ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ابومحمد الجولانی کیست؟ تروریستی که آمریکا برای دستگیری اش 10 میلیون دلار جایزه تعیین کرده است! ایالات متحده آمریکا

ابومحمد الجولانی کیست؟ تروریستی که آمریکا برای دستگیری اش 10 میلیون دلار جایزه تعیین کرده است!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از عصر ایران، تحریر الشام، نامی است که این روزها با اشغال شهر حلب در سوریه، بیش از قبل در رسانه ها مطرح می شود. تحریرالشام ابتدا توسط داعش تاسیس شد و سپس با القاعده ادامه داد و توسط آمریکا گروه تروریستی شناخته شد.
اما رهبر این گروه تروریستی که البته مدعی جهادی بودن است، کیست؟
در رسانه ها او را "ابو محمد الجولانی" می خوانند اما درباره نام واقعی اش، اتفاق نظر وجود ندارد.
برخی منابع نام او را احمد حسین الشرع ذکر کرده اند و به گفته برخی دیگر نام اصلی اش اسامه العبسی الواحدی است.
ابو محمد الجولانی و نشان رسمی تحریرالشام

ایرانیان جهان

وزارت خارجه آمریکا در ماه مه 2013، الجولانی را در فهرست تروریست های جهانی قرار داد و چهار سال بعد، پاداشی 10 میلیون دلاری برای هر کسی که اطلاعاتی در مورد دستگیری او ارائه دهد، تعیین کرد. نام مستعار "الجولانی" از نام بلندی های جولان گرفته شده که رژیم صهیونیستی در جنگ 1967 آن را اشغال و ضمیمه خاک خود کرد.
الجولانی در بیانیه ای صوتی در 28 سپتامبر 2014، اعلام کرد که با آمریکا و متحدانش خواهد جنگید اما بعداً از تهدید آمریکا عقب نشینی کرد. در مصاحبه ای که مارتین اسمیت، روزنامه نگار آمریکایی، اوایل فوریه 2021 با الجولانی انجام داد، او گفت که هیئت تحریر الشام هیچ تهدیدی برای ایالات متحده نیست و از دولت آمریکا خواست تا این گروه را از فهرست تروریستی خود خارج کند. الجولانی افزود که ما برخی از سیاست های غربی در منطقه را نقد می کنیم اما قصد حمله به کشورهای غربی را نداریم.

ایرانیان جهان

او به سرعت در صفوف القاعده عراق پیشرفت کرد و به یکی از نزدیکان ابو مصعب الزرقاوی، رهبر وقت این سازمان، تبدیل شد. پس از کشته شدن الزرقاوی در یک حمله هوایی آمریکایی در سال 2006، الجولانی عراق را ترک کرد و مدتی کوتاه در لبنان به گروه مسلح "جند الشام" کمک های لجستیکی ارائه داد. او سپس به عراق بازگشت اما این بار توسط ارتش آمریکا دستگیر و به اردوگاه بوکا، زندانی برای هزاران "افراطی مظنون"، منتقل شد.
در زندان، الجولانی به آموزش زبان عربی فصیح به زندانیان دیگر پرداخت و محبوبیت زیادی کسب کرد. پس از آزادی از زندان بوکا در سال 2008، الجولانی فعالیت نظامی خود را از سر گرفت و این بار در کنار ابوبکر البغدادی، رهبر وقت داعش، به فعالیت پرداخت. او به سرعت در جنگ ها برجسته شد و به عنوان فرمانده عملیات داعش در استان نینوا منصوب شد. برخی معتقدند آزادی او از زندان امریکایی ها، در پی یک توافق بین او و امریکا برای همکاری های دراز مدت صورت گرفته است؛ در این راستا به نظر می رسد تعیین جایزه برای پیدا کردن او، اقدامی برای تقویت جایگاهش در میان گروه های به اصطلاح جهادی باشد تا تلاشی واقعی برای یافتن او چرا که آمریکا و هم پیمان منطقه ای او یعنی اسرائیل اشراف کامل اطلاعاتی بر سوریه دارند - که نمونه های آن را در ترورهای متعدد در سوریه دیده ایم - و لذا پیدا کردن فردی مانند الجولانی برایشان کار چندان شاقی نیست. تاسیس جبهه النصره
در سال 2011، الجولانی نقش مهمی در برنامه ریزی برای تأسیس شعبه ای از داعش در سوریه ایفا کرد. او بر تشکیل گروهی به نام "جبهه النصره" نظارت داشت. این گروه به عنوان شاخه سوری داعش تحت رهبری ابو بکر البغدادی عمل می کرد و البغدادی نیز با تأمین جنگجو، سلاح و پول به الجولانی کمک کرد. الجولانی در ژانویه 2012 به عنوان امیر جبهه النصره منصوب شد. در همان زمان، وزارت خارجه آمریکا جبهه النصره را یک "سازمان تروریستی" اعلام کرد و آن را نام مستعار جدیدی برای القاعده عراق که به نام دولت اسلامی عراق یا همان داعش نیز شناخته می شود، دانست. واکنش طالبان به اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا درباره زنان افغان بخوانید

ایرانیان جهان

تحت رهبری الجولانی، النصره به تدریج به یکی از قدرتمندترین گروه های تروریستی در سوریه تبدیل شد. شکستن عهد با داعش و سوگند وفاداری به القاعده
در آوریل 2013 البغدادی تصمیم گرفت جبهه النصره را منحل کند و جایگاه آن را به عنوان یک گروه فرعی در دولت داعش تقلیل دهد. این اقدام، تمام رهبران و تصمیم گیری های جبهه النصره را تحت کنترل ابو بکر البغدایی قرار می داد. الجولانی مخالفت کرد و سوگند وفاداری به ایمن الظواهری، رهبر القاعده، خورد و الظواهری نیز درخواست الجولانی برای حفظ گروهش به عنوان یک نهاد مستقل را تأیید کرد.
این در حالی بود که ، النصره قبلاً با البغدادی بیعت کرده بود. این تغییر در وفاداری، النصره را به شاخه رسمی القاعده در سوریه تبدیل کرد. البغدادی از این تغییر خشگین شد و اعلام کرد که به وحدت سازمان ها تحت یک چتر واحد ادامه خواهد داد. این امر منجر به درگیری بین جبهه النصره و داعش برای کنترل سرزمین های اشغال شده سوری شد.
ایمن الظواهری و ابوبکر البغدادی آمریکا نمی‌تواند از توافق تخطی کند بخوانید

ایرانیان جهان

النصره با سایر گروه های مخالف سوری نیز درگیر شد، گاهی به آنها حمله می کرد و گاهی اوقات سرزمین هایشان را تصرف می کرد. همچنین جبهه النصره در برخی از نبردها علیه ارتش آزاد سوریه وارد شد؛ با این حال، در برخی مناطق تحت کنترل مخالفان، به ویژه جایی که بیشتر جنگجویان آن سوری بودند و بسیاری از آنها علیه نیروهای آمریکایی در عراق جنگیده بودند، در کنار این گروه ها عمل می کرد. برعکس، داعش که عمدتاً از جنگجویان خارجی تشکیل شده بود، در سوریه پذیرفته نبود.
جبهه النصره، صرف نظر از طبقه بندی آن به عنوان یک سازمان تروریستی جهانی، به دلیل وحشیگری و تلاش برای تحمیل یک نسخه سختگیرانه از شریعت اسلامی در مناطق تحت کنترل خود، مورد انتقاد شدید داخلی در سوریه قرار گرفت. جولانی: با غرب کاری نداریم؛ خیال تان راحت!
در اواخر ماه مه 2015، در جریان جنگ داخلی سوریه، احمد منصور، روزنامه نگار، مصاحبه ای با الجولانی انجام داد که از شبکه الجزیره پخش شد. در این مصاحبه که چهره او مخفی نگه داشته شده بود، الجولانی کنفرانس صلح ژنو را مسخره کرد و ادعا کرد که ائتلاف ملی نیروهای انقلاب و مخالفین که مورد حمایت غرب است، نماینده مردم سوریه نیست و هیچ حضور میدانی در سوریه ندارد.
الجولانی همچنین اظهار داشت که النصره هیچ برنامه ای برای حمله به اهداف غربی ندارد و اولویت آن مبارزه با رژیم سوریه، حزب الله و دولت اسلامی (داعش) است. او در آن زمان گفت: "جبهه النصره هیچ برنامه یا دستورالعملی برای هدف قرار دادن غرب ندارد. ما از ایمن الظواهری دستورالعمل صریحی دریافت کرده ایم که از استفاده از سوریه به عنوان پایگاهی برای حمله به ایالات متحده یا اروپا خودداری کنیم تا ماموریت اصلی علیه رژیم مختل نشود. شاید القاعده این کار را انجام دهد اما اینجا در سوریه نه... ما از یک طرف با نیروهای اسد، از طرف دیگر با حزب الله و از طرف سوم با داعش می جنگیم. همه اینها به منافع مشترک آنها مربوط می شود." جدیدترین آمار جهانی کرونا/ آمریکا باز هم رکورددار شد! بخوانید
ابومحمد الجولانی 

ایرانیان جهان

هنگامی که از الجولانی در مورد برنامه های النصره برای سوریه پس از جنگ پرسیده شد، او اظهار داشت که پس از پایان جنگ، قبل از اینکه هر کسی به فکر "ایجاد یک دولت اسلامی" باشد، با تمام گروه ها در کشور مشورت خواهد شد. این اشاره ای به البغدادی بود. او همچنین گفت که النصره به اقلیت علوی در سوریه به رغم حمایت از رژیم اسد، حمله نخواهد کرد و افزود: "جنگ ما مسئله انتقام جویی از علوی ها نیست، اگرچه آنها در اسلام کافر محسوب می شوند."
تا اکتبر 2015، الجولانی خواستار حملات تصادفی به روستاهای علوی نشین در سوریه شد و گفت: "هیچ راهی جز تشدید جنگ و هدف قرار دادن شهرها و روستاهای علوی نشین در لاذقیه وجود ندارد." او همچنین خواستار حملات علیه روس ها به دلیل حمایتشان از رژیم سوریه شد.
در 28 ژوئیه 2016، الجولانی در یک پیام صوتی اعلام کرد که جبهه النصره از این پس با نام جدید جبهه تحریر الشام شناخته خواهد شد. برخی تحلیلگران این اظهارات را اعلام جدایی از القاعده تعبیر کردند، اما از آنجایی که به طور خاص به القاعده اشاره نشده و الجولانی همچنان به ایمن الظواهری وفادار بود، این تفسیر مورد تردید قرار گرفت. بازگشت جولانی
در 29 نوامبر 2024 (9 آذر 1403) نیروهای تحریر الشام در حالی که از تجهیزات جدیدی مانند پهپادهای انتخاری برخوردار بودند و حتی نوع لباس هایشان با قبل فرق داشت، به حلب حمله کردند و توانستند بخش های زیادی از آن را مجدداً اشغال کنند. این حمله چند روز بعد از آتش بس بین لبنان و اسرائیل رخ داد و شائبه های حمایت اسرائیل از تحریرالشام را تقویت کرد.
الجولانی در اتاق فرماندهی جنگ تحریر الشام

ایرانیان جهان

نیروهای جولانی آذر ماه 8 سال قبل، توسط ارتش سوریه، سپاه ایران، نیروهای هوایی روسیه و نیروهای حزب الله و سایر نیروهای جبهه مقاومت، از حلب بیرون رانده شده و به ادلب رفته بودند. با این حال، ساعاتی پس از حضور نیروهای تحریر الشام در حلب، او عصر 9 آذر، با یک خودروی شاسی بلند سفید وارد حلب شد تا جنگ را از نزدیک هدایت کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1282314/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نقض فرمت آستانه در شام

دیپلمات پیشین: ایران از طریق توافق با امریکا قادر به عبور از تحریم‌هاست

روزنامه اصولگرا: شبح دولت دوم روحانی بالای سر دولت چهاردهم

توقیف صدای فردوسی‌پور، تمامیت‌خواهی قانون‌شکنان

تداوم حملات روسیه به زیرساخت‌های نظامی و انرژی اوکراین

تلاش ارتش سوریه برای تقویت خطوط دفاعی در شمال حماه

تأکید عمان بر راه‌ حل سیاسی و حفظ تمامیت ارضی سوریه

اخبار ضد و نقیض از سقوط شهر حلب، ادعای پیشروی تروریست ها به سمت استان حما

آغاز عرضه سکه تمام بهار 1403 از چهارشنبه

آینده رمز ارز چه می‌شود؟

چرا قاچاق بنزین فقط از دو استان انجام می‌شود؟

تیم پرسپولیس در مصاف ضعیف‌ترین خط دفاعی لیگ نخبگان

افزایش نگرانی‌ها از گسترش ناآرامی سوریه به عراق + اظهارنظر مقامات عراقی

سفر هیاتی از طالبان به ازبکستان

سکونت 180 هزار تبعه بیگانه در یزد/ این موضوع چالش‌زا‌ست

مادورو: کشور‌های عربی و اسلامی باید مراقب دیپلماسی فریبنده تل‌آویو باشند

اظهار نظر کادر فنی و بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران پس از پیروزی برابر ژاپن

توصیه غیرالزام‌آور اتحادیه اروپا درباره تمدید محدودیت‌های پروازی در حریم هوایی ایران و لبنان

فرار 3 والیبالیست اوکراینی از اردوی تیم باشگاهی‌شان!

محدودیت‌های پروازی اتحادیه اروپا در حریم هوایی ایران و لبنان تمدید شد

شعله‌ور شدن اعتراض‌ها در گرجستان؛ «هیچ‌کس گرجستان روسی‌زده نمی‌خواهد»

رونمایی چین از کشتی بدون سرنشین رادارگریز +عکس

تمجید طالبان از سرپرست جدید سفارت ایران در کابل

تایمز: پیروزی ترامپ انگلیس را درگیر چالش‌های امنیتی می‌کند

فعال اصلاح طلب: تابوی نفس مذاکره با امریکا شکسته شده است

شمار شهدای جنگ غزه به 44382 تن رسید

حماس: کرانه باختری قادر است به رژیم اشغالگر ضربه وارد کند

421 روز از جنگ غزه می‌گذرد

آشنایی با موشک‌ها و سامانه‌های دفاعی حزب‌الله لبنان

روایت یکی از رهبران حزب‌الله از روزهای سخت مقاومت در جنگ 2006

آخرین خبرها از تحولات میدانی در حلب

گزارشی از قلب ضاحیه در زمان آتش‌بس

الجزیره مدعی اشغال کامل استان ادلب شد

ادعای تروریست‌ها: فرودگاه حلب سقوط کرد

قانون افزایش سهمیه دولت ایران در IMF ابلاغ شد

آشفته‌بازار؛ تحلیلی از آخرین وضعیت قیمت طلا و ارز

چالشی به نام اجاره بها!

افزایش قیمت سکه با شیب ملایم؛ دلار در کانال 70 هزار تومان ماند

رشد 24 درصدی تجارت ایران با کشورهای همسایه

موضع گیری مشاور امنیت ملی عراق درباره تحولات سوریه

موضع‌گیری مشاور امنیت ملی عراق درباره تحولات سوریه

امکان صدور ضمانت‌های بانکی برای پروژه‌های خارج از کشور

مقام عراقی: شکست‌های رژیم صهیونیستی علت فعال شدن تروریست‌ها در سوریه است

بررسی لایحه بودجه و مسائل اقتصادی در نشست مشترک مجلس و دولت

چشم‌انداز اقتصاد فرانسه هم تیره و تار شد

تشکیل کمیته تخصصی بازار سرمایه در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی

هنوز راه مذاکره باز است / تصمیم دولت بر کاهش نرخ ارز نیمایی با ارز بازار آزاد

تفاهم‌نامه‌های بین المللی باید در راستای حفظ ارزش‌های نظام باشد

آموزش؛ حلقه مهم زنجیره توسعه اقتصادی آبادان

همایش ملی «توسعه اقتصادی اجتماعی جزایر سه‌گانه و تقویت وفاق با همسایگان» برگزار می‌شود