ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آمریکا رئیس دوره‌ای شورای امنیت شد؛ نشست 6 ماهه قطعنامه 2231 و برجام تا پایان ماه ایالات متحده آمریکا

آمریکا رئیس دوره‌ای شورای امنیت شد؛ نشست 6 ماهه قطعنامه 2231 و برجام تا پایان ماه
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آفتاب‌‌نیوز :
به گزارش سازمان ملل، ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل در آخرین ماه از سال 2024 میلادی (دسامبر)، پیش از روی کار آمدن دونالد ترامپ و آخرین هفته‌های ریاست جمهوری جو بایدن، برعهده واشنگتن است. پیش از آمریکا، انگلیس در ماه قبلی میلادی (نوامبر) ریاست شورای امنیت را برعهده داشت.
در دوره ریاست دوره‌ای هر یک از 15 عضو شورای امنیت، ریاست نشست‌های این شورا برعهده سفیر و نماینده دائم آن کشور است و این بار «لیندا توماس گرینفیلد» سفیر و نماینده دولت بایدن در سازمان ملل که در آخرین روز‌های حضورش در این نهاد بین المللی، به سر می‌برد، ریاست نشست‌های این ماه (دسامبر) را برعهده دارد که قرار است جای خود را به «لیزا استفانیک» نماینده 40 ساله مجلس نمایندگان از ایالت نیویورک با تجربه اندک در عرصه سیاست خارجی دهد که ترامپ او را برای تصدی نمایندگی این کشور در سازمان ملل معرفی کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد 15عضو دارد که پنج عضو دائم شورای امنیت شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه و چین می‌شوند که دارای حق وتو در این شورا هستند. وظیفه اصلی این شورا حفظ صلح و امنیت بین‌الملل است که با یکجانبه‌گرایی برخی از این اعضا، از ماموریت اصلی خود دور شده و در موارد متعددی از جمله جنگ غزه و اوکراین ناکارآمد بوده است.
10 عضو غیر دائم شورای امنیت را نیز مجمع عمومی سازمان ملل متحد با توجه به مشارکت اعضای این سازمان در حفظ صلح و امنیت بین الملل و دیگر اهداف سازمان و همچنین بر مبنای توزیع عادلانه جغرافیایی انتخاب می‌کند.
برگزاری نشست دوره‌ای شورای امنیت درباره قطعنامه 2231 و برجام، اواخر آذر ماه جاری
در ماه جاری میلادی (دسامبر)، همچنین نشست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل درباره قطعنامه 2231 این شورا در خصوص ایران و بررسی هجدهمین گزارش آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد درباره اجرای این قطعنامه و توافق هسته‌ای ایران موسوم به برجام اواخر آذرماه جاری برگزار می‌شود.
این نشست دوره‌ای شورای امنیت، در نیمه دوم دسامبر (اواخر آذرماه جاری) برگزار خواهد شد.
در این نشست دوره‌ای که هر شش ماه یکبار در محل شورای امنیت سازمان ملل برگزار می‌شود، ابتدا رزماری دی کارلو معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی، گزارش آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان را قرائت و سپس اعضای شورای امنیت نظرات خود را بیان می‌کنند و سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز طبق روال همیشگی سخنرانی خواهد کرد.
مطابق قطعنامه 2231، هر شش ماه یکبار گزارش دبیرکل سازمان ملل در نشست عادی شورای امنیت سازمان ملل ارائه و سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز در این نشست سخنرانی می‌کند.
نشست دوره‌ای 6 ماهه شورای امنیت درباره قطعنامه 2231 و برجام در حالی برگزار می‌شود که پس از بیش از دو سال و سه ماه وقفه در مذاکرات هسته ای، نشست معاونان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی روز جمعه ٩ آذر 1403 در ژنو سوئیس برگزار شد؛ نشستی که سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران، آن را یک «طوفان فکری» و فرصتی برای بررسی راه‌های برون‌رفت از وضعیت موجود توصیف کرد.
به گفته مقامات جمهوری اسلامی ایران، مذاکرات ژنو در ادامه گفتگو‌های انجام شده با اروپایی‌ها در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد و طیفی از مباحث و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله موضوع هسته ای، فلسطین و لبنان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
به گفته کاظم غریب آبادی، معاون حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه ایران، در این مذاکرات، آخرین تحولات دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی، به ویژه مباحث هسته‌ای و رفع تحریم، مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.
معاون عراقچی تصریح کرد: ما قاطعانه به پیگیری منافع مردم خود متعهد هستیم، و ترجیح ما مسیر گفتگو و تعامل است. توافق شد که در آینده نزدیک گفتگو‌های دیپلماتیک ادامه یابد.
در نشست دوره‌ای 6 ماه قبل شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک که 4 تیرماه 1403 و همزمان با برگزاری مناظره نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری ایران درباره سیاست خارجی و برجام، برگزار شد، هفدهمین گزارش دبیر کل سازمان ملل درخصوص اجرای قطعنامه 2231 و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بررسی شد.
هفدهمین گزارش دبیرکل سازمان ملل بر خلاف گزارش‌های قبلی بسیار کوتاه بود، زیرا مهر ماه 1402، دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل با ارسال یادداشتی به کشور‌های عضو سازمان ملل متحد، پایان رسمی مقررات بند‌های 3، 4 و 6 ضمیمه ب قطعنامه 2231، شامل آزمایش‌های موشکی، محدودیت صادرات و واردات اقلام موشکی به ایران و همچنین تحریم‌های مربوط به توقیف اموال و ارائه خدمات مالی به افراد و نهاد‌های ایرانی تحت تحریم شورای امنیت را به اطلاع کشور‌ها رساند.
بر اساس مفاد ضمیمه ب قطعنامه 2231، این محدودیت‌ها تا 8 سال پس از اجرای برجام (18 اکتبر 2023) ادامه داشت که در این تاریخ به وقت نیویورک، به صورت خودکار خاتمه یافت.
لغو محدودیت‌های مذکور در حالی صورت می‌گیرد که طی سال‌های اخیر، تلاش‌های سیاسی و حقوقی گسترده‌ای از سوی آمریکا و کشور‌های غربی برای اتهام زنی و اجماع سازی در جامعه جهانی به منظور بسترسازی برای تداوم این تحریم‌ها صورت پذیرفته بود که نهایتا با ناکامی سیاسی و حقوقی کشور‌های غربی در بازگرداندن قطعنامه‌های قبلی شورای امنیت، محدودیت‌های مذکور به صورت رسمی خاتمه یافت.
مضافاً تغییرات مذکور نیز راس ساعت 12:00 نیمه شب 18 اکتبر 2023 در وب سایت سازمان ملل و فهرست یکپارچه تحریم‌های سازمان ملل اعمال گردیده است.
منبع: خبرگزاری ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1282964/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بن گویر دستور جنجالی صادر کرد

زمین لرزه 5.7 ریشتری در ژاپن

سه مقصد هیجان انگیز برای ایرانیان: ژاپن، آفریقای جنوبی و برزیل

همکاری ایران و ژاپن در زمینه تقویت مدیریت تالاب ها

کمک 690 میلیون ینی ژاپن برای احیای دریاچه ارومیه

اتحادیه اروپا تحریم شرکت هواپیمایی ملی پاکستان را لغو کرد

بدشانسی فلیک؛ بارسلونا رکورددار تیرک زدن در کل اروپا

اقدام نامحسوس استقلال برای جذب بازیکن سابقش؛ محبی پاسخ پیشنهاد باشگاه را داد

رکورد عجیب بارسلونا در فوتبال اروپا

احتمال مهاجرت 5 میلیون پناهجوی اوکراینی به اروپا وجود دارد

گاز در اروپا 21 درصد گران شد

حمایت نمادین از اوکراین با حضور روسای جدید اتحادیه اروپا در کی‌یف

کشف هزار تن ذخیره طلا در چین

ترامپ عامل تغییر در گوشی‌های آتی آیفون و سامسونگ

دیدار ترودو با ترامپ در بحبوحه نگرانی‌ها درباره جنگ تعرفه‌ای

یک گونه انسانی جدید در چین کشف شد + عکس

داور دیدار الاهلی عربستان و استقلال مشخص شد

اعلام اسامی داوران دیدار الاهلی و استقلال

سقف تراکنش ریال دیجیتال چقدر است؟

اعلام اسامی داوران دیدار الاهلی – استقلال

داوران چینی بازی استقلال و الاهلی را قضاوت می کنند

رونمایی از داور الاهلی - استقلال

سقف تراکنش با ریال دیجیتال تعیین شد

انتخاب عجیب ترامپ برای ریاست اف‌بی‌آی؛ یک هندی تبار منتقد اف‌بی‌آی!

ولیعهد عربستان به دنبال تقویت روابط تجاری با ایران و آمریکا!

یک هندی تبار مدیر اف‌بی‌آی دولت ترامپ شد

هکری که با حملات سایبری آمریکا و کانادا را به هم ریخت

چرا آمریکا کنوانسیون حفاظت از کودکان را امضاء نکرد؟

آمریکا: تحریر الشام یک گروه تروریستی است

هکری که آمریکا و کانادا را به هم ریخت

بهبود بازار بنزین اروپا

ویترین تسنیم شماره 803/ «بومرنگ بازی با برگ تروریسم»

عراقچی: عازم دمشق و حامل پیام ایران هستم؛ قاطعانه از سوریه حمایت می‌کنیم

آیا نروژ دوباره میانجی ایران و آمریکا خواهد شد؟

ویدئو| پزشکیان: کشورهای اسلامی اجازه ندهند آمریکا و اسرائیل از وضعیت سوریه سوءاستفاده کنند

یک هندی تبار مدیر اف بی آی می‌شود

ترامپ یک هندی تبار منتقد اف‌بی‌آی را به عنوان رئیس این نهاد معرفی کرد

به دنبال نفت و گاز آمریکا هستیم!

بدهی ملی آمریکا از 36 هزار میلیارد دلار گذشت

افزایش صادرات بنزین اروپا به آمریکا

توقیف سرمایه گذاری 44.8 میلیون دلاری «بانک ملی» در آمریکا/ ماجرای 21.5 میلیون دلاری که برنگشت!

سرمقاله شرق/ مسئولیت گفتمانی رئیس‌‌جمهور

130 نفر در درگیری‌های شمال‌ غربی پاکستان کشته شدند

بن گویر دستور جمع‌آوری بلندگوهای مساجد اراضی اشغالی را صادر کرد

امیر قطر برای شرکت در نشست شورای همکاری راهی کویت شد

درخواست بیش از 60 نماینده پارلمان بریتانیا برای تحریم رژیم صهیونیستی

کاهش 15 هزار واحدی شاخص بورس

وزیر کار: صندوق بازنشستگی ارتقا می‌یابد

سیاست‌های منطقه‌ای ایران و احیای بازدارندگی کاخ سفید

همراهان مهربان و پروپاقرص پرسپولیس در آسیا! (عکس)