ایرانیان جهان

آخرين مطالب

موضع ترامپ در قبال چین چه خواهد بود؟ آسیا و اقیانوسیه

موضع ترامپ در قبال چین چه خواهد بود؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، تعرفه‌ها معایب قابل‌توجهی دارند؛ از آنجایی که آنها فقط بر محصولات وارداتی مالیات می‌دهند، با انتقال منابع از تولیدکنندگان خارجی کارآمد به شرکت‌های داخلی با کارآمدی کمتر، بازارها را مخدوش می‌کنند. این ناکارآمدی به ضرر مصرف‌کنندگان تمام می‌شود و بار سنگین‌تری را بر دوش خانوارهای کم‌درآمدی که سهم بیشتری از درآمد خود را صرف کالاهای مصرفی می‌کنند، وارد می‌کند.
با این حال، تعرفه‌ها جذابیت سیاسی دارند؛ منتقدان جهانی‌سازی در اقتصادهای پیشرفته مدت‌ها استدلال کرده‌اند که دستاوردهای کارآیی حاصل از دهه‌های اخیر آزادسازی تجارت، نسبت به اختلالات ایجاد شده، اندک بوده است. در حالی که مصرف‌کنندگان آمریکایی از قیمت‌های پایین‌تر کالاهای وارداتی، به‌ویژه از چین سود می‌برند، این دستاوردهای پراکنده در مقایسه با موقعیت متمرکز تعطیلی کارخانه‌ها و از دست دادن شغل در مناطقی که در معرض رقابت وارداتی بودند، اهمیت کمتری داشت.

ایرانیان جهان

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات‌متحده، در کمپین انتخاباتی وعده داد که رویکردی تقابل‌آمیز در قبال چین اتخاذ کند و تعرفه‌ها را سلاح انتخابی خود قرار دهد. اما اگر دولت او رویکردی سنجیده اتخاذ نکند، برنامه‌های او ممکن است به کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان آمریکایی آسیب برساند، دموکراسی ایالات‌متحده را تضعیف کند یا حتی منجر به درگیری نظامی شود.
پروژکت گزارش کرد که با بازگشت دونالد ترامپ، که خود را «مرد تعرفه‌ای» می‌نامد، به کاخ سفید، شرکای تجاری آمریکا خود را برای اعمال تعرفه‌های کلان بر صادرات خود به ایالات‌متحده آماده می‌کنند. اما این چین است که مارکو روبیو، نامزد وزارت خارجه دولت ترامپ، آن را تهدیدی که قرن را تعریف خواهد کرد، نامیده است. ترامپ متعهد شده است که تعرفه‌های 60 درصدی بر همه کالاهای این کشور اعمال کند.
در حالی که طرفداران تعرفه‌های جدید ادعا می‌کنند که چین بیشترین بار مالی را متحمل می‌شود، کارشناسان هشدار دادند که تجربه گذشته نشان می‌دهد که مصرف‌کنندگان آمریکایی که از قبل به شدت به تورم حساس هستند، بیشتر هزینه را متحمل خواهند شد.
تنش‌های جهانی بر سر ظرفیت مازاد چین در دوران ترامپ افزایش خواهد یافت. آخرین طرح محرک چین نشان می‌دهد در حالی که دولت نیاز به افزایش تقاضای داخلی را تایید می‌کند، با اصلاحات ساختاری عمیق‌تر مخالف است. پرداختن به چالش‌های جهانی پیچیده ناشی از ظرفیت مازاد چین به احتمال زیاد نیازمند محدودیت‌های تجاری بیشتر و ابزارهای سیاستی نوآورانه است.
در حالی که تهدیدهای تعرفه‌ای رئیس جمهور منتخب دونالد ترامپ احتمالاً در آینده نزدیک بر سرفصل‌های خبرها خواهد بود، ظرفیت مازاد صنعتی چین همچنان یک چالش بزرگ‌تر و اصلی برای اقتصاد جهانی و سیستم تجاری در سال های آینده خواهد بود. با تعرفه‌هایی که اخیراً توسط اقتصادهای پیشرفته و نوظهور اعمال شده و واکنش‌های چینی و محرک‌های کلان، چگونگی تحول این موضوع در چند سال آینده با پیامدهای ژئوپلیتیکی قابل‌توجهی واضح‌تر می‌شود.
در 29 اکتبر، یک ماه پس از اجرایی شدن تعرفه های ایالات متحده علیه ظرفیت مازاد چین، کمیسیون اروپا تعرفه های خود را بر خودروهای الکتریکی چینی اعمال کرد. در حالی که این اقدامات توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد، شکایت اخیر سازمان تجارت جهانی چین علیه تعرفه‌های خودروهای برقی ترکیه که نشان‌دهنده شکست چین در منصرف کردن بازارهای نوظهور بزرگ از پیروی از اقتصادهای توسعه‌یافته است، تا حد زیادی مورد توجه قرار گرفت.
در عین حال، افزایش تولید در خارج از کشور چین، اقتصاد جهانی و نقش چین را در آن تغییر شکل می‌دهد. آخرین طرح محرک چین نشان می‌دهد که علیرغم اذعان دولت به تقاضای داخلی ضعیف، تعادل مجدد اقتصاد کلان از روی میز باقی مانده است. سیاست‌هایی که منجر به ظرفیت مازاد چین می‌شوند و تنش‌های تجاری ناشی از آن احتمالاً باقی می‌مانند.
در حالی که جنگ تجاری آمریکا و چین ممکن است با وعده ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه‌های 60 درصدی بر واردات از چین به صحنه بازگردد، ظرفیت مازاد چین در نهایت در سایر اقتصادهای بزرگ به شدت احساس می‌شود. روندهای ساختاری نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا می‌تواند بار سنگین شوک جدید چین و تنش‌های تجاری متعاقب آن را تحمل کند. با تشدید درگیری تجاری اروپا با چین، تعرفه‌های خودروهای برقی اتحادیه اروپا که با مقاومت برخی از کشورهای عضو مواجه شد ممکن است تنها راهگشا باشد.
صادرکنندگان چینی در پاسخ به این فشارها، توجه خود را به اقتصادهای در حال توسعه معطوف کرده‌اند که بیش از 50 درصد از صادرات چین در سال 2023 را تشکیل می‌دادند. انتظار می‌رود این روند ادامه داشته باشد و کسری تجاری چین با بازارهای نوظهور بزرگ را بیشتر کند. اما در حالی که این کشورها از کالاهای ارزان چینی و سرمایه گذاری مستقیم سود می‌برند، به طور فزاینده‌ای از دسترسی محدود به بازارهای چین ناامید می‌شوند که آرزوهای صنعتی آنها را به خطر می‌اندازد.
تعرفه‌های جدید ایالات‌متحده بر چین در دوران ترامپ، که همچنین وعده داده است تعرفه 10 تا 20 درصدی بر همه واردات از کشورهای دیگر اعمال کند، انتقال صادرات چین به بازارهای نوظهور و اتحادیه اروپا را تسریع خواهد کرد.
کنترل‌های سخت‌تر صادرات چین، به‌ویژه در مورد مواد خام حیاتی که عرضه آن را به طور مؤثر کنترل می‌کند، خطرات ناشی از وابستگی را برجسته می‌کند. با این حال، پرداختن به چالش‌های پیچیده جهانی ناشی از ظرفیت مازاد چین مستلزم محدودیت‌های تجاری بیشتر و ابزارهای سیاستی نوآورانه است. بلومبرگ در ماه سپتامبر گزارش داد که چین به خودروسازان توصیه کرده است که برخی از فناوری‌های الکتریکی و قابلیت‌های تولید خود را برای خود نگه دارند.

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1276961/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام زمان آغاز دور جدید مذاکرات ایران با اروپا | درست است قطعنامه‌ای برخلاف منافع ما تصویب شد ولی ...

معجزه این اسید برای ترمیم چین و چروک پوست

سمت و سوی بازار غلات؛ از بازگشت ترامپ تا تقاضای هند

تویوتا یاریس 2024 در افغانستان ارزان‌تر از پراید دست‌دوم در ایران

چین طالبان را به نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه دعوت کرد

قیمت افغانی افغانستان امروز دوشنبه 5 آذر 1403

اعتراض جمهوری خواهان به گزینه ترامپ برای اداره اطلاعات ملی آمریکا: تولسی گابارد متحد ایران و روسیه است!

نرخ ارز امروز 5 آذر 1403 +جزئیات

اروپا به ایران نیاز دارد

ایران برای ورود آمریکا به مذاکرات هسته‌ای شرط گذاشت

گزینه ترامپ جنجالی شد + عکس | مخالفان:‌ او روابط نزدیکی با ایران و روسیه دارد

دیدار وزرای خارجه گروه هفت در ایتالیا

سرمقاله ایران/ چه انگیزه هایی ایران و اروپا را پشت یک میز می نشاند؟

بیش از یک میلیون انگلیسی خواهان برگزاری انتخابات جدید پارلمانی هستند

کابینه ترامپ مثل خودش جنجالیست

اعتراضات خلاقانه حامیان فلسطین علیه جنایات رژیم صهیونیستی

رئیس جمهور فیلیپین به تهدیدهای ترور توسط معاونش واکنش نشان داد

آتش‌بس در لبنان؛ خیلی دور، خیلی نزدیک

بارش شدید باران و وضعیت بحرانی شهر جنگ زده غزه

آغاز حراج جدید سکه از ساعت12؛ چه سکه‌هایی عرضه می‌شود؟

قیمت دینار عراق امروز دوشنبه 5 آذر 1403

عراق: نقشه‌هایی برای کشاندن جنگ به سمت دیگر کشورها وجود دارد

وزیر اقتصاد به عربستان سفر می کند

نشست ستاد پیگیری و مقابله با آنفولانزای فوق حاد پرندگان خوزستان

رئیس‌کل گمرک ایران منصوب شد

وزیرارتباطات:باید به جای انکار از هوش مصنوعی استفاده کنیم

در کمتر از 5 سال از صادرکننده سوخت به واردکننده تبدیل شدیم

توسعه روابط اقتصادی محور نشست مقامات چین و افغانستان

وحید محمودی سرپرست جدید صندوق بازنشستگی کشوری کیست؟ | بیوگرافی وحید محمودی

نظام بانکی؛ پیشران در اجرای پروژه‌های عمرانی و زیرساختی

ارزش دارایی‌های ملکی بانک‌ها اعلام شد

قیمت سکه امامی امروز (5 آذر 1403)

دور جدید مذاکرات ایران با اروپا در آخر این هفته آغاز می‌شود

آغاز مذاکرات ایران و اروپا از «اسلو»

آینده ایران هسته‌ای و پوتین+ فیلم

رائفی‌پور: آنجلینا جولی که نیامد؛‌لاقل بگذارید جنیفر لوپز بیاید | گور پدرش پول بیمه جنیفر را نداریم!

خودروهای برقی شارژر ریه‌های زمین در مقابله با ‌آلودگی هوا

چین 2 ماهواره راداری را با موفقیت به فضا پرتاب کرد

موسوی: بیگدلی باور عمیقی به سیاست همسایگی دارد

اطلاعیه سفارت ایران در افغانستان برای صدور ویزا

شروط ایران برای ورود آمریکا به مذاکرات هسته‌ای/ مذاکره ایران و تروئیکای اروپایی در 9 آذر

ترامپ نجات آمریکا را نوشت

آمریکا قدرت تحریم چین را ندارد

قیمت طلا جهانی افزایشی شد

تهدید آمریکا درباره میانجیگری میان لبنان و اسرائیل

سرمقاله هم میهن/ غائله‌سازان جولان می‌دهند

سرمقاله آرمان امروز/ مسیر پر پیچ و خم دیپلماسی

بدهکار، عهدشکن و پُررو؛ با این اروپا مذاکره نکنید!

سرمقاله ابتکار/ تفاوت نگاه به ظریف

سرمقاله آرمان ملی/ مثلث ایرانی احیای مذاکرات