ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رونمایی از نقشه آمریکایی برای ایجاد اختلاف میان ایران و روسیه ایالات متحده آمریکا

رونمایی از نقشه آمریکایی برای ایجاد اختلاف میان ایران و روسیه
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - نحوه پیشبرد مناسبات واشنگتن و مسکو، یکی از موضوع‌هایی است که با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، مورد توجه تحلیلگران و اندیشکده‌های آمریکایی و بین‌المللی قرار گرفته؛ موضوعی که با ارائه تحلیل‌هایی درباره آینده مناسبات ایران و روسیه و نسخه‌پیچی‌هایی دراین زمینه همراه بوده است.
در شرایطی که طی ماه‌های اخیر، مقام‌های ارشد ایران و روسیه، از جمله روسای‌جمهور دو کشور بر توسعه هر چه بیشتر مناسبات دوجانبه تاکید کرده‌اند و خبرها از برنامه‌ریزی برای امضای موافقتنامه همکاری‌های دو کشور در آینده نزدیک حکایت دارد، نگرانی‌ دولت‌های غربی در این زمینه روز به روز در حال افزایش است.
این نگرانی‌ها طی سال‌های اخیر به شیوه‌های متفاوتی بروز و ظهور یافته که یکی از انواع آن، اعمال تحریم‌هایی علیه دو کشور با ادعای «همکاری نظامی» در جنگ اوکراین بوده‌است. پس از اثبات ناکارآمدی ابزار تحریم‌ها برای ایجاد شکاف در مناسبات تهران – مسکو، حضور ترامپ در کاخ‌سفید به روزنه تازه‌ای برای ایجاد اختلال در همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه تبدیل شده‌است.
نقشه ای برای سرسخت‌ترین مخالفان غرب
پایگاه تحلیلی «فارن‌افرز» وابسته به شورای روابط خارجی آمریکا، روز دوشنبه در گزارشی به بررسی این موضوع پرداخت که آمریکا چگونه می‌تواند میان دو دشمن اصلی خود، شکاف بیندازد.
«ماریا اسنگووایا»، عضو مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی آمریکا و استاد دانشگاه جورج تاون و «جان آلترمن»، معاون ارشد زبیگنیو برژینسکی، مشاور امنیت‌ملی پیشین آمریکا و مدیر برنامه‌ خاورمیانه مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی آمریکا در این گزارش، با اشاره به گستردگی مناسبات تهران – مسکو، به تجویز راهبردهای باهدف تخریب این همکاری‌های راهبردی می‌پردازند.
آنها با اشاره به اهداف مشترک ایران و روسیه، معتقدند تهران و مسکو با توسعه همکاری‌های دوجانبه، به‌ویژه در حوزه‌های نظامی و سیاسی – دیپلماتیک، در حال پیگیری اهداف مشترکی هستند؛ «این دو کشور از سرسخت‌ترین مخالفان غرب هستند. از زمان انقلاب 1979 ایران، رهبران این کشور ضد آمریکایی بوده‌اند در همین حال، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه نیز معتقد است که جنگ با اوکراین، در واقع جنگ با ناتو به‌حساب می‌آید که به‌دنبال نابودی روسیه است».
4 زمینه اختلاف ایران و روسیه
نویسندگان این گزارش با طرح این ادعا که مشارکت‌های ایران و روسیه با وجود راهبردهای مشترک دو کشور، می‌تواند «شکننده» باشد، «وجود دشمنان مشترک»، «رقابت در حوزه انرژی»، «مسائل آسیای‌مرکزی و قفقاز» و «مسائل مطرح درباره خاورمیانه» را از زمینه‌های موجود برای بروز اختلاف میان تهران و مسکو ارزیابی می‌کنند.
اسنگووایا و آلترمن با تاکید بر اینکه «واشنگتن و شرکایش باید از این اختلاف‌ها استفاده تا میان مسکو و تهران شکاف ایجاد کنند»، می‌افزایند: «غرب می‌تواند از طریق سیاست‌های انرژی، که قیمت نفت را کاهش می‌دهد، اقتصاد دو کشور را در مقابل یکدیگر قرار دهد. آنها باید همکاری مسکو و تهران را سخت‌تر کنند. در غیر این‌صورت، ایران و روسیه ممکن است بر اختلاف‌های خود فائق آیند و یک شراکت پایدار ایجاد کنند».
الگوبرداری روسیه از ایران
در گزارش «فارن‌افرز» با اشاره به پیشینه مناسبات ایران و روسیه با غرب طی دهه‌های اخیر تحت عنوان «منابع رفتار ایران و روسیه»، تاکید شده‌است که «تهران و مسکو بی‌اعتمادی آشکار و عمیقی به نظم غرب و اصلاحات مورد حمایت غرب دارند».
در ادامه گزارش به رویکرد تحریمی آمریکا در مواجهه با ایران و روسیه نیز اشاره شده است؛ «واشنگتن تحریم‌های گسترده‌ای را با هدف ایجاد ناپایداری در ساختارهای ایران و روسیه اعمال کرده‌است، اما تجربه ایران نشان می‌دهد تحریم‌ها به اهداف خود دست نیافته است».
اسنگووایا و آلترمن به الگوبرداری روسیه از ایران اشاره می‌کنند و معتقدند: «کرملین سعی دارد از تجربه ایران الگوبرداری کند. مسکو از تجربه ایران در انتقال نفت به‌صورت کشتی به کشتی در آب‌های بین‌المللی استفاده کرده‌است. در ژوئیه 2024، وزارت آموزش مسکو حتی اقتصاد ایران را در دبیرستان‌های روسیه معرفی کرد».
9 عرصه همکاری تهران - مسکو
نویسندگان این گزارش در ادامه به بیان ادعاهایی درباره همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه می‌پردازند؛ «از سال 2022 مسکو و تهران همکاری دفاعی خود را به سطح کاملاً جدیدی رسانده‌اند. ایران درحال‌حاضر پهپادهای جنگی، موشک‌های بالستیک، گلوله‌های توپخانه، موشک‌های ضدتانک، بمب‌های خمپاره‌ای و... به روسیه می‌دهد. ایران همچنین به روسیه در راه‌اندازی کارخانه پهپادسازی در منطقه تاتارستان روسیه کمک کرد. در مقابل، روسیه با ارسال جت‌های جنگنده، هلیکوپترهای تهاجمی، جت‌های آموزشی و سامانه‌های راداری به تهران موافقت کرده‌است».
در ادامه این گزارش، از موضوع‌های مانند «همکاری در عرصه انرژی‌اتمی»، «همگرایی در سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی»، «همکاری‌های اطلاعاتی – امنیتی در سطح منطقه»، «همکاری‌ در حوزه فناوری»، «مناسبات در چارچوب اتحادیه اقتصادی اوراسیا»، «همکاری در چارچوب بریکس»، «ایجاد مکانیسم نقل و انتقال مالی» و «کریدور شمال – جنوب» به‌عنوان عرصه‌هایی برای توسعه همکاری‌های ایران و روسیه نام برده شده‌است.
5 راهبرد برای رو در رو کردن ایران و روسیه
اسنگووایا و آلترمن با تاکید بر این توصیه به دولت آمریکا که «واشنگتن باید صبورانه به دنبال راه‌هایی برای جدا کردن ایران و روسیه از یکدیگر باشد»، معتقدند: «آمریکا می‌تواند با هوشمندی درباره تحریم‌ها آغاز کند. اگر واشنگتن اجرای تحریم‌ها را تشدید کند، چین حق بیمه‌ای را که برای خرید نفت خود می‌خواهد، افزایش می‌دهد و در نتیجه، درآمدهای ایران و روسیه کاهش می‌یابد».
آنها همچنین به دولتمردان آمریکا توصیه می‌کنند که «واشنگتن باید با راه‌اندازی کمپین‌های اطلاعاتی هدفمند، نشان دهد که روسیه چگونه از اولویت‌های عربستان و امارات در خاورمیانه حمایت می‌کند».
«برجسته‌سازی روابط پایدار روسیه و اسرائیل»، «تضعیف صادرات کالاها و فناوری‌های حیاتی از ایران به روسیه» و «طراحی راهبردهای موثرتر برای جلوگیری از حمایت روسیه از گروه‌های نزدیک به ایران» از دیگر توصیه‌ها به دولت آمریکا در گزارش «فارن‌افرز» است.
اسنگووایا و آلترمن در پایان اضافه می‌کنند که «واشنگتن باید تا جایی که می‌تواند ایران و روسیه را در مقابل یکدیگر قرار دهد. استراتژی ایالات‌متحده باید کمک به افزایش این تنش‌ها باشد، نه نادیده گرفتن آنها».

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1278253/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش 2 چهره اصولگرا به شروع مذاکرات ایران و اروپا /باید غنی سازی را بیشتر کنیم /اروپایی‌ها از ریاست جمهوری مجدد ترامپ ذوق زده اند

درگیری در اوکراین وارد مرحله بحرانی شده است

مذاکرات ایران و اروپا به بن بست رسید!

اینتر امشب با طارمی صدرنشین اروپا می‌شود

دیدار فرستاده چین در امور خاورمیانه با سفیر ایران در پکن

تولید فرش ایرانی در افغانستان و پاکستان صحت ندارد/ به وزیر صمت اطلاعات غلط داده‌اند

تصویب برنامه تقویت مرز تاجیکستان و افغانستان

اتصال ریلی بندر چابهار به زرنج و قندهار / سرمایه‌گذاری ایران در افغانستان رایگان نیست

اظهارات مهم سخنگوی دولت درباره نشست ایران و 3 کشور اروپایی، کلینیک ترک بی حجابی، فیلترینگ، مذاکره بین ایران و آمریکا، ساماندهی مهاجران افغان و ...

واکنش سخنگوی دولت به احتمال مذاکره ایران و آمریکا/ مهاجرانی:‌ راه‌اندازی مجموعه‌ای از سانتریفیوژهای جدید در دستور کار است

موضع‌گیری آمریکا درباره شرکت در مذاکرات ایران و اروپا

آخرین رنکینگ سال کشتی آزاد جهان؛ فقط 1 صدرنشین داریم

صدرنشینی عموزاد و بازگشت تانک روس به رنکینگ

آمریکا در مذاکرات تروئیکای اروپایی و ایران شرکت نخواهد کرد

انگلیس ده‌ها موشک کروز «سایه طوفان» به اوکراین داد

پشت پرده طرح آتش‌بس پیشنهادی آمریکا

سرمقاله شرق/ آیا مذاکرات در راه است؟

تا حالا کجا بودید؟

وضعیت فاجعه‌بار آوارگان فلسطینی در غزه

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: یک دیوار حائل در مرز با اردن می‌سازیم

ایلان ماسک این‌بار بریتانیا را «دولت پلیسی ظالم» خواند

بیت‌کوین عقب نشینی کرد

باقی ماندن سکه در میانه کانال 51 میلیون تومانی؛ دلار سبزپوش ماند

بن‌سلمان تیم‌ملی عربستان را زمین زد

رشد اقتصادی مبتنی بر بهره‌وری هدفی فراموش شده در بودجه 1404

عدم‌بازپرداخت تسهیلات کلان بانکی چه مجازاتی دارد؟

پزشکیان: سران قوا مصمم به اجرای برنامه‌های تدوین شده برای سهولت در سرمایه‌گذاری و ایجاد بستر امن فعالیت‌های اقتصادی هستند

سران عرب تنها به صدور بیانیه اکتفا نکنند

رحمان بی‌رحم یکه تاز ایران در رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی

(ویدئو) انفجاری شبیه فوران آتشفشان در مرکز فضایی ژاپن

غرق شدن قایق مهاجران در نزدیکی جزیره یونان

کشورهای پیشرو در زمینه اجاره خودرو و معرفی شرکت‌های برتر

آمار هولناک خشونت جنسی علیه زنان در اروپا

هوای سرد و آب رفتن سریع ذخایر گازی اروپا

انگلیس وعده دستگیری نتانیاهو را داد

وحشت اروپا و ناتو از پیروزی ژرژسکو در انتخابات رومانی

کارآفرین یا دیپلمات سایه؛ آیا ایلان ماسک می‌تواند؟

گروه همنوازان فاخته در چین روی صحنه رفت

پیامدهای قرارداد چین و برزیل برای خرید سورگوم

نسل جدیدی از باتری‌ های خودروسازی بی‌ وای‌ دی در راه است

گروه همنوازان فاخته در چین به روی صحنه رفت

شرکت دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر در دومین نشست دانشگاه‌های دریایی جهان در چین

رعد و برق در شمال افغانستان جان 2 نفر را گرفت

رویارویی تیم کریکت افغانستان و پاکستان

دیدار تودیعی حسن کاظمی قمی با امیرخان متقی

قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران امروز سه‌شنبه 6 آذر

طرح ترامپ برای تقویت صادرات گاز و نفت آمریکا

بررسی توافق آتش‌بس با لبنان در کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی

واکنش تند امریکا به مذاکرات هسته ای ایران با تروئیکای اروپایی

گفت‌وگوی تلفنی علی‌اف با ترامپ