 60 میلیارد یورو برای افزایش مهمات و موشک‌های خود هزینه کرده است.
روزنامه ایندیپندنت با اشاره به افزایش بودجه‌های دفاعی در میان بخش بزرگی از کشور‌های اروپا، از کم‌کاری دولت انگلیس در افزایش بودجه دفاعی انتقاد کرد.
رسانه انگلیسی آرامش خاطر نسبی لندن در این رابطه را ناشی از چتر امنیتی اعضای ناتو دانست و اشاره کرد که روسیه برای رسیدن به بریتانیا ابتدا باید از کشور‌های حوزه بالتیک و فنلاند عبور کرده، دریای بالتیک را پشت سر گذاشته، با آلمان، سوئد، دانمارک و نروژ روبرو شده و سپس از دریای شمال عبور کند.
«گرانت شاپس» وزیر دفاع سابق انگلیس هم پیش‌تر در پاسخ به پرسشی درباره تهدید حمله موشکی به انگلیس گفته بود که کشور‌های ناتو بین روسیه و بریتانیا قرار گرفته‌اند و چنین تهدید‌هایی را دفع خواهند کرد.
ایندیپندنت با اشاره به اینکه بریتانیا در برابر بسیاری از انواع حملات مدرن بی دفاع است، به اظهارات «تونی راداکین» رئیس ستاد ارتش انگلیس اشاره کرد که اخیراً در یک کنفرانس دفاعی بر لزوم پیروی از کشور‌های نوردیک و بالتیک در تقویت قدرت دفاعی و آمادگی مدنی تاکید کرده بود.
بر اساس این گزارش، نیروی دریایی انگلیس نمی‌تواند حتی یک گروه ناو هواپیمابر را بدون اتکا به کشتی‌ها و هواپیما‌های ایالات متحده در منطقه‌ای مستقر کند. ارتش انگلیس حتی نمی‌تواند یک لشکر 15 هزار نفری از نیرو‌های 70 هزار نفری خود را به میدان بیاورد و مهمات این ارتش تنها کفاف یک ماه جنگ را می‌دهد. از سوی دیگر، از ناوگان 100 فروندی جنگنده‌های تایفون انگلیس، تنها کمی پیش از 20 فروند جنگنده آماده اجرای عملیات هستند.
در این گزارش آمده است که اگر یکی از اعضای ناتو ماده 5 این ائتلاف نظامی را اجرا کند، دولت انگلیس توان ارائه حمایت نظامی را ندارد و در آن زمان دولت این کشور نمی‌تواند محدودیت‌های اقتصادی را به‌عنوان یک دلیل موجه برای این ناتوانی ارائه کند.
در انتهای این گزارش با اشاره به اینکه ائتلاف ناتو بر اصلِ «حمله به یکی حمله به همه است» استوار است، تاکید شده است که بریتانیا نسبت به همسایگان اروپایی خود به‌شدت در حوزه‌های دفاعی کمبود دارد.
منبع: ایسنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1275818/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تنش بین ژاپن و روسیه بالا گرفت

نقشه دولت چهاردهم برای خروج از بحران هسته ای چیست؟

روایت سخنگوی اتحادیه اروپا از امکان احیای مذاکرات هسته‌ای

اروپا برای جنگ جهانی سوم آماده می‌شود/ طرح های اروپا برای تقویت قوای نظامی

تمایل اروپا به مذاکره هسته‌ای با ایران

قیمت افغانی امروز یکشنبه 4 آذر ماه 1403 | افغانی چقدر شد؟

فرمانده نیروی دریایی ارتش: زیردریایی‌های آمریکا از منطقه فاصله بیشتری گرفته‌اند

فرمانده نیروی دریایی ارتش: هسته‌های اصلی‌ یگان‌های دریایی آمریکا در حال ترک منطقه هستند/ امنیتی‌تر شدن منطقه در بخش دریا، بعید به نظر می‌رسد/ ما قطعا آمادگی‌هایمان را صد درصد داریم

این زن می‌تواند ترامپ را «شاه دونالد» کند!

پرواز پهپاد‌های اسرار‌آمیز بر فراز پایگاه‌های آمریکایی

رصد پهپادهای ناشناس بر فراز پایگاه‌های آمریکایی در انگلیس

قیمت دلار امروز یکشنبه 4 آذر ماه 1403 | دلار هوایی شد؟

چهارمین وتوی آمریکا علیه غزه و بازگشت مجدد جنایتکار به صحنه جرم

سرمقاله سازندگی/ موضع ترامپ مشخص است

روحانی: خواب دیدم خاتمی را با بال چپم به آسمان می‌برم

سرکوب اعتراضات تل آویو توسط مأمورین پلیس رژیم صهیونیستی

محکومیت نتانیاهو در کاخ صلح

بزرگترین حمله پهپادی حزب‌الله به تجمع نظامیان صهیونیست در الخیام لبنان

معاون وزیر جهاد کشاورزی: کمبودی برای عرضه گوشت قرمز در حوزه دام سنگین نداریم

رفع نوسانات بازار روغن خوراکی تا یک ماه آینده

حقوق دولتی معادن برای سال آینده 15 درصد تعیین شد

زمینه آشنایی دانش‌آموزان با صنعت بیمه و انواع رشته‌های بیمه‌ای فراهم شود

طرح نشان‌دار کردن، درآمدهای مالیاتی را افزایش می‌دهد

اقتصاد یزد، اقتصادی کوچک با بخش‌های بزرگ است

تکرار مشکلات مولدسازی در واگذاری املاک بانک ها

اروپا: دیپلماسی هسته‌ای با ایران به‌زودی احیا می شود

اروپا منتظر جنگ هسته‌ای است

صادرات پسته در خط‌پایان

واکنش قالیباف به صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام

سخنگوی اتحادیه اروپا: امیدواریم دیپلماسی هسته‌ای با ایران احیا شود

تغییر نام اداره منابع بشری افغانستان

رسوایی‌های اخلاقی کابینه پیشنهادی ترامپ را درهم شکسته است

بیانیه جدیدمشترک چهار کشور غربی علیه ایران

کامبک طلای جهانی/ کامودیتی‌ها زیر سایه وحشت تنش میان روسیه و اوکراین

جلایی‌پور: ایران آماده مذاکره مستقیم با آمریکا است

سرمقاله دنیای اقتصاد/ چرا خلاقیت‏‌ها می‏‌میرند؟

دستان کوچک کودکان برای بلند کردن گالن‌های آب ضعیف است

روسیه: به اقدامات خصمانه ژاپن پاسخ سختی خواهیم داد

تصاویری از افزایش رنج و درد مردم مظلوم غزه

تصاویر مسجد الفاروق پس از حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی

بمباران چادرهای آوارگان فلسطینی در غزه و تداوم حملات زمینی

اجاره داغ‌‌تر از تورم

اخذ مالیات جدید از خودروهای وارداتی

باطله‌های اقتصادی

کشف حدود یک و نیم میلیون قلم لوازم خانگی و بهداشتی، آرایشی قاچاق

بورس در دالان سرنوشت‌ساز

ترمز سرمایه‌گذاری در بخش معدن

سنگ تحریم و اینترنت پیش پای تجارت

واکنش تند روسیه به اقدام جنجالی ژاپن/ واکنش ما به توکیو تند خواهد بود

بحران بزرگ در اروپا/ قاره سبز در شوک