چرا مدعیان اصلاحات از دیدارهای مردمی رئیسجمهور هراس دارند؟
خواندنی ها
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سخنگوی دولت در پاسخی قابل تامل، دیدارهای مردمی و ارتباط مستقیم آنها با رئیسجمهور را دور از کرامت انسانی قلمداد کرد و امری ناپسند خواند. حال آنکه سابقه این ارتباطهای مستقیم را مردم و اقشار کارگر دیدهاند و مشکلاتشان را به صورت مستقیم با شهید جمهور حل و فصل کردند.
در نشست خبری دیروز، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در پاسخ به پرسش خبرنگار کیهان مبنی بر اینکه «یکی از موضوعات مهم در سفرهای استانی، دیدارهای مردمی و ارتباط مستقیم با مردم است. نخستین سفر رئیسجمهور به استان سیستان و بلوچستان انجام شد. لطفاً بفرمایید این سفر چه دستاوردهایی به همراه داشت و آیا در سفرهای آینده نیز شاهد حضور رئیسجمهور در میان مردم خواهیم بود؟» گفت: «این مسئله از همان رویکرد انصاف و عدالت، که از شعارهای انتخاباتی آقای رئیسجمهور بود، سرچشمه میگیرد. تلاش ایشان همواره بر حفظ کرامت انسانی، که میراث امیرالمؤمنین(ع) است، متمرکز بوده است. طبیعتاً نباید مردم را کوچک شمرد. از اینرو، نگاه کردن به مردم از بالای سقف خودرو یا هرگونه ارتفاع و نیز گردهم آوردن مردم در مکانی خاص، خواه بهصورت اجباری یا اختیاری، اگر با کرامت انسانی در تضاد باشد، امری ناپسند است.»
نقش ارتباط مستقیم در حل مشکلات مردم
درباره پاسخ سخنگوی دولت گفتنی است، ارتباط مستقیم و بیواسطه با مردم، افزون بر دلگرمی آنها، فرصتی برای شنیدن مشکلات و دغدغههایشان را فراهم میآورد که خود گامی مهم در مسیر حل مسائل است. شهید رئیسی در این راستا، با حضور در میان مردم، شنیدن مشکلات آنها و دریافت نامههایشان، پیگیریهای لازم را انجام میداد. این شیوه نهتنها ارتباط میان دولت و مردم را تقویت میکرد، بلکه باعث میشد مردم با اشتیاق و خودجوش به استقبال رئیسجمهور بروند.
چنین استقبالهایی که از دل مهماننوازی و اعتماد مردم نشأت میگرفت، باعث نزدیکی دلها به دولت و رئیسجمهور میشد. در این دیدارها، رئیسجمهور با اجرای اصل وفاق و همدلی، فراتر از سخنرانیهای رسمی، به دنبال تحقق عدالت و وحدت ملی بود.
ضرورت تغییر نگاه در سفرهای استانی
صرف حضور در جلسات با استاندار و مسئولان استانی، تأثیر چندانی در حل مشکلات ندارد؛ چراکه این افراد بهصورت مستقیم با دولت و رئیسجمهور در ارتباط هستند. اصل سفرهای استانی، همان دیدارهای مردمی و شنیدن بیواسطه مشکلات آنهاست.
دولت چهاردهم با الگو قرار دادن نهجالبلاغه و سیره حضرت علی(ع) مشی دولت خود را تعیین کرد.
سخنگوی دولت نیز که میراث حضرت علی(ع) را در پاسخ به کیهان مطرح کرد، باید این میراث ارزشمند امیرالمؤمنین(ع) را نیز مدنظر قرار دهد که فرمودند: برای مراجعان خود وقتی مقرر کن که به نیاز آنها شخصا رسیدگی کنی. مجلس عمومی و همگانی برای آنها تشکیل ده و درهای آن را به روی هیچ کس نبند و به خاطر خداوندی که تو را آفریده تواضع کن و لشکریان و محافظان و پاسبانان را از این مجلس دور ساز تا هر کسی با صراحت و بدون ترس و لکنت، سخنان خود را با تو بگوید؛ زیرا من بارها از رسول خدا (ص) این سخن را شنیدم: «ملتی که حق ضعیفان را از زورمندان با صراحت نگیرد، هرگز پاک و پاکیزه نمیشود و روی سعادت نمیبیند.» با اجرای این توصیه نهتنها به کرامت انسانی آسیبی نمیرسد، بلکه روحیه مردم را تقویت و گرههای مشکلات را باز خواهد کرد.
بهانه یا پروپاگاندای رسانهای؟!
اولین سفر رئیسجمهور به استان سیستان و بلوچستان به گفته دولت، با هدف دید عدالت و محرومیتزدایی انجام گرفت اما پس از مدتی گفته شد که به دلایل امنیتی، رئیسجمهور زودتر بازگشتند. دو مسئلهای که اینجا مطرح میشود این است که اولا اگر مشکلات امنیتی در این استان وجود داشت و تهدیدی برای رئیسجمهور به حساب میآمد، این امکان وجود داشت تا رئیسجمهور در مرحله اول به استانی دیگر سفر کنند تا هم مسائل امنیتی مدنظر قرار گرفته شود و هم هزینه پرداخت شده برای این سفر با اتمام زودتر از موعد به هدر نرود.
ثانیا، دیدارهای شتابزده با استاندار استان مذکور که کمتر از یک ماه گذشته منصوب شده و در جلسه هیئت دولت حضور داشته است و همچنین دیدار با دیگر مسئولین استانی که به بدنه دولت دسترسی دارند دستاورد چندانی محسوب نمیشود. البته دیدار با نخبگان و فرهیختگان این استان حتما مثمرثمر خواهد بود.
غفلت از اولویتهای اصلی مردم و کشور
در شرایطی که مردم با مشکلات معیشتی دستوپنجه نرم میکنند، پرداختن به مسائلی مانند رجیستری آیفون و رفع فیلتر فضای مجازی، نهتنها اولویتی ندارد، بلکه نوعی انحراف از دغدغههای اصلی مردم است. به نظر میرسد، عقبه جریانی دولت و رسانههای مدعی اصلاحات با تغییر اولویتها، تلاش میکنند افکار عمومی را از مشکلات واقعی منحرف کنند؛ گویی رفع مشکلات قشر ضعیف به این مسائل گره خورده است. این مسائل، بیش از آنکه دغدغه قشر ضعیف جامعه باشد، بهنوعی تلاش برای جلب نظر گروههای خاص و منحرف کردن افکار عمومی است. دولت اگر بتواند برنامهریزی دقیقی برای حل مشکلات اساسی نظیر ناترازی گاز و قطعی برق انجام دهد، اعتماد و حمایت مردمی بهطور چشمگیری افزایش خواهد یافت. اما بهنظر میرسد برخی جریانهای اصلاحطلب و رسانههای وابسته به آنها، با تمرکز بر مسائل فرعی، در تلاشند تصویر ذهنی جامعه را از نیازهای واقعی منحرف کنند. از اینرو باید گفت، آگاهی و ادراک کامل و مستقیم نیازهای مردم یکی از ویژگیها و دستاوردهای سفرهای استانی است و از آنجا که اشرافیت مدعی اصلاحات و جریان غربگرا درصدد تغییر اولویتها و نرسیدن صدای واقعی مردم و مطالباتشان به رئیسجمهور هستند، مدیریت میدانی و سفرهای استانی را مورد هجمه قرار میدهند.
رهبر معظم انقلاب: ارتباط نزدیک و متواضعانه و صمیمی با مردم؛ این خیلی مهم است
رهبر معظم انقلاب بارها به ضرورت حضور در میان مردم و ارتباط بیواسطه و خاضعانه توسط رئیسجمهور اشاره کردند. ایشان در سخنانی با اشاره به مردمی بودن و ارزش بالاتر آن نسبت به انتخاب شدن گفتند: «مردمی بودن، ارزشی بالاتر از انتخاب شدن به وسیله مردم است. بعضی افراد ممکن است در یک نظام دموکراتیک، به شکل دموکراتیک هم انتخاب شوند، اما با مردم رابطهای نداشته باشند. اینها مردمی نیستند.» 01/02/1379
همچنین ایشان در سخنانی دیگر در جمع هیئت دولت سیزدهم خاطرنشان کردند: «در بخش مدیریّتی هم کارهای بسیار خوبی در دولت انجام گرفته که برای من، در چشم من، ارزش این کارها کمتر از کارهای اقتصادی و پیشرفتهای اقتصادی نیست. یکی از آنها حضور در بین مردم و مواجهه مستقیم با مشکلات مردم است. اینکه شما میروید در بین مردم، از مردم میشنوید، به آنها پاسخ میدهید، مطرح میکنند مشکلاتشان را، این کار خیلی خوبی است، این کار بسیار مفیدی است. از چند جهت مفید است؛ یکی این است که شما اطّلاعات دستِاوّل پیدا میکنید، فواید دیگر هم دارد. ارتباط نزدیک و متواضعانه و صمیمی با مردم؛ این خیلی مهم است. ما حق نداریم با مردم از جایگاه استعلا و استکبار برخورد کنیم و حرف بزنیم؛ ما کسی نیستیم؛ آنچه هست متعلّق به مردم است؛ اگر شأنی، شغلی، مقامی هم به ما داده شده، اوّلاً مردم دادهاند، ثانیاً داده شده برای اینکه به مردم خدمت بکنیم.» 08/06/1402
من هر روز از توی ماشینم قیافه مردمرو میبینم و نظرسنجی میکنم!
امید است دولت چهاردهم و رئیسجمهور از دیدگاههای برخی مدعیان اصلاحات، همچون یکی از مقامات ارشد دولت یازدهم و دوازدهم که گفت: «من هر روز از توی ماشینم قیافه مردمرو میبینم و نظرسنجی میکنم! از روی اینکه چند نفر میخندند، چند نفر عصبانی هستند، چند نفر قیافهشان گرفته است!» فاصله بگیرد و راه پردستاورد دولت مردمی شهید رئیسی را دنبال کند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1279355/