ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بازتاب تحولات سوریه در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های آنلاین + نمودار خاورمیانه‌

بازتاب تحولات سوریه در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های آنلاین + نمودار
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تحولات و درگیری‌هایی که از 7 اکتبر و عملیات طوفان‌الاقصی آغاز شدند وارد بخش جدیدی شد. پس ازغزه و لبنان، این بار نوبت سوریه است که محل درگیری و منازعات باشد. با یک تفاوت اساسی، این بار اسراییل مستقیما وارد درگیری‌ها نشده است و گروه‌های تروریستی و مخالف دولت بشار اسد جنگ را آغاز کردند. ما در ادامه به سراغ بررسی این جنگ در شبکه‌های اجتماعی رفته‌ایم.
پیش از بررسی آمار شبکه‌های اجتماعی، به صورت کوتاه وضعیت سوریه را پیش از درگیری‌ها و در ده روز ابتدایی آذر بررسی کنیم.
تیر اول را چه کسی پرتاب کرد؟ در فاصله بین سال‌های 2012 تا 2020، درگیری بین گروه‌های مختلفی در جریان بود. در یک سمت دولت بشار اسد قرار داشت که مورد حمایت ایران، حزب‌الله و در بیشتر روز‌ها روسیه بود قرار داشت و در طرف مقابل نیرو‌های افراطی اسلامی مانند داعش و القاعده بودند و مخالفان دولت که نیرو‌های دموکراتیک نامیده می‌شدند. این جنگ پیچیده و چندجانبه در سال 2020 رو به پایان بود، اما در چند نقطه هنوز آثاری از مخالفان دولت سوریه و نیرو‌های اسلامی دیده می‌شد. مناطق کردنشین شمال و شرق سوریه در تصرف نیرو‌های کرد بودند، گروه‌هایی تحت عنوان دولت اسلامی در مرکز این کشور به صورت پراکنده فعالیت داشتند و در شمال غرب سوریه با محوریت شهر ادلب نیرو‌های تروریستی با ارتش سوریه درگیر بودند. این وضعیت جنگی به صورت پراکنده، اما با قدرت بیشتر ارتش و دولت سوریه ادامه یافت.
اول آذر 1403، اسراییل به پایگاه‌های نظامی ساکن در تدمر و پالمیرا که برخی از آنها متعلق به سپاه قدس بودند حمله هوایی کرد. پس از آن اخبار درگیری و حمله در استان دیرالزور نیز شنیده می‌شد. اخباری مانند حمله به پایگاه‌های آمریکا، حمله آمریکا به پایگاه‌های محور مقاومت و همچنین جابجایی نیرو‌ها در این منطقه. همه این اخبار بوی جنگ می‌داد.
سحرگاه هفتم آذر آتش‌بس میان اسراییل و حزب‌الله آغاز شد. در کنار آتش‌بس، حمله «هیئت تحریر شام» از شمال غرب سوریه به سمت حلب، دومین شهر مهم سوریه، هم آغاز شد. این گروه در سال 2011 با نام «جبهه نصرت» و با پشتیبانی القاعده تاسیس شد. ابومحمد الجولانی، رهبر این گروه بود که در سال 2016 ارتباط خود را با القاعده قطع کرد و مستقلا با نام هیئت تحریر شام به مبارزه ادامه داد.
یک روز پس از اغاز جنگ، سردار کیومرث پورهاشمی در حلب شهید شد و در دهم آذر، تحریر شام و سایر نیروهای تروریستی وارد حلب شدند و این شهر سقوط کرد. حرکت این نیروها ادامه یافت و به سمت جنوب سوریه، شهرهای حماه، حمص و دمشق ادامه یافت.
افزایش تولید محتوا پیرامون جنگ سوریه در شبکه‌های اجتماعی

ایرانیان جهان

پربازدیدترین موضوعات توییتر فارسی پیرامون جنگ سوریه

ایرانیان جهان

مهم‌ترین و پربازدیدترین موضوعی که همراه با اظهارنظر و موضع‌گیری بود ضعیف شدن محور مقاومت و لزوم تغییر رویکرد جمهوری اسلامی از نظر کاربران بود. برخی با خوشحالی و برخی با ناراحتی اعلام کردند که در یک سال اخیر محور مقاومت ضعیف شده است و لازم است تا دوباره تقویت شود. این موضوع 11% از پربازدیدترین توییت‌ها را شامل می‌شود.
نکته مهم که 9% از بازدید‌ها را به خود اختصاص داد اظهار تعجب و شگفتی بود. بسیاری از کاربران توییتری نسبت به شروع ناگهانی و سرعت اتفاقات در سوریه اظهار شگفتی کردند.
اشاره به وضعیت داخلی سوریه چهارمین و پنجمین موضوعات بودند. وضعیت نامساعد کشور سوریه، دولت بشار اسد و ارتش این کشور، پس از جنگ‌های گسترده در سوریه بین سال‌های 2012 تا 2018 از محور‌های مورد اشاره کاربران توییتری بود. همچنین اشاره به پیچیدگی و تنوع گروه‌های درگیر در سوریه از بخش‌های مهم توییت‌های پربازدید بودند.
پس از موارد ذکرشده، اشاره به نقش حزب‌الله، سپاه قدس و فاطمیون در سوریه موارد مهمی بودند که به ترتیب 6.4% و 5.4% از بازدید‌ها را به خود اختصاص دادند.
مقصر درگیری‌های سوریه کیست؟

ایرانیان جهان

اولین مقصر از نگاه کاربران توییتری دولت اسرائیل است. در 16% از مجموع محتوا دیده می‌شود که کاربران معتقدند آتش‌بس نتانیاهو با حزب‌الله و سپس شروع درگیری داخلی در سوریه راه‌حل اسراییل است. از 15 مهر 1402 که عملیات طوفان‌الاقصی آغاز شد تا کنون، اسراییل همواره در حال جنگ با حزب‌الله و حماس بود و این آتش‌بس و انتقال درگیری به بخش دیگری از منطقه باعث می‌شود تا اسراییل فرصتی برای تجدید قوا و بستن راه تجهیز و تامین نیرو‌های حزب‌الله از مسیر زمینی سوریه باشد.
پس از اسراییل، مهم‌ترین عامل از نظر کاربران توییتری وضعیت دولت بشار اسد و مشکلات داخلی است. 13% از محتوا به عدم بهبود وضعیت سوریه پس از پایان جنگ‌های قبلی و نارضایتی مردم سوریه اشاره دارد و آن را علت شروع مجدد درگیری‌ها می‌دانند.
مهم‌ترین مقصر از نگاه کاربران ایکس پس از اسراییل و سوریه، اردوغان است. برخی کاربران معتقدند که اردوغان برای امتیاز گرفتن از دولت سوریه دست به حمایت از گروه‌های مختلف تروریستی به ویژه تحریر الشام زده است. ویدئویی نیز منتشر شد که سربازان این گروه تروریستی در جیب‌های خود لیر ترکیه داشتند.
پس از ترکیه ایران و اشتباهات نیروهای نظامی ایران در سوریه عامل شروع مجدد درگیری‌ها معرفی شده‌اند. در نهایت نیز پوتین به دلیل عدم حمایت از اسد مقصر مطرح شد.
پراکندگی شهرها و مناطق سوریه با بیشترین میزان بازتاب در شبکه‌های اجتماعی ایران

ایرانیان جهان

حرکت و تصرف سایر مناطق شمال غربی سوریه توسط نیروهای تروریستی نیز محتوای بسیاری داشتند. شهرهای سراقب و خان‌طومان از این دست مناطق بودند. خان‌طومان به ویژه در توییتر فارسی مورد توجه بود زیرا منطقه‌ای است که در سری قبلی جنگ‌های داخلی سوریه، سپاه قدس شهدای زیادی در این منطقه داد.
حماه شهر جدید محل درگیری‌ها است. گرفتن این شهر برای نیروهای تروریست باعث می‌شود تا به شهر مهم حمص و پس از آن دمشق نزدیک و نزدیک‌تر شوند. اخباری مبتنی بر سقوط این شهر و سپس تکذیب آن نیز منتشر شدند.
در مرکز و شرق سوریه نیز درگیری‌هایی وجود داشته است. اسراییل، پیش از حمله هیئت تحریر شام به حلب، در روزهای ابتدایی آذر به پایگاه‌های نظامی در تدمر و پالمیرا حمله هوایی کرد. اخباری مبنی بر حمله آمریکا به پایگاه‌های نظامی موجود در دیرالزور نیز منتشر شده است و پیش از آن حمله به پایگاه‌های نظامی آمریکا در این منطقه نیز حملاتی انجام شده بود. همچنین بخشی از نیروهای ایرانی و روسی که در این منطقه حضور داشتند در روزهای اخیر به سمت سایر مناطق سوریه خارج شدند.
در شمال سوریه نیز درگیری‌هایی در جریان است که کمتر مورد پوشش خبری قرار گرفتند. نیروهای سوریه دموکراتیک (با نام‌های اختصاری قسد، SDF یا QSD) که بیشتر آن‌ها کرد هستند و در دور قبلی درگیری‌ها با حمایت آمریکا ایجاد شدند در شمال سوریه فعالیت دارند. منبج یکی از شهرهایی است که قسد در آن فعال است.
مجموعا بیش از 30 شهر و منطقه در سوریه به عنوان مناطق درگیر در اخبار و محتوای شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. این شهر‌ها عمدتا در شمال غربی و غرب سوریه است، اما مناطق مختلف شرقی و مرکزی مانند صحرای بوکمال نیز در آنها دیده می‌شود.
منبع: لایف وب

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1287357/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مردم کدام کشورهای اروپایی‌ مهارت‌ بیشتری در ریاضیات و حل مساله دارند؟

مشاهده سگ‌گرگ غول‌پیکر در آمریکا + عکس

واکنش وزیر اطلاع‌رسانی یمن به حملات اخیر آمریکا

آمریکا مسئولیت حمله هوایی به یمن را پذیرفت

تجاوز جدید آمریکا و انگلیس به الحدیده یمن

روش‌های خانگی از بین بردن بوی بد دهان

آمریکا مسئولیتحمله هوایی به یمن را پذیرفت

حمله انگلیس و آمریکا به یمن

انفجار در پایتخت یمن

حمله هوایی سنگین به جنوب پایتخت یمن + عکس

چین به دنبال راز شکل‌گیری جهان هستی از روی ذرات شبح

حمله آمریکا و انگلیس به صنعا

تحولات سوریه محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است + فیلم

رسانه عبری: اسرائیل با شرایط آمریکا در ویتنام مواجه خواهد شد

راه‌اندازی مرکز همکاری‌های اقتصادی روسیه و مازندران در راستای تحقق اهداف مشترک

عمر دوستی انسان و سگ بیش از 10 هزار سال است!

فوری / انفجار شدید در مناطقی از شهر صنعا

آیا تهران به سمت بازدارندگی هسته‌ای می‌رود؟

رکود شدید در بخش صنعت ایران؛ کاهش رشد اقتصادی از سال 1402

تمامی تشکل‌های اقتصادی، ذیل اتاق تبریز فعالیت کنند

مذاکرات مجارستان برای تداوم ترانزیت گاز روسیه به اروپا

سفیر چین در ایران با علی لاریجانی دیدار کرد

همکاری منطقه آزاد ماکو با کشورهای قزاقستان و افغانستان

مقاومت تمام‌نشدنی است | یمن کابوس جدید رژیم صهیونیستی

اسلام‌ستیز و هوادار اسرائیل؛ عامل سعودیِ حمله مرگبار در آلمان کیست؟

تظاهرات گسترده صهیونیست‌ها در تل‌آویو

پایتخت یمن بار دیگر هدف حمله هوایی قرار گرفت

شورای راهبری تحول اداری وزارت اقتصاد توسط وزیر اقتصاد منصوب شد

مشوق‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری در استان بوشهر تعریف شود

انتصاب سرپرست دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه

اوربان: تحریم‌ها علیه روسیه باید هرچه زودتر برداشته شوند

بیانیه نخست وزیر مجارستان درباره لزوم رفع تحریم ها علیه روسیه

سفیر چین با مشاور رهبر انقلاب دیدار کرد +عکس

پکن تا نیویورک در کمتر از 2 ساعت! | دستاورد جدید چین در صنعت هوانوردی

سفیر چین با علی لاریجانی دیدار کرد

اکران «میکی ماوس» مثل بمب در آمریکا صدا کرد/ سرکردگان هالیوود «دیزنی‌لند» را مسخره می‌کردند

چرا سفر پزشکیان به قاهره مهم بود؟

از ممنوعیت حضور زنان تا ذوق‌زدگی ورود آنها

آینده دین و مرجعیت دینی در ایران

گزینه‌های پایان جنگ اوکراین

برای اشک‌های پزشکیان! جامعه ما قساوت‌زده و خشونت‌زده است

آیت‌الله منتظری و دفاع از مظلوم

بازگشت بازار ارز به مرز حمایت؛ درهم تغییر کانال داد؛ قیمت ریال عمان سقوط کرد/ عراق و امارات مشتری اول محصول ایرانی

دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد

تربیت دانش‌آموزان ابر پروژه اقتصادی جامعه است

کارتر: شاه را وادار کردیم با قدرت بیشتر مخالفان سیاسی را سرکوب کند

کمک مالی چندین میلیون یورویی اتحادیه اروپا به اسرائیل به بهانه سرمایه‌گذاری در تحقیقات

چین رکورد جهانی ساخت بزرگ‌ترین تونل زیرآبی را شکست

سیتروئن XR-C3 در ایران تولید می شود

تیم ملی واترپلو در کاپ جهانی چهارم شد