کمک 14/5 میلیون دلاری ژاپن برای نجات دریاچه ارومیه
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش نماد اقتصاد، سند همکاری دولت های ژاپن و ایران در زمینه حفاظت از دریاچه ارومیه در شرایطی امضا شد که این دومین همکاری این دو کشور در زمینه حفاظت از تالابهای ایران بخصوص دریاچه ارومیه است، ژاپنی ها تصمیم گرفتند مبلغ 690 میلیون ین ژاپن (4.5 میلیون دلار) به ایران برای اجرای پروژهای در زمینه توسعه سیستم حفاظت از تالابها در دریاچه ارومیه و دیگر مناطق از جمله جوامع اطراف آن اختصاص دهند.
در این مراسم عنوان شد که برنامه توسعه سازمان ملل متحد در ایران با افتخار اعلام میکند که دولت ژاپن مبلغ 690 میلیون ین را برای ارتقای مدیریت تالابها و افزایش تابآوری اقلیمی در تالابهای دریاچه ارومیه، شادگان، پریشان و انزلی اختصاص داده است.. این پروژه از سال 2024 تا 2028 بهطور مشترک با همکاری سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اجرا خواهد شد.
تسوکادا تاماکی، سفیر ژاپن در تهران در مراسم امضای این تفاهمنامه همکاری گفت: “ایران 26 تالاب باارزش را که تحت کنوانسیون رامسر قرار دارند، از جمله دریاچه ارومیه، در اختیار دارد. این تالابها که محل زیست گونههای مختلف و پرندگان مهاجر هستند، باید حفظ شوند؛ این تنها یک مسئله داخلی ایران نیست، بلکه مسألهای برای بقای کره زمین است. در طول 10 سال گذشته، دولت ژاپن از طریق بازوی توسعهای خود، جایکا ، از حفاظت از دریاچه ارومیه حمایت کرده و در این راستا با برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) همکاری داشته است. این پروژه به مانند تفاهمنامه قبلی به مسئله برداشت بیرویه آب، توسعه صنایع پایدار، مانند گردشگری اکولوژیک در منطقه خواهد پرداخت.به گفته تسوکادا تاماکی، سفیر ژاپن، «دانش و فناوریهای منتقل شده از طریق این همکاری در سایر تالابهای ایران، مانند تالاب شادگان، تالاب پریشان و تالاب انزلی، به کار خواهد رفت. ”
به این ترتیب کمکهای مالی ژاپن به کشورمان از ابتدای پروژه احیای دریاچه ارومیه کلید خورده و به گفته معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست تاکنون در دو مرحله، 7 میلیون دلار و 3 میلیون دلار به پروژه ملی احیای تالابهای ایران ازجمله دریاچه ارومیه کمک شده است.
تمرکز روی مصرف هوشمند در بخش کشاورزی در این باره مهری اثنیعشری؛ مدیر طرح حفاظت از تالابهای ایران به تسنیم گفت: بخش عمده هزینههای که توسط دولت ژاپن اهدا شده بود، در فازهای پیشین بیشتر در بخش نرمافزاری و صرف فعالیتهایی شده که هدف آن تغییر دیدگاه و نگرش دستگاههای متولی و همچنین جوامع محلی، بهویژه کشاورزان و زنان روستایی بوده است.
وی ادامه داد: بخشی از این مبالغ نیز برای خرید تجهیزات و ادوات مورد استفاده قرار گرفته، اما نگاه و رویکرد اصلی بر این بوده که منابع صرف بهبود روشهای کاری در بخش کشاورزی و تنوع بخشی به معیشت جوامع روستایی شوند.
اثنیعشری بیان کرد: با توجه به میزان آب مورد استفاده در بخش کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه، تمرکز اصلی پروژه بر استفاده از تکنیکهای کشاورزی پایدار بوده است. این تکنیکها به مدیریت بهتر آب در مزارع، کاهش استفاده از نهادههای شیمیایی مانند سم و کود شیمیایی کمک کرده است و در کنار آن به موضوع تنوعبخشی به معیشت و منابع درآمد خانوارهای روستایی نیز پرداخته شده است
انتهای پیام
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1284397/