ادعای مقام آمریکایی درباره عملیات نظامیان در دیرالزور
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - این مقام آمریکایی که نامش بیان نشده است، روز سه شنبه به وقت محلی به رسانه های بین المللی گفت که در شبانه روز گذشته ارتش آمریکا حداقل یک حمله برای دفاع از خود در منطقه دیرالزور سوریه انجام داد .
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، این مقام آمریکایی به رویترز گفت که این حمله ارتباطی با پیشروی های شورشیان در این کشور ندارد.
این مقام آمریکایی به طور مشخص بیان نکرد که آمریکا در این حمله چه کسی را هدف قرار داده است.
بر اساس گزارش ها، آمریکا تعداد کمی نیرو در پایگاهی در یک میدان گازی در استان دیرالزور دارد و که گاهی حملاتی را در منطقه انجام داده است و نیروهای آمریکایی در این منطقه، با ادعای مبارزه با داعش از سال 2014 حضور دارند.
«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در خصوص تحولات سوریه گفت: ما همچنان از همه کشورهای دارای نفوذ میخواهیم تمام تلاش خود را برای کاهش تنش، محافظت از غیرنظامیان و دستیابی به راه حل سیاسی به کار گیرند.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین از دمشق خواست رفتار خود را تغییر دهد و در عین حال گفت: سیاست ما (ایالات متحده آمریکا) در مقابل حکومت بشار اسد تغییر نکرده است.
«جان کربی» سخنگوی و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز به خبرنگاران درباره حملات گروههای تروریستی در استان حلب سوریه گفت: ما وضعیت را از نزدیک دنبال می کنیم.
این سخنگوی کاخ سفید افزود: اکنون زود است که تاثیر بالقوه این وضعیت را بر کل سوریه ارزیابی کنیم.
کربی در عین حال اضافه کرد که گروه شبه نظامی که به حلب حمله کرده، در آمریکا به عنوان یک گروه تروریستی تعیین شده است.
گفتنی است، گروههای تروریستی از بامداد 7 آذر ماه 1403 برابر با 27 نوامبر 2024 با حمایت برخی از کشورها و ورود نیروهای تازه نفس خارجی، اقدام به حمله گسترده به مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند.
این عملیات نظامی تروریستها علیه مواضع ارتش سوریه، توافق آتشبس منعقد شده در سال 2020 را نقض کرد زیرا این منطقه، مشمول توافقنامه «کاهش تنش» است که با تضمین ترکیه در آستانه امضا شد و شامل مناطقی در ادلب، حومه حلب و بخشهایی از حماه و لاذقیه نیز میشود.
براساس توافق سال 2017 میلادی میان ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح آستانه، چهار منطقه امن در سوریه (کاهش تنش) ایجاد شد.
سه منطقه در سال 2018 میلادی به کنترل ارتش سوریه درآمد اما منطقه چهارم که استان ادلب در شمال غربی سوریه، بخشهایی از استانهای لاذقیه، حماه و حلب را در بر میگیرد، هنوز در دست گروههای تروریستی قرار دارد و گفته میشود که کنترل این منطقه بیشتر در اختیار گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) است.
اواخر تابستان سال 2018 میلادی، سران روسیه و ترکیه در سوچی روسیه به توافقی دست یافتند که طی آن ترکیه وعده داد، بدون خون ریزی، تروریستهای مستقر در این منطقه را خارج یا خلع سلاح کند، اتفاقی که از دید ناظران، تا امروز رخ نداده است و تروریستها در این منطقه، هر از گاهی به نیروهای نظامی سوریه یا پایگاه روسیه در اطراف این منطقه حمله میکنند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1286218/