ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اروپا معلق میان تهران و ترامپ؛ بروکسل در سودای دور زدن آمریکا/ نسخه واشنگتن و تل‌آویو برای مقابله با اتحاد چین، روسیه و ایران ایالات متحده آمریکا

اروپا معلق میان تهران و ترامپ؛ بروکسل در سودای دور زدن آمریکا/ نسخه واشنگتن و تل‌آویو برای مقابله با اتحاد چین، روسیه و ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز، بروسل سیگنال با انتشار یادداشتی مدعی شد، بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید می‌تواند روابط اروپا با ایران را تحت تاثیر قرار دهد، بالاخص در شرایط کنونی که تنش میان تهران و تل‌آویو پس از حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل افزایش یافته است. به ادعای این نشریه، تحولات یک سال گذشته دور تازه‌ای از درگیری‌ها در خاورمیانه را کلید زد و موجب شد تا دو دشمن دیرینه بعد از سال‌ها از منطقه خاکستری خارج شده و رویارویی عریانی را تجربه کنند.
اروپا معلق میان ترامپ و تهران بروسل سیگنال در ادامه یادداشت ادعایی‌اش آورد، ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود از توافق هسته‌ای ایران (برجام) خارج شد و اروپا را بین تعهد به دیپلماسی چندجانبه و وابستگی استراتژیک‌اش به واشنگتن معلق نگاه داشت. امروز با بازگشت او به قدرت که همزمانی دارد با افزایش فعل و انفعال‌های دیپلماتیک اسرائیل، این احتمال بالاست که اروپا در موضع‌گیری‌های خود تجدید نظر کند.
به ادعای این نشریه، یکی از عوامل تعیین کننده، اتحاد نزدیک آمریکا و اسرائیل خواهد بود. کابینه بنیامین نتانیاهو به واسطه حمایت‌های ترامپ، می‌تواند فشارها بر اروپا را جهت اتخاذ مواضع سخت‌تر در قبال تهران افزایش دهد. این گزاره می‌تواند زمینه‌ساز تحریم‌های سخت‌تر، انزوای دیپلماتیک و حتی حمایت از اقدام نظامی ادعایی علیه ایران شود.
در همین راستا امیر آویوی، سرتیپ بازنشسته ارتش اسرائیل، بنیانگذار و مدیرعامل انجمن دفاع و امنیت اسرائیل، در مصاحبه اخیر با بروکسل سیگنال، در باب این استراتژی مدعی شد: «به باور من ترامپ و اسرائیل ممکن است درک مشترکی داشته باشند و هر دو طرف براین باور (ادعایی) باشند که صلح با توسل به قدرت حاصل می‌شود نه سازش.»
با این حال، اروپا با چالش‌هایی مواجه است. منافع اقتصادی و استراتژیک این قاره در روابط با ایران، به ویژه در زمینه انرژی و امنیت منطقه‌ای، همچنان باقی است. علاوه بر این کشورهایی مانند فرانسه و آلمان که حامیان دیپلماسی هستند با کشورهایی که بیشتر با آمریکا و اسرائیل همسو هستند درگیر می‌شوند.
در همین راستا گروهی مدعی‌اند، شکست قطعی برجام بدون جایگزینی مناسب می‌تواند خاورمیانه را بیشتر بی‌ثبات کند و خطر درگیری مستقیم را افزایش دهد. به ادعای این گروه، در حالی که اسرائیل به دنبال تشدید تنش برای مهار (ادعایی) قدرت و نفوذ ایران است، به نظر می‌رسد واشنگتن با توجه به برنامه پیچیده جهانی خود، نسبت به یک رویارویی فوری نظامی اشتیاق کمتری دارد.
براساس یک سناریو، توافقات ابراهیم به اسرائیل اجازه داده تا روابط خود را با کشورهای عربی سنی مانند مراکش و عربستان سعودی تحکیم کند، اما همچنین ایران و متحدانش برای تل‌آویو و همچنین توافقنامه ابراهیم تهدیدی جدی قلمداد می‌شوند. در حالی که آویوی از اتحاد بین غرب و اسرائیل دم می‌زند، نفوذ فزاینده چین و روسیه، متحدان استراتژیک ایران، این توازن را تهدید می‌کند.

ایرانیان جهان

ترامپ و انتخاب میان صلح و جنگ از منظری دیگر آنگونه که موسسه خاورمیانه مدعی است، انتخاب دونالد ترامپ تهدیدی (ادعایی) برای ایران نخواهد بود. به ادعای این موسسه مطالعاتی هرگونه اقدام نظامی (ادعایی) علیه تهران پیامدهای مستقیمی برای روسیه که در حال حاضر متحد ایران است، به ویژه در باب آینده اوکراین خواهد داشت. چالش اصلی ترامپ بازپس‌گیری ابتکار سیاسی از دست رفته در سال‌های اخیر و اطمینان از این است که منافع ایالات متحده و متحدش اسرائیل محقق شود.
در همین راستا ناظران مدعی‌اند، اگر ترامپ و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه درباره آینده اوکراین به تفاهم برسند، احتمالاً روابط کنونی بین مسکو و تهران تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. با این حال، اگر ترامپ تصمیم بگیرد در ارتباط با ایران دست به ماجراجویی زند، روابط آمریکا و روسیه پرتنش‌تر خواهد شد. در چنین شرایطی تهران احتمالاً برنامه هسته‌ای خود را به دلایل امنیتی تسریع می‌بخشد که منجر به تشدید تنش با اسرائیل و کشاندن ایالات متحده به درگیری خواهد شد. در نهایت، این امر هرگونه چشم‌انداز صلح در غزه و لبنان را مبهم می‌کند.
از آغاز تشدید تنش بین اسرائیل و ایران، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، نتوانسته تهران را از پاسخ نظامی منصرف کند، علاوه بر این ایالات متحده مشارکت خود را در چنین رویارویی با توجه به شرایط ژئوپلیتیک کنونی متوقف کرده است. این روند در مورد ترامپ نیز ادامه خواهد یافت زیرا تغییر توازن قوا به نفع اسرائیل می‌تواند منافع واشنگتن در ارتباط با مسکو را به شکلی منفی تحت تاثیر قرار دهد. اگر نتانیاهو با حمایت ترامپ تهران را هدف تجاوز (ادعایی) قرار دهد، نه تنها تنش‌ها پایان نخواهد یافت، بلکه ایران ممکن است تغییر دکترین هسته‌ای را در اولویت‌های خود تعریف کند. از همین رو به ادعای ناظران، برای حل بحران‌های جاری در لبنان و غزه، تنش زدایی بین ایران و اسرائیل ضروری است. اگر ترامپ به دنبال میانجیگری برای یک توافق پایدار است، باید بداند که درگیری بیشتر می‌تواند نفوذ ایالات متحده را در صحنه جهانی تضعیف و به طور بالقوه چین و روسیه را تقویت کند.
معنای همکاری با روسیه برای ایران روابط بین مسکو و تهران بیشتر براساس ضرورت تعریف شده تا اعتماد متقابل. هر دو کشور با تحریم‌های بین المللی روبرو هستند و مجبور هستند از انزوای مشترک خود عبور کنند. روسیه از همکاری نظامی (ادعایی) با تهران سود می‌برد و ایران از مسکو به عنوان عامل بازدارنده در برابر ایالات متحده استفاده می‌کند و در عین حال دو بازیگر در زمینه نظارت اطلاعاتی، امنیت سایبری و سایر زمینه‌ها در بخش انرژی با یکدیگر همکاری دارند.
علاوه بر این، روسیه و ایران هر دو در سازمان‌های بین المللی کلیدی از جمله بریکس، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا مشارکت دارند و در آستانه امضای معاهده مشارکت راهبردی جامع هستند که هدف آن تعمیق روابط امنیتی و اقتصادی و در عین حال پرداختن به تأثیر تحریم‌هاست.
با این حال، روسیه ممکن است برای به دست آوردن امتیازهای بالقوه سیاسی در اوکراین، در باب ارزش شراکت خود با ایران تجدید نظر کند. در نهایت، سیاست ایالات متحده در دوران ترامپ یک عامل کلیدی خواهد بود. اگر ترامپ در مورد اقدام نظامی (ادعایی) علیه ایران تصمیم بگیرد، احتمالاً اتحاد ایران و روسیه را تحکیم می‌کند و در عین حال شانس حل و فصل مذاکرات درباره اوکراین را کاهش داده و تنش‌های جهانی را افزایش می‌دهد.
روسیه و ایران در خاورمیانه به ویژه در سوریه و اسرائیل اهداف متفاوتی دارند. برای پوتین، سوریه برای دسترسی به دریای مدیترانه از طریق پایگاه دریایی طرطوس بسیار مهم است. برای ایران، سوریه یک عنصر حیاتی در حمایت از حزب‌الله و بازدارندگی علیه اسرائیل قلمداد می‌شود. در همین راستا باید گفت که روسیه به واسطه رابطه اطلاعاتی نزدیکی که با اسرائیل دارد، تا به امروز توانسته حملات هوایی تل‌آویو به سوریه را در راستای منافع هوایی خود کنترل کند.
همزمان گروهی مدعی‌اند مسکو مخالف حملات اسرائیل به سوریه نیست چرا که (به ادعای ناظران) باور دارد اینگونه نفوذ تهران در سوریه کنترل می‌شود. به ادعای ناظران، با لحاظ کردن رویکرد مسکو، نکته قابل توجه این است که اگر دیپلماسی بین ترامپ و پوتین در اوکراین به خوبی پیش برود، به احتمال زیاد آمریکا، اسرائیل و روسیه در مورد برنامه هسته‌ای ایران با یکدیگر همکاری خواهند کرد. این گروه مدعی‌اند، اگرچه روسیه از برنامه هسته‌ای ایران برای تضعیف سیاست خارجی ایالات متحده استفاده می‌کند، اما از داشتن یک ایران مجهز به برنامه هسته‌ای پیشرفته در مرزهای خود راضی نیست.
چین نیز خواهان پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران نیست و این گزاره ادعایی می‌تواند فرصتی برای روابط آمریکا و چین، به‌ویژه در مورد تایوان، تولیدکننده بزرگ تراشه‌ها در جهان باشد. تمامی این مولفه‌ها می‌تواند توافقنامه همکاری ایران با چین و روسیه را به شکل منفی تحت تاثیر قرار دهد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1281762/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دوپینگ توپچی‌ها با بازگشت کاپیتان اودگارد!

بهترین ترکیب برای پرسپولیس مقابل الشرطه عراق

ادامه ناآرامی‌ها در گرجستان/ حامیان پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا به خیابان آمدند

معمای صادرات نفت کردستان به ترکیه

چرا آیفون 13 هنوز در چین پرطرفدار است؟

چهار غایب اصلی پرسپولیس مقابل الشرطه

اختصاص اعتبارات جدید برای تملک «فلک‌الافلاک» و اجرای راه‌آهن؛ اهداف عملیاتی توسعه لرستان احصا شد

انتقاد تباس از وینیسیوس: او دزدی کرده!

نقش خودروسازان در برگشت پسته ایرانی از بازارهای اروپا

بنیامین فرجی در گفت‌وگو با خبرورزشی: مدال بعدی‌ام طلاست

اروپا معلق میان تهران و ترامپ؛ بروکسل در سودای دور زدن آمریکا/ نسخه واشنگتن و تل‌آویو برای مقابله با اتحاد چین، روسیه و ایران

ولیعهد عربستان خواستار تقویت روابط تجاری با ایران و واشنگتن!

برقراری پروازهای مستقیم کیش دوشنبه کیش

اذعان بورل بر سیاست دوگانه اتحادیه اروپا درباره جنگ غزه و اوکراین

اروپا در شوک نتیجه انتخابات ریاست جمهوری رومانی

سقوط 4 پله ای افغانستان در رنکینگ فیفا

اینفوگرافی/ تفاوت قیمت خودرو در ایران و افغانستان

رسانه عبری: عربستان سعودی از روند سازش دور می‌شود

همسایگان سوریه در دام طراحی آمریکا و اسرائیل نیفتند

پیشنهاد ویژه بن سلمان در هفته‌های اخیرا به مقام‌های ایران

اقدامات تروریستی در سوریه احمقانه است/ آتش‌بس در لبنان ضعف اسرائیل را نشان می‌دهد

تأکید رئیس شورای عالی سیاسی یمن بر تداوم حمایت از فلسطین

روسیه 200 تروریست جبهه‌النصره را از پای درآورد

اطلاعیه مهم سازمان برنامه در مورد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

گذری بر وضعیت اقتصادی این هفته سکه، بورس، دلار

ادعای جدید فرانسه و انگلیس علیه ایران

دفاع از فلسطین ادامه دفاع از حق ولایت است

خوی توسعه طلبی رژیم صهیونیستی، تمام جهان عرب را در برخواهد گرفت

گاردین: ایران و اروپا تلاش می‌کنند به بن‌بست هسته‌ای پایان دهند

نشست ژنو؛ مذاکرات ایران با مقامات ارشد تروئیکای اروپا برگزار شد

راه حل سریع ترامپ، یعنی به زانو درآوردن اوکراین در برابر روسیه

ایران و اروپا پای میز مذاکره | تصمیم مهم درباره تحریم‌ها و هسته‌ای

صدور حکم اخراج سه مقام سفارت چین در این کشور

لیتوانی حکم اخراج سه مقام سفارت چین را صادر کرد

تعیینات جدید در ادارات افغانستان

قالیباف: همسایگان سوریه فریب آمریکا و اسرائیل را نخوردند

صرف‌نظر عربستان از تلاش برای انعقاد معاهده دفاعی با آمریکا

قالیباف: همسایگان سوریه در دام آمریکا و رژیم صهیونیستی نیافتند

آغاز تحقیق از مایکروسافت !

جنجال جایزه د بست؛ لائوتارو مارتینز شایسته احترام بیشتری است

بن‌سلمان خواستار تقویت روابط تجاری با ایران و واشنگتن

ولیعهد عربستان خواستار تقویت روابط تجاری با ایران و واشنگتن شده است

بن سلمان خواستار تقویت روابط تجاری با ایران و واشنگتن شد

سیاست دوپهلو؛ تاثیر روی کار آمدن ترامپ بر اقتصاد و سیاست ایران

گروه تروریستی جولان چه کسانی هستند و چه اهدافی را دنبال می‌کنند؟

حال و هوای شهر نبطیه لبنان بعد از توافق آتش‌بس

تداوم تخریب عمدی منازل مردم در شمال غزه

غیبت فروش سربازی در لایحه بودجه 1404

تحلیل اکوایران از تاثیرات عرضه اولیه بر بورس

روایت اکو ایران از کلاهبرداری پانزی؛ از هزاران مالباخته بادران تا رضایت خودرو