ایرانیان جهان

آخرين مطالب

افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین‌المللی/ ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان اخبار ایران

افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین‌المللی/ ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش گروه سیاسی دفاع‌پرس، «عبدالناصر همتی» امروز (دوشنبه) در میزگرد وزرای بیست و هشتمین اجلاس آژانس سرمایه‌گذاری جهانی (ویپا) در ریاض، طی سخنانی اظهار داشت: مایه افتخار است که امروز در این میزگرد وزرا و در کنار نمایندگان برجسته از کشورهای مختلف جهان به بررسی یکی از مهم‌ترین موضوعات اقتصادی دوران معاصر بپردازیم؛ «تغییر پارادایم و اثر آن بر رابطه بین سیاست صنعتی و استراتژی ترویج سرمایه‌گذاری» که نه‌تنها مسیر آینده اقتصاد جهانی را تعیین می‌کند، بلکه سرنوشت همکاری‌های بین‌المللی و کیفیت زندگی مردم در سراسر جهان را نیز شکل خواهد داد.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه اقتصاد جهانی در سال‌های اخیر تحت‌تاثیر مشکلات متعددی قرار گرفته است، ادامه‌داد: بحران‌های اقلیمی، تغییرات ژئوپلیتیک، نوسانات شدید در حوزه انرژی و نابرابری‌های ناشی از ظهور فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی بلاکچین و انقلاب دیجیتال، فقط بخشی از این تحولات هستند. رشد اقتصاد جهانی که طبق داده‌های بانک جهانی در دهه گذشته سالانه معمولاً کمتر از 3.5 درصد بود، اکنون با عدم اطمینان‌های فراینده‌ای روبه‌رو شده است.
وی افزود: رشد نابرابر میان اقتصادهای نوظهور و پیشرفته، افزایش تنش‌های تجاری و کاهش سرعت زنجیره‌های تأمین جهانی، به مسائلی اساسی برای همه دولت‌ها تبدیل شده است. اما در میان این چالش‌ها، فرصت‌های بی‌سابقه‌ای نیز ظهور کرده‌ است.
وزیر اقتصاد کشورمان تصریح‌کرد: توسعه پایدار و اقتصاد سبز با سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر افزایش تمایل به سرمایه‌گذاری در بازارهای نوظهور و تمرکز بر تحول دیجیتال، همگی زمینه‌های جدیدی برای رشد و همکاری جهانی ایجاد کرده‌اند.
همتی ادامه‌داد: اقتصاد ایران با برخورداری از منابع غنی طبیعی، معدنی و انرژی، جمعیت جوان و تحصیل‌کرده، موقعیت ژئوپلیتیک ممتاز و شبکه گسترده‌ای از زیرساخت‌های اقتصادی ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای پاسخ به این چالش‌ها و بهره برداری از این فرصت‌ها دارد.
وی با یادآوری اینکه ایران با دارا بودن 10 درصد ذخایر اثبات شده نفت و 15 درصد ذخایر گاز طبیعی جهان و همچنین موقعیت ارتباطی به‌عنوان کریدور شمال- جنوب و شرق- غرب می‌تواند نقشی کلیدی در تقویت زنجیره‌های تأمین جهانی ایفا کند، گفت: به‌عنوان مثال فقط در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، پتانسیل بسیار بالایی برای تولید برق خورشیدی و بادی در ایران وجود دارد که نه‌تنها می‌تواند نیاز داخلی را تامین کند، بلکه به تقویت صادرات انرژی پاک به کشورهای منطقه نیز منجر می‌شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با تشکیل دولت وفاق ملی در داخل و تقویت جایگاه خود در مجامع خارجی از جمله صورت رسمی در سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس و همکاری نزدیک با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همکاری با کشورهای همسایه و خلیج‌فارس، به طور مستمر به دنبال ایجاد زمینه‌های همکاری مشترک بوده است.
همتی تصریح‌کرد: افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین‌المللی به ما این امکان را داده است که در حوزه‌هایی همچون مبارزه با تغییرات اقلیمی، انتقال فناوری و سرمایه‌گذاری‌های مشترک نقش فعالی ایفا کنیم.
تاثیر منفی تحریم‌ ایران بر کل منطقه و جهان
وزیر اقتصاد کشورمان همچنین تأکید کرد: تحریم‌های اقتصادی فقط برای ایران مضر نیستند، بلکه آسیب‌های سیاسی و اقتصادی آن به کل اقتصاد منطقه و جهان سرایت کرده است.
وی ادامه داد: در همین زمینه، نقش دولت‌ها در بهینه‌سازی کارکرد سازمان‌های ترویج سرمایه‌گذاری ترویج تجارت و مناطق ویژه اقتصادی حیاتی است. ایران با داشتن ده‌ها منطقه ویژه اقتصادی و آزاد تجاری – صنعتی توانسته است بستری مناسب برای جذب سرمایه‌گذاری‌های باکیفیت فراهم کند. این مناطق با تسهیلات زیرساختی و دسترسی به بازارهای منطقه‌ای ظرفیت بالقوه‌ای برای افزایش تولید داخلی تقاضای مصرفی و صادرات بین‌المللی دارند.
همتی با بیان اینکه در دهه‌های اخیر جهان شاهد تغییرات اساسی در پارادایم صنعتی نیز بوده است که به واسطه پیشرفت‌های فناوری تغییرات زیست محیطی و ضرورت‌های اقتصادی ایجاد شده است، یادآور شد: چالش‌های این تغییر پارادایم شامل رقابت فزاینده برای جذب سرمایه‌گذاری‌های فناورانه، کاهش سهم صنایع سنتی در اقتصاد جهانی و نیاز به انتقال سریع به فناوری‌های سبز است. این در حالی است که کشورهای در حال توسعه برای دستیابی به این تحول با چالش‌های زیرساختی نیروی کار ماهر و سرمایه‌گذاری مواجه هستند.
وزیر اقتصاد تصریح‌کرد: بر اساس داده‌های رسمی، سهم صنعت، معدن و نفت و گاز در تولید ناخالص داخلی ایران حدود 37 درصد است و بخش‌هایی مانند پتروشیمی، خودروسازی و فناوری‌های زیستی، پتانسیل بالایی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی دارند. همچنین ایران در حوزه صنایع دانش‌بنیان طی یک دهه گذشته شاهد رشد بسیار بالایی بوده که نشان‌دهنده قابلیت ما در بهره‌گیری از انقلاب صنعتی چهارم است.
همتی ادامه‌داد: برای بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها، سیاست‌های صنعتی و استراتژی‌های ترویج سرمایه‌گذاری باید همسو و هم‌افزا شوند؛ استفاده از داده‌های کلان، تحول دیجیتال و همکاری‌های بین‌المللی ابزارهای کلیدی برای تحقق این هدف خواهند بود.
وی گفت: تغییر پارادایم صنعتی جهان با تمام چالش‌ها و فرصت‌های خود به همکاری‌های بین‌المللی و استراتژی های دقیق نیازمند است. ایران با اتکا به ظرفیت‌های ملی خود و رویکردی فعال در سیاست خارجی قصد دارد در این مسیر نقشی برجسته ایفا کند و به موتور محرکه رشد منطقه و جهان تبدیل شود.
وزیر اقتصاد در پایان سخنرانی خود تصریح کرد: اینجانب ازهمه همکاران و دولت‌های حاضر دعوت می‌کنم تا با تقویت همکاری‌های چندجانبه و به اشتراک‌گذاری تجربیات به ساختن آینده‌ای پایدارتر عادلانه‌تر و شکوفاتر برای تمام کشورها کمک کنیم.
انتهای پیام/ 121

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1277665/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلمان مذاکرۀ آتی ایران و تروئیکای اروپا را تأیید کرد

اینزاگی: به طارمی ایمان کامل دارم

اکونومیست: اقتصاد هند آماده سبقت از ژاپن

درخواست مقام ناتو از کسب‌وکارهای غرب / آمادگی برای یک سناریوی جنگی

سرمربی قهرمان آفریقا به دنبال اولین برد در آسیا

بازگشایی بازارچه‌های مرزی ایران با افغانستان

(ویدئو) عجیب‌ترین و زیباترین زمین والیبال روباز جهان در افغانستان

چالش‌ها و فرصت‌های حضور ترامپ در کاخ سفید برای روسیه

روزنه امید در ژنو؛ آغاز مذاکرات سایه تحریم‌های شدید را از سر ایران کم می‌کند؟

هزاران مهاجر در آمریکا در انتظار اخراج از سوی دونالد ترامپ

سودای این کشور برای پیوستن به ناتو

وعده صادق قدرت پوشالی رژیم غاصب صهیونیستی را نشان داد

هشدار روسیه درباره هدف قراردادن سلاح‌های هسته‌ای آمریکا در اروپا

رهبر انقلاب: روحیه بسیجی بر آمریکا و رژیم صهیونیستی غلبه می‌کند

حادثه امنیتی در لندن: انفجار بسته مشکوک نزدیک سفارت آمریکا

با آمدن ترامپ، مهاجران نیویورک را ترک می‌کنند

اکسیوس :توافق لبنان و اسرائیل بر سر آتنش بس

لاریجانی: برای توافق جدید هسته‌ای با آمریکا آماده‌ایم

ماشه یا برجام

روزنه امید

زخمی‌شدن 11 نظامی سوری در حمله تروریستی در حومه حمص

نیویورک تایمز: با آمدن ترامپ، مهاجران نیویورک را ترک می‌کنند

تصاویری از حملات هوایی اسرائیل به ضاحیه بیروت

دلار به کانال 69 هزار تومان برگشت؛ تغییرات محدود قیمت سکه و طلا

سخنگوی کمیسیون تلفیق: حقوق تا 24 میلیون تومان از مالیات معاف شد

اولین نتایج سرشماری نفوس و مسکن عراق اعلام شد

توکلی: صادرات گاز ایران به عراق قطع نشده

اگر رژیم صهیونیستی بغداد را بزند، آماده پاسخ هستیم و آمریکا را هم می زنیم

تهدید مقاومت عراق برای رژیم صهیونیستی و آمریکا

چشم پزشکیان به دنبال اصلاحات اقتصادی: باید با مردم صحبت کنیم

تمدید اعطای تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت تا پایان سال جاری

رویکرد فعال ایران در ایفای نقش برای تغییر پارادایم صنعتی جهان

جزییات توزیع 720 هزار دلار تقلبی در بازار تهران

حامی مطالبات قانونی سرمایه‌گذاران و کارگران هستیم

فرآیند واردات خودرو به مناطق آزاد گشایش می‌یابد

اظهارنظر تازه و مهم پزشکیان درباره یارانه‌ها

ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان به علت فعالیت قاچاقچیان سوخت

دستور امروز رئیس جمهور درباره پرداخت یارانه ها | آغاز توزیع بسته معیشتی دولت به این خانوار با این شرایط

فیض‌جعفری رئیس پلیس امنیت عمومی شد

وزیر اقتصاد خبر داد/افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین‌المللی

رئیس جمهور: کاری جز پیگیری مشکلات مردم نداریم

تحول دیجیتال در فولاد سنگان؛ گامی بلند به سوی روابط عمومی هوشمند

طارمی بازیکن مورد علاقه اینزاگی در اروپا!

لیست رئال مادرید برای تقابل با لیورپول اعلام شد؛ حضور یک نام جدید

ایران و اروپا معلق در هوا؛ انتخاب میان مکانسیم ماشه یا برجام؟

چین ورود کشتی‌های ایرانی را به بنادرش ممنوع کرد؟

اسیدی که دشمن چین و چروک پوست است!

بیش از یکسال است که چین مانع ورود کشتی‌های ایرانی می‌شود؟

حضور 100 مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو

کشورهای همسایه نقش کلیدی در توسعه ترانزیت و حمل و نقل دارند