ایرانیان جهان

آخرين مطالب

خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی! اروپا

خطر ایجاد کارخانه تولید مقاله با هوش مصنوعی!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار مهر، دکتر زهره زاهدی؛ عضو هیئت‌علمی و پژوهشگر گروه علم اطلاعات و دانش شناسی مرکز مطالعات علم و فناوری اطلاعات دانشگاه خلیج فارس و دانشگاه لایدن با اشاره به جوایز نوبل فیزیک و شیمی سال جاری گفت: اهدای جایزه نوبل شیمی به پیش‌بینی ساختار پروتئین‌ها با استفاده از هوش مصنوعی و نوبل فیزیک به یادگیری ماشین و شبکه‌های عصبی اهمیت استفاده از هوش مصنوعی را در پژوهش‌های علمی جدید نشان می‌دهد.
وی خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر استفاده از هوش مصنوعی در انتشارات علمی روندی روبه رشد داشته و در حوزه علوم کامپیوتر، پزشکی و زیست‌شناسی از هوش مصنوعی بیشتر استفاده شده است. 64 درصد از پژوهشگران حوزه علوم کامپیوتر از 2000 تا 2021 از هوش مصنوعی در انتشارات خود استفاده کردند.
زاهدی با اشاره به نظرسنجی «نیچر» از 1600 پژوهشگر درباره کاربرد هوش مصنوعی در پژوهش گفت: در این نظرسنجی بیش از 50 درصد از پاسخگویان به اهمیت و ضرورت استفاده از هوش مصنوعی در پژوهش‌ها اشاره کردند. نگرانی‌هایی نیز از جمله خطرات انتشار اطلاعات نادرست، افزایش احتمال تقلب و دشورای در تشخیص آن‌ها وجود داشت.
به گفته این پژوهشگر ابزارهایی مثل Elsevier Scopus AI، Clarivate Analytics AI Research Asistant، Semantic Scholar و Open Knowledge Map با ادغام ابزارهای هوش مصنوعی در پایگاه‌های اطلاعاتی به پژوهشگران کمک می‌کنند.
وی با بیان این‌که دستورالعمل‌های مختلفی در دنیا برای کاربرد هوش مصنوعی در پژوهش تدوین شده است، گفت: اصول مسئولانه الزویر، رویکرد اتحادیه اروپا و دستورالعمل یونسکو از جمله دستورالعمل‌هایی هستند که برای استفاده از هوش مصنوعی در آموزش، پژوهش و سیاست‌گذاری تدوین شده‌اند.
اصول الزویر در رابطه با استفاده از هوش مصنوعی
پژوهشگر دانشگاه لایدن در مورد اصول الزویر در رابطه با هوش مصنوعی توضیح داد: الزویر در کنار ارائه Scopus AI، اصول 5گانه را تدوین کرده تا اطمینان ایجاد شود که هوش مصنوعی به شکلی منصفانه، شفاف، پاسخگو، ایمن طراحی و به کار گرفته شده است.
وی ادامه داد: این اصول شامل در نظر گرفتن تاثیر واقعی راه‌حل‌ها بر زندگی افراد، اقدام برای جلوگیری از ایجاد یا تقویت سوگیری‌های ناعادلانه، توضیح‌پذیری در خصوص راه‌حل‌ها، مسئولیت‌پذیری از طریق نظارت انسانی و احترام به حریم خصوصی و حاکمیت قوی داده‌ها است.
زاهدی در مورد رویکرد اتحادیه اروپا در رابطه با هوش مصنوعی در آموزش و پژوهش گفت: هدف اتحادیه اروپا در موضوع هوش مصنوعی برای تسریع در پذیرش مسئولانه و به موقع هوش مصنوعی است. این گزارش که در مارچ 2024 ارائه شده یک مشاوره علمی به کمیسیون اروپا است که شامل مباحث تقویت نوآوری و پیشرفت علمی در اتحادیه اروپا، تقویت موقعیت علمی و فناوری اتحادیه اروپا، پاسخ به چالش‌ها و ایجاد چارچوب‌های مسئولانه، پیشنهاد راهکارهای کاربردی برای ادغام هوش مصنوعی در علوم و ایجاد زیرساخت‌ها و آموزش برای پذیرش هوش مصنوعی است.
عضو هیئت‌علمی مرکز مطالعات علم و فناوری اطلاعات دانشگاه خلیج فارس در مورد دستورالعمل یونسکو در استفاده از هوش مصنوعی در آموزش و پژوهش توضیح داد: این دستورالعمل به استفاده مسئولانه، اخلاقی و نوآورانه از هوش مصنوعی در پژوهش‌های علمی تاکید دارد و شامل 10 اصل است.

ایرانیان جهان

وی با اشاره به مزایای استفاده از هوش مصنوعی در پژوهش گفت: هوش مصنوعی می‌تواند فرآیندهای ارزیابی، ویرایش و انتشار مقالات را سرعت بخشد و یکپارچگی آن‌ها را بهبود دهد و این اجتناب ناپذیر است. می‌تواند از طریق شناسایی سرقت ادبی، تضمین اصالت مقالات، کاهش زمان داوری و ...سبب بهبود و ارتقای فرآیند داوری مقالات علمی شود. همچنین با ابزارهایی می‌تواند تصاویر مقالات را بررسی کرده و از دستکاری تصاویر جلوگیری کند و در نهایت می‌تواند در تولید متون و تصاویر علمی به پژوهشگران کمک کند.
به گفته زاهدی هوش مصنوعی در کنار مزایایی که دارد با چالش‌ها و مسائل اخلاقی هم روبرو است. مسائلی از جمله سوگیری و تبعیض، عدم شفافیت، سوءاستفاده و تصاویر جعلی و نگرانی‌های اخلاقی و حقوقی در این زمینه وجود دارد. همچنین کارخانه‌های تولید مقاله نیز یکی از چالش‌های جدی است.
وی پیشنهاداتی در زمینه پیشگیری از چالش‌های هوش مصنوعی ارائه کرد و گفت: مواردی مثل وضع دستورالعمل‌های اخلاقی توسط ناشران، توسعه ابزارهای پیشرفته برای شناسایی و بررسی محتوای جعلی از جمله تصاویر، همکاری سازمان‌ها، ناشران و نهادهای علمی برای ایجاد استانداردهای یکپارچه در استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند در این زمینه کمک کند.
این پژوهشگر خاطر نشان کرد: تاسیس شورای ملی هوش مصنوعی (کارگروه هوش مصنوعی) نیز جهت تدوین سیاست‌هایی برای کاربرد هوش مصنوعی در انتشار علمی ضروری است. در ایران سازمان‌ها و کارگروه‌هایی که در زمینه هوش مصنوعی راه‌اندازی شده‌اند می‌توانند در این زمینه نقش‌آفرینی کنند. همچنین در این زمینه نیازمند استفاده مسئولانه هستیم که سواد هوش مصنوعی و آگاهی از مسائل اخلاقی می‌تواند در این زمینه کمک کند.
کد خبر 6298493

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1278159/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غرق شدن قایق مهاجران در نزدیکی جزیره یونان

کشورهای پیشرو در زمینه اجاره خودرو و معرفی شرکت‌های برتر

آمار هولناک خشونت جنسی علیه زنان در اروپا

هوای سرد و آب رفتن سریع ذخایر گازی اروپا

انگلیس وعده دستگیری نتانیاهو را داد

وحشت اروپا و ناتو از پیروزی ژرژسکو در انتخابات رومانی

کارآفرین یا دیپلمات سایه؛ آیا ایلان ماسک می‌تواند؟

گروه همنوازان فاخته در چین روی صحنه رفت

پیامدهای قرارداد چین و برزیل برای خرید سورگوم

نسل جدیدی از باتری‌ های خودروسازی بی‌ وای‌ دی در راه است

گروه همنوازان فاخته در چین به روی صحنه رفت

شرکت دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر در دومین نشست دانشگاه‌های دریایی جهان در چین

رعد و برق در شمال افغانستان جان 2 نفر را گرفت

رویارویی تیم کریکت افغانستان و پاکستان

دیدار تودیعی حسن کاظمی قمی با امیرخان متقی

قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران امروز سه‌شنبه 6 آذر

طرح ترامپ برای تقویت صادرات گاز و نفت آمریکا

بررسی توافق آتش‌بس با لبنان در کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی

واکنش تند امریکا به مذاکرات هسته ای ایران با تروئیکای اروپایی

گفت‌وگوی تلفنی علی‌اف با ترامپ

آمریکا دستورالعمل انتخاب اهداف در خاک روسیه را به اوکراین اعلام کرد

واکنش روحانیِ اصلاح طلب به مواضع اخیر لاریجانی درباره مذاکره ایران و آمریکا /راه های مسدود شده باز می شوند؟

معنای بازگشت ترامپ برای ایران، روسیه و چین

گاردین : ترامپ باید تهدید داعش خراسان را جدی بگیرد / هواداران داعش ترور رئیس جمهور جدید آمریکا را تبلیغ می کنند

قفل تولید سوخت هسته‌ای را نابغه زنجانی گشود

آیا ایران با درخواست احتمالی دولت آمریکا برای مذاکره دوجانبه موافقت می‌کند؟

60 دانشجوی محروم در دولت سیزدهم به دانشگاه بازگشتند/ احتمال مذاکره ایران و آمریکا؟

جدیدترین رنکینگ جهانی کشتی آزاد اعلام شد/‌ عموزاد تنها صدرنشین ایران در آخرین رده‌بندی سال

تنها صدرنشین ایران در رنکینگ کشتی‌ آزاد جهان

عموزاد صدرنشین 65 کیلوگرم جهان/ حسن یزدانی سوم شد!

جزئیات مهم از نشست ایران و 3 کشور اروپایی از زبان سخنگوی دولت /پیشنهاد مذاکره با آمریکا اگر ارائه شود بررسی می کنیم/بازگشت 60 دانشجوی محروم به دانشگاه

گاردین: تا پیش از تغییر دولت آمریکا توافقی در مذاکرات ایران و اروپا حاصل نمی‌شود

قرار نیست مردم را غافلگیر کنیم / مردم هیچ نگرانی درباره واریز یارانه‌ها نداشته باشند / با همه تعامل می‌کنیم مِن‌جمله آژانس / مذاکرات ایران با دولت آتی آمریکا نیاز به اعتمادسازی دارد

اورانیوم بیست درصدی با نابغه‌ای از زنجان

احتمال مذاکره ایران و آمریکا هست؟ | توضیحات خانم سخنگو درباره مذاکره با اروپایی ها | دولت بین تصمیم سخت و انتخاب بد، تصمیم سخت را می‌گیرد

پرواز هواپیمای گشتی نیروی دریایی آمریکا بر فراز تنگه تایوان

60 دانشجوی محروم در دولت سیزدهم به دانشگاه بازگشتند/ احتمال مذاکره ایران و آمریکا؟/ قرار نیست مردم غافلگیر شوند

کاهش قیمت نفت به این دلیل متوقف شد

عموزاد صدرنشین 65 کیلوگرم جهان شد

احتمال مذاکره ایران و آمریکا؟ | سخنگوی دولت: هر پیشنهادی در راستای منافع مردم بررسی می‌شود

قیمت نفت امروز سه شنبه 6 آذر 1403

تولید نفت و گاز به همراه مهاجرت، یکی از ارکان اصلی برنامه اولیه ترامپ

یزدانی در خاک رنکینگ جهانی؛ رمضان‌اف بالاتر از ببر مازندران

سرمقاله کیهان/ سه رخداد راهبردی در یک هفته علیه رژیم غاصب

ضد و نقیض‌های قانون حجاب

سرمقاله همشهری/ رژیم مستأصل صهیونیستی به اهداف خود نرسیده است

25 دستاورد در 100 روز

شهباز شریف: پاکستان هرج‌ومرج و خونریزی را تاب نمی‌آورد

تماس تلفنی علی اف با ترامپ

معاون رئیس جمهور: وام مسکن به ایثارگرانی که قبلا از این وام استفاده کرده‌اند تعلق می‌گیرد منتها به یک شرط!