ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ترامپ در برابر چین آسیا و اقیانوسیه

ترامپ در برابر چین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به هر حال، تعرفه یک مالیات بر مصرف است و بیشتر اقتصاددانان مالیات بر مصرف را به مالیات بر درآمد ترجیح می‌دهند، زیرا مدیریت آن کارآمدتر و ساده‌تر است.
تعرفه‌ها معایب قابل‌توجهی دارند؛ از آنجایی که آنها فقط بر محصولات وارداتی مالیات می‌دهند، با انتقال منابع از تولیدکنندگان خارجی کارآمد به شرکت‌های داخلی با کارآمدی کمتر، بازارها را مخدوش می‌کنند.
این ناکارآمدی به ضرر مصرف‌کنندگان تمام می‌شود و بار سنگین‌تری را بر دوش خانوارهای کم‌درآمدی که سهم بیشتری از درآمد خود را صرف کالاهای مصرفی می‌کنند، وارد می‌کند.
با این حال، تعرفه‌ها جذابیت سیاسی دارند؛ منتقدان جهانی‌سازی در اقتصادهای پیشرفته مدت‌ها استدلال کرده‌اند که دستاوردهای کارآیی حاصل از دهه‌های اخیر آزادسازی تجارت، نسبت به اختلالات ایجاد شده، اندک بوده است. در حالی که مصرف‌کنندگان امریکایی از قیمت‌های پایین‌تر کالاهای وارداتی، به‌ویژه از چین سود می‌برند، این دستاوردهای پراکنده در مقایسه با موقعیت متمرکز تعطیلی کارخانه‌ها و از دست دادن شغل در مناطقی که در معرض رقابت وارداتی بودند، اهمیت کمتری داشت.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات‌متحده، در کمپین انتخاباتی وعده داد که رویکردی تقابل‌آمیز در قبال چین اتخاذ کند و تعرفه‌ها را سلاح انتخابی خود قرار دهد. اما اگر دولت او رویکردی سنجیده اتخاذ نکند، برنامه‌های او ممکن است به کسب‌وکارها و مصرف‌کنندگان امریکایی آسیب برساند، دموکراسی ایالات‌متحده را تضعیف کند یا حتی منجر به درگیری نظامی شود.
پروژکت گزارش کرد با بازگشت دونالد ترامپ، که خود را «مرد تعرفه‌ای» می‌نامد، به کاخ سفید، شرکای تجاری امریکا خود را برای اعمال تعرفه‌های کلان بر صادرات خود به ایالات‌متحده آماده می‌کنند. اما این چین است که مارکو روبیو، نامزد وزارت خارجه دولت ترامپ، آن را تهدیدی که قرن را تعریف خواهد کرد، ترامپ متعهد شده است که تعرفه‌های 60 درصدی بر همه کالاهای این کشور اعمال کند.
در حالی که طرفداران تعرفه‌های جدید ادعا می‌کنند که چین بیشترین بار مالی را متحمل می‌شود، کارشناسان هشدار دادند که تجربه گذشته نشان می‌دهد که مصرف‌کنندگان امریکایی که از قبل به شدت به تورم حساس هستند، بیشتر هزینه را متحمل خواهند شد.
تنش‌های جهانی بر سر ظرفیت مازاد چین در دوران ترامپ افزایش خواهد یافت. آخرین طرح محرک چین نشان می‌دهد در حالی که دولت نیاز به افزایش تقاضای داخلی را تایید می‌کند، با اصلاحات ساختاری عمیق‌تر مخالف است. پرداختن به چالش‌های جهانی پیچیده ناشی از ظرفیت مازاد چین به احتمال زیاد نیازمند محدودیت‌های تجاری بیشتر و ابزارهای سیاستی نوآورانه است.
در حالی که تهدیدهای تعرفه‌ای رئیس‌جمهوری منتخب دونالد ترامپ احتمالا در آینده نزدیک بر سرفصل‌های خبرها خواهد بود، ظرفیت مازاد صنعتی چین همچنان یک چالش بزرگ‌تر و اصلی برای اقتصاد جهانی و سیستم تجاری در سال‌های آینده خواهد بود. با تعرفه‌هایی که اخیرا توسط اقتصادهای پیشرفته و نوظهور اعمال شده و واکنش‌های چینی و محرک‌های کلان، چگونگی تحول این موضوع در چند سال آینده با پیامدهای ژئوپلتیکی قابل‌توجهی واضح‌تر می‌شود.
در 29 اکتبر، یک ماه پس از اجرایی شدن تعرفه‌های ایالات متحده علیه ظرفیت مازاد چین، کمیسیون اروپا تعرفه‌های خود را بر
خودروهای الکتریکی چینی اعمال کرد. در حالی که این اقدامات توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرد، شکایت اخیر سازمان تجارت جهانی چین علیه تعرفه‌های خودروهای برقی ترکیه که نشان‌دهنده شکست چین در منصرف کردن بازارهای نوظهور بزرگ از پیروی از اقتصادهای توسعه‌یافته است، تا حد زیادی مورد توجه قرار گرفت.
در عین حال، افزایش تولید در خارج از کشور چین، اقتصاد جهانی و نقش چین را در آن تغییر شکل می‌دهد. آخرین طرح محرک چین نشان می‌دهد که با‌وجود اذعان دولت به تقاضای داخلی ضعیف، تعادل مجدد اقتصاد کلان از روی میز باقی مانده است. سیاست‌هایی که منجر به ظرفیت مازاد چین می‌شوند و تنش‌های تجاری ناشی از آن احتمالاً باقی می‌مانند.
در حالی که جنگ تجاری امریکا و چین ممکن است با وعده ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه‌های 60 درصدی بر واردات از چین به صحنه بازگردد، ظرفیت مازاد چین در نهایت در سایر اقتصادهای بزرگ به شدت احساس می‌شود. روندهای ساختاری نشان می‌دهد که اتحادیه اروپا می‌تواند بار سنگین شوک جدید چین و تنش‌های تجاری متعاقب آن را تحمل کند. با تشدید درگیری تجاری اروپا با چین، تعرفه‌های خودروهای برقی اتحادیه اروپا که با مقاومت برخی از کشورهای عضو مواجه شد ممکن است تنها راهگشا باشد.
صادرکنندگان چینی در پاسخ به این فشارها، توجه خود را به اقتصادهای در حال توسعه معطوف کرده‌اند که بیش از 50 درصد از صادرات چین در سال 2023 را تشکیل می‌دادند. انتظار می‌رود این روند ادامه داشته باشد و کسری تجاری چین با بازارهای نوظهور بزرگ را بیشتر کند. اما در حالی که این کشورها از کالاهای ارزان چینی و سرمایه‌گذاری مستقیم سود می‌برند، به طور فزاینده‌ای از دسترسی محدود به بازارهای چین ناامید می‌شوند که آرزوهای صنعتی آنها را به خطر می‌اندازد.
تعرفه‌های جدید ایالات‌متحده بر چین در دوران ترامپ که همچنین وعده داده است تعرفه 10 تا 20 درصدی بر همه واردات از کشورهای دیگر اعمال کند، انتقال صادرات چین به بازارهای نوظهور و اتحادیه اروپا را تسریع خواهد کرد.
کنترل‌های سخت‌تر صادرات چین، به‌ویژه در مورد مواد خام حیاتی که عرضه آن را به طور موثر کنترل می‌کند، خطرات ناشی از وابستگی را برجسته می‌کند. با این حال، پرداختن به چالش‌های پیچیده جهانی ناشی از ظرفیت مازاد چین مستلزم محدودیت‌های تجاری بیشتر و ابزارهای سیاستی نوآورانه است. بلومبرگ در ماه سپتامبر گزارش داد که چین به خودروسازان توصیه کرده است که برخی از فناوری‌های الکتریکی و قابلیت‌های تولید خود را برای خود نگه دارند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1281604/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

10 پاسور برتر تاریخ لیگ قهرمانان اروپا؛ دی ماریا از مسی عبور کرد و به صدر نزدیک شد

توافق ایران و اروپا بر ادامه گفت‌وگوها در آینده نزدیک‌

گفت‌وگوهای ایران و اروپا طبق توافقات ادامه می یابد

توافق ایران و اروپا برای ادامه گفت‌وگوهای دیپلماتیک

روایت رویترز از مذاکرات ایران و اروپا در ژنو

نتیجه نخستین دور مذاکرات ایران و اروپا

توافق ایران با اروپا برای ادامه گفت‌وگوهای دیپلماتیک

پول فدراسیون فوتبال افغانستان بلوکه است/ مذاکره با دو تیم ملی!

وام 50 میلیارد دلاری گروه 7 به اوکراین از دارایی‌های روسیه

قالیباف: همسایگان سوریه در دام طراحی آمریکا و اسرائیل نیافتند

ارزش یوان کاهش می‌یابد

در دیدار عباس عراقچی با مراجع تقلید در قم چه گذشت؟ توصیه‌ها به وزیر خارجه چه بود؟ + عکس و فیلم

تحلیل روزنامه انگلیسی از مذاکرات ایران و اروپایی‌ پیش از ورود ترامپ به کاخ سفید

نقض آتش‌بس در لبنان قیمت نفت را بالا برد

تازه‌ترین خبرها از تحولات حلب؛ نفوذ تروریست‌ها به مرکز شهر

تجارت نیوز: قیمت مسکن در سال آینده افزایش خواهد یافت

اقتصاد ترکیه وارد رکود شد

پیش بینی قیمت دلار 10 آذر 1403

حلب، در حال سقوط (فیلم)

وقتی کلمبیا از اعراب، عرب‌تر است!

کوچه مروی و غذاهای عراقی؛ بازمانده از کوچه عرب‌ها

نخست‌وزیر ژاپن از تلاش توکیو برای امضای قرارداد صلح با روسیه خبر داد

سایه سنگین جنگ اوکراین بر مذاکرات ژنو؛ رمزگشایی از خط و نشان عراقچی برای غرب/ نقشه اروپا برای بازگشت ترامپ چیست؟

روایت گاردین از مذاکرات ژنو: شاید آخرین فرصت برای دیپلماسی پیش از بازگشت دونالد ترامپ

نتیجه نخستین دور مذاکرات؛ ایران و اروپا توافق کردند

انتقاد علم الهدی از مذاکره با اروپا

اعلام نتیجه نخستین دور مذاکرات ایران و اروپا

گرجستان در آتش اعتراضات با جرقۀ تعلیق مذاکرات الحاق به اروپا

گزارش گاردین از آغاز مذاکرات ایران و اروپا

توافق ایران و اروپا برای ادامه مذاکرات

نتیجه نخستین دور مذاکرات/ ایران و اروپا توافق کردند

گاردین: ایران و اروپا برای خروج از بن بست هسته‌ای تلاش می‌کنند

توافق شد در آینده نزدیک گفت‌وگوهای ایران و اروپا ادامه یابد

توافق ایران و اروپا برای ادامه گفت‌وگوهای دیپلماتیک در آینده نزدیک

نتیجه نخستین دور مذاکرات ایران و اروپا توافق کردند

واکنش بورل به راه حل ترامپ برای پایان سریع جنگ اوکراین

ایران و اروپا برای ادامه گفتگوهای دیپلماتیک توافق کردند

توافق ایران و اروپا برای ادامه گفتگوهای دیپلماتیک

معاون عراقچی: توافق شد در آینده نزدیک گفت‌وگوهای ایران و اروپا ادامه یابد

خبر مهم غریب‌آبادی از توافق میان ایران و اروپا

اعتراضات گسترده در گرجستان

رئیس ام‌آی‌6: پوتین روسیه به تهران، پکن و پیونگ‌یانگ وابسته شده است

نمایش خیره کننده جنگنده سوخو 57 در نمایشگاه هوایی چین + فیلم

این کشور آسیایی بزرگ‌ترین مخزن طلای جهان را کشف کرد

ویدیو/ نمایش جذاب جنگنده سوخو 57 در نمایشگاه هوایی چین

ترامپ در برابر چین

پایان همکاری نظامی چاد با فرانسه

مزایده معادن بزرگ افغانستان

هیچ‌ کمکی برای مبارزه با مواد مخدر دریافت نکرده‌ایم

سرمربی تیم ملی فوتسال افغانستان: ایران لیاقت قهرمانی جام جهانی را دارد