ترامپ از کدام توافقنامههای بینالمللی خارج خواهد شد؟
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از ایلنا؛ علی بیگدلی، کارشناس مسائل آمریکا در تشریح پیامدهای خروج احتمالی ترامپ از توافقنامههای بینالمللی اظهار داشت: اخیرا جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق ایالات متحده در مصاحبه خود اعلام کرده که احتمال دارد ترامپ از پیمان ناتو به عنوان یک ابزار برای اعمال فشار بر اروپا استفاده کند که البته معتقدم او وجاهت ملی مانند سایر شخصیتهای ایالات متحده نداشته و پس از بالا گرفتن اختلاف میان او و ترامپ مجبور شد که از کاخ سفید خارج شود.
اینکه ترامپ قرار است چگونه در خصوص پیمانهای بین المللی اقدام کند، موضوعی است که در دولت اول وی به وضوح نشان داده شد که او یک شخصیت یک جانبگرا است و اساسا اتحادیهها و توافقهای بینالمللی را قبول ندارد. به یاد داریم که ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود به انگلیس سفر کرد و در ملاقات با ملکه این کشور سعی کرد که جلوتر از وی قدم بردارد تا بگوید عظمت آمریکا و شعار وی در حال بروز و ظهور است. معرفی بوریس جانسون توسط ترامپ برای اداره دولت
وی ادامه داد: در این راستا ترامپ همان موقع بوریس جانسون، نخستوزیر پیشین انگلیس را یکی از گزینههای بسیار مهم برای اداره دولت خطاب کرد و این در حالیست که با پیروزی بوریس جانسون بحث خروج لندن از جمع کشورهای اتحادیه اروپا مطرح و عملیاتی شد و انگلیس از این موضوع ضربههای زیادی را متحمل شد. بر همین اساس باید گفت که ترامپ نه تنها ضد اروپا بلکه ضد هرگونه اتحادیه هم بوده و همین روند میتواند در دور دوم ریاست جمهوری وی هم مشهود باشد. ترامپ به دنبال آن است تا باز هم بحث پرداخت دو درصد از تولید ناخالص کشورهای عضو اتحادیه اروپا و ناتو را مطرح کند و همین موضوع میتواند شکاف و گسل در غرب را تعمیق کند. این در حالیست که اساساً جنگ اوکراین موجب نارضایتی در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا شده به همین حالا این کشورها به دنبال آن هستند تا جنگ اوکراین هرچه سریعتر تمام شود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: توجه داشته باشید که شعار انتخاباتی ترامپ حول محور اول آمریکا میگردید و به نوعی مجدداً مشاهده بحث عدم تعامل با اروپا و سایر بلوکهای سیاسی و اقتصادی دنیا مطرح میشود. ترامپ در چهار سال اول ریاست جمهوری خود به گونهای رفتار کرد که مشکلات عدیدهای در روابط آمریکا و اتحادیه اروپا به وجود آمد و همین مسئله باعث شد تا چین و روسیه بتوانند نفوذ بیشتری در اروپا برای خود رقم بزنند. بر همین اساس رفتار ترامپ در آینده میتواند اتحادیه اروپا را از ایالات متحده دور کند یا حداقل با مشکلات زیادی روبهرو خواهند شد. مواجهه ترامپ با کشورهای حاضر در پیمانهای بینالمللی میتواند همانند گذشته تکرار شود که یکی از آنها هم بحث تغییر تعرفههای گمرکی علیه چین است. رئیس جمهور ترکیه: به دوستم ترامپ تبریک میگویم بخوانید
وی در پایان خاطرنشان کرد: بدون تردید آمریکا با چین همانند گذشته وارد یک مجادله گمرکی و تعرفهای خواهند شد و این در حالیست که همین حالا بسیاری از مقامهای پکن در قبال اقدامات آتی ترامپ ابراز نگرانی کردهاند. همچنین شاهد آن هستیم که ترامپ به اعضای بریکس اعلام کرده که اگر دلار را از داد و ستد چند جانبه خود حذف کنند، میبایست به صورت کلی با بازارهای اقتصادی و مالی امریکا خداحافظی کند. این در حالیست که بسیاری از اعضای گروه بریکس صرفاً در مورد دلار زدایی شعارهایی را مطرح میکنند اما واقعیت این است که نها نمیتوانند این موضوع را عملیاتی کنند. در این بین باید متوجه بود که نگاه ایالات متحده به چین عملاً یک نگاه رادیکال در دولت ترامپ خواهد بود اما به دلیل سرمایهگذاریهای میلیارد دلاری از سوی چین، آمریکا سعی میکند با این کشور وارد یک جدال مشخص نشود. ایالات متحده چین را ریف و دشمن اصلی خود میداند و برای کنترل این کشور اقدامات مختلفی اعم از سیاسی و اقتصادی را در دستور کار خود قرار داده است.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1286121/