بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش صدای حوزه، متن مفاد آتش بس اسرائیل و حزب الله و واکنش ها به آن را در ادامه مطالعه می نمایید:
در حالی که دقایقی بیشتر از بیانیه «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا مبنی بر پذیرش آتشبس توسط رژیم صهیونیستی نگذشته، رسانهها از حمله به بیروت خبر دادند.
روزنامه «یدیعوت آحارونوت» نیز نوشت که این حمله به مرکز بیروت، بدون صدور هشدار قبلی توسط رژیم صهیونیستی انجام شده است.
خبرنگار شبکه «المیادین» نیز از بیروت گفت که منطقه «الخندق العمیق» در پایتخت لبنان هدف حمله اشغالگران قرار گرفته است.
این در حالی است که از ساعت 4 بامداد به وقت لبنان (5 و 30 دقیقه به وقت تهران) توافق آتش بس میان طرفهای منازعه به طور رسمی اجرایی شد. در پی آغاز روند اجرایی توافق آتش بس منابع محلی از بازگشت آوارگان لبنانی به منازل خود خبر میدهند.
شب گذشته کابینه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که با «طرح نتانیاهو برای شمال» سرزمینهای اشغالی موافقت کرده است.
در این راستا، کابینه رژیم صهیونیستی با توافق آتشبس میان بیروت و تلآویو موافقت کرده است.
در این راستا، «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی از توافق کابینه این رژیم با آتشبس در لبنان خبر داد.
نتانیاهو مدعی شد: چنانچه با آتش بسی که با لبنان شروع میشود حزب الله شروع به تسلیح مجدد، تهدید مجدد و سازماندهی مجدد کند ما مجدد حمله خواهیم کرد. حزبالله را سالها به عقب بازگرداندیم و حزبالله دیگر نمیتواند جنگی را علیه ما به راه بیاندازد.
نتانیاهو ادامه داد: دلایل آتشبس، تمرکز روی تهدیدات ایران، احیای ارتش، انزوای حماس و جدانمودن میدانهای نبرد نظامی است. من بارها گفتهام که توافق خوب، قابل اجرا است و ما آن را اجرا خواهیم کرد و ساکنان را به شمال باز خواهیم گرداند.
وی گفت: من مصمم هستم که هرکاری را برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هستهای انجام بدهم.
نتانیاهو همچنین خطاب به بشار اسد رئیس جمهور سوریه گفت: اسد باید بفهمد که با آتش بازی میکند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در مورد غزه نیز بیان کرد: ما به بازگرداندن اسرا از غزه به محل اقامتشان پایبند هستیم. ما پیش از تحقق پیروزی به جنگ (غزه) پایان نخواهیم داد.
مفاد توافق آتش بس پیشنویس توافق آتشبس میان اسرائیل و حزبالله لبنان که توسط آمریکا ارائه شده، شامل آتشبس 60 روزه و نظارت کمیتهای به ریاست واشنگتن بر اجرای آن است.
به گزارش بی بی سی، بر اساس این آتش بس، هیچ منطقه حائل تحت اشغال اسرائیل در جنوب لبنان وجود نخواهد داشت.
همچنین آمریکا ریاست کمیته پنج کشوری که برای نظارت بر اجرای آتش بس تشکیل شده است، را بر عهده دارد.
بر اساس این آتش بس، دولت لبنان بر خرید و تولید تسلیحات در این کشور نظارت خواهد داشت.
همچنین بر اساس این پیشنویس، نیروهای حزبالله باید به شمال رودخانه لیتانی عقبنشینی کنند و ارتش لبنان در طول مرز مستقر شود، و در مقابل، ارتش اسرائیل نیز باید خاک لبنان را ترک کند. البته تاکنون جزئیات زیادی از مفاد این آتشبس به صورت رسمی اعلام نشده است.
متن ادعایی توافق آتشبس که رسانههای عبری منتشر شده به شرح زیر است:
-حزب الله و همه گروههای مسلح دیگر در خاک لبنان هیچ اقدام تهاجمی علیه اسرائیل انجام نخواهند داد.
– اسرائیل در مقابل هیچ اقدام نظامی تهاجمی علیه اهدافی در لبنان اعم از زمینی، هوا و دریا انجام نخواهد داد.
-اسرائیل و لبنان اهمیت قطعنامه 1701 شورای امنیت سازمان ملل را به رسمیت میشناسند.
-این تعهدات حق اسرائیل یا لبنان را برای استفاده از حق ذاتی خود برای دفاع از خود نافی نمیکند.
-نیروهای رسمی امنیتی و نظامی لبنان تنها گروههای مسلحی خواهند بود که مجاز به حمل سلاح یا عملیات نیرو در جنوب لبنان هستند.
-هرگونه فروش، عرضه و تولید سلاح یا مواد مرتبط با سلاح به لبنان تحت نظارت و کنترل دولت لبنان خواهد بود.
-کلیه تأسیسات غیرمجاز درگیر در تولید سلاح و مواد مرتبط با سلاح برچیده خواهد شد.
– تمامی زیرساختها و مواضع نظامی برچیده میشوند و تمامی سلاحهای غیرمجاز که با این تعهدات مطابقت نداشته باشند مصادره میشوند.
-کمیتهای ایجاد خواهد شد که مورد قبول اسرائیل و لبنان باشد که نظارت و کمک به تضمین اجرای این تعهدات خواهد داشت.
-اسرائیل و لبنان هرگونه نقض احتمالی تعهدات را به کمیته و یونیفل گزارش خواهند کرد.
-لبنان نیروهای رسمی امنیتی و نظامی خود را در امتداد تمام مرزها، نقاط عبور و خطی که منطقه جنوبی را که در طرح استقرار مشخص شده است، مستقر خواهد کرد.
-اسرائیل نیروهای خود را به صورت مرحلهای در جنوب خط آبی در مدت حداکثر 60 روز دریافت خواهد کرد.
ضمانت اجرای توافق آتش بس پیشنویس توافق آتشبس میان اسرائیل و حزبالله لبنان که توسط آمریکا ارائه شده، شامل آتشبس 60 روزه و نظارت کمیتهای به ریاست واشنگتن بر اجرای آن است.
بر اساس مفاد آتش بس، کمیتهای ایجاد خواهد شد که مورد قبول اسرائیل و لبنان باشد که نظارت و کمک به تضمین اجرای این تعهدات خواهد داشت. همچنین اسرائیل و لبنان هرگونه نقض احتمالی تعهدات را به کمیته و یونیفل گزارش خواهند کرد.
وی ادامه داد: ما نمیخواهیم حوادث سال 2006 در زمان پایان جنگ تکرار شود و توافق باید کاملاً به اجرا گذاشته شود، همه بندهای توافق باید اجرا شود و مبانی قطعنامه 1701 نیز به همراه ابزار نظارت، ضامن این روند خواهد بود. هوکشتاین با اعلام اینکه ابزار نظارت بر آتش بس تدوین شده و برای جلوگیری از هر گونه نقض آتش بس کار خود را آغاز کرده است، ابراز امیدواری کرد که از طریق این توافق تمام خشونتهایی که طی چند دهه در منطقه شاهد آن بوده است، به پایان برسد.
فرستاده آمریکا با رد ادعای استقرار نیروهای آمریکایی در لبنان تصریح کرد که ارتش لبنان به حمایت از آتشبس خواهد پرداخت و نیروهای یونیفل نیز بخشی از روند نظارت بر عقبنشینی اسرائیل و استقرار نیروهای ارتش لبنان در مرزها خواهد بود.
واکنش ایران اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با استقبال از خبر توقف تجاوز رژیم صهیونیستی علیه لبنان، بر حمایت قاطع جمهوری اسلامی ایران از دولت، ملت و مقاومت لبنان تاکید کرد.
بقائی با اشاره به موضع همیشگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت توقف فوری جنگ علیه غزه و لبنان و تحرکات گسترده دیپلماتیک کشورمان برای نیل به این هدف در 14 ماه گذشته، خاطرنشان کرد نتیجه جنگافروزی و جنایات رژیم صهیونیستی که با حمایت همهجانبه آمریکا و برخی دولتهای اروپایی همراه بوده است، شهادت 60 هزار نفر انسان بیگناه، زخمیشدن 120 هزار نفر و آوارگی بیش از سه و نیم میلیون نفر از مردم مظلوم فلسطین و لبنان و تخریب گسترده زیرساختهای حیاتی در نوار غزه و لبنان بوده است. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران افزود: با توجه به دستورهای موقت صادره از دیوان بینالمللی دادگستری مبنی بر جلوگیری از نسلکشی و حکم بازداشت سران رژیم صهیونیستی از سوی دیوان کیفری بینالمللی به اتهام جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت، افکار عمومی جهان که در 14 ماه گذشته ندای توقف جنگ و نسلکشی را سر دادهاند، امروز در انتظار محاکمه و مجازات جنایتکاران رژیم اشغالگر هستند.
بقائی همچنین بر مسئولیت جامعه جهانی برای محافظت از صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا و اعمال فشار موثر بر رژیم متجاوز صهیونیستی برای توقف جنگ علیه غزه تاکید کرد.
واکنش دولت لبنان «نجیب میقاتی» نخستوزیر موقت لبنان بامداد چهارشنبه از «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به دلیل آتشبس تشکر کرد.
میقاتی در بیانیهای گفت: «ما از رئیس جمهور بایدن و نماینده او [عاموس]هوکشتاین برای دستیابی به توافق آتشبسی که واشنگتن و پاریس به حصول آن کمک کردند، تشکر و استقبال میکنیم».
شبکه «الجزیره» به نقل از وی گزارش داد: «این تفاهم گامی اساسی در جهت آرامش و ثبات در لبنان و بازگشت آوارگان تلقی میشود».
نخستوزیر موقت لبنان اظهار داشت: «ما بر تعهد لبنان به اجرای قطعنامه 1701، تقویت حضور ارتش در جنوب و همکاری با یونیفل تاکید میکنیم».
میقاتی افزود: «من از دشمن اسرائیلی میخواهم که به آتشبس و تصمیم عقبنشینی و پایبندی کامل به قطعنامه 1701 پایبند باشد».
واکنش فرانسه: همه از آتشبس لبنان حمایت کنند ریاست جمهوری فرانسه بامداد چهارشنبه در بیانیهای گفت: «ما از همه شرکای منطقه میخواهیم که از توافق آتشبس لبنان حمایت کنند».
در این بیانیه آمده است: «ژان ایو لودریان به عنوان نماینده رئیس جمهور فرانسه فردا عازم لبنان میشود تا درباره راه حل بحران سیاسی گفتگو کند».
به نوشته خبرگزاری فرانسه، این بیانیه به نقل از «امانوئل ماکرون» اعلام کرد: «من از توافق آتشبسی که بین اسرائیل و لبنان اعلام شد، استقبال میکنم».
از سوی دیگر دولتهای آمریکا و فرانسه در بیانیهای مشترک گفتند: «این توافق منجر به توقف جنگ در لبنان و ایمنکردن اسرائیل از تهدید حزبالله میشود».
در این بیانیه ذکر شده است: «این توافق شرایطی را برای بازگشت ساکنان دو طرف خط آبی ایجاد میکند. ما با اسرائیل و لبنان همکاری خواهیم کرد تا اطمینان حاصل کنیم که این تمهیدات به طور کامل اجرا شود».
بیانیه مشترک آمریکا و فرانسه در پی اعلام آتشبس بین لبنان و رژیم صهیونیستی، آمریکا و فرانسه دراینباره بیانیهای مشترک منتشر کردند.
اجرای آتشبس اعلامشده در لبنان صبح امروز ساعت 4 (به وفت محلی) آغاز شد. به گفته جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا این آتشبس به معنای «توقف دائمی خصومتها» خواهد بود.
در بیانیه مشترک آمریکا و فرانسه انتظارات از این توافق تشریح شده و هر دو طرف این آتشبس را تضمین کردهاند.
بیانیه مشترک فرانسه و آمریکا به شرح ذیل است:
«امروز، پس از چند هفته دیپلماسی خستگیناپذیر، اسرائیل و لبنان توقف درگیریها بین اسرائیل و لبنان را پذیرفتند. اعلامیه امروز نبرد در لبنان را متوقف میکند و اسرائیل را از تهدید حزبالله و دیگر سازمانهای حاضر در لبنان ایمن میکند.
این اعلامیه شرایطی را برای بازگرداندن آرامش پایدار ایجاد میکند و به ساکنان دو طرف اجازه میدهد تا به صورت ایمن به خانههای خود در هر دو طرف «خط آبی» بازگردند.
ایالات متحده و فرانسه با اسرائیل و لبنان همکاری خواهند کرد تا اطمینان حاصل کنند که این ترتیبات به صورت کامل عملی و اجرایی شود. ما مصمم هستیم تا از تبدیلشدن این درگیری به چرخه درگیریهاو خشونتها جلوگیری کنیم.
ایالات متحده و فرانسه همچنین متعهد به رهبری و حمایت از تلاشهای بینالمللی برای ظرفیتسازی نیروهای مسلح لبنان و همچنین توسعه اقتصادی در سراسر لبنان برای پیشبرد ثبات و رفاه در منطقه هستند.»
استقبال سازمان ملل و اتحادیه اروپا از آتشبس در لبنان سازمان ملل و اتحادیه اروپا از توافق آتشبس در لبنان بین رژیم صهیونیستی و حزبالله لبنان استقبال کردند.
«ژانین هنیس-پلاسچارت» هماهنگکننده ویژه سازمان ملل متحد در لبنان با انتشار بیانیهای اعلام کرد که «این توافق نقطه شروع یک فرایند حساس براساس اجرای کامل قطعنامه 1701 (2006) است که امنیت و آرامش را به غیرنظامیان در دو طرف «خط آبی» برمیگرداند. با این حال، تضمین پایداری این توافقنامه مستلزم کار جدی و تعهد کامل و مستمر از سوی طرفین است.»
آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز از اعلام آتشبین بین رژیم صهیونیستی و لبنان استقبال کرد و ابراز امیدواری کرد که این توافق پایانی بر «خشونت، ویرانی و دردورنج» باشد.
جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» اعلام کرد اجرای کامل قطعنامه 1701 شورای امنیت سازمان ملل امری ضروری است و بار دیگر از رهبران لبنان دعوت میکنم تا با انتخاب رئیسجمهور مسئولیت سیاسی خود را بر عهده بگیرند. لبانیها حق دارند بدون هیچ گونه مداخله خارجی حاکمیت کامل خود را بر امور کشور بازیابند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1279755/